Hemma på vår gård.

 
 Säger som min 87-åriga farmor, som satt i skuggan under lönnen idag: Det är så vackert just nu att man inte nästan tror att man lever heller. Ljuvliga lila syren som blommar och som är det första man ser när man vaknar på morgonen.
 
 
   
 Dagarna i två har vi kämpat med trädgårdslandet och jordgubbsplantorna som såg så sorgliga ut, att jag skämdes varje gång någon körde in på gården och tittade på eländet. Hoppas jordgubbarna skulle bli lite större än skruttarna som kom ifjol.
 Fotisplanen är klippt och i skick.
 
 
 
Det här är början till potatislandet. Blev så led tistel- och brännässelhelvetet vi hade i potatislandet ifjol, att jag svor på att aldrig göra om det. Såg sen den här videonoch beslöt att ändra taktik.
 
Och så här blev det att se ut till slut - höet dock ännu här outbrett. Det är med stor skepsism jag väntar på hur det ska framskrida.
 
 
Och här är jag. Jag brukar dock inte göra trädgårdsarbete i rosa klänning, även om jag gjorde det idag efter att jag kommit hem från jobbet. Det var för övrigt min sista arbetsdag i Skolan i Rörelseprojektet för i vår och det har varit ett oerhört givande, utmanande och roligt läsår.
 
 
 

Det här kan kanske kallas direktgödsling.
 
 
Av Merja fick jag persilja-och timjanplantor.
 
 
 
Och pallkragar hittade vi i uthuset när vi städade här tidigare.
4 kommentarer
cami

Gjord sådär en sommar i kolmanåsen. Inge ogräs på hela sommaren! Jag tror på de :)

Svar: Låter bra det!
Eva - Kakkakaffe

E

Wow, vad muskulösa armar du har!

Svar: Höh, nä, jag har inte. Fel på bilden :)
Eva - Kakkakaffe

Mia

Älskar den blommande syrenen, påminner om alla våravslutningar och barndomens somrar... Ni har lagat så fint hos er. Och jo, dina biceps är grymma på bilden ;)

Helena N

Hihi, jag trånade också efter dina snygga muskulösa armar, och jag tror verkligen inte att det är fel på bilden. Har du aldrig hört uttrycket "kameran ljuger inte" !? :-)
Du är nog bara lite blygsam, ta åt dig och njut i stället.
Kram och ha det gott!
/Helena N