Tipset.

Jag överväger starkt att sätta 123 omaka strumpor i en svart sopsäck och skicka dem till Sibirien. I stället skulle jag köpa tio nya strumpuppsättningar åt respektive familjemedlem - i endast fem färger. Thomas har paxat svarta, jag skulle välja vita, Marius ska ha rosa, Celine gröna och Sindre blå. Då skulle det överhuvudtaget inte spela någon roll fastän strumporna försvinner i tvättmaskinen, alla skulle hålla koll på sin strumpfärg och jag skulle kunna para ihop strumporna hursomhelst. Och sen när strumporna blir för små kan de ärva upp sig en färg. Låter inte detta för bra för att vara sant?
30 kommentarer
Malin

Kör hårt, det låter alldeles genialiskt!

Melli

Kanske jag apar efter. ;) Gick just igenom två korgar med omaka strumpor i olika (också för små,eller för stora,hur man nu ser på det) storlekar. Fattar inte hur det blir sådär, vart försvinner de alla på vägen?

Jenny

Skaffa detta!:

http://www.help-tuote.fi/supi/indexsv.html

Har själv inte ångrat det en sekund :)

Marie

Det låter onekligen som en superlösning!

Eva - Kakkakaffe

Jenny:

Men HUR håller man reda på klämmorna? Och VEM sätter klämmorna på strumporna före de åker i tvätten? :)

martina

Ha ha, roligt när andra har samma vardagliga bekymmer angående sockorna..:) Bra förslag till lösning på problemet! Här går vi med olika sockor på fötterna jag och ungarna, randigt,prickt,svarta,gråa,rosa, och vi bryr oss inte! ;) Storasyster brukar informera folk som påpekar skilnaden, att man FAKTISKT kan ha såhär också! :)

Jenny

tror definitivt det funkar! Jag köper alltid flera förpackningar av samma så är det enklare att matcha...o får nog erkänna att det inte bara är en gång jag använt Fredriks strumpor i brist på egna :D

Klämmrna tror jag inte alls på! Misstänker nämligen att det inte alls är tvättmaskinen som slukar våra strumpor, det är smutskorgen! Alltså går det inte att para ihop dem före tvätt heller :)

Jenny

Klämmorna har jag i en låda på tvättmaskinen, sätter dem enkelt på strumporna före de åker in i maskinen. Sen då strumporna är tvättade hänger man upp dem med klämmorna fortfarande fast i strumporna. Och först då strumporna är torra tar man löst dem och behöver ALDRIG mer söka rätt par till rätt strumpa. Njuter varje gång jag använder klämmorna och vet att jag inte mera behöver öda tid och nerver på att söka rätt par till rätt strumpa. Och så kan man ju ha en varsin färg för klämmorna också, om man är flera som har ungefär samma storlek på strumporna och själv kan sätta på dem fast före de åker i smutstvätten/tvättmaskinen.

Jenny (som tror på klämmorna)

Vi tycks var 2 Jennyn här som skriver samtidigt. Jag tänker i alla fall aldrig mera vara utan klämmor; den lilla tid det tar för mig att sätta fast klämmorna och ta bort dem är definitivt kortare än den jag förr använde på att leta efter rätt par till rätt strumpa. Och min 1-åriga dotter älskar också klämmorna för hon kan hjälpa till med att sätta strumporna i maskinen, ta ut dem, och föra klämmorna tillbaka till korgen på tvättmaskinen. :) På tal om försvunna strumpor så har det fenomenet försvunnit sen jag skaffade klämmorna...men alla får ju göra hur de vill, jag är hur som helst nöjd över att jag hittade klämmorna!

Eva - Kakkakaffe

Haha - ni skrev på samma gång också Jennyarna :) Nå, jag tror nog klämmorna är ett jättebra påfund - speciellt för dem som är av den mer ordningssamma typen, men om jag känner mig själv rätt så skulle det inte dröja så länge för jag börjar hoppa över det där klämskedet när jag stuvar i maskinen :) Men bra att ni fått bukt på problemet, för våra strumpproblem börjar nå oanade höjder.

Bettan

Kunde tvättpåsar vara en lösning på problemet eller är de kanske för små?

Eva - Kakkakaffe

Alltså jag tror nog problemet är att de försvinner före tvättmaskinen. Det vill säga i byxben, under soffor, i leksakslådor, i fel klädhyllor och så leder det till att det snurrar två ensamma strumpor på varsitt håll i all evighet.

agneta

Min son förelår att strumporna ska sitta ihop med ett långt snöre. Strumporna kläs på först, sedan trosorna/kallingarna varvid snöret följer med upp längs benen. Hmm....

päronet

Jag tror nog att samma problem förekommer i de flesta familjer! En strumpa försvinner bakom sängen, under madrassen(!), bland kläderna i skåpet eller i leklådan eller inne i ett nytvättat påslakan där den kan kura ett halvt år om det vill sig... eller också går ena sönder i förtid. Därför har jag nångång övervägt att starta upp ett nytt mode, strump-paket, där alla strumpor passar ihop med varann, alltså några enfärgade o några matchande motivstrumpor (så blir det roligare o inte bara samma enfärgade vareviga dag) Sen är tanken min att man ska matcha dem hursomhelst o det blir bara häftigare när inte båda fötterna är precis lika men ändå passar ihop. :)

Maja

Våra försvinner nog också före tvätt, och hittas här och där i huset. Endel barnstrumpor har nog också åkt i dammsugaren. Jag köper flera par av samma sort för att kunna para ihop när någon sock försvinner eller går sönder. Å jag köper aldrig likadana åt barnen (har 4). Sen har jag en enkom låda i tvättrummet för strumpor som för tillfället saknar par. Jag går igenom den ibland och plockar ut paren. Funkar bra här! De flesta strumpor kommer till rätta även om det ibland kan ta tid :)

Cecilia

Samma fenomen har vi också att strumporna försvinner. Jag hatar enfärgade strumpor. Det är mycket enklare om det finns en liten bild på skaftet då går det enkelt att para ihop dem. Största problemet hos oss är att strumporna ligger lite här och där och kommer inte parvis till tvättkorgen. Har nog också provat med strumpklämmor, fungerar en tid åt en del av familjemedlemmarna men sen blev de glömda igen. Före julen slängde jag en hel kass med strumpor men ännu finns det mängder som saknar par. Har många gånger funderat på att slänga alla ensamma och köpa nya istället. Har många gånger sagt att jag vägrar tvätta strumpor om de saknar sitt par, men sen åker ändå de ensamma strumporna med i tvättmaskinen.

Gun

Olika färger funkade bra ända tills barnena började "ärva upp sig"... I dag skriver jag första bokstaven i deras namn på insidan av strumporna. Åtminstone hamnar de efter tvätt i rätt korg då...

Mia

Din lösning är genialisk! Problemet är nog, som du säger, att strumporna försvinner redan innan de hamnar i tvättmaskin. Våra pojkar både tappar, klär av sig, kastar omkring osv sina strumpor stup i kvarten så TROTS att jag har ganska bra koll och är ganska ordningsam försvinner det strumpor hos oss... Jag tycker definitivt att ditt förslag är värt att testa :)

Aell

Hos oss har vi samma problem. Klämmor skulle inte funka, för om strumporna hittar ända till tvättkorgen så brukar det inte vara så svårt att hitta paret sen när de är rena. Att ha olika färger är inte heller så bra, för endel tvättas oftare och nöts mera och dem vill man inte para ihop med en strumpa som är nästan ny. Då det nästan jobbigare att hitta två strumpor som är ungefär lika nötta. Det enklaste skulle nog vara om man fick alla i familjen att förtstå att smutsiga strumpor hör hemma i tvättkorgen och sedan kunde man para ihop dem tillsammans och tävla om vem som hittar flest par...

Veronica

Jag har en låda dit alla omaka försvinner. Men då jag hade den full så tro inte att jag fick ihop många par, så det projektet blev på hälft och antar att jag snart slänger innehållet i soporna.

Sanna

I Korsholm ordnar Vuxeninstitutet en kurs där man syr roliga mjukisdjur av omaka strumpor, kanske något för er:-)

Cecilia

Strumpklämmorna hålls inte alla gånger fast i strumporna i tvättmaskinen heller. Många gånger möter man klämmorna då man öppnar luckan utan strumpor.

Sofia Ekström

jag vet familjer som gör sånt. jag säger do it, eller börja med det när det är dags att köpa nya strumpor. snacka om att spara in på tråkiga sysslor.

Lisbeth

Här har alla svarta strumpor! Nåja, maken har nog några vita par också, men han slarvar sällan bort några... :-)

Jag köper storpack med strumpor som passar mamma, dotter, son. Storlek 37-40. Finns alltid ett rent strumppar att hitta. Att de är olika slitna märks bara när man köpt nya, men de är snart "inslitna". Mycket praktiskt!

Christina

Åh, detta eviga strumpproblem. Säg den som inte har besvär av omaka strumpor..

fröken K | vill bli amatörfotograf

Helt fantastiskt! Det bör du prova och informera oss om det faktiskt går. :)

A-L

Haha! Väldigt bekant problem också hos oss! Av någon anledning försvinner strumpor speciellt efter att mannen tvättat och han är också den som sällan orkar para i hop sina strumpor så han har nog en hel korg full med "opariga" strumpor. Jag vet också av erfarenhet att det kan ta ett bra tag innan korgens innehåll är upprätt, och att det tyvärr ser rätt lika ut inom snar framtid igen... Mannen har dock själv funderat på att för egen del just göra sig av med alla sina stumpor och köpa en hög nya, likadannna i stället. En färg per familjemedlem är ju sen att ytterligare finjustera :) Å andra sidan tror jag själv att jag sen ändå i någon sammanhang skulle sakna t.ex. svara stumpor till någon outfit om det då skulle vara så att vitt var "min färg".. Hmm. Kanske kunde jag då låna hans? :) Bra idé nog iaf i teorin, roligt och höra om den funkar! :) Tror jag kanske själv ska testa strumpknipsorna först, och försöka få mannen att göra det samma! Tror att jag själv i alla fall mycket hellre skulle odla lite tid åt att knipsa om det skulle betyda att jag undkommer korgen med omaka strumpor och tiden det tar att reda upp den!

Satu

Vi har klämmorna i bruk och de funkar. Barnen har sina strumpor i alla möjliga färg och mönster (helst så) så de e lätta att para ihop bara man hittar likadana - och när vi har en sån dän hjälpreda som älskar att bära byk in i tvättkorgen (dottern, 1år9mån, jag vet int hur hon har kommit på leken, men den uppmuntras varmt). O så klämmer jag fast dom an efter. Mina egna klämmer jag innan de satts i tvättkorgen. Gubben klämmer inte sina, sätter sockmyttyn in i korgen och jag tvättar dom som så, torkar dom och kastar in i hans sockkorg. Oparade. Det är hans val, han spenderar en god stund varje morgon vid sin låda.

M

Numera sedan de större barnen (som är nära i ålder) har samma storlek har jag köpt x antal förpackningar svarta strumpor och sedan parar jag ihop dom och delar dem jämnt i deras korgar...vääääääldigt skönt tycker jag!! Inget krångel med parande och när en strumpa är sönder så slänger man den bara och har mååånga kvar som passar ihop!

Dan Syndrom

Så har vi gjort! //Trebarnsfarsan