Bilder och bildtexter.

Hmm, det är inte alltför mycket röd tråd här nu. Det är mest ta bilder, titta på bilderna i kameran och blogga om bilder. Här är några från de senaste dagarna.                                                                                                                      
 
 
Sindre har nu blivit 1 år och 9 månader. Fattar inte att rumpnissen snart ska fylla två. Konstaterade i veckan att han ju orkar gå hur långt som helst och att allt som heter behov av vagn snart är ett minne blott. Eller vi behöver säkert den ännu den här vintern, eftersom han helst sover ute i vagnen.
 
 
 
En av topp tre i kategorin bästa känslorna som finns, är när rösten bak på ryggen tystnar och man känner ett huvud som lägger sig till rätta mot skulderbladen, och hur man hör när andningen blir lugn och djup. Då känns det som man skulle kunna promenera ända till - ja, nånstans, så länge det är alldeles stilla.
 
 
 
 
Skidpremiär för i vinter har också gjorts. Och det var ju i alla fall mer vitt än grönt.
 
 
 
Det var vackert nere vid sjön ikväll. Vattnet var alldeles spegelblankt och en tunn hinna av is höll på att lägga sig över fjärden. Skulle bara önska att man kunde hoppa över november och få invänta vintern på riktigt. Nu känns det mest som vädret retas med att vänta bara tills du får hänga overaller som det droppar ur byxbenen ur igen i övermorgon.
 

Bröddeg på jäsning framför brasan.
 
 
 
Celine har fått en ny kofta som gamlamormor har stickat - likadan som Maria också stickat åt sina döttrar. Och nu ville hon ha någonting nytt att göra och jag funderar på en pippitröja åt Marius - eller har någon av er sett någon speciellt fin tröja med mönster därute i bloggvärlden?
 
Sen var det slut.
8 kommentarer
Maria

Jag önskar tips och råd, måste nämligen köpa ny vinterhalare åt vår 4½-åring och de ÄR ju så dyra! Så nu undrar jag om jag ska ta en eller två storlekar "för stor" halare... Vilken storlek har Marius på sin halare? Den ser lång ut i benen men han drunknar ju ändå inte i den.

Svar: Marius har 110-116 i klädstorlek för tillfället och den där halaren är 116 och jag har ett önsketänkande att alla ska kunna ha sin halare även nästa år. De har annars bytt upp sig två storlekar per år (Marius hade 104 på sin halare ifjol och den har ju Celine nu - hennes var 92 ifjol).
Eva - Kakkakaffe

Johanna

Hej! Tiina med bloggen muita ihania stickar helt fantastiskt snygga tröjor. Hon kallar dom för pilven reunalla tröjor.

Svar: Åååh. Tack så mycket för tipset. Perfekt.
Eva - Kakkakaffe

Heidi

Hei! Fr.o.m vilken ålder kan man ha baby på ryggen i manduca? Hur får man en baby dit själv? Eller behövs det två för det? Tack!

Svar: http://kakkakaffe.com/2011/november/svingen.htmlhttp://kakkakaffe.com/2010/september/utkast-sept-1-2010.html

Där tror jag du hittar de svar du söker.
Eva - Kakkakaffe

Melli

Jag igen tycker att halaren ska vara passlig. Hur inspirerande är det att gå omkring i en fluffig grej som hindrar vanliga rörelser?Vår äldre har också alltid avskytt för stora,lösa kläder. Det där hur fort storlekarna byts är väldigt individuellt också. Våra har just och just bytt en storlek uppåt. Förra årets passar ännu nu i början av vintern.
Samma med skor. Fattar inte att de REKOMMENDERAR i skobutikerna att man ska köpa alldeles för stora skor. Prova själv springa i ett par skor som är 2 numror för stora! :/
Försök hitta begagnat! Det finns sgs. oanvända eller tom. helt nya för mycket billigare än i butiken. :) Mitt kap igår var en Ticket vinterhalare för FEMTON euro!! O den var i super skick. Nu får jag bara försöka få den äldsta att acceptera den lösare modellen..
Annors. Underbara bilder!! O vilken härlig tröja hon fått! Älskar färgen! Här fattas ännu yllekläder. Men som du misstänker jag att dethär vädret bara är här för att lite retas innan man hamnar söka fram höstkläderna igen. :/

Svar: 1.) Dessutom skiljer det ju jättemycket i storlek mellan olika märken också. Bäst att prova.2.) Jag irriteras mest över att man i jättefå skor kan ta ut sulorna och pröva enligt barnens fot. Omöjligt att trycka vid tårna och uppskatta om skorna är passliga eller ej. Jag brukar istället rita runt barnets fot på ett papper - klippa ut - och prova i skon.
3.) Härligt Ticketfynd! Ni verkar ha bra loppisar för barnkläder.
4.) Skulle också vilja ha en grön. Sindre kanske? :)
Eva - Kakkakaffe

Heidi

På sidan www.pickles.no finns fantastiska tröjor och annat för barn!

Åsa

Det är så lugnande att se på dina bilder, de väcker alltid en längtan till lande i mig.

Melli

1)Precis! Och inom samma märke tom.! Köpte vinterhalare i storlek 80 (som jag först ratade då jag tittat på storleken på de reade halarna) till Trull. Den är lika stor som hans 86a av samma märkes hösthalare och en äldre modells vinterhalare i storlek 86! :/ Så köp inte utan att prova är mitt råd! Ticket är ju en eller tom två storlekar större än andra. 74 var nästan för stor för Trull! *insätt himlande ögon*
2) Jag har som tur fått utbända de flesta sulor. Fast Kuoman satt de fast på. Dåligt! Annors går jag alltid med tre utklippta pappersfötter i rockfickan. Bara ifall ett par reade eller loppisskor sku komma emot. ;)
3)dethär var på ett loppis i skolan där mamma jobbar, en internationell skola.De har inte alla fattat att man kan be om lite mer också. ;) Denna sa de ockås att om jag tycker det är för dyrt kan jag försöka pruta till 10. Hade inte samvete. ;)
4)Jag är så ledsen att min stickande farmor har gått och blivit blind. Nu är det nog bara jag som får sticka om nåt ska stickas..och jag KAN(/hinner) inte. :( Grön låter fint!

Dolce Bambini - änglamamma-jordebarnsmor

Underbar kofta :-) Me like!