Inte kan man säga annat än att det är fruktansvärt vackert!

 
Med flyg, med buss, med tåg och slutligen med bil längs Hardangerfjorden med stupande berg, glittrande små vattenfall, blommiga träd i en enda hisnande utsikt. Och där fjorden slutade, där låg Ulvik i en böljande grön slätt fylld av tusentals äppelträd som är fem före blom. På en smal väg igenom en smal by, kantad med små pittoreska hus vek vi av i korsning som bar av hem till Åsas. Vi fortsatte ytterligare en liten bit upp till det som lever i henne. Det var får överallt - nyfödda blodiga, små svarta, pigga nyfikna och ivriga lite äldre som redan fått gå ut i gröngräset och där mitt i livet sprang Mette som bokstavligen också lever sitt liv i föuset - och det var bara sådana kontraster. I bakgrunden gnistrade det blå vattnet och den vita snön. Ett helt annat liv.
 
4 kommentarer

På flygfältet.

Jag sitter på flygfältet och snart på ett plan till Norge! I fyra år har min syster bott i Norge men inte en enda gång har vi hälsat på henne - för det är varken smidigt, snabbt eller billigt att ta sig dit med de våra tre som nätt och jämt klarar en halvtimme i bilen (eller egentligen vi!) utan att de hamnar vid sidan av vägen i vänta på att någon annan ska utstå biltjafset. Men förra veckan när jag tillsammans med yngsta systern satt vid bordet över en kaffekopp och hon bläddrade i min kalender och utbrast "vad ska du göra över Valborg som är ledig i fem dagar?!", så beställde jag huxflux en resa till Norge, alldeles ensam. Och på den vägen är det.
 
Och även om jag kastas mitt in en hektisk lamningsperiod då familjen bor i föuset, förlöser får, flaskmatar, märker och flyttar omkring fåren, ska det bli spännande att se vilken vardag Åsa lever så långt borta vid Hardangerfjordens strandkant, med snöbeklädda fjäll i bakgrunden - kameran lär jag ska få använda.
3 kommentarer

Åtminstone säljer vi bara saker vi själva gillar.

 
Vi ska börja sälja Isbjörnskläder! Jag vet inte om vi är ogenomtänkta eller eftertänkssamma som försäljare, för först håller vi på och rekommenderar saker till höger och vänster före vi inser att det här ju är vi. Men efter fyra år som trogna Isbjörnsanvändare känns det genuint och roligt att komplettera dem med Puky - två aktiva björnar som kommer att passa perfekt ihop med oss och vår butik.
 
Vi kommer att hoppa på tåget från och med höst- och vinterkollektionen som kommer någon gång i augusti, vilket blir lagom eftersom det behöver göras en hel del webshopsarbete före det. Fast produktbilderna är i alla fall lättast att fixa - då det bara är att gå ut på gården och leta efter barn i något träd.
5 kommentarer