En novembertradition som bryts.

För tre år sedan.

För två år sedan.


För ett år sedan.


I femton års tid har jag varit till Lappland minst en vecka på förvintern på skidläger. Jag var inte mer än tio år när jag var första gången på föreningsläger till Ukkohalla. Sen dess har det blivit otaliga läger, otaliga träningstimmar och otaliga skidkilometrar. Lägerlivet ligger mig så varmt i minnet och jag kommer aldrig att glömma de intensiva veckorna som vi bodde många flickor tätt inpå varandra i en liten stuga, berget med skidskor innanför dörren, svettstanken som kom emot en när man öppnade dörren till torkskåpet och alla timmar man suttit och tittat på teknikgenomgång. Just de där Lapplandsveckorna hör till mina bästa idrottminnen. Och sen efter att jag själv slutade satsa, så var jag med som tränare ett par år och efter att barnen kom har vi hängt med Thomas. Marius har redan hunnit med tre Lapplandsresor och Celine två och hon firade då sin tvåmånaders dag i Lappland för två år sedan.

Men i år blir det inget. Och det är skittråkigt. Thomas åker upp själv så fort det kommer snö, men jag slipper inte på grund av skolan. Så ikväll har jag suttit och tittat på gamla Lapplandsbilder och hoppas att det ska kunna bli en vårvecka i mars/april i stället.
12 kommentarer

Måndagsnyheterna.Jag skrev tent idag. Den första på flera år. Före det var jag tvungen att cykla till affären och köpa blyertspenna och suddgummi - kan det bli mer 1900-tal? Men med sneda rader samt stjärnor här och stjärnor där, tror jag det gick riktigt bra. Småbarn och rörelse är mitt hemområde om man säger så. Sen for jag hem och klädde de nakna ungarna. Sindre är sötast i underställ.Med en på ryggen och två på cyklarna begav vi oss. Vi väntar allt vad vi orkar på snön. Men den kommer inte i morgon heller.
.
Vad är det här för väder då? Åtta plusgrader och ljumma vindar. Det stackars skidspåret mår inte så bra och det börjar vara gone med allt som heter ensilumenlatu. Och slalombacken är lika grön som en sommaräng.
.
Sen hängde vi på gården en stund och granntanten kom i nästan förskräckelse och frågade om vi skulle flytta. Det skulle bli sååå ledsamt sa hon och jag gapskrattade tillbaka. Det är sant, sa hon och jag undrade om hon menade allvar - vi med vår decibelnivå. Fast jag vet inte om jag kommer att sörja grannskapet så mycket. Sindre fattade inte riktigt tjusningen med gåvagn ännu. Han har en lång vinter framför sig ännu.
8 kommentarer

Jag vill i alla fall glädja två själar.

Jag undrade nog då i natt vad det här skulle bli till idag. För egentligen skulle den här söndagen ha kunnat vara likvärdig med långfredagen. Ungefär lika lång, lika händelselös och lika grå var den. Men jag vet inte om det var den där omsomningsmorgonen eller vad det var som gjorde att den här söndagen har varit den lugnaste i den Ramstedtska lägenheten på veckor. Barnen som inte ens ville gå ut på förmiddagen för att de var så fullt upptagna i en lek. Jag säger bara Det har aldrig hänt förr!
Så därför tycker jag att en utlottning kunde få avsluta den här veckan. Jag har två priser: ett presentkort på 30 euro och en valfri body lotion från Victoria´s Secret (värde: 18 euro). Alla som vill kan vara med och delta och det gör man genom att kommentera med vad man skulle kunna tänka sig från shopen ifall man får välja precis vad man vill.
131 kommentarer