Celine 2,5 år.Igår blev underbaraste
lilla Celine redan 2,5 år och hon har redan en väldigt stark personlighet mellan sina två bröder. Samtidigt glömmer jag ofta att hon bara är 2,5 år, för hon håller jämna steg med Marius i utvecklingen. Andra småsaker är hon till och med bättre på än honom, som t.ex. att dra upp strumporna över byxbenen, vända ut och in på aviga ärmar och sätta stövlarna på rätt fot - och det sötaste som finns är när de frågar hjälp av varandra, hon och Marius. Tvärtemot Marius, ropar Celine sällan på hjälp, utan hon pynjar och håller på tills hon får sin mission genomförd. Förutom docklekar, är inte heller Celine särskilt pysslig av sig. Hon föredrar utomhusliv och aktiva lekar och hänger gärna med Marius i hans påhitt så gott hon förmår. För hon är ändå lite kortare, lite lättare och lite långsammare.

Celine har ett underbart humör och efter att hennes höst var fylld av idel motgångar, mycket gnäll och mycket missnöje då hon var så stor men ändå inte kunde någonting, fick hon nytt blod efter julen och varit den häftigaste unge jag har haft att göra med under årets första månader. Hon berättar långa historier utan att ens veta vad hon berättar och sen sätter hon händerna för munnen och fnissar - och ögonen bara glittrar när man skrattar åt henne. Hon har en stark egenvilja men vi kommer ändå rätt bra överens för tillfället. Hon sover lätt tre timmar på dagen om man inte väcker henne, men då är det hon som bestämmer takten i barnrummet när kvällen är kommen. Hon svarar själv för sin egen påklädning och ofta har hon på sig en blandning av både Marius, Sindres och sina egna kläder.

Men så kommer hon ändå ibland, med håret på ända, tutten i munnen och kaninen under armen och kryper upp i famnen och bara sitter alldeles stilla. Min älskade lilla Celine.
17 kommentarer
moster anna

och svaret på alla frågor: "jåååo"

Eva - Kakkakaffe

Nou nou! :)

mej, mamma till enya 5månader

vilken fin kärleksförklaring till din lilla dotter :)

Linda

Hon verkar vara en färgstark ung dam den där celine :) söt är hon också! Skulle vara roligt att få läsa varsitt inlägg om hennes bröder oxå :)

Åsa

Söta Celine :)

Skulle du kunna publicera en bild där alla barn sitter i sina bilstolar i bilen? Jag skulle vara intresserad av att se hur de har benen så att de får plats på bästa sätt när man har dom bakåtvänt :)

Hoppas du får en bra vecka!

Eva - Kakkakaffe

Mej:

När har din dotter hunnit bli fem månader då? :)Linda:

Jag vet faktiskt vem hon släktas på, det känns som hon är sin alldeles egen. Ska jag väl se om jag får ihopknåpat några rader om Marius och Sindre också.Åsa:

Här har jag en några veckor gammal bild, men kan ta en nyare sen också. http://kakkakaffe.com/images/2012/bakt-i-bilen_188104891.jpg

Jag tycker Marius fortfarande sitter jättebra och kanske (hoppas jag) att han ännu kan sitta i den där stolen över sommaren. Han är cirkus 105 cm lång nu.

Netta

Hur uttalar ni Celine? Som Celine Dion (Celinn), eller svenskt, typ Celiin?Vår son som närmar sig 4,5 år och är lika lång som Marius, på ett ungefär iaf, sitter i en Britax two-way och jag räknar med att han kommer att kunna sitta i den ännu ett år. Bältena är i mittenläget. Så ifall ni vill fortsätta med bakåtvänt åkande för Marius del så är det en sån stol ni ska skaffa :-).Åsa: Vår son sitter nog med böjda ben, men han klagar verkligen aldrig över den saken. Barn är så mycket mjukare och vigare än vuxna. Däremot gnäller han över att bältena är spända, fast de inte är det.

Eva - Kakkakaffe

Netta:

Celinn :)Vi har också en two-way som vi brukar använda när Thomas är borta och vi lånar pappas bil. Och igår köpte vi en fjärde (begagnad) Besafe till hans bil. Så nog har vi stolar nu allt :) Vi får se hur vi möblerar från och med hösten.

Emilia

Vill bara säga att jag gillar verkligen din blogg!

Anu

Aurinkoiset onnittelut suloiselle kummitytölle!Muistan sen päivän kun kerroit, että odotat Celineä. Tuntuu, kuin se olisi ollut ihan vasta!Meillä vietettiin viikonloppuna 2-vuotis synttäreitä.Olisiko teillä toukokuussa joku vapaa viikonloppu, jos tulisimme katsomaan teitä ja teidän keltaista kotia? :)

Jessica

Du skriver så fint om dina barn. Personligt och kärleksfullt, utan att det blir smörigt!

Michaela

Helt härligt inlägg! Verkar vara en fantastisk unge. Och jag blir liksom så shockad av att hon kan dra strumpor över byxorna. Arthur kan inte sätta ett endaste klädesplagg på själv och att dra upp byxorna efter pottbesök är också bara så besvärligt och nåt par byxor blir alltid nere.

Christina

Det låter som att du har en riktigt härlig dotter. :)

Eva - Kakkakaffe

Emilia:

Tack så mycket.Anu:

Kiitos ihanista sanoistasi! Meillä pikkasen helpottaa tämä elämää nyt huhtikuussa. Tällä hetkellä mahtuu vain koulua, perhettä ja järjestelyä mutta toivottavasti saadaan sitten 'vähän enemmän' aikaa. Minä haluasin Helsinkireissulle myös ja eteläsuomenreissu on suunnitelmissa keväällä (en ole edes käynyt Paraisilla kesän jälkeen!). Onnittelut Ahtolle ja pyrimme löytää joku päivä yhteistä puheluaikaa :) Terkut teille!Jessica:

Fast det är överraskande svårt tycker jag att skriva när de blir äldre. När de ännu är under året är det så konkreta saker som händer i utvecklingen, men sen får personligheten en allt större del.Michaela:

Som sagt så klarar ju inte Marius av det :) Eller i alla fall har han inte ens tålamod att försöka. Men jag blev också väldigt överraskad av henne häromdagen när vi var till Vasa och hälsade på bekanta och hon försvann jätteänge in på lekrummet. Sen kom hon ut och hade klätt en halare på en docka med sockor och allt, alldeles perfekt - men hon kom och behövde hjälp med skorna och jag kunde inte fatta att hon klätt på dockan alldeles själv :) Undrar bara om hon skulle försvinna jättelänge in på rummet hemma också om jag skulle skaffa dockkläder åt henne? ;)Christina:

Jag tycker i alla fall att hon är special! :)

Lisbet

Underbar blogg med fina bilder

A-L

Våg söta gullis! Och sådär hjärtevärmande skrivet igen att jag nästan får tårar i ögonen..!

Liw - mamma till två inom 16 månader

Ni märker alltså av det där klassiska "tjejer kommer ikapp killar". Tycker det är intressant för Marius verkar ju vara en tidig kille med mycket.

Fin är hon i alla fall, som de två bröderna också är :-)