Veckans IN:UT

IN:
Ingenting.
 
UT:
1 par jättehåliga gummistövlar som jag ändå sparat omutifallatt.
4 par fejkcrocs
 
Summa:
-5
 
Det här var veckan när sommarkläderna äntligen städades bort. Eller i alla fall hamnade i en av de fyra lådor som fortfarande står här och där på vinden. Det här var i stället veckan när alla ytterkläder togs fram och det blev ju inte precis städigare i hallen. Men i år ska vi prova en ny taktik: I stället för att ha femtielva stickade strumpor, åtta mössor och femton vantar var, så får alla ha två par av varje sak. Det betyder endast sex par strumpor, sex par vantar/handskar och sex mössor i barnens lådor och det låter alldeles för bra för att vara sant. Något som kanske är möjligt att hålla reda på.
 
Vi har även minimerat antalet skor och ingen äger några överflödiga par. Alla har gummistövlar och springskor. Vi har egentligen inget dubbelt, utan kör allt fram och tillbaka mellan dagis och hemmet. Jag och Thomas har även ett par 'vardagsskor' var. Och jag har ett par klackskor. Vi har inte handlat några nya höstkläder, utan klarar oss gott och väl på det vi har. Jag använder t.ex. endast min goretex-jacka och behöver ej andra höstjackor. (Missmatchar vid enstaka tillfällen klänning.) Ändå är mängden kläder stor.
4 kommentarer

Vandrarhelg.

 
Vi har varit ute hela helgen - vandrat och geocachat dagarna långa. Efter intensiva veckor med mycket jobb, har jag funnit mycket ro och återhämtning i skogen. Slippa plocka hemma, slippa titta på klädhögarna och slippa höra på diverse tjat om det ena och det andra. Vi betar av naturstig efter naturstig efter de tips jag fick för någon vecka sedan i bloggen - den ena lika suverän som den andra. I timmar orkar barnen gå och leka i skogarna, och hela helgen har vi dessutom haft vänner med oss. Jag är så fascinerad över hur vackra platser det finns omkring oss, bara man ids upptäcka och åka en stund med bilen. Vi har ju alltid tyckt om friluftsliv, men den här hösten har allas vandringsintresse nog stigit med flera snäpp och jag drömmer om att vi ska kunna åka på en riktig vandringsresa med övernattning och allt, nästa höst. Men viktigaste av allt är nog picknicken och maten.
 
 
4 kommentarer

Saker som gärna fick trolla in sig i mitt klädskåp.

 
 
 
 
 
(Produktbilder från Haglöfs, Peak Performance, Salomon, Kari Traa, Bergans och Norröna.)
 
 
 
 
4 kommentarer