Veckans IN:UT

IN:
Ingenting.
 
UT:
1 par jättehåliga gummistövlar som jag ändå sparat omutifallatt.
4 par fejkcrocs
 
Summa:
-5
 
Det här var veckan när sommarkläderna äntligen städades bort. Eller i alla fall hamnade i en av de fyra lådor som fortfarande står här och där på vinden. Det här var i stället veckan när alla ytterkläder togs fram och det blev ju inte precis städigare i hallen. Men i år ska vi prova en ny taktik: I stället för att ha femtielva stickade strumpor, åtta mössor och femton vantar var, så får alla ha två par av varje sak. Det betyder endast sex par strumpor, sex par vantar/handskar och sex mössor i barnens lådor och det låter alldeles för bra för att vara sant. Något som kanske är möjligt att hålla reda på.
 
Vi har även minimerat antalet skor och ingen äger några överflödiga par. Alla har gummistövlar och springskor. Vi har egentligen inget dubbelt, utan kör allt fram och tillbaka mellan dagis och hemmet. Jag och Thomas har även ett par 'vardagsskor' var. Och jag har ett par klackskor. Vi har inte handlat några nya höstkläder, utan klarar oss gott och väl på det vi har. Jag använder t.ex. endast min goretex-jacka och behöver ej andra höstjackor. (Missmatchar vid enstaka tillfällen klänning.) Ändå är mängden kläder stor.
4 kommentarer
janica

Hej!

Jag ser att du har ännu manducan åt Sindre, har själv en patapum och en flicka som är 2,5 år. Patapumen börjar bli för liten tror jag. HuR länge kan man använda manducan? Rekommenderar du den, hellre än patapum?

Svar: Celine satt också i manducan häromdagen, så den funkar absolut åtminstone till 4 års ålder (beroende på storleken på barnet förstås). Har ingen erfarenhet av patapum dock.
Eva - Kakkakaffe

Madde

Hejsan! Kan du berätta lite om Geocatching. Tror att det skulle vara något för min man och mej. Hur kommer man igång, vad behövs, bra att tänka på, och vilka regler gäller? Tack på förhand!

Svar: Absolut! Här finns steg för steg beskriving: http://kakkakaffe.com/2013/september/om-geocaching-2.html
Eva - Kakkakaffe

Madde

Men, att jag missat din utförliga beskrivning här tidigare! Nu e jag klokare. Tack igen, Å ha en bra fortsättning på dagen. Och styrkekramar när orken tryter...

nu fyra barn:)

Tänkte bara tipsa om vad som fungerar utmärkt i ta, buren hos oss. Vi bor relativt smått för att vara en 6 personers familj. Men i tamburen har vi ett elfa korgsystem, som fungerar super. Är i metall och endel består av tre djupare korgar och en grundar. Vi har två sådana och alla har varsin djup korg. Dit ryms hjälm, vantar, mössor, stickatröjor etc. Man har sen bara så mycket som ryms i korgen och det bästa av allt är att ungarna exakt vet vart allt ska sättas, så kaoset i tamburen minskade med säkert 90%:). De grundare korgarna har vi solbrillor, slalombrillor och annat tamburs småjox. Kan varmt rekommendera