Dagen i svartvitt.

Okej. Så här såg det inte ut när jag halkade upp för den långa, branta backen med Sindre under armen (hur jag nu sen tänkte när jag lämnade bärselen hemma) för att han inte hölls i pulkan och de två andra jonen som vägrade lyfta på arslen och ens samarbeta lite då gångbanan var sandad likt en grusväg. Sedan handlade jag mat med dem i fyrans rusning och det bara skramlade i kurvorna när de rejsade mellan butikshyllorna med sina minikärror. Sen är det alltid samma bekymmer när man ska plocka i matkassarna; Celine springer bort och ut ur affären, Marius springer efter för att stoppa henne och jag får lämna allt för mina fötter och rusa efter. Det andra bekymret är sträckan mellan parkeringsplatsen och lägenheten; hur man med två händer får tre barn och tre matkassar in och hem utan att få nervsläpp. Sindre har förresten en lång vinter framför sig - har någon ett par Kuomastövlar i storlek 20 att sälja, så finns en köpare här.
19 kommentarer
nina

Det är alltid lika härligt att handla med många barn ;)Lika härligt som att sitta på akutjouren i många timmar med många barn (dagens).Vi tycks jaga efter samma. :) Sökte på ett par loppisar här om dan, utan reultat.

Eva - Kakkakaffe

Äsch, vad tråkigt! Är han så sjuk, E? Stackarn.Jag har hållit ögonen öppna länge också, men kanske tomten får hämta nya sen i alla fall. Han använder Celines 23:or från i fjol nu, men de bara dinglar i byxbenen efter honom.

nina

Jo, han hade jätte höga infektionsvärden så vi hamna in på barnavdelningen. Tur är inte S på läger den här veckan, så han fick komma efter de andra barnen.

Melli

Jag är så avis på deras halare! Urk. (åt mig själv alltå) Har en gammal sliten, Nanook (alltså samma halare annat namn) åt Trapp för i år. Men den är inte fluffig mer och är osäker på vattentätheten efter såhär många år och han är frusen av sig.

Men om du ser/hör om en begagnad en vacker dag så kan du ju alltid tipsa. I finland finns de visst inte.

Oj så er dag låter härligt. ;) Ja det är ju sååå underbart att gå till butiken med tre (oftast trötta just då) barn.

Jag söker kuoma 21 tror jag. O vantar som hålls på händerna och med tummarna på rätt plats. Stackars Trull idag.Att inse att man inte kan greppa tag om nåt särskillt lätt..Det var ett litet ilsket barn i parken.Till Nina, hoppas din lilla fort blir bra!

Michaela

Celines beteende låter så bekant! Fast då brukar jag bara gå ensam med honom i butiken. Men han springer till tåget (inget fel där) men sen ska han klättra upp på taket (mycket fel där) och jag fick sen lämna allt i kassan och rusa efter honom och truga in honom i kärrans stol... Där han satt i 3 sekunder före han försökte flyga bort därifrån!

P

Eva, kan du hjälpa mig med en grej...? När D och jag gifte oss nyligen tog vi inga bilder hos fotografen, utan en vän ställde upp. Det finaste kortet är nu liiite för ljust, men jag vill ge det till de nära o kära ändå. Genom att framkalla i svartvitt trollas det ljusa bort, men känns ett svartvitt bröllopsfoto anno 2011 i mormors bokhylla okej? Till saken hör att också bakgrunden är i gammal miljö... Jag kan verkligen inte bestämma mig här!

Raseborg

Hej!

Jag mejlade dig anående stövlar.

Sofia

Jag undrar ca du brukar köra med för handskar? jag har hunit testa flera stycken redan o alla med samma dåliga resultat, kalla händer, o de inte ens minusgrader ännu.

Eva - Kakkakaffe

Nina:

Hoppas på snabbt tillfrisknande!Melli:

Varifrån har du kommit över en Nanook då? Jag fick tag i ett par stövlar, men tala inte om att kunna greppa något med handskarna. Jämfört med Marius som var 11-12 månader i april/maj och kunde springa i enbart mjukisbyxor, så tycker jag lite synd om michelinpaketet som ska försöka börja gå i vinter.Michaela:

Allt går egentligen bra tills de har fört bort kärran, men väntan att jag ska få i maten i kassarna är tydligen för lång för henne. Om det inte vore för att jag skulle veta att det blivit folk av Marius också, så skulle jag nog undra vad jag gjort för fel med henne :) Men är man två år, så är man.P:

Vi har framkallat bilder i både svart-vitt och i färg - jag tycker båda är fina på sina sätt, men då folk får välja, så vill de hellre ha bilden i färg. Det går inte heller att få ner vitbalansen i färgbilden? Men visst funkar ju svartvitt också, om det är den bilden ni tycker bäst om! Hehe, pedagogiskt svar.Raseborg:

Tack.

Eva - Kakkakaffe

Sofia:

Vi har Isbjörn och Rasavil. Rasavil har kanske de allra bästa handskarna enligt mig. Men köp en storlek mindre än rekommendationsåldern - de är stora i storleken.

Melli

Jag köpte den faktist via mammapappa. :) O har sedan dess suktat efter fler av samma modell för den hade väl redan tre barn haft. Ja rasavil har vi haft åt Trapp också, just för att han är så frusen av sig och för att han hamnat vara ute mycket mer än vad vi var med första barnet. Får väl investera i ett par nya pyttevantar av samma märke.

fru R

Åååh... vill oxå ha snö! NU!!

Netta

Jag rekommenderar också Rasavils handskar. Sonen hade varma händer med dem ifjol. I år testar vi också Elsa Pitkänen-handskar, som ska vara varma. Funkar åt sonen hittills, men dottern hade nog kalla händer förra veckan på dagis i de handskarna. Det är SVÅRT att hitta varma handskar! Allra, allra varmast är nog läderhandskar med ullfoder, men såna är sen svårt att hitta med tillräckligt långa skaft samt att de ju inte passar ihop med vått väder.

C

oj nej, kan tänka mig att det är problematiskt. Jag har ren problem med två. Men de är båda sådana som rymmer. Eller öppnar ytterdörren i trappan och sticker iväg. Vi bor i mitt i stan så det är ingen vinnare direkt.

Ada

Oj! Har ni så mycket snö! Fina bilder :)

Höperöt

Tack!

Ibland tror jag att jag är den enda med en galning som är på väg utrusande på parkeringen medan jag står med bankkortet i högsta hugg. Inte för att det hjälper, så att jag skulle slippa jogga iväg efter tokern, men det det är skönt att inte vara ensam.

frusannna

guuud vad jag känner igen mig om allt du just skrev! inte klokt!

känner mig tröstad, tack! :)

Filippa

Så fina bilder!

fröken K | vill bli amatörfotograf

Wow. Jag kommer nog aldrig att rusa efter barn sådär, eftersom jag just nu bara har ett. Men cudos to you för det alltså. Jag tar av mig hatten. :)