Kirpparilla.


Jag kände att jag behövde få lite avslappning och nollning när jag kom hem från universitetet idag. Det var inte särdeles tjohejsan-väder heller, så jag tog med mig de två barnen och for på loppis.


Marius fick en hel hög med gamla Bamsetidningar på finska för 1,50 euro. (Hurra för kvällens sysselsättning!)Celine kärade ner sig i en docka med en kläduppsättning.

Bolagströjor åt Celine och Sindre, som nästan använder samma tröjstorlekar, från Ticket och L&B för 2 euro styck.Ytterligare en tröja (bodyn är inte särskilt praktiska på pottan) åt Sindre och ett par me&i -byxor åt Celine - 2 respektive 5 euro.

Sen det här då: Jag vet inte - men den tilltalade mig bara. Det är en gungelefant. Den väger ett halvt ton och är lite kantstött, men denna får snart flytta in i barnens nya rum och jag tycker den är hemskt fin. 19 euro.
20 kommentarer
Lina

Har ni sindre på pottan redan?

Eva - Kakkakaffe

Japp. Sedan två månader tillbaka.

Veronika

Sam har ju kommit på ett smart trick med bodyn och potträning... har du inte sett det? Det använder vi varje dag här hemma. Spänn fast knapparna i grenen över ena axeln så hålls bodyn uppe och faller inte ner i pottan. Så springer Matheo mest hela tiden här hemma... Behändigt, att bara sätta sig på pottan när man behöver kissa. Jag vill ha body fortfarande för jag tycker inte om när ryggen och magen kommer fram, speciellt nu när det blir kallt.

Eva - Kakkakaffe

Verro:

Haha, nää, det har vi inte sett och hört! Det är ju hur smart som helst - måste testa! Fast i och med tygisarna så blir det ofta för trångt att knäppa bodyn i grenen så därför använder jag nästan hellre tröja + hängselbyxor.

Veronica

Hello

Måste säga du fyndar bra. Blev lite besviken då jag var på Akseli loppiset i Esbo, så överprissatt, hittade dock två bord med hyfsade priser och saker.Elefanten blev ju lite Moulin Rouge feeling.:)))Vi kör också med axelknäppningen när bodyn används, men snabbare är det ju med bara tröja.

Eva - Kakkakaffe

Andra Veronica:

Nåja, inte vet jag. Somliga hittar ju saker för 20 och 50 cent, men det gör inte jag. Fast jag kan nog betala 2 euro för 'märkeströjor' i gott skick i alla fall. Hittade egentligen massor med saker ikväll, men hade svårt att avgöra om det var tillräckligt billigt så det mesta blev kvar :)Vad ni är haka på bodyknepet då. Så lärde man sig något nytt idag också.

Lillemor

Här är en till som kör med axelknäppning.Verkligen bra fynd du gjorde, jag tror inte mitt tålamod räcker till för det är sällan jag gör några bra fynd. Jag ser bara det som är precis framför ögonen :)

Melli

Vi använder oss av bodyförlängare och axelknäppning vi också, eller sen bara knäppen kring magen, har ofta lite större bodyn så de inte ska klämma så på tultan.

Jag gillar elefanten, harmar då vi helt enkelt inte har utrymme för en gung(någonting) här för tillfället. Eller har vi?! Hmm, kanske om nåt lika unikt kommer emot. Den kommer att vara jättefin i deras rum, helt säkert!

Eva (confessions)

Hejsan! Detta har egentligen ingenting med inlägget att göra, men blev bara nyfiken: har ni också sysslat med "vessahätäviestintä"? Vi har haft båda pojkarna o kissa/kakka i lavoaren, E. sen han var ca 2 månader och S. sen han var nyfödd. Så skönt att slippa kakkablöjor!!!

Eva - Kakkakaffe

Lillemor:

Det öppnade ett nytt loppis här (som heter just Kirpparilla) nyligen och allt är väldigt ordningsamt, rent och fräscht ännu. Och inte alldeles översprisatt.Melli:

Jag har inte ens tänkt bodyförlängare, eftersom jag vet att det är en sak som jag aldrig skulle hålla reda på och jag skulle ödsla alltför mycket tid på att leta efter den :)Vi har ingen gungsak heller. Dessutom kändes den ganska värdefull bara på grund av sin vikt, fastän den ändå kostade nästan tjugo euro. Men tyckte den var lite annorlunda och tror den blir riktigt bra dit den kommer.

Eva - Kakkakaffe

Eva:

Nä, inte egentligen. Jag var intresserad av det, men eftersom vi inte har någon avställningsyta i badrummet, så började jag inte på med det. Fast sedan han började gå på pottan (sex månader), så kissar och kakkar han nog ett flertal gånger om dagen, så det blir (till all lycka) inte så många blöjor per dag.

Om 4barnslivet

Underbara mössor:)!

sari

Vad har ni för superloppisar där då du fyndar så bra och fina kläder så billigt? Marius har bra smak,heja bamse! (eller maailman vahvin nalle i det här fallet) :)

Pia

Vllken fin blogg!:)

sara

sött :)

sofia

jag älskar att du köpte en gungelefant, bara sådär!!

tessie

Vilka fina fynd du gjorde. Gungelefanten var ju bara för charmig!

Ellen

Elefanten var störtfin! Kul att ha lite uddare grejer så det inte ser ut precis som alla andras hem. :)

A

Varifrån är Marius och Celins Mössor,dom är helt underbara!?

Eva - Kakkakaffe

A:

Mössorna köpte jag för 1,5 år (?) sedan. Men märket är Metsola.