Vigu.

Ända sedan jag hörde att det finns något sådant här, har jag inte kunnat släppa det! Det här ska jag göra någon gång i framtiden. Fast egentligen skulle jag ha kunnat börja redan igår. Vill bli en Vigu.
 
 
10 kommentarer
Mia

Låter helt underbart och definitivt något som skulle passa dig!

Svar: JA! Se nu bara vad man gör i "studierna"! :)
Eva - Kakkakaffe

Linn

Mamma har gått den!

Svar: Tufft! När då?
Eva - Kakkakaffe

madebymuffin

Oj om man bara hade möjlighet att gå en sån utbildning. Och sen också jobba inom området. Bor på en sån liten plats och tror inte att det finns behov av nån Vigu här inte.

Kör hårt :)

Svar: Tror inte det gör det i Molpe heller, faktiskt ;) Men jag skulle säkert kunna utnyttja en hel del i alla fall. Inte för att någon skola idag har råd att ens ta sig ut från skolområdet, men man vet ju inte vad som händer...
Eva - Kakkakaffe

Hannasvirrvarr

Jag har inte gått hela Vigu-utbildningen men däremot deras överlevnadsspecialisering. En upplevelse som gick på djupet minsann. Jag spydde och mådde förjävligt ute i skogen men efteråt fick jag en sån kick, som jag levde på i flera år typ. Jag skulle verkligen inte ha ngt emot att gå hela utbildningen jag heller, fast å andra sidan vill jag inte direkt jobba med friluftsliv utan hålla det som hobby och då kanske det är "onödigt" att gå en flerårig utbildning. Men! upplevelsen skulle vara underbar! Jag älskar det där sättet att komma människor nära, när man upplever tillsammans.

Oj, blev värsta romanen till kommentar det här, blev så till mig vid tanken. Jag har definitivt "friluftat" för lite på sistone :)

Svar: Haha, exakt i vilket skede kom den där kicken? :) Skulle aldrig klara mig utan mat jag. Hoppas verkligen att jag kan gå utb i ngt skede.
Eva - Kakkakaffe

Ida

I Kronoby finns ju! 1- eller 2-årig utbildning, jätte omtyckt!
http://www.kvarnen.fi/modx/index.php?id=14

Svar: Just det! Måste forska mera i det. EFTER att jag får min första efterlängtade examen.
Eva - Kakkakaffe

anonym

Tips :) Kolla även in på www.kvarnen.fi och Outdoor, ett alternativ att rekommendera! Tack för en inspirerande och bra blogg, följer dig dagligen men är ingen kommenterare :) H: en mamma med tre aktiva barn

Svar: Tack själv!
Eva - Kakkakaffe

K

Jag tror många går den utb vid sidan av andra studier eller jobb, just för upplevelsen! Men du, är du inte en vigu redan då ;) Men skulle säkert passa utmärkt som "nöje" med utflugna eller närapå utflugna barn!

Svar: Det är förmodligen en massa once in a lifetime -upplevelser. Undrar bara om utb finns kvar när våra barn är stora. Är säkert en sån där utbildning som de drar in när pengarna är slut.
Eva - Kakkakaffe

Camilla

En av dotterns kompisar har gått utbildningen i Kronoby. Och han jobbar tydligen som projektledare för detta just nu: http://irl.vartlarsmo.fi/ Du skulle nog bli en perfekt ViGu! Kanske nångång med tiden... Man ska ha många framtidsdrömmar. :)

Camilla

Hej igen, på tal om friluftsliv så hittade jag en härlig finlandssvensk blogg om detta med alldeles underbara bilder. http://www.friluft.fi/ Bara som ett tips. För fina naturbilder kan man ju aldrig se för många av. :)

Pia

Låter precis som en grej för dig! Skulle gärna själv också gå, men mest för att uppleva, har inte intresse att jobba med friluftsliv men älskar det som hobby! Hoppas du får tillfälle att gå den!