Hösten, hösten.

 
Det det med att ha Rhen som går genom gården, är väl inte så upplyftande för tillfället. Sindre, gå till andra sidan, lurar storasyskonen honom. Bada, svarar Sindre. Man väljer kläder enligt vått eller lite mindre vått. Oj, söta Sara om man kunde köpa starkare nerver någonstans ifrån.
 
Och någonstans däremellan var vi en sväng till staden för att mina stackars ögon skulle få ögondroppar från ett apotek och köpte ledsna perenner för -70% från den stora trädgårdsaffären som jag egentligen inte alls tycker om. Försökte sen plantera klematis och pioner medan det tredje världskriget pågick mellan barnen och jag hotade med att jag far till Jyväskylä OM NÅGON INTE KAN LYSSNA PÅ MIG! Fast jag vet att det är det fulaste jag kan säga.
 
Om den där äppelpajen (idag igen) i ugnen nu skulle liva upp våra armade, matta, vuxna själar. Herregud, suckar vi till varann i soffan. Underbara, fantastiska ungar vad ni kan vara jobbiga ibland.
9 kommentarer

51574

Jag ska erkänna att tanken på att avsluta mitt bloggande har dykt upp allt oftare. Dels för att jag inte riktigt har tiden jag behöver och än mindre tiden att hinna svara på mail och kommentarer i samma utsträckning som tidigare, och dels för att jag alltid sagt att när jag börjar arbeta med elever vill jag inte att de ska ha stenkoll på mig och mitt liv. Och nu är jag delvis där, då jag för tillfället har att göra med alla skolor i både egen kommun och grannkommunen. Ändå har jag så svårt att bara släppa bloggen - det är ju det här jag hållit på med nu i fyra år.
 
Jag fick dessutom en printscreen av Anna häromdagen som är och hälsar vår syster Åsa i Norge. Med hennes antal besök på Kakkakaffe. Och de var drygt femtioentusen (!) stycken och hon är förmodligen min allra trognaste och käraste läsare. Så därför måste jag i alla fall blogga för hennes skull och det här inlägget är för dig.
 
 
Det har blivit höst vid gula huset. Våra lönnar håller på att bli så vackra, men jag säger då bara det innan vi har bort löven räfsade. Snart är det ett år sedan vi fick nycklarna till vårt älskade hem och jag skulle inte vilja bo någon annanstans i världen.
 
 
Har bytt ut en matta under vardagsrumsbordet. Köpte den där på en auktion i somras.
 

 
Idag har vi haft en riktig husmorsdag hos oss. Fick en plastpåse med äppel som jag försökt använda upp. Bakade två äppellimpor, två äppelpajer, hängde upp lite äppel på tork + att jag bakade två sorters semlor. Receptet på äppelpajen hittade jag hos Mia som hade hittat det hos Söta saker och det är förmodligen den godaste äppelpaj jag någonsin ätit. Rekommenderas varmt.
 
Och så mycket mer än det har vi inte gjort idag, förutom det gamla vanliga. Jo, en sak till: Igår fick vi en ny last med cyklar från Tyskland och nu har vi igen succécyklar av alla modeller i alla färger!
 
12 kommentarer

Tvättstugan.

 
Ibland saknar jag den där tvättstugan som vi inte har. Som man hade kunnat ta ungarna via för att spola av stövlar och låta sanden rinna ner i en golvsil. Som skulle ha ett torkskåp eller golvvärme. Och en torkställning.
 
Sign. Fem våta halare, tre par våta skor, tre par våta stövlar och nio par våta vantar.
2 kommentarer