Fyra dagar kvar.

Skön morgon här idag. Älskar när de vaknar med femton minuters mellanrum och man hinner sitta med vart och ett av de morgonrufsiga barnen i famnen en stund före morgonmålet. När det inte är krisartat att få fram maten och när de kan sitta bredvid varandra framför morgonbolibompan utan att det påtas på varandra till höger och vänster och någon skriker skriker i högan sky. Älskar när de går ut efter frukosten och för en gångs skull sköter sig själva, och det finns tid att plocka undan (och blogga!) i lugn och ro.
 
Det är ledig fredag idag. Känns jättekonstigt att det inte är sommartorg idag och hela baletten med det. Ska cykla upp till morfar nu och läsa tidningen. Sen vidare till växthuset och köpa en ranson grönsaker. Och hälsa på gamlafammo. Komma hem och äta lunch, vila, klippa gräs, koka saft och baka lite bullar. Ikväll har jag lovat tända höstens första brasa och så ska vi grilla korv i spisen - fredagsmyset. Det blir en bra fredag.
 
Det börjar närma sig nu. Fyra dagar och så tar jag min väska och sätter mig på tåget. Det är slut på ett nästan fyra månader långt sommarlov.
 
Det här är också hjärtevarmt. Svartvinbärskalas på köksgolvet. Den där mattan i köket som för övrigt är allas favoritplats i det här huset och där folk vistas störst del av den vakna tiden.
1 kommentar
Jenny

Åh så härligt! Själv får man vakna till gnällande barn i stort sett varje morgon.. Good morning to me ;)