Som sagt var det inget fel på vädret idag.

Publicerat: 2011-09-30 / 20:05:18 | Kategori: Allmänt | 8 kommentarer

Tjoho.

Publicerat: 2011-09-30 / 10:08:40 | Kategori: Allmänt | 7 kommentarer
Det är fredag, solen skiner, det är varmt och löven är röda. Jag klär mig för första gången den här veckan i annat än sportkläder, jag har ätit ostkaka som efterrätt till lunchen och jag slutar klockan två. Hurra för det!

Kirpparilla.

Publicerat: 2011-09-29 / 18:54:42 | Kategori: Barnkläder och andra prylar | 20 kommentarer

Jag kände att jag behövde få lite avslappning och nollning när jag kom hem från universitetet idag. Det var inte särdeles tjohejsan-väder heller, så jag tog med mig de två barnen och for på loppis.


Marius fick en hel hög med gamla Bamsetidningar på finska för 1,50 euro. (Hurra för kvällens sysselsättning!)Celine kärade ner sig i en docka med en kläduppsättning.

Bolagströjor åt Celine och Sindre, som nästan använder samma tröjstorlekar, från Ticket och L&B för 2 euro styck.Ytterligare en tröja (bodyn är inte särskilt praktiska på pottan) åt Sindre och ett par me&i -byxor åt Celine - 2 respektive 5 euro.

Sen det här då: Jag vet inte - men den tilltalade mig bara. Det är en gungelefant. Den väger ett halvt ton och är lite kantstött, men denna får snart flytta in i barnens nya rum och jag tycker den är hemskt fin. 19 euro.

Då jag saknar mitt mjölkmonster.

Publicerat: 2011-09-29 / 15:28:46 | Kategori: Allmänt | 1 kommentarer
Varje dag vid tvåtiden spänner det till en gång och jag känner hur trycket lättar. Jag drar mig några steg tillbaka och försöker jag tänka på allt annat än bebisar och rinnande mjölk samtidigt som jag hoppas att det inte uppenbarar sig två fläckar i lagom brösthöjd. Det skulle vara en syn det mitt i en gympasal.

Klubben.

Publicerat: 2011-09-29 / 07:13:46 | Kategori: Allmänt | 3 kommentarer
Igår kväll utbrast Thomas i pur förvåning: Det är ju klubbdag för Marius och Celine i morgon - vad ska jag och Sindre göra då alldeles själva?

Åh, så de tycker om att gå till klubben. De har sina egna klubbenväskor, som är tomma sånär som på ett torrt strumppar, när de trippar i väg med stolthet i ryggen på torsdagsmorgnarna. De ska leka, sjunga "Puppi, puppi, puppi..." (?) och äta soppa (?). Sen kommer det en rad minimänniskor uttraskande tre och en halv timme senare, varav två av dom är våra. Det ser bara så sött ut.


Det är hälsosamt att gå och vänta på sin klubbendag. Att ha något som vi alla kan se framemot.

Ge mig en äppeldröm.

Publicerat: 2011-09-28 / 14:43:02 | Kategori: Allmänt | 22 kommentarer


Nu ställer jag in en bunke med färdigt
skalade äpplen i kylskåpet som jag inte vet hur jag ska förvalta på bästa sätt. Om fyra timmar kommer jag att komma trött och vrålhungrig hem från skolan och snål på något som bara smälter i munnen. Där kommer ni och äpplena in i bilden. Vad är det ditt bästa äppelrecept?

Nackdelen.

Publicerat: 2011-09-28 / 13:33:24 | Kategori: Allmänt | 4 kommentarer
Nästan allt i skolan är pararbete eller grupparbete. Det är helt okej - jag har väl egentligen inte något emot att arbeta i grupp. Däremot är jag ju ny i vår grupp. De andra hänger ihop för tredje året och jag börjar så småningom lära mig namnet på dem. Men det är jag också helt okej med, eftersom de är trevliga typer och jag känner mig välkommen och allt det där. Men så är jag den trettonde personen som oftast hamnar utanför alla par- och tremansgruppbildningarna. Det gör egentligen inte något heller, eftersom jag inte känner mig utanför på det viset. Men det tråkiga i denna visa är att jag alltid hamnar att göra mina arbeten tillsammans med andra inhoppare i vår grupp. Det är nya människor i precis varenda uppgift som jag varje gång får börja med att fråga vad de heter, vad de har för bakgrund och hur vi ska lägga upp arbetet. Det är bara så otroligt tidsödande att alltid börja från noll. Speciellt när man har andra än sig själv att fundera på.

Dagens.

Publicerat: 2011-09-28 / 12:03:00 | Kategori: Allmänt | 10 kommentarer
Nu är de med alla tre. Det kallar jag mycket för pengarna (det är familjeavgift).

Vikten av ett UV-filter.

Publicerat: 2011-09-28 / 07:47:19 | Kategori: Allmänt | 11 kommentarer
Det var ingen trevlig syn som mötte mig igår när jag öppnade kameraväskan. Jag vet inte vad som hänt, när det har hänt och om eller vem som är den skyldiga, men jag hoppas och vill tro att det enbart är UV-filtret som fått sig en törn och att själva objektivglaset mår hyfsat där under. Problemet är bara att vi inte får bort den extra linsen skruvad nu. Men det kan alltså vara välinvesterat att skaffa ett UV-filter till kameran.

Får det lov att vara makaroner och ägg med kaffe till efterätt?

Publicerat: 2011-09-27 / 18:53:33 | Kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Förresten.

Publicerat: 2011-09-27 / 18:46:38 | Kategori: Allmänt | 12 kommentarer
Här finns klippet från då x3m var hos oss och filmade. Jag tänker inte titta för att jag har världens fobi för mig själv på film. Och jag bakar verkligen inte bröd varannan dag. Nästa gång ska jag också fråga före om jag ska titta in i kameran eller på filmaren.

En speciell stund.

Publicerat: 2011-09-27 / 06:29:25 | Kategori: Allmänt | 3 kommentarer
Jag sitter och äter frukost. Alldeles ensam. Jag äter Fazers mysliskivor med Oltermanniost och kalkon. I en skål bredvid mig finns turkisk yoghurt toppad med honung och Korentomuggen full med kaffe. Det var fint att vakna till det välfyllda kylskåpet som Thomas hade fixat långt efter att jag gått och sova. Det var för övrigt det smartaste jag gjort på länge att skita i allt i går kväll och krypa ner under täcket. Det nästsmartaste skulle vara att ta tag i Sindres nätter.

Jag bläddrar i kalendern. Ser att jag har en åttatimmars dag idag med sex timmar styrkesal-aerobic-orientering. Mina ben som lider av grym träningsvärk och min ena fot som tog rejält stryk av löpningen i söndags. De var inte vana alls, mina ben. Jag räknar vidare lite snabbt hur många uppgifter som väntar på att göras, jag inser att Sindres åttamånaders dag kom och gick alldeles obemärkt förbi och så ser jag att det bara är två och en halv vecka kvar tills vi får nycklarna till huset (!). Ute ljusnar det till en gråmörk dag och regndropparna rinner i oregelbundna mönster längs fönstret. Jag inser också att min cykel står kvar (hoppas i alla fall) vid skolan sedan i fredags och vet inte om jag ska hoppa på bussen, gå eller ta andra cykeln.

Nu är jag inte ensam längre. Min frukost är också slut. Men jag fick en värdefull stund för mig själv. Nu är det bara att påbörja denna tisdag.

Klockan åtta.

Publicerat: 2011-09-26 / 18:58:52 | Kategori: Allmänt | 1 kommentarer
Om tre minuter ska jag ligga i min säng med täcket upp till öronen om jag ska orka resten av veckan. Och så är det bara måndag idag. Godnatt.

Dagen efter -bloggen.

Publicerat: 2011-09-26 / 07:31:58 | Kategori: Allmänt | 8 kommentarer
Vi vaknade upp till ännu en vacker Stockholmsmorgon. Jag trodde vi hade sovit evighetslänge före jag konstaterade att klockan var finsk tid och inte mer än sju, och vi var första man på plats vid frukosten, som vanligt. Låt vara att vi kröp ner i sängen igen när Sindre sov dagens första lur.
.
Vi for till tävlingsplatsen och gick en stund på den fullproppade mässan. Därefter förflyttade vi oss till startplatsen.
.
En av de första jag såg på startområdet var den vältränade stockholmsmorsan Lovisa med Lofsanbloggen. Jag fick värma upp med henne och hennes vän, och det var en fascinerande känsla hur man kunde umgås och "känna" en människa som man aldrig någonsin tidigare har träffat. Efter två kilometer sprang Lovisa ifrån mig och landade på en tid tre minuter bättre än mig.
.

Jag hade inga stora förväntningar, alls. Jag ville springa ett lopp (10 km) utan att pressa mig och jag hade en riktigt skön löpupplevelse loppet igenom. Jag hade inte heller någon klocka, utan sprang på i passlig fart och därför blev jag rejält överraskad när jag kom in på upploppet och insåg att jag skulle få en tid på 49 minuter. Jag som gjort två löplänkar den senaste månaden.
.

Efter målgång utfodrades Sindre, jag duschade och bytte om och så förflyttade vi oss mot stan.
.
Vi hann inte med så mycket mer än Lidingöloppet denna Stockholmshelg, men vi parkerade i alla fall bilen halvvägs ner till Stadsgården och promenerade en stund i Gamla stan med ett stopp på Chokladkoppen.
.
På båten åt vi sedan en välförtjänt buffé. Sindre har varit det mest fantastiska resesällskapet man skulle ha kunnat ha med, även om båtnätterna var bedrövliga. Nu är vi på väg för att hämta våra saknade barn som är hos farmor och därefter kör vi direkt upp till Jyväskylä, eftersom jag har skola hela eftermiddagen.

Lidingöbloggen.

Publicerat: 2011-09-24 / 22:33:02 | Kategori: Allmänt | 8 kommentarer
Det blev så lång dag idag, att jag pratar om morse som igår. Men vi hängde sen hela dagen i Lidingöskogarna. Jag blir alldeles tagen av dylika evenemang och går omkring och stormyser. Våra respektive gjorde gott ifrån sig, vädret var ljuvligt, stämningen fantastisk, Sindre åt kall burkmat i gräset, vi högg in på hamburgare, köpte lakritsremmar, kissade på bajamajor och lät oss följas av folkströmmarna. Sen avslutade vi kvällen på Kista Galleria och eftersom våra män inte var särdeles shoppingsugna, så lovade vi dem en timme. Det blev som en uppvärmning inför morgondagen det.

Stockholmsbloggen.

Publicerat: 2011-09-24 / 09:46:43 | Kategori: Allmänt | 9 kommentarer
Om man bortser att Sindre tyckte det var totalt överskattat att sova på båten i natt, så har vi påbörjat lördagen på bästa möjliga sätt. En evighetslång frukost på hotellet med fantastisk utsikt och en bebis som inte gör större väsen av sig. Så småningom ska vi ska vi bege oss mot tävlingsplatsen och heja på vår män, Riikka och jag. Hej så länge.

I andra hand.

Publicerat: 2011-09-23 / 12:38:29 | Kategori: Allmänt | 17 kommentarer
Findit är det nya tidsfördrivet och där hänger jag på kvällarna i jakt på än det ena och än det andra. Denna byrå ska placeras i vår farstu och svälja allas mössor, vantar och stickade strumpor. I alla fall i teorin.

Kort fråga.

Publicerat: 2011-09-23 / 06:28:48 | Kategori: Allmänt | 27 kommentarer
Det känns lite överkurs att släpa med sig potta på båten åt Sindre, men inte finns det väl potta i hytten? Eller?

After skola.

Publicerat: 2011-09-22 / 19:02:31 | Kategori: Allmänt | 14 kommentarer

Det är höst nu. Det regnade idag igen. Blåste löv av träden. Och jag var genomvåt om fötterna när jag kom hem från fotbollsplanen.Barnen var överallt. Sindre låg alltid ett steg efter.
Jag försökte städa och packa och allt på en gång.


Åt choklad och lagade mat.


Mina barn var som vanligt utan kläder. Jag var inte så mycket bättre i kalsonger.


Vi badade tills alla hade russintår. Finns det månne större badbaljor?


Sen var det bara myspys och läggdags kvar av den dagen.

De goda föräldrarna.

Publicerat: 2011-09-22 / 08:29:03 | Kategori: Allmänt | 5 kommentarer
Här sitter vi och påtalar föräldramötesproblematiken i skolan - hur viktigt det skulle vara att föräldrarna ens någon gång skulle gå till skolan på föräldramöte, och så missar vi vårt allra första föräldramöte som rör våra egna barn.

Dagens miss i protokollet.

Publicerat: 2011-09-21 / 20:28:15 | Kategori: Allmänt | 7 kommentarer
Det finns inte glass hemma.
Det finns inte godis hemma.
Det finns inte choklad hemma.
Det finns inte kakor hemma.
Det finns inte bullar hemma.
Det finns inte chips hemma.
.
/desperat

Inspirerande.

Publicerat: 2011-09-21 / 19:51:27 | Kategori: Allmänt | 3 kommentarer
Jag hade ju som sagt danspedagogik ikväll. Jag for dit med lite tyngt humör. Alla andra skulle säkert ha sjutton års danserfarenhet. De skulle gå ner i spagat och ha världens mjukaste rörelser. Jag som har smärre bekymmer med att hålla reda på höger och vänster och göra motsatt rörelse med armen hoppa i rätt tiondels sekund röra mig i rätt rytm till musiken samtidigt som jag ska leva mig mjukt och flytande (ööh?) till musiken. Men jag kunde ju i alla fall lära mig lite.

Först hade vi jazz. Jazz, jazz? En äldre kvinna (i alla fall sett ur lärarsynvinkel) satt med knuten uppe på huvudet och glasögonen långt nere på näsan och antecknade i sitt block. Hon var lärare i klassisk balett och jazzdans och jag gömde mig längst bak i salen. Tills vi började och hon var världens ljuvligaste. Hon berättade, hon förklarade och hon uppmuntrade på ett mycket tillgivet vis. Och jag förstod och jag hängde med.

En och en halv timme senare trippade en ännu äldre dam med glänsande grått hår in i salen. Nutidsdans. Nutidsdans. Jag har ju bara sett det amerikanska programmet So you think you can dance. Hon slängde upp benet till örat. Hon var så dramatisk i sina rörelser att vi satt med munnen på vid gavel när hon berättade teorin bakom modern dans. Hon låg längs golvet. Klättrade längs väggen. Hon var så livfull, inspirerande och berättande. Hon var den mest fantastiska kvinna jag träffat på länge.

Jäklar vilken energi och inspiration det gav. Fastän jag var sjuk av hunger när jag cyklade hem i duggregnet, i mörket.

Stan och barn.

Publicerat: 2011-09-21 / 12:38:15 | Kategori: Allmänt | 6 kommentarer
Idag börjar jag först fyra. Till åtta. Det är danspedagogik och det är något som jag är mindre bra på. Men så kom det precis som på beställning en rabattkupong till den där kända sportaffären på posten igår och den var ju förstås menad till mina aerobic slash dansskor.

De blir ändå förståndigare och äldre, mina barn - fastän jag för ett halvår sedan slet mitt hår varje gång jag ens kom på tanken att fara till stan. Vi klarar oss nämligen helt utan vagn nu. De går oftast åt samma håll, även om Marius är tjugo meter före och Celine trettio meter efter. De river inte ner klädställningar, plockar saker ur hyllorna eller försvinner all världens väg. Dessutom är det inte nödvändigt att gå på café eller leka på bacilluskstället i köpcentret.

I alla fall för en timme.

Nu sitter jag med ett word-dokument. Men Sindre är så fruktansvärt otajmad. Om han ens bara kunde vara så tyst att han inte väcker de andra två.

About skor och sånt.

Publicerat: 2011-09-20 / 21:02:02 | Kategori: Allmänt | 15 kommentarer
Ni vet Crocs. Hatkärlek kanske. Faktum är att ni får 20% rabatt på hela sortimentet den kommande veckan (21.9-30.9) med koden Kakkakaffe. Dessutom lottas det ut ett presentkort på 20 euro varje dag på deras Facebooksida bland alla som gillar (ända fram till den 30:e!). Och till på köpet så har man chans att vinna ett par valfria skor genom att kommentera på väggen vilken stil bland skorna man gillar bäst. Frågor på det?


Marius höstskor är bäst. För att de har dragkedja, för att de är lätta att sätta på och för att man inte behöver hjälpa honom.

Den största nackdelen.

Publicerat: 2011-09-20 / 17:55:31 | Kategori: Allmänt | 10 kommentarer
Det enda jag inte riktigt gillar med det här med studier är att det aldrig tar slut. Vareviga dag kommer det fler uppgifter. Fler rapporter som ska skrivas. Fler timplaner som ska inlämnas. Fler arbeten som ska göras. Och jag vet inte riktigt när jag ska göra det. Det funkar inte när barnen är vakna och efter nio på kvällarna är jag så slut som människa att jag vet att det inte funkar då heller. Om man bara skulle kunna studera på arbetstid.

Dagens.

Publicerat: 2011-09-20 / 11:17:03 | Kategori: Allmänt | 6 kommentarer

DAGENS VILL HA:
nya aerobicskor, nya träningsbyxor, nya träningströjor. hur är det möjligt att alla tröjor är för korta i magen?
DAGENS KLÄDSEL: underkläder, svarta aerobicbyxor, svart t-skjorta, en rosa huppare, haglöfsytterbyxor och rosa gummistövlar på fötterna. i ryggsäcken ligger ett par jeans och en vanlig tröja ihopknycklad. måste ännu hem via och byta till orienteringsutstyrsel på eftermiddagen.
DAGENS SMINK: inget. mascara skulle dock göra underverk.
DAGENS FRISYR: hästsvans. as usual.
DAGENS HÄNDELSE: när en föreläsare börja spy mitt under pågående föreläsning i morse. vi fick sluta lite i förtid.
DAGENS LÅT: har inte hunnit lyssna på musik ännu idag, men jag blev precis tilldelad yoga som undervisningsämne och bestämde genast att jag skulle ha Enya som musik.
DAGENS PLANER: skola fram till sexton. sen hoppas jag att det inte regnar och att jag kan gå med barnen en stund till skogen på kvällen.
DAGENS SAKNAD: systern och systerdottern i Norge.
DAGENS DUMMASTE: att jag glömde plånboken hemma och inte kan köpa någon lunch. fan, fan, fan!
DAGENS SJUKA: grön, seg, pissig snor. ont i halsen, svälj.
DAGENS DROG: en kaffekopp skulle smaka nu!
DAGENS ROLIGASTE: det slutade regna. i alla fall för stunden. men det var inte sådär fnissfnissroligt.
DAGENS FAVORIT: maken. han utvecklas ständigt som hemmafar och det är inte enbart barnskötsel i fokus längre. idag var han även med tre barn till rådgivningen på Sindres åttamånaders koll.
DAGENS KÖP: inget. ska dessutom få hämta pengarna från loppisförsäljningen idag.
DAGENS HUMÖR: helt ok. "perussetti".
DAGENS ORD: planering.

I väntan på att bli Monkedor.

Publicerat: 2011-09-19 / 17:04:57 | Kategori: Allmänt | 4 kommentarer

Vi har införskaffat flyttlådor och börjat fylla dem något symboliskt. Det känns alldeles absurt att vi inom några veckor borde hinna kasta in ved i vårt lider och räfsa löv på vår gård innan vintern kommer. Det är ungefär det enda vi tänker på just nu. Molpe, huset och flytten alltså.


Marius och Celine:
"Monkedo = Molpebo"

Kontrollerna.

Publicerat: 2011-09-19 / 08:34:52 | Kategori: Allmänt | 9 kommentarer
Åtta i morse skulle vi vara på tvåårskontroll inne i stan med Celine. Inga problem för oss som stiger upp senast sex varje morgon.

Men då brukar jag somna före två. Jag brukar inte vända upp och ner på hela huset i jakt på en snorsug klockan halv tre. Jag brukar inte byta säng mitt i natten för att sedan flytta tillbaka en timme senare när mannen som ligger bredvid barnet inte hör något. Jag brukar inte heller behöva bädda lakan, bädda lakan bättre, stoppa och stoppa om bättre fyra gånger per natt. Och så brukar vi inte ligga fyra i vår säng.

Så i morse vaknade vi inte sex och blev därför sena till rådgivningen. Inte mer än sex minuter men jag avskyr att vara sen. Så satt vi där och pratade löst om väder och sånt i fyrtiofem minuter för att slutligen konstatera att Celine vägde 12 kilo jämt och var 88 centimeter lång.

Som det inte vore nog, så ska vi dit i morgon igen. Med Sindre på åttamånaders kontroll.

En appropå belöning.

Publicerat: 2011-09-18 / 20:50:03 | Kategori: Allmänt | 12 kommentarer

Det finns saker och materiella ting som jag gillar mer än allt annat. Och det är porslin. Idag var en sån dag som jag tyckte att jag var värd en ny mugg. Jag valde länge mellan den här och den här men så föll jag slutligen för en Korento.

I förebyggande syfte.

Publicerat: 2011-09-18 / 19:39:21 | Kategori: Allmänt | 9 kommentarer
(Stor kycklinggryta, 3 x makaronilåda, 5 x soppluncher (morot och tomat + lins)


Jag har en fullspäckad skolvecka som väntar mig. Thomas har minst lika mycket att stå i med här hemma. Fast nu ska vi nog klara skivan. I alla fall har vi gjort vårt bästa för att underlätta för oss själva.

Borta.

Publicerat: 2011-09-18 / 13:58:24 | Kategori: Allmänt | 5 kommentarer

Vi var ändå ute på morgonen. Och ytterklädesrallyt har börjat på allvar igen.

Vi har sagt upp dagstidningen.
Mest för att vi bär minst en veckas tidningar i månaden direkt i pappersinsamlingen då vi inte är hemma. Men efter en dryg vecka saknar jag tidningen så fruktansvärt mycket. Jag brukar inte läsa nyheterna på webben och är således helt lost i allt vad som händer omkring mig. Jag som inledde mitt dagstidningsläsande som sexåring med födda och döda-annonser när jag kom hem från förskolan.

Jag visste således inte att det skulle vara världens vackraste väder idag. Att det var en sådan dag som man skulle ha packat väskorna tidigt i morse och åkt iväg någonstans och gjort en heldagsvandring. Då himlen skulle vara knallblå hela dagen, temperaturen perfekt och träden ruskaröda.

I stället bäddade vi ner oss hela konkarongen under täckena och sov bort halva dagen. I och för sig helt okej det också om det inte skulle vara för att det var enda dagen på två veckor som solen visade sig.

Vi har ju i alla fall hundratals olika stigalternativ på bakgården.

Publicerat: 2011-09-17 / 20:23:24 | Kategori: Allmänt | 7 kommentarer
Det jag kommer att sakna allra mest sen när vi flyttar härifrån är naturen, terrängen och backarna - Laajavuori.

Två steg fram och ett bak.

Publicerat: 2011-09-17 / 13:42:47 | Kategori: Allmänt | 13 kommentarer
Så går det då, när man säljer på loppis. Man kommer hem med nästan lika mycket tillbaka. Jag fyllde på mitt egna bord med grejsimojs och fastnade sedan vid alla andras.
En helt ny Rukka-flytväst. Tolv euro.Klassiskt burktorn. Två euro.


Tre bilar för femtio cent.


En oanvänd jenkkiväska. Det roliga var att jag tänkte köpa en sådan här som klubbväska åt Celine till födelsedagspresent. Åtta euro.

Tidningar åt mig själv, fyra stycken för en euro.En bok och en Fåret Shaun-dvd. Fem euro.

För visst är det så.

Publicerat: 2011-09-17 / 08:04:42 | Kategori: Allmänt | 10 kommentarer
Som när man tar täcket och kudden under armen och kryper ner på den tunna blåvitrutiga bäddmadrassen i arbetsrummet och pluggar i öronpropparna och låtsas att man ligger i en Hästens-säng och ska sova hela natten (okej, 23:30-06) för första gången på åtminstone åtta månader. Jag hinner inte mer än somna och så har timvisaren gått sitt halva varv och jag vaknar yrvaket av ett mammmaaaa, jag måste kissaaaaa -vrål. Jag traskar nyfiket vidare till sovrummet med fadern och sonen och undrar hur många gånger han vaknat och ätit den här natten. För visst är det så att han gjort sitt längsta sovpass och sin bästa natt i sitt snart åttamånaders liv. Det var alltså mig det var fel på.

Fredagspics.

Publicerat: 2011-09-16 / 20:39:03 | Kategori: Allmänt | 7 kommentarer

Solen sken och fåglarna kvittrade när jag cyklade hem från skolan i TGIF-anda. Det förblev dagens enda stund i solskenet.


Tortillas till middag! Utan gurka. För att Celine åt upp den i det här skedet.

Sindre har förresten lärt sig nya saker.

Hittade en flaska rött bubbel (?!) från jag vet inte när jag letade i skåpen efter saker att sälja på loppiset (tänk er känslan att faktiskt behöva leta på allvar för att hitta onödiga ting).Marius har fått en ny hjälm som inte är för liten.Det är skogen, skogen, skogen som gäller för tillfället. Ikväll med cykel.Jag prövade en ny ryggknytning idag som var mycket lättare att få till än den andra jag använt.

Sen tog det goda fredagslivet slut och ett trotsutbrott av sällan skådat slag bröt ut när vi valde fel håll i en korsning. Det är snabba vändningar med treåringar.

Hej man och barn.

Publicerat: 2011-09-16 / 10:19:10 | Kategori: Allmänt | 14 kommentarer
Nu äter ni lunch. Efter en något svettig halvtimme då du försöker göra tusen saker samtidigt som ungarna är hungriga och gnäller. Jag vet att det är en katastrof under bordet. Sindre är trött och gnuggar sig i ögonen med sina fettiga och matiga händer. Snart slår hans tissbegär till. Marius och Celine sitter också och galar efter pok (mjölk). Diskbänken svämmar och innanför dörren ligger förmodligen en hög med allas ytterkläder.

Jag äter också lunch. Eller åt. Kycklingpaj med broccoli och rädissallad samt gurka. Jag åt i hela femton minuter - samtidigt som jag kunde läsa nyheterna på nätet. Nu ska jag bara bära bort brickan och ställa den på bandet och så åker disken iväg, hej hej.

Jag ska skriva en rapport nu och sen ska jag ytterligare på en föreläsning. Jag kommer hem två och då vill jag ha kaffe. Ha det bra. Puss.

P.S Torka också pleeeease upp under bordet. Tack. D.S.

Som jag ser framemot.

Publicerat: 2011-09-15 / 13:11:49 | Kategori: Allmänt | 21 kommentarer
Om tio dagar ska jag springa tio kilometer i Lidingöloppet. På våren fantiserade jag mig i mitt livs form. Jag skulle klara femtio minuter med bravur på den krävande banan. Jag skulle springa intervaller på sportplanen hela sommaren. Jag skulle köra backdrag i slalombacken. Jag skulle göra plankan alla kvällar på vardagsrumsgolvet och situps varannan.

Så blev det ju inte.

Jag har sprungit ungefär en gång i veckan, sällan mer än sex kilometer åt gången. Jag har inte sprungit en enda intervall. Jag har gjort ett backdrag. Jag har gjort plankan en kväll. Jag har gjort två styrketräningspass - båda tack vare skolan. Och jag är så långt ifrån någon femtiominuters form jag bara kan komma.

I stället ser jag framemot ett höstigt Stockholm. Att ströva omkring på stan. Fika. Gå runt i små butiker. Sova på hotell. Och umgås med vännerna som också kommer med. Med Lidingöloppet som bonus och upplevelse. Tillsammans man och bebis.

Ni kan ju förresten tipsa om vart man ska gå om man skulle vilja köpa nånting till sitt hus. Blinkblink.

Aaah, sköna torsdag.

Publicerat: 2011-09-15 / 11:09:09 | Kategori: Allmänt | 3 kommentarer

Klockan är tolv.
Jag sitter med en kaffe. Jag är duschad och ombytt. Det regnade inte på planen i morse. Sen planerade jag lektioner med Heikki i skolan. Cyklade hem och åt omelettlunch med Thomas och Sindre. Planerade samtidigt en redskapsbana åt morgondagens dagisbarn. Och nu sitter jag här. Med min kaffe medan trötta klubbenbarn sover och jag njuter av att halva dagen ännu är kvar.

Tvååringen.

Publicerat: 2011-09-14 / 21:09:38 | Kategori: Allmänt | 13 kommentarer
Celine. Den underbara. Som är lika pillemarisk som hon ser ut. Som en Saltkråkan-Skrålla eller en Lotta på Bråkmakargatan. Man vet inte riktigt var man han henne. Hon pratar hela tiden, fast hon kan knappast veta allt vad hon pratar. Hon älskar mat. Hon äter enorma portioner - och när hennes egna tallrik är tom, förflyttar hon sig till Marius tallrik och tömmer den. Och det spelar överhuvudtaget ingen roll vad som finns på tallriken.

Celine har temperament och vilja. Hon är mer trotsig än vad Marius någonsin varit. "Nej" fräser hon med sin djupa arga röst, och så försöker vi låta bli att skratta åt henne. Så sitter hon där och petar i Marius när han leker. Smyger sig tätt intill i soffan. Nappar tag i hans saker och springer undan. Som en riktig retsticka. Men oj, så hon älskar Mao. Om kvällarna är de bästisar. Då bygger de de finaste legohusen och ordnar den finaste picknicken - bara för att de egentligen måste sova. Så beordrar man upp henne tillbaka i högsängen och släcker lampan och åtta sekunder senare hör man hur hon trycker på lampknappen igen.

I morgon ska hon också börja klubben. Det blev gruppbyte för Marius del till tvååringarnas grupp (Celine rymdes inte i Marius grupp), men jag tror det går bra i alla fall, eftersom språket ändå är en utmaning för dem. Nu måste vi bara leta fram en klubben-väska åt henne också. Det kommer att vara ett stolt litet barn som får traska iväg med storebrodern i morgon bitti.

Celine är det starkaste lilla barn jag sett. Hon hänger i ringarna i evigheter och evigheter och uppåner. Hon cyklar sparkcykel som om hon inte gjort annat och klättrar så högt hon bara slipper. Fast hon är en yrboll av rang och ramlar, snubblar och trillar omkull stup i kvarten då hennes tankar är på andra håll. "Gick bra" säger hon när hon stiger upp och torkar av händerna. Å andra sidan är hon väldigt avslappnad. Traskar på där i sakta mak femtio meter efter oss andra i skogen, i sin egen lilla värld.

Hon tycker inte om kläder. Eller så tycker hon bara om att vara näck. Klär alltid av sig spritt språngande före hon ens fått av sig skorna. Fast ännu mera tycker hon om sin Puppe. Den stackars grå kaninen med lappen. Och tutten - till vår förbannelse. Men det gick med Marius, så månne det inte går med henne också.

Hon är inte särskilt pysslig och stillasittande av sig, hon heller. Inomhus ägnar de sig åt brottningsmatcher, strider, billekar och hoppa i soffan. Likt sin storebror älskar hon att vara ute. Till sist: hon sover gott. Somnar mellan halv åtta och åtta på kvällen, vaknar sex på morgonen och sover ett par timmar på dagen. Ett älskat yrväder till dotter.
Pinn. 2 år.

Om barn och motorisk utveckling.

Publicerat: 2011-09-14 / 15:54:43 | Kategori: Allmänt | 14 kommentarer
Idag diskuterade vi småbarns (under skolåldern) motoriska utveckling och skillnaderna mellan pojkar och flickor. Enligt forskning är skillnaden mellan könen minst i Finland och övriga Norden, medan det t.ex. i Estland finns stora motoriska skillnader mellan pojkar och flickor i lekåldern - det utpräglade "pojkar är starka och klättrar i träd" och "flickor är söta och leker med dockor", ni vet. Den enda som pojkar genetiskt skulle vara bättre på än flickor, är att kasta. Resten (generellt) beror på den sociala omgivningens bemötande.

Jag har tänkt mycket på detta i och med Marius pojke och Celine flicka, men jag vågar påstå att de fysiska skillnaderna mellan dem i samma ålder är mycket små.

Testet.

Publicerat: 2011-09-14 / 09:22:41 | Kategori: Allmänt | 31 kommentarer
Haglöfs goretexkläder klarar inte två timmars regn-from-hell på en fotisplan.


/dyngsur och frusen.

Kvällsnöjet.

Publicerat: 2011-09-13 / 21:14:51 | Kategori: Gula huset | 15 kommentarer
(Bilder: Marimekko, Sagaform, Lexington, Textilboden, HomeCompany.)


Jag skulle ju kunna sova eller göra något annat vettigt. Men då sitter jag och klickar runt. Föreställer mig vedspisen som sprakar i köket. Tallplankorna som knarrar när man går över golvet. Ljusstakarna som ger ifrån sig det mysiga skenet i juletider. Och barnen som leker ute på gården. Längtar.

Latmansvällingen.

Publicerat: 2011-09-13 / 18:35:10 | Kategori: Allmänt | 4 kommentarer
ca. 1 dl ersättning/mjölk
ca. 2 msk havregryn
en halv banan eller ett halvt äpple eller lite blåbär eller något annat


Mixa slätt. Värm lite. Servera ur t.ex. en Nuk pipmugg som har ett ganska stort hål.

Saknaden.

Publicerat: 2011-09-13 / 15:40:06 | Kategori: Allmänt | 8 kommentarer

För första gången skär det lite i mitt treåriga modershjärta när jag stänger dörren bakom mig. På andra sidan dörren finns bebisen. Som är mig så kär. Vars stora ögon är lite sorgsna och säger Mamma, gå inte. Mamma, jag vill vara i din famn. Mamma, jag vill äta din mjölk. Och det känns lite olyckligt, fastän jag nog vet att han har det så bra. Han är bara så extremt mamis för tillfället.


Klädstilen.

Publicerat: 2011-09-13 / 08:10:30 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Jag har övervägande klätt mig i jeans och andra riktiga kläder under mina tre år som hemmamamma. Jeansen som jag nästan använde till slutet av graviditeten med Sindre och jeansen som jag köpte några veckor efter förlossningen med Sindre. Båda delarna var i och för sig ganska osmarta drag. Det var ändå en trevlig omväxling, för nu är det casalltoppen, craftunderkläderna, niketajtsen, adidasskorna och goretexdräkten i en salig blandning som gäller vareviga dag. Det var den övergången till höstgarderoben det.

Idag har jag inte heller hunnit blogga för att:

Publicerat: 2011-09-12 / 17:15:17 | Kategori: Allmänt | 10 kommentarer
När momma rastade ungarna runt kvarteret i morgondiset kvart före åtta, så torkade jag golv, när det en gång var lugnt och jag hade ork. Sedan satte jag tvååringen och treåringen i cykelkärran och cyklade i väg på jumppa. Efter det cyklade jag hem oss tillbaka, bytte till en torr tröja, åt en smörgås och drack en kopp pulverkaffe på stående fort före jag hoppade upp på cykeln igen och cyklade exakt samma sträcka igen. Då var klockan tolv.

Förde ut kontroller i terrängen och ritade kartor. Det tog överdrivet länge. Cyklade hem igen för knappa två timmar, bytte åter en svettig tröja och stillade den lilla stackarens enorma mjölkabstinens. Skrev och printade lite skolarbete och rastade barn i parken.

Klockan fyra cyklade som en dåre igen med en persika i munnen till universitetet för tredje gången idag. Blev väldigt mycket klokare och jag älskade professor R som var färdig redan efter fem där jag satt med huvudvärk och hungrig mage. Hade medvind hem till marodörerna och lilla mamisen.

Sen var resterna slut och jag lagade pasta med skinksås - åt mig själv och till morgondagens lunch, eftersom alla andra hade ätit. Men så blev det plötsligt en andra dukning och den lunchen var ett minne blott.

Nu sitter jag här och bannas över att vi ytterligare har loppisbord den här veckan. Som ska fyllas ikväll. Med cykel. Vad vi nu sen tänkte med.

För den goda sakens skull.

Publicerat: 2011-09-11 / 20:20:56 | Kategori: Allmänt | 14 kommentarer
Tårtan var väl ungefär som resten av dagen. Fast det där i mitten och ovanpå var ändå ganska gott.

Fast tårtan skulle likväl ha kunnat ligga som en pannkaka på golvet om jag hade knäppt bilden en halv sekund senare.

Det var hög nivå på ljusblåsningen.

Förbannelsen.

Publicerat: 2011-09-11 / 19:34:47 | Kategori: Allmänt | 11 kommentarer
Jag fattar inte hur söndagar kan vara så överjävliga! och så skickade jag iväg ett sms åt maken Helvetes pissdag med ungar som är värre än värst och så kändes det genast lite bättre, jag torkade tårarna ur ögonvrån och tog en sista sats inför kvällen. Jag som gjort allt enligt konstens alla regler med mat och lek och FEM timmar utomhus OCH KAKA och ändå är allt bara gnällgnällGNÄLL. Gud nåde de ungar som pissar i sängen i natt, vaknar klockan fem eller äter tiss hela natten.

Sen sitter jag ändå och torkar bort ytterligare en tår ur ögonvrån. Den av lycka. Som jag känner när jag betraktar bilden ovan.

Omstarten.

Publicerat: 2011-09-11 / 11:07:39 | Kategori: Allmänt | 7 kommentarer
Det blev ingen bra start på dagen och födelsedagen alls, som började okristligt tidigt. Men nu nollar vi med middagsvila x 4* och hoppas på en bättre eftermiddag.
.
Edit: ...tänkte jag och så vaknade Sindre.

"Pinn fyller fem".

Publicerat: 2011-09-10 / 18:54:55 | Kategori: Allmänt | 8 kommentarer

I morgon fyller hon, min älskade bångstyriga dotter som tror hon är snusförnuftig och fyller fem. Mest ivrig är hon ändå över att hon ska få gå med Marius till klubben nästa vecka. Vi ska fira med ett litet kalas, med lillebror, storebror, mamma och gamlamormor samt två paket. Det är skönt att dom inte kräver så mycket ännu.

Overallbloggen.

Publicerat: 2011-09-10 / 11:55:11 | Kategori: Barnkläder och andra prylar | 24 kommentarer
Ifjol och året före hade vi från norska Troll Company. En mångsidig halare som vi var utomordentligt nöjda med förutom på punkten klä på. Den bestod av en inneroverall i ull och en ytteroverall - vilket i många fall var smidigt, som t.ex. när man skulle åka bil eller handla mat, men som i ännu fler fall gjorde påklädningen av två barn (+ nyföding) jobbig och utdragen. Och även om H&M:s vinteroverall säkert uppfyller sina funktioner, så prioriterar vi bra ytterkläder, eftersom vi tillbringar så fasligt mycket tid utomhus.

Jag gjorde således en research med dessa punkter på min lista:
  • enkla i sin utformning och lätta att klä på - Marius och Celine måste kunna klä på sig själva
  • varma - eftersom vi har två riktigt kalla vintrar bakom oss då vi varit ute trots att temperaturen legat på -25. Dessutom kan en skidtävling innebära fyra-fem utomhustimmar i ett sträck.
  • material som torkar snabbt - vi har inga torkskåp eller andra torkmöjligheter
  • slitstarka och sådan vaddering som håller flera tvättar, så de kan ärva av varandra.
  • vattentåliga med bra andningsförmåga
  • måste vara smidiga att röra sig i.
Och jag kom fram till alternativet Isbjörn of Sweden. Som jag inte tidigare hört talas om men som jag blev mycket intresserad av. Så jag tog kontakt. Och det visade sig att Isbjörn är alldeles nytt på finska marker och att Marius, Celine och Sindre ska få agera testbarn åt deras kläder i vinter. Det första intrycket var övertygande.
.
Finns i Finland i Partiovaruste i Åbo och Reso.

Även Tumadres barn ska använda Isbjörn i vinter.

Paketet.

Publicerat: 2011-09-09 / 17:37:56 | Kategori: Allmänt | 11 kommentarer

Fredagen till ära kom det ett sådant paket på posten att vi alla var alldeles svettiga innan kalaset var slut. Det blir en bra vinter det här.

Ur en annan synvinkel.

Publicerat: 2011-09-09 / 15:01:41 | Kategori: Allmänt | 9 kommentarer

Leggingsen använder vi på gymnastiken.

Ni har inte undgått kläderna
från me&i i min blogg och det inte utan orsak. Mest för att jag verkligen tycker om deras kläder, dels för att vi har ett samarbete. Men också för att det känns viktigt att de håller noggrann koll på sin produktion och att kvaliteten på deras kläder är hög. Kläderna är Öko-tex-märkta, vilket innebär att de kontrolleras av ett internationellt testinstitut för textilier. Kläderna är då garanterat fria från skadliga ämnen och kemikalier. Dessutom används ekologisk bomull i alla babyplagg utom två. Ekologisk bomull odlas utan konstgödsel och bekämpningsmedel och eftersom den ekologiska bomullen är en ytterst liten del av världens bomullsskörd, så är priset också betydligt högre. Även all produktion är lagd till Europa, dels för att säkerställa sig om att inget barnarbete förekommer och dels för att arbetsvillkoren oftast är bättre i Europa än i Asien. Kläderna massproduceras inte heller på samma sätt som kläder som skickas ut till de stora varuhusen och kedjorna, utan produktionen sker på utvalda fabriker där det fortfarande är ett hantverk att sy kläder.

Därför är de fina. Därför har de bra kvalitet. Och därför är de också lite dyrare.

Vi gör just nu:

Publicerat: 2011-09-09 / 12:30:09 | Kategori: Allmänt | 5 kommentarer


Jag är ledig idag,
från skolan. Det innebär lagamatstädaplockatvättastrykalagamatplockadiska och tre barn. Det är tungt att vara ledig.

Thomas är på lagret. Samt hämtar momma från tåget. Han åker på läger i morgon och hon ska hjälpa mig med kidsen nästa vecka när jag är i skolan. (Och så vet jag att hon kommer att städa.)

Marius sover. I arbetsrummet. Skööönt. När han vaknar kommer det första han säger att vara gå ut.

Celine sover också. Ännu skönare. Hon var så busig på förmiddagen. Satt och åt modellera i ren jäkelskap.

Sindre sover inte. Han har separationsångest och skulle helst hänga i famnen hela tiden. Fast han krälar ändå mest runt på golvet och äter skit. Han var precis i soppåsen och åt en rutten potatis.

"Snälla mamma, får jag hoppa i stora vattenpotten?!"

Publicerat: 2011-09-08 / 19:24:20 | Kategori: Allmänt | 19 kommentarer
Det var den där picknicken i skogen idag då. Som egentligen skulle ha varit igår, men som jag inte orkade med och som jag lovade idag i stället. Och som inte två ungar hade glömt bort. Nu syns det inte hur mycket det regnade, men antagligen lika mycket som hos alla andra idag.
.
Nåväl. "Inget dåligt väder..." och så letade jag fram halarna. Marius Ticket to heaven -halare som jag köpte på rean i somras var mycket lustig. Storleken är 104 och ärmarna var riktigt passliga. Byxbenen däremot var tjugo centimeter för långa och grenen hängde ner till knäna. Celine har ärvt Marius gamla Troll.
.
Som picknick hade vi varsin påse kex. Nu var jag inte så hipp att jag ville bänka mig och duka upp på en stubbe i skogen, utan vi lånade tältet vid skidcentret i stället.
.

Sindre slocknade sin vana trogen i manducan och vaknade yr och rödbrusig.
.


Han har förresten en ny mössa.
.
Ungarna var yberlyckliga och jag gladdes med dem. Men något fotograferingsväder var det nog inte.

Hej, hej.

Publicerat: 2011-09-08 / 12:56:34 | Kategori: Allmänt | 5 kommentarer
Nu sitter jag i skolrestaurangen och har precis ätit fabriksfärdiga spenat- och morotsplättar. En kaffe på det skulle sitta utomordentligt. De där hemma, har ätit gårdagens klyftpotatis med pesto- och mozzarellabakad kyckling. Jag har varit på föreläsning. Jag har cyklat till andra sidan stan genom hällregnet till öppna dagiset för att hämta väskan som hemmapappan glömde efter sig. Och jag har varit på stan och köpt en födelsedagspresent åt Celine. Nu ska jag på föreläsning igen. Sen när jag kommer hem, kommer två barn att stå och hoppa jämfota och ropa "skogen, skogen, skogen". Det lovade jag tidigt morse. Men vad är inte mer uppfriskande än ett höstregn.

Ibland är det bara skönt att ägna en och en halv timme åt att handla några liter mjölk.

Publicerat: 2011-09-07 / 18:50:40 | Kategori: Allmänt | 7 kommentarer

Så slipper man köpa dockvagnar.

Publicerat: 2011-09-07 / 14:25:39 | Kategori: Allmänt | 16 kommentarer

Fint.

Publicerat: 2011-09-07 / 08:08:56 | Kategori: Allmänt | 8 kommentarer

I morse var vi alla jumppaklädda - jag for till skolan och barnen till redskapsjumppan.

På den tredje dagen har jag så
mycket träningsvärk i min stackars kropp att jag inte varit så här ledbruten sedan jag krystade ut Marius för dryga tre år sedan. Men idag ska jag få styrketräna igen, äta lunch alldeles ensam hur långsamt jag vill och planera orienteringslektioner. Det känns inte alls så illa det här.

Två barn och en ballong

Publicerat: 2011-09-06 / 16:42:17 | Kategori: Allmänt | 8 kommentarer

Då man återvänder med lite mer erfarenhet i bagaget.

Publicerat: 2011-09-06 / 15:41:50 | Kategori: Allmänt | 1 kommentarer
Som då högre titlade människor sitter och pratar över huvudet på en om småbarns rörelse och motion om att vi kommer att märka si och vi kommer att märka så den dagen vi själva får barn och jag kan avbryta och inflika mina egna erfarenheter och synpunkter i diskussionen.

Loppisförmiddag.

Publicerat: 2011-09-06 / 10:21:25 | Kategori: Allmänt | 13 kommentarer
Marius hade klubbdag idag. Då passade jag på och företa mig en loppisrunda med de två mindre. På något sätt går allt ändå mycket lättare och smidigare med två än med tre. Men få saker är ändå så avkopplande som att ströva mellan hyllorna med mer eller mindre skrot och paltor. Jag önskar bara att jag hade det där loppisögat som typ Underbaraclara har - nu kom jag bara hem med en liten staty för fem euro, men som tilltalade mig till den milda grad att jag inte kunde lämna den. Den ska få stå i sovrummet.

Jag söker en skänk, ett linneskåp och ett vitrinskåp till huset. Helst med lite gammaldags känsla och helst för en loppispeng. Fast jag tycker det är väldigt svårt att avgöra vad som är 'billigt och mindre billigt'. Idag gick jag förbi soffan nedan - den var i väldigt prima skick och jag hade gärna haft den i huset. Hundrasextiofem euro kostade den.
.
(den svarta fläcken kommer från telefonkameran)

Måndagen den femte september.

Publicerat: 2011-09-05 / 19:04:00 | Kategori: Allmänt | 11 kommentarer
Det är tur det startar med en mjuk vecka så vi får kläm på det här "Du måste jobba den förmiddagen och kanske hinner du träna också - vi byter av varandra vid elva. Jag rastar ungarna i parken, handlar och fixar lunchen klar före. Lagar du middagen färdig tills jag kommer hem så kan du jobba eller träna också efter det. Sen borde jag fixa en lektionsplan efter att ungarna har somnat. Puss och godnatt nu måste vi sova."


Och så tre dagens på det:

Dagens middag (och morgondagens lunch): Kål- och maletköttlåda. Det om något blev billig mat. Det ska jag börja laga en gång i veckan sen åt pubertetsstinna ungdomar som håller på och äta oss ur huset.Dagens "vad man skulle kunna ägna resten av kvällen åt, om man skulle ha ork och lust": Plus en full torktumlare.Dagens gladfis: Eller klottgris. Eller tallrikskastare (skärvor).


Stud.

Publicerat: 2011-09-05 / 11:42:03 | Kategori: Allmänt | 3 kommentarer
Tjohej. Nu slänger jag ryggsäcken på ryggen, hoppar på cykeln och cyklar till skolan. Hej studieliv. Eller nåt.

Så länge de är på rätt sida ytterdörren.

Publicerat: 2011-09-04 / 20:20:14 | Kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Chockhöjningen.

Publicerat: 2011-09-04 / 18:18:37 | Kategori: Allmänt | 20 kommentarer
Jag hade nästan tänkt börja utfodra min minsta avkomma med välling före läggdags ifall det skulle hjälpa mot ens en nattamning. Men när jag såg att vällingburkstetrorna hade börjat kosta 0,77 euro stycket (!!!) så sket jag i det. Han får banne mig äta gratisvara också hädanefter.

Herregud! När Marius drack välling kostade burkarna 0,29 euro och med Celine kostade de 0,50 euro. Tala om prishöjning.

Så hade jag ytterligare tänkt tipsa om att Babybjörnpottorna för tillfället är tio euro billigare med plussakortet på Cittari - ända tills jag nu ser att de har tagit fullt pris av mig i alla fall. Fast jag är nästan hundra på att de gjort fel.

Vart jag ville komma? Jag vet inte. Kanske att jag försökte vara ekonomisk idag.

Retur.

Publicerat: 2011-09-04 / 15:33:45 | Kategori: Allmänt | 5 kommentarer
Med tjugoåtta kilometer kvar var vi tvungna att pausa och leka av oss i Apsihörnan i ABC-väldet. Då hade Marius tjatat sönder våra öron om en liten paus i åttio kilometer.

Men nu är vi snart hemma. Då gäller det att snabbt fylla tvättmaskinen så hinner vi kanske med tre maskiner på raken ikväll.

Affären stänger sex. Måste handla mat.

Klockan närmar sig middagstid. Speciellt för en bebis. Åh, vad ska man äta ikväll då.

Men det var ganska vackert genom Finland idag.

Bebisen än en gång.

Publicerat: 2011-09-03 / 18:36:37 | Kategori: Allmänt | 4 kommentarer
Hon fick agera modell en sista gång före de åkte tillbaka till Norge. Och det var så ledsamt och tråkigt. Men sånt är det. Vi börjar så småningom också samla ihop våra pinaler. På måndag börjar skolan.

Barntapeter.

Publicerat: 2011-09-03 / 13:39:20 | Kategori: Gula huset | 41 kommentarer
Planeringsskedet måste ju vara det absolut roligaste skedet. Här surfar jag tapeter för kvällarna, och närmast till ett barnrum. Tapeterna i det som ska bli ungarnas rum är enfärgade terracotta och kanske inte världens roligaste. Bilderna i kollaget ovan är lånade från Mr Perswall, Sandberg och Ferm Living. Vad har ni för tapeter i barnrummen?

Molpegöra.

Publicerat: 2011-09-02 / 15:21:26 | Kategori: Allmänt | 8 kommentarer

Inte svårare än så.

Publicerat: 2011-09-02 / 11:25:50 | Kategori: Allmänt | 8 kommentarer
bild: torkelson.se


Nå. Så gjorde vi som vi brukar. Hittade matbordet på nätet igårkväll och så ringde vi till Närpes och beställde leverans till inflyttningsdatumet.


Stolarna. Som ska målas vita. Någon gång.

Vad gör ni idag då?

Publicerat: 2011-09-02 / 08:53:46 | Kategori: Allmänt | 7 kommentarer

Det är liksom ingen nyhet att Molpe är hektiskt, men jag undrar om den här gången ändå inte slår alla rekord. Här avlöser sig folket i sådan takt att när kvällen är kommen, så minns jag inte vad vi gjort på morgonen. Men det är roligt – om än ganska tröttsamt också. Vi har våra vänner här, Åsa har sina. Släkten kommer och vi hälsar på dem. Vi äter här och vi äter där. Däremellan trängs vi elva pers i köket tills telefonen ringer och meddelar vad nästa programpunkt är.

 

Men den här fredagen torde bli lite stillsammare. Det regnar och blåser höstvindar och det är sista heldagen tillsammans med syrran - och ingen vet när vi träffas nästa gång. På söndagen avlägsnar vi oss och Kolebackhuset går lite i vinteride igen - tills nästa gång.


Matbordet. Andra delen.

Publicerat: 2011-09-01 / 18:32:35 | Kategori: Allmänt | 5 kommentarer
Familjen Ramstedt for till staden Vasa idag. I jakt på det perfekta matbordet.
Vi räddade vita soffor från förfall.
Vi tog ner protesterande barn från högsängar.
Telefonen ringde.
Ett barn blev kakkanödigt.
Vi letade efter urhoppade skor på golven.
Telefonen ringde igen.
Vi gick emellan en brottningsmatch.
Vi jagade barn mellan gångarna.
Barn grät när de inte fick klättra upp i högsängarna.
Ett barn blev kakkanödigt igen.
Telefonfanskapet (iphone) fick något fel (Thomas var bekymrad).
Vi letade efter skorna.
Vi for hem.(Igår hade vi bara det goda barnet med oss.)

Sjalkusinen.

Publicerat: 2011-09-01 / 08:09:50 | Kategori: Allmänt | 5 kommentarer

Så alldeles underbart att bära ett litet spädbarn som omväxling till min egna, nästan tio kilos klump.

Annonser
Vill du synas här? Ta kontakt med kakkakaffe@hotmail.com