Aftonen.

Så kom måndagen som jag gått och väntat på i över en vecka. Bästa familjen Kurunmäki skulle komma hit - vi skulle få träffa vår blivande guddotter för allra första gången, vi skulle grilla och barnen skulle leka. Så står Marius där och spyr i badrummet på morgonen. Halleuja.

Jahapp, vad gör man då. Tja, vi fick i alla fall systern med sambo att komma hit och äta upp köttet. Vi fick sand till sandlådan (lyckliga barn!), jag fick ett himla trevligt vinstpaket på posten och så skrotade vi runt på gården i stövlar och trädgårdhandskar och förtjusades över scillor och rykande komposter, steg upp trädgårdsland och planterade rosenbuskar. Sånt som vi numera ägnar alla dagar åt samtidigt som verklighetskänslan fortfarande inte har kommit ikapp oss. "Åh, kom och titta - nu kommer det upp någonting ur marken här." "Åh, kom och titta - det bor fåglar i holken." "Åh, kom och titta, nu är det 40 grader i komposten" och man börjar onekligen undra om man är från denna planeten.

Så måndagen gick väl ändå an. Trots en spya och en hall full med sand (hmm, hade inte dividerat med den följden).
1 kommentar

Idag.

14 kommentarer

Snart.

Klockan var tio igår kväll när jag kom hem igen. Två timmar senare skickade jag in mitt allra första utkast på 56 sidor åt handledaren. Och om det inte är totalt uppåt röven börjar jag finna hopp att hinna till majdeadlinen om en och en halv vecka.

Klockan halv sju ringde väckarklockan i jackfickan i morse. Fnissande steg jag upp från frukostbordet och stängde den. Thomas hade åkt iväg till Tammerfors, diskmaskinen var urplockad och en tvättmaskin snurrade. Marius undrade vad vi skulle laga för mat till lunch och när vi skulle åka på mammabarngrupp. Nu plockar jag slevar från golvet och viker ett berg med kläder och skriver några rader i fyra parallella dokument medan ungarna leker ute på gården.

Snart ska jag börja träna. Snart ska jag ta itu med mitt sockerberoende. Snart ska jag börja bry mig om mina vänner igen. Snart ska jag bli en snällare och mindre stressad fru och en bättre mamma. Riktigt snart.
10 kommentarer