En novembertradition som bryts.

För tre år sedan.

För två år sedan.


För ett år sedan.


I femton års tid har jag varit till Lappland minst en vecka på förvintern på skidläger. Jag var inte mer än tio år när jag var första gången på föreningsläger till Ukkohalla. Sen dess har det blivit otaliga läger, otaliga träningstimmar och otaliga skidkilometrar. Lägerlivet ligger mig så varmt i minnet och jag kommer aldrig att glömma de intensiva veckorna som vi bodde många flickor tätt inpå varandra i en liten stuga, berget med skidskor innanför dörren, svettstanken som kom emot en när man öppnade dörren till torkskåpet och alla timmar man suttit och tittat på teknikgenomgång. Just de där Lapplandsveckorna hör till mina bästa idrottminnen. Och sen efter att jag själv slutade satsa, så var jag med som tränare ett par år och efter att barnen kom har vi hängt med Thomas. Marius har redan hunnit med tre Lapplandsresor och Celine två och hon firade då sin tvåmånaders dag i Lappland för två år sedan.

Men i år blir det inget. Och det är skittråkigt. Thomas åker upp själv så fort det kommer snö, men jag slipper inte på grund av skolan. Så ikväll har jag suttit och tittat på gamla Lapplandsbilder och hoppas att det ska kunna bli en vårvecka i mars/april i stället.
12 kommentarer
Bitte

Vilka underbara bilder! Här har ni en till som väntar på frosten och snön. Eller två, William också. Jag hoppas verkligen ni kan åka på vårkanten. För vår del blir det kanske en Rukaresa (hoppas!) eftersom pappa fyller 60. Om vi får packat med hela familjen. :D

i min lilla lilla värld

Men va tråkigt att det inte blir så..

Veronika

Hejsan! Trist att ni inte kan fara med i år. Det finns inget bättre än att vara på läger i Lappland :) Har du någon erfarenhet eller hört om någon som har erfarenhet av rantasipi där i laajavuori? Funderar lite på en spaweekend med familjen för att pigga upp vardagen :) Och jag har förstås föreslagit Jyväskylä och första helgen i december när det är ett visst läger där... och då är säkert ni också hemma?

Eva - Kakkakaffe

Verro:

Då vi hade dop här för Celine bodde ju alla pargasbor på Rantasipi och vi hade dopmiddag där. Fast sen de byggde till kylpylädelen har priserna blivit mycket dyrare, men det är väl så det brukar... Men hursomhaver är det ju till Rantasipi vi brukar vara och simma - det är inga superstora bassänger, men jag tycker det är (ännu ganska) nytt och fräscht, varmt vatten och passligt för barn. Dessutom brukar det inte vara så mycket människor där - många förmiddagar har vi varit så gott som ensamma där (iofs kan det vara annorlundare på en helg). Maten hade vi då iaf inget att anmärka på och rummen är väl "perussetti" gissar jag.Vi är hemma då och det skulle vara jätteroligt om ni kommer, det hinner komma snö och vi kan hålla till i pulkabacken.

Pyssellisa

Synd att ni inte kan åka. Men förhoppningsvis hinner ni med fler resor sen. Hur ska ni göra med barnen när du studerar och maken är borta?

Sofia

Kan ännu känna svettlukten jag också... Saknar också mest lägren med hela skidningsrumban. Skulle ha sluppit som ledare på ett nu om två veckor, men en låg moderkaka ställer till min träning för tillfället.

Malin

Vet du om Nikon D3100 är samma kamera som den du har (läste att du har D300)?

Daniela Back

Jag har läst din blogg en längre tid men inte kommit mig för att kommentera. Jätte fina bilder, man blir riktigt positiv över att vintern än på ingång Synd att du inte kan åka men fler år kommer ju :) Vad är det för vagn ni har på bilden? ser väldigt praktisk ut.

Mvh

Eva - Kakkakaffe

Pyssellisa:

Det har redan blivit lite krångligt, eftersom han egentligen skulle upp den här veckan, men det blir inte av då det inte finns snö. Men min mommo kommer några dagar, sen måste vi troligen skarva en dag med Mannerheims barnskyddsombud och sen kommer syster Anna på helgen eftersom jag har en stor tent jag måste läsa på.Sofia:

Äsch. Ett minkenläger då? :)Malin:

Nej, de ligger nog i lite olika klasser både funktionsmässigt och i pris. Men 3100 är säkert en rktigt bra kamera också.Daniela:

Tack för att du läser och tack för din kommentar. Det ska nog blir fler Lapplandsresor, var så säker :)Nina

Skickade mail :)

Julia

Men du kan ju tänka positivt; i år är det dåligt med snö o varmt, om man jämför med t.ex. ifjol. Då är det ju bra att du inte går miste om lika mycket som under en "normal" vinter i alla fall, om du förstår vad jag menar.

H. En som är i Rovaniemi o ser spåret krympa dag för dag...

Ps. Härliga bilder o fin blogg har du! :)

Sofia

Nej, faktiskt Brahe. Men det ser ju hur som helst dåligt ut med snön i äkäs.