Recension: Vinterhalare.

Ungarna fick ju halare från Isbjörn of Sweden i höstas och min enda förbindelse var att jag skulle skriva mina spontana tankar om dem. Och jag har väntat och väntat på att den Stora Kylan skulle infinna sig och ytterkläderna skulle komma till sin rätt men till dags dato är de andra egenskaper som halarna har testats förr. Fast det allra, allra bästa med dem, är att de är så himla enkla att klä på. Sen vi övergick till vinterhalarna tidigare i höstas, har jag inte behövt klä på Marius och Celine en enda gång! Det hänger inget extra tyg någonstans och de grova plastdragkedjorna glider lätt och fastnar inte i något innertyg. Det är viktmässigt väldigt lätta overaller, vilket gör att de också torkar snabbt. För vatten och smuts är ju något som de dagligen utsatts för och om det är någon detalj som varit extra tacksam för i höst, så är det det svarta, grova tyget på ben och på rumpan. Jag hade väl kanske inte tänkt att de skulle nöta dem i asfalten eller vältra sig i gyttjan men det har vi gjort nu i två månader men till all lycka syns den användningen nästan inte alls.

Andra detaljer jag tycker är toppen, är de fyra stora reflexen som finns på armar och ben. Jag hade inte haft något emot om det fanns ytterligare ett par stycken till, men jämför man till exempel med Marius bruna, murriga hösthalare (Ticket to heaven) som endast har ett frimärksstort reflex på sig, så får dessa mer än godkänt. I ärmarna finns snöstoppare och gummibandet under foten är så pass långt att man kan dra det över skon både vid hälen och vid tårna utan att vara rädd att knapparna det är fastsatt med brister.

Storleken motsvarar normal storlek bra. Marius har 104 på sin, Celine 92 och Sindre 80 på sin - samma storlekar de också har i vanliga kläder. Däremot är modellen väldigt smal, speciellt i midjan och frågan är hur halaren skulle sitta på ett stadigare och rundare barn. Huvorna är fastsatta med tryckknappar och lossnar onödigt snabbt - men å andra sidan antar jag att det är en säkerhetsaspekt som förhindrar att någon fastnar i huvan.

Hittills har Marius och Celine inte haft något mer än vanlig tröja och strumpbyxor under halaren men förhoppningsvis ska det bli fler minusgrader ännu i vinter. Däremot har de heller inte svettats, eftersom andningsförmågan är så hög. Fast mest lycklig är jag över att numera bara behöva klä ett barn.
16 kommentarer
Johanna

Vi har ju också dessa halare åt våra barn. Men jag tycker att de kunde vara lite vidare. Storebror är lite rundare än Marius och om det sku vara kallare och han sku behöva ha yllehalare under, då sku de kanske bli lite tight.

Eva - Kakkakaffe

Johanna:

Jag gav det som feedback åt Isbjörn också. Fast sen igen så kan jag tänka mig att många halare är pösiga på riktigt smala barn. Men man man ju ställa midjan och därför kunde det vidaste läget vara en aning vidare.

michaela

Ungefär liknande som Didrikson som vi har åt vår dotter! Fast deras reflex finns verkligen överallt!

Den är oxå smal i modellen och lätt att klä på. Då har vi en Name it halare som används på dagis och min uppfattning är att den är betydligt varmare, har "tätare" huva men är svårare att klä på sej själv. Och, massor med eurosar billigare!

Fats nog är dom snygga Isbjörnshalarna :)

Sofia

Har sökt en ny halare åt Edith eftersom den vi köpte förra året (och hade tänkt använda även denna vinter) har blivit alldeles för liten. Hoppsan! Men när jag går in på isbjörn och ser att halarna ändå kostar 200 ebare så tror jag att en fån Citymarket för 50 kanske är vårt val. Det känns så onödigt bortkastat att sätta 200 e på något man kan använda en vinter och sen aldrig mer.

Malin

Jag väljer bort denna overall av samma skäl. Svårt att få under extrakläder och rörelseglädjen blir mindre...

Eva - Kakkakaffe

Michaela:

Låter bra det!Sofia:

Jag hoppas vi i fortsättningen klarar oss med en ny halare i året och så ärver de neråt. Men Citymarket är nog bra det också.Malin:

Jag tror vi klarar oss på smidighetsnivån i alla fall.

Malin

vi kör på didriksons halaren från förra vintern även denna vinter. Är hur nöjda som helst och tror nog inte att vi byter märke inom snar framtid.

Malin

Ja, det tror jag säkert, men många av mina förskolebarn har faktiskt haft problem för att de är så snäva. Men då kanske de hade kunnat gå upp en storlek...

Linda

Har varit nyfiken på dessa innan, så det var kul att få höra ditt betyg. Fina bilder när det hänger tre på rad sådär :)

Johanna

Halaren är utesluten för oss då. Har gått & snålat på dem men avvaktat i väntan på din recension. Våra barn behöver en modell som passar lite knubbigare barn, en halare med mycket rum i.

En liten sidofråga: Vilka handskar tycker du är bäst? Använder i huvudsak Reimatec & Jonathan men vad för favoritmärke ha du eller varför inte andra läsare här oxå?

Eva - Kakkakaffe

Johanna:

Vi har testat otaliga handskar och de jag tycker är bäst, är Rasavil. Vi har också handskar från Isbjörn och först dömde jag ut dem helt, men de är faktiskt ganska bra de också, främst för sina långa skaft. Däremot är Rasavils handskar väldigt stora i storleken så man kan bra gå ner en storlek.

Sanna

Jag är fortfarande övertygad om att både Didriksson och Lassie tec som jag har haft hittills är minst lika bra som de där svindyra halarna. Iaf om man ser till pris-kvalitè förhållande. De har ärvts och används tredje säsongen och man märker knappt användning. Ej heller försämring i värme, vattentålighet. Och då är mina ungar inte precis i stilla i snön utan leker ute stor del av dagen. På mage, på knä etc. Och klarat att klä på sig hela vintermunderingen själva före de fyllt 2 år.Skulle du köpa alla tre halarna själva till dina barn om du skulle betala fullt pris? Jag menar, tycker du då ännu att de är värda ca 700 euro tillsammans?Nu tvivlar jag ju inte på att de är bra, de är de säkert... men det finns nog inte många med småbarn, huslån etc som har råd att betala 230 euro för en halare...

Eva - Kakkakaffe

Sanna:

Visst får man haka upp sig på priset och visst får man anmärka - men folk köper prismässigt olika saker hela tiden. Jag menar man kan köpa en Bugaboo och man kan köpa en Carena. Man kan köpa en Ford och man kan köpa en Audi. Man kan köpa norsk havslax och man kan köpa inhemsk lax Man kan köpa Odd Molly och man kan köpa en topp för 9,95 från H&M. Man kan hus för 120 tusen och man kan köpa för 350 tusen. Och man kan köpa i all oändlighet utifrån sina egna val, kvalitéer, ekonomi och prioritet.Jag har inte sagt att någonstans att någon måste köpa halare från Isbjörn och det är jättefint att det finns bra alternativ för en mindre peng som är lika bra. Sen finns det som tidigare sagt olika aspekter som spelar in i priset - Isbjörnhalarna är ju t.ex. ekologisk i sin tillverkning, produktionen sker i Europa (antagligen bättre lön än i Asien), företaget är relativt nytt och litet i jämförelse med t.ex. Lassietec-tillverkarna.Sen försöker jag göra så objektiv reklam som möjligt och det finns inget jag inte skulle stå för i texten ovan. Om du som läsare sen har gjort samma bedömning om en annan halare, så är det bara ett tecken på att du är medveten och använder kritiskt tänkande - för annars hade du klickat på köp-knappen så fort du lämnat min sida.Nu ska jag själv personligen hålla ögonen öppna efter en Isbjörn-halare på rea som jag kan köpa till nästa säsong.

päronet

Den bästa halare vi någonsin haft i huset är en Molo. (men vi har inte haft didrikson, o isbjörn lär vi bara få drömma om...) Efter att två barn haft Molohalaren är den fortfarande nästan i nyskick! Reimatecs svaghet är ju att knäna rätt fort blir nötta.

Veronica

Ok, gammalt inlägg, men vilken halare är det ni har? Har sett att de har en som heter Expedition Winter, men den verkar ju vara för extrema temperaturer??

Eva - Kakkakaffe

Veronica:

Det är Winter jumpsuit. Inte den extrema.