Uppvarvad.

 
Just nu är jag så sjukt pepp på vårterminen! Väntar bara på sjunde januari och att jag ska få påbörja min allra sista termin som studerande. Har de senaste dagarna dragit i de lösa trådarna och insett hur jäkla lite (nåja) jag äntligen har kvar. Det är bara statistiken som fortfarande är ett kryss i protokollet. Fick ju aldrig godkänt i våras, trots att jag grät och kämpade mig nästintill tokig. Blir liksom ännu en fjärde gång, ett fjärde år, en fjärde kurs. Så otroligt ironiskt, men så tänker jag lyfta studiestöd till sist möjliga månad också. Önskar att våren inte blir så tuff som alla säger att den kommer att bli (jag ba: kan det liksom bli ännu värre än vad det är nu?) och bara väntar på den där dagen när examensbetyget dimper ner i postlådan. Kan inte ens föreställa mig att leva utan tanken som hela tiden gnager i bakhuvudet: du är inte klar ännu. Du har ingen examen ännu. DU ÄR INTE KLAR ÄNNU! Men sen! Då ska det banne mig bli fest! Det var tur att jag inte visste 2006 vad jag hade framför mig.
 
I övrigt jonglerar jag barnen och jobbet och huset och studierna rätt okej med två händer. Är ganska stabil trots allt - även om det sitter i ett från 06-22. Tala om att sätta alla andra i första rummet. Tre dagar kvar till Thomas kommer hem och jag kommer nog att överleva dem också. Saknar allra mest fotmassage, att han säger "ja, vi beställer pizza" och han hämtar in posten i den mörka morgonen samt brygger kaffet. Direktönskemål till Italien alltså.
 
 
6 kommentarer
Nina

Jaa, nån som lagar kaffe på morgonen saknar jag också mest. På morgonen när jag kör till dagis brukar jag inse att jag glömde dricka kaffe och äta morgonmål. Då har jag yrat omkring hela morgonen, och försökt få allt med och alla till rätt ställen. När man inte ooorkat sätta allt färdigt kvällen innan. Förut steg jag också upp före barnen för att få äta morgonmål och dricka kaffe i lugn och ro, men just nu orkar jag inte det heller. Tur är det veckoslut snart!

Svar: Ja, hur lever ni och mår? Bor ni kvar? Men din man jobbar på annan ort? Jag orkar inte heller sätta färdigt på kvällen, men brukar stiga upp före barnen och äta frukost. Problemet är att barnen ändå stiger upp med mig. Hejarop dit också!
Eva - Kakkakaffe

Janina

Tur att jag inte ännu vet vad jag har framför mig då.. :)

Oh my green darling!

Stor igenkänningsfaktor :) När ska man hinna med allt egentligen, och när ska man hinna med sig själv? Kanske får man önska lite fler timmar på dygnet i julklapp :)

Anonym

ska du studera i Jyväskylä igen eller får du studera i vasa?

Svar: Jag gör min slutpraktik i Vasa, så det är lugnt.
Eva - Kakkakaffe

Nina

Jo vi bor kvar, eller har flyttat till liite äldre hus som vi fixar upp sakta men säkert. S är borta veckorna x antal år, men de flesta veckoslut hemma. Vi andra orkar inte med nån flyttrumba och vill inte heller byta barnens skola. För det mesta går det hur bra som helst, men ibland sku det vara skönt med släkten lite närmare. :)

Josefin

En fråga från Sverige: ser att studierna räknas i "sp", vilket jag gissar betyder studiepoäng? Är det samma räknesätt som i
Sverige (1,5 högskolepoäng = 1 vecka) eller hur ser det ut i Finland?

Lycka till med slutspurten & tack för en bra blogg!

Svar: Ja, hur går det? Kanske är det samma som hos er då? Min magistersexamen är 5-årig och omfattar 300 sp.
Eva - Kakkakaffe