Då man gör det på ackord.


Egentligen avskyr jag att
komma hem när klockan redan passerat normal gå och sova-tid. Då det minsta barnet har somnat i bilen och blir sur och tvär när det väcks. Då de andra två är trötta och står och gnäller att man ska lyfta in dem fastän man har händerna fulla av väskor med dyngsura handdukar. Då ytterkläderna ockuperar hallen och pyjmasarna inte finns någonstans. Då kvällsmål ska serveras på stört och skitbrasan vägrar ta eld trots att jag stoppar in både ett och två Vasablad och en Pargas Kungörelse på det. Då jag försöker förhandla mig till bara en kvällsaga medan vi borstar tänderna och klarar av den sista drickpausen. Sen. Sen börjar jag ha läget under kontroll igen.
Vad har man på en bebis/litet barn när det simmar?
Babysimbyxor som har lite tjockare foder än vanliga simbyxor och så har de gummiband i låren.

Var du ensam med alla barnen och hur klarar du av det?
Min syster bor granne med simhallen så hon var med mig idag. Men Marius och Celine har flytsimdräkter och idag var första gången jag kände att nu skulle jag kunna fara själv med dom alla tre.

Är simblöjor bra och kan man ha det på en bebis?
Simmar man inte så ofta fungerar de särskilda simblöjorna helt okej.

Varifrån kan man beställa sådan simdräkt som Marius och Celine har och vad kostar den?
Det är en Learn-to-swim-simdräkt från Arena och man kan beställa den genom oss (Thomas). Den kostar 45 euro och det priset inkluderar frakt.
29 kommentarer
Marie

Underbara bilder!

jenni med två små

härligt! vi var faktist också och simmade idag, med halva vasa ! Ang. simblöjorna så är de förbjudna på vissa simhallar hörde jag idag. Vi kör inte med dem utan som du beskrev i punkt nr1. Men ville bara påpeka att tydligen åtminstone kokkola simhall förbjudit simblöjorna! varför vet jag inte men simskoleläraren då barnen var små sa att det är + - noll att ha dem.. destomera vet jag inte om dem men...

Malin

Om det är du på andra bilden, så har du ju magrutor t.om ;) Bra för en kvinna som burit tre barn!

Eva - Kakkakaffe

Marie:

Vi har inga undervattenbilder från förr, så det var kul att få idag.Jenni:

Alltså när vi var, så var det typ INGEN där. Jag befarade det värsta, men i och för sig var vi så himla konstig tid (mellan 16-18). Bra att du uppmärksammade med simblöjorna - jag har inte hört något om det. Vi har använt simblöjor några gånger, men i huvudsak har vi haft babysimppare. I och för sig känns det lika stor vits med båda ;) Nämen, jag tycker det känns säkrast att hoppa i bassängen när barnet kakkat för dagen. Inte om man går och väntar på det :)

Melli

Vad är det för en kamera ni tagit bilderna med? Härliga! Harmar lite att vi inte gick på babysim med minstingen så nu har vi inte undervattenfoton av honom som av de större. Sindre ser ju helt lycklig ut där under ytan och Celines min är underbar. :D

Eva - Kakkakaffe

Malin:

Mina magrutor är nog obefintliga :) Och jag är nog egentligen ingen bikinimänniska i simhallen men min simdräkt var försvunnen.

Johanna

Arenas simdräkter är helt super! Utan dem så skulle jag inte kunna fara med bägge barn till simhallen men klarade det galant igår :D Rekommenderar dräkten varmt!

Att simma tar annars musten ur alla. Vilket krig vi hade på hemvägen trots att jag fyllt barnens magar med saft & russin. Det blev ingenting av lunchen då Aaron var så trött, så trött.

Log lite åt Pargas Kungörelsen men jag känner igen det. De där gångerna då det på inga vis tänder till, trots en hel Turun Sanomat ;)

Eva - Kakkakaffe

Melli:

Ingen aning vad det är för kamera faktiskt. Anna? Vi har inte simmat på rätt länge och det var roligt att se hur Celine hade tuffat till sig. Och Sindre visste inga gränser fastän han inte ens hunnit simma så många gånger. De var alla mer under ytan än ovanför och jag har redan letat fram nya lakan till natten - de lär kissa ner sig inatt.

Eva - Kakkakaffe

Johanna:

Till all lycka fick vi mat hos Annas, annars skulle nog läget ha varit ännu mer katastrofalt. Hur kan man bli sådär slut? Och dräkterna är nog så tacksamma. Marius kan redan simma själv en bit, men det är min egna livförsäkring att de har dem på sig. Och så behöver man inte ha några puffar eller några andra grejs med sig.

Emma

Fina bilder! :) Var det alltså nån undervattenkamera ni använde? Vi har varit på babysim med Venla, i just kokkola som nämndes här tidigare, och alla använde helt vanliga simdräkter/byxor. Simblöjorna är förbjudna på grund av att det då kan vara svårare att märka ifall barnet kakkar, och även om man har simblöja måste vattnet bytas, så därför är det onödigt. Bästa är att märka olyckan så fort som möjligt och tömma bassängen. Det hände faktist inte en enda gång under ca 8 månader som vi simmade. (händer typ 1 gång i året.) Har inte babysar nån reflex att inte kakka i vatten? Från då dom är i magen typ? :)

(ursäkta väldigt lång kommentar.)

Eva - Kakkakaffe

Emma:

Du har säkert rätt i det du skriver. Vi har ju inte gått på babysim med något av barnen och därför vet jag egentligen inte så mycket. Jag är väl bara köpt av utbudet barnartiklar och trott att det är sådana badbyxor som man ska ha. Och långa kommentarer gör absolut ingenting - det är bara trevligt.

Eva - Kakkakaffe

^

Och Emma. Det är en helt vanlig kompaktkamera som man kan fotografera under vatten med. Men vet inte märke och namn.

Lena

Härliga bilder! Jag vet ju inte vad det är för kamera men åtminstone min Olympus är vattentät. :)En av de bästa investeringarna vi gjort är simdräkter åt barnen med inbyggda "flytdynor". Vet inte hur vi gjort med våran "yngsting" annars, har absolut ingen ingen respekt för vatten... På gott & ont.

Babysiminstruktören

Angående simblöjorna: 1. de har ingen funktion överhuvudtaget, de har förbjudits av den anledningen att föräldrar tror att de har samma funktion som vanliga blöjor. Det har de absolut inte, kakkar barnet måste man alltid säga till personalen och då måste bassängen stängas tills vattenprover har tagits och vattnet har renats. 2. de ger fel "ställning" åt barnet i vattnet, baken flyter upp och ryggen svankar.. Vanliga simbyxor är att rekomendera, gärna med lite åtsittande ben. Angående kakkaolyckor så händer de väldigt sällan (har alldrig hänt när jag jobbat och jag har varit babysiminstruktör sedan 2008)

Nina

Visste inte att det fanns såna dräkter, inte som förr i tiden då man hade sinring, armringar o säkert nånting till :)Du har en blogaward på min blogg :)

Jen

Hej!

En fråga angående "flytsimdärkterna": Har de också UV-skydd? Kan man beställa dem av er? Tack!

Eva - Kakkakaffe

Nina:

Danke!Jen:

Japp, de har UV-skydd 50. Och tömmer man dem på luft, så är de som vilken uv-dräkt som helst. Man kan beställa dem av oss och det är ca. 1 veckas leveranstid.

Eva - Kakkakaffe

Jen:

Storlekar:

I 1-2v 11-15kg 86-92cm

II 2-3v 15-18kg 92-98cm

III 3-4v 18-22kg 98-104cm

IV 4-5v 22-26kg 104-110cm

Emma

Oj en sån simdräkt sku ju vara super! Eller hur tänker du med Sindre? Dom är ju lika gamla med Venla, tror du dom har användning för såna i sommar?

Hellis - Design på flera sätt

Underbar blogg! Favoritar!

Pia

Hej, en fråga: Vad är Sindres simbyxstorlek? Vi borde skaffa nya simbyxor åt vår pojke och han är nog lite större än vad Sindre är (fast han är yngre...)

syster anna

Kameran är en Olympus tough 6010!

we will never walk alone-en humoristisk mammablogg

Vilka underbara bilder! Störtsköna verkligen!

Anna

Vi har haft en Arena simdräkt åt storasyster och den har ju varit helt super bra! Vet du om det finns någon större variant av dem, vår flicka är så lång så 104 - 110 cm är för kort åt henne? Hon är ca 116 cm och det är för trångt att få den på henne när hon är våt.

Eva - Kakkakaffe

Emma:

Har inte funderat så långt ännu. Personligen har vi haft mest nytta av dem i simhallen, eftersom sommarsimningen är mycket "upp och ner-springande" ur vattnet och det ändå byts mellan simkläder.Pia:

Sindre har 18-24 månader. Han har tjocka lår :)Anna:

Nä, tyvärr tror jag inte det finns någon större.

Camilla

Varför bloggade du inte om de där simdräkterna redan ifjol! Vi var till Thailand i december och jag ville ha nånting i flytväg till vår treåring. Efter en stunds googlande så beställde jag en sån här: http://www.getnordic.com/brands/swimfin_sv Men den hajfenan ville sonen inte alls bada med sen, så vi fick snällt köpa vanliga armkuddar till honom. Och sen också en simring för han fick så många kallsupar i vattenrutschkanorna.Den där Arena simdräkten ser verkligen intressant ut! Du får gärna filma barnen i bassängen nångång, så man kan se hur de flyter i dräkterna. Tror du att kallsupskänsliga barn kan använda dem? Era barn tycks ju vara naturbegåvningar inom allt som har med minsta lilla rörelse att göra. Så man kan inte riktigt jämföra er trio med vanliga ungar. :) Fortsätt att njuta av sportlovet!

Majken

Hej! Jag skulle vilja beställa simdräkter men hittar inte din mejladress här.

Eva - Kakkakaffe

Camilla:

Jag har nog tidigare haft något inlägg om dem, men eftersom det finns folk som direkt mojttar om det blir för mycket reklam, så har jag väl inte idats reklamera så mycket heller. Man kan ju variera mängden luft i dräkterna - Celine har mer luft i än Marius, eftersom Marius halvt kan simma själv. Men ska se om jag får till en film.Majken:

kakkakaffe@hotmail.com - eller direkt åt Thomas tr@idrott.fi. Men det spelar ingen roll vem du mailar åt.

Instruktör

Precis som babysiminstruktören ovan skriver så fyller simblöjorna absolut ingen funktion! De är ohygieniska och så ger de felställning åt barnen. Vi rekomenderar vanliga simbyxor som är tighta både runt lår och midja, så att bajset vid en eventuell olycka hålls i byxorna. Man brukar dock oftast märka på ansiktsuttrycken innan barnen bajsar och då kan man försöka lyfta upp barnen på kanten men om det ändå skulle hända så meddela simövervakaren direkt! Och så brukar vi också rekommendera simbyxor även åt flickor, barnen stimuleras då bättre på hela kroppen än om de skulle ha baddräkt.

Och en del simhallar har simblöjan förbjuden för att den är ohygienisk, precis som badshorts för herrar.