I natten.

 
 
 
Jag skulle packa ikväll. Jag vet ju hur det är att packa när de inte sover. Och varje gång lovar jag mig själv att inte göra om det. Jag packade dock inte. Klockan rann iväg som vanligt, samtidigt som den ljuvliga svala luften slingrade sig allt längre in i huset från den öppna ytterdörren.
 
Jag stod en stund ute. Tog in en ensam puppekanin som låg i det daggvåta gräset. Tittade en stund på de färgglada lyktorna som hängde mellan lönnarna och lyste allt klarare ju mer skymningen föll. Lät vagnen stå kvar mitt på gräsmattan, plockade upp ett par minikalsonger från trappan. Blickade ut över ängen som höll på att lindas in ett hölje av dimma och rätade på ryggen medan jag obekvämt tassade med bara fötter över stenarna.
 
Borde ha lagt mig sedan länge. För man måste vara trött efter sommardagar som man vill aldrig ska ta slut. I alla fall på kvällen när man hör kylskåpets surr igen. Sommar med barn är så fantastiskt, uttömmande, enervererande, enastående och bisarrt på samma gång att det inte går att förklara ifall man inte gjort det.
 
Och alltid kommer det en morgondag man inte vet vad den bjuder på. Förutom en mångfald av känslor. Så lycklig jag knäpper av den ensamma lampan och tassar upp den ljusgråa trätrappan i vad som nu redan är mörk natt.
 
 
 
 
 
4 kommentarer
mammaspring

Varifrån är de där lyktorna? De är fina.

Svar: Minimani. Jag gillar dom.
Eva - Kakkakaffe

Caroline

Hej!
Kan man ha lyktorna ute oavsett väder? Är det solcellslampor eller behöver de el?
De är jättefina!

Svar: Tja, jag vet inte. Stod inget på förpackningen, men mina hänger nog ute i regnet de nu. Men de fungerar enbart med en liten solcellspanel och lyser 6-8 timmar per laddning. Men kostade 11 euro, så det var ingen jättedyr historia.
Eva - Kakkakaffe

Petra

Läser dina rader för tredje gången. Ryser fortfarande. Printa och ge barnen sen när de blir större!!

Melli

Jag tycker det är rätt uselt att vi inte har en Minimani här! :/
Mysiga bilder och fina blommor! Jag hittade ingen eldkrona i år (är inte de lila en sådan?), tycker de är så fina, fast jag hade en härlig gul/orange ifjol, det är kanske mer min färg. Nästa år måste jag nog jaga sådana igen!