51574

Jag ska erkänna att tanken på att avsluta mitt bloggande har dykt upp allt oftare. Dels för att jag inte riktigt har tiden jag behöver och än mindre tiden att hinna svara på mail och kommentarer i samma utsträckning som tidigare, och dels för att jag alltid sagt att när jag börjar arbeta med elever vill jag inte att de ska ha stenkoll på mig och mitt liv. Och nu är jag delvis där, då jag för tillfället har att göra med alla skolor i både egen kommun och grannkommunen. Ändå har jag så svårt att bara släppa bloggen - det är ju det här jag hållit på med nu i fyra år.
 
Jag fick dessutom en printscreen av Anna häromdagen som är och hälsar vår syster Åsa i Norge. Med hennes antal besök på Kakkakaffe. Och de var drygt femtioentusen (!) stycken och hon är förmodligen min allra trognaste och käraste läsare. Så därför måste jag i alla fall blogga för hennes skull och det här inlägget är för dig.
 
 
Det har blivit höst vid gula huset. Våra lönnar håller på att bli så vackra, men jag säger då bara det innan vi har bort löven räfsade. Snart är det ett år sedan vi fick nycklarna till vårt älskade hem och jag skulle inte vilja bo någon annanstans i världen.
 
 
Har bytt ut en matta under vardagsrumsbordet. Köpte den där på en auktion i somras.
 

 
Idag har vi haft en riktig husmorsdag hos oss. Fick en plastpåse med äppel som jag försökt använda upp. Bakade två äppellimpor, två äppelpajer, hängde upp lite äppel på tork + att jag bakade två sorters semlor. Receptet på äppelpajen hittade jag hos Mia som hade hittat det hos Söta saker och det är förmodligen den godaste äppelpaj jag någonsin ätit. Rekommenderas varmt.
 
Och så mycket mer än det har vi inte gjort idag, förutom det gamla vanliga. Jo, en sak till: Igår fick vi en ny last med cyklar från Tyskland och nu har vi igen succécyklar av alla modeller i alla färger!
 
12 kommentarer
Maria

Neej, inte får du sluta blogga! Men jag fattar! Jag skulle aldrig vilja att föräldrar till mina "dagisbarn/elever" skulle hålla koll på mitt liv heller, det är en av orsakerna till att jag väljer att ha en låst blogg faktiskt. Om du i framtiden låser så vill jag slippa in, bara så du vet ;) Ha en skön fortsättning på helgen!

Svar: Tack detsamma. Jag får se hur jag gör men i annat fall så hänger jag iaf hos dig :)
Eva - Kakkakaffe

Johanna

Nej, nej, nej! Inte sluta blogga! Det gör inget om du int skriver mer än ett inlägg i veckan, eller i månaden för den delen. Om du inte svarar på mail, eller kommentarer. Men sluta inte skriv! Den här bloggen är utan tvekan en av de bästa bloggarna jag följer, och det skulle vara en sorg att inte få följa längre.

MEN, jag förstår om du ändå gör det - slutar alltså. Det blir ju så ibland. Och jag förstår känslan med elever och föräldrar.

Fast ändå, nej.

Eller, tja, ok, kanske - om du prompt måste.

Fast jag tycker mycket om din blogg.

Svar: Tack för din fina kommentar. Skulle kanske kännas på ett annat sätt om vi bodde i ett större samhälle, men här känner alla varandra och för tillfället arbetar jag kring alla skolor i egen kommun och grannkommunen, och många läser också bloggen. Men, kanske fortsätter jag, om än mer sporadiskt.
Eva - Kakkakaffe

Madame Hoffa-Tävla om goodiebag

Jag vet precis hur du känner, såna tankar har jag också haft. Men hur släpper man alla trogna läsare?

Svar: Jo, det är svårt att släppa. Fast jag skulle också sakna skrivandet och bildarbetet. Samtidigt som jag leker med tanken att lägga mycket datortid åt sidan och få lite extra tid till annat. Jag tror dock det löser sig av sig själv, om jag ska blogga eller inte blogga...
Eva - Kakkakaffe

Anonym

Nej, du måste fortsätta! Och så lägligt med ett recept på äppelpaj. Vi plockade en påse hos grannarna igår kväll och stod imorse och tittade på påsen och funderade vad jag skall hitta på. Kanske inte så nyttigt att äta en paj med bara barnen hemma...men :)

eKorren

Förstår din tanke, speciellt att du inte vill att dina framtida elever ska ha stenkoll på dig och ditt liv. Men du får väl ändra vinkel på bloggen allt eftersom? Skriva mer om arbetet med eleverna - utan att lämna ut dem, naturligtvis - och kanske inte alltid gå in på detaljer i ditt privatliv. Dina barn växer ju också, och vill nog snart inte heller bli uppvisade på samma sätt.Men skriva lite generellt om höstlöv, potatisodling, tvåårstrots och whatever kan man göra ändå.

Inte får du sluta skriva heller! Eller fotografera. Skriv mer sällan och om lite andra saker, men SKRIIV! Vi är många som inte vill vara utan Sindre på länge än. :)

Anonym

Allting har sin tid och allting har ett slut någon gång. Slutet på någonting betyder början på någonting annat skriver en som gärna läser din blogg men vet att det också tar sin tid att upprätthålla en kvalitativt hög blogg....Och som sagt hur vi än vrider och vänder har vi alla endast 24 h i dygnet och lever endast ett liv.

Svar: Så är det. Jag har ändå publicerat en massa inlägg - en lång period också flera om dagen. Kanske är det helt okej att bara skriva några gånger i veckan, måste bara vänja mig först. Bloggen i sig är också värdefull för mig, även om jag uppskattar alla ni som läser och kommenterar.
Eva - Kakkakaffe

J

Tråkigt om du slutar, men nog tror ja de flesta föstår i alla fall :) Har ingen aning om vem du är, men har följt din blogg sen du avslöjade din graviditet med Sindre :)Har själv också fått ett barn sen dess så på sätt och vis känner man ingen så mycket av det du skriver. En toppen blogg! :)

Svar: Så roligt att du uppskattar. Jag är ju själv mycket tudelad - vill men ändå inte.
Eva - Kakkakaffe

Emilia

Vill bara säga att utav alla bloggar jag läser är det din jag alltid läser först. Jag skulle nog själv också vilja vara mer anonym så jag förstår dig men ville nu ändå säga att jag tycker så otroligt mycket om din blogg.

Svar: Tack, snälla.
Eva - Kakkakaffe

Mia

Ja-a du, det blir nog en stor lucka i min blogglista om du slutar! Älskar dina bilder, dina kloka tankar, ditt fina sätt att skriva och din jordnära inställning till livet och vardagen. Jag hoppas alltså att du ännu fortsätter, men fattar så klart om du väljer annorlunda...

Svar: Om jag bara bloggar ibland kanske?! ;) Om en dryg månad ska min domänavgift betalas igen om bloggen ska fortsätta existera, så jag har lite betänketid kvar.
Eva - Kakkakaffe

Träd

Åh. Skulle vara jättetråkigt om du slutade även om jag förstår.. Men ja, du är ju min bästa blogg

Ylva

Nejnejnej, du FÅR inte sluta blogga.

(Förlåt, detta är nu bara min spontana reaktion, visst borde man säkert säga att man förstår att det kanse blir för mycket o.s.v.)

fröken K | vill bli amatörfotograf

Men du MÅSTE ju blogga för mig också. Eh. Nu är jag egoistisk. Du är ju den bästa bloggen jag läser. Vad ska jag göra då?