En bonustimme.

En långsam fluga som surrar mot fönstret. Solsken som tränger in i köket och vittnar om att fönstren nog ändå skulle ha behövt få sig en omgång till. Solskenet som försöker torka upp en värld, alldeles genomvåt efter flera dagars ömsom stillsamt, ömsomt ilsket oktoberregn. Hönsen som efter några dagars instängdhet, släpps ut i frihet och pickar i sig vatten från minsta ansamling och tigger mat från trappan. Tupparna galer av glädje och hörs långt bort i skogen, som står alldeles stilla.
 
Jag tömmer vatten ur barnens stövlar och hänger upp kläderna, det droppar ur byxbenen och en brun rännil bildas på det vita badrumsgolvet. Jag tränger in ytterligare en tvätt på den överfulla tvättställningen samtidigt som jag lyssnar på den här och tänder ljus mitt på blanka dagen. Vi äter efterrätt, spelar Uno och låter lilla somna på soffan.
 
 
 
 
Vi cyklar genom byn, ända ner till sjön. Fina kvinnor i en soffa, en bord fullt av godsaker. Till och med makaroner och korv åt barnen och jag slipper tänka på middag. Vi cyklar hem tillbaka i mörker, på regnvåt väg. Äter kvällsmål och läser Gittan. Ikväll igen. Och Marius säger, det har varit en bra dag idag. Jag svarar, ja, det har varit en bra dag idag.
2 kommentarer
Urban

Fantastiskt fin kamin
Mvh Urban

Nina

--Laddning pågår--
Söndag när det är som bäst!