En annan dag.

 
Jag var nog inte riktigt beredd på den här dagen, ändå. Efter några mycket sköna dagar när jag kastat upp fötterna i famnen om kvällarna, puffat i sidan om morgnarna och mumlat Sindre har vaknat nu och fått kaffet bryggt åt mig på eftermiddagen. Någon annan som har kånkat vedkorgarna fram och tillbaka mellan lidret och huset i duggregnet. Som dragit byxbenen över stövelskaften och som lyft sovande mjuka, varma och tunga barn i sina rätta sängar på kvällarna vid elva.
 
Vi är tillbaka i vardagen, jag och barnen - men ändå inte helt. Vi är lediga från jobb och dagis en och en halv vecka till innan vårterminen kör i gång med dunder och brak. Ett schema utan utrymme för sjuka barn som sträcker sig till mitten av maj. Men som går mot ljuset, hela vägen in till mål. Men först ska bordet stå dukat morgon, middag, kväll. Jag ska veckla ut tvättställningen igen som enda gången under året var bortstädad, tjata om påklädning, bli irriterad på alla småstrider, plocka hobbypärlor från golven och slutligen stupa över dammsugaren. Den trygga, välbekanta småbarnsvardagen. Några dagar till med massor av tillsammanstid, några dagar utan krav, prestation och ansvar.
 
Så vacker solen var idag. Så kall var vinden. Vi cyklade utan mål och hamnade till havet som svallade blått och bröt iskanten bit för bit. Envist motarbetandes vintern. Svängde om, med fart i ryggen till det varma Kolebackköket, för att fira en systerson som blev ett. Dagen är så kort, kvällen så lång. Än en gång vi skjutsade pappan till stan. Än en gång ett hejdå.
5 kommentarer
Anonym

Eva, jag önskar dig lycka till, ork och långt tålamod för den kommande våren. Ett riktigt gott nytt år, med andra ord!

Svar: Tack Mia! Bara fem månader kvar nu.
Eva - Kakkakaffe

Anonym

Är dessa bilder tagna med den nya Nikonkameran?

Svar: Nä, de är nog tagna med systemkameran.
Eva - Kakkakaffe

Nicole

Hej. Du skulle inte vilja sälja någon av de där kimperi mössorna du har?? tycker de är sååå fina! Speciellt den där blåa som Marius har haft mest!! :)
mvh nicole

Svar: Ska kunna se vad jag hittar. Vi har massor med mössor i alla de slag, så skulle nog kunna rensa ur lite... Till hur gammalt barn i såfall?
Eva - Kakkakaffe

Eva

Du borde nog bli författare!! Du förmedlar så mycket i det du berättar om, att man riktigt känner hur det upplevs av dej,och ibland blir det som vackra dikter om älskade barn. Och vardagen beskriver du så bra,hur det är då man inte riktigt orkar men gör det ändå.

Nicole

Ja jag vet inte vad det är för ålder så på mössorna. men 0-1? :) du kan ju skicka en bild till min mail på dom du skulle kunna tänka dig att sälja!
mvh nicole

Svar: Vet du, jag sålde vi väl alla för små mössor på bloggloppiset vi hade i Smedsby i höstas. Men ska lägga dig i minne om jag hittar någon iaf.
Eva - Kakkakaffe