En detaljerad dag.

Kameran låg passligt bredvid sängen i morse och jag beslöt göra en något modifierad EFIT-dag (ett foto i timmen) i brist på annat.


05:30
Marius vaknar och är gnällig. Klockan är för lite och Thomas försöker få honom att hållas i sängen. Han ligger dock bara och ropar och ska bli uppassad; ska ha vatten, ska kissa, ska kakka, ska ha hunden, har snuva och ska torkas, ska titta på tv. En timme senare ger sig Thomas och stiger upp. Det är hans morgon. Jag ammar Sindre som somnar om.07:45 Sindre vaknar och jag stiger upp. I och för sig har jag inte sovit särskilt mycket sedan halv sex, eftersom Marius och Celine båda har vaknat på fel sida och tjuter i samstämmig kör. Sindre får ny blöja, jag kollar datorn, dricker en kaffekopp och äter två smörgåsar. Thomas besvarar mail, tömmer diskmaskinen och beger sig på långlänk tjugo över åtta.08:30 Jag hackar lök och steker maletkött. Ammar Sindre på en liten Ikeabarnstol framför spisen medan makaronerna kokar sig mjuka. Fåret Shaun, som är heligt, börjar på Barnkanalen och ungarna sitter knäpptysta i sju minuter. Jag svarvar snabbt ihop en makaronilåda in i ugnen, startar en diskmaskin, startar en tvättmaskin, hänger upp en annan, och dammsuger upp den värsta sanden innanför dörren och brödsmulorna under matbordet. Klär därefter på barnen och mig själv. Sindre somnar sedvanligt klockan nio.
.

09:15 Ögnar snabbt igenom dagens tidning, besvarar ett mail och läser några bloggar. Skär upp frukter att ta med som mellanmål och packar ryggsäcken. När vi ska börja åka ser jag att Celine har somnat i Sindres babyskydd. Så trött hon måste ha varit då. Låter henne sova en liten nap.
.


09:50 Är vi påväg till leklandet Hoplop.11:15 Leker så det står härliga till. Marius och Celine lyssnar och samarbetar till max. Då är det roligt. Sindre följer allt från Manducan.12:00 Far vi därifrån. Jag bävar lite för raseriutbrott, men detta lyser med sin frånvaro och jag överanvänder ordet duktigt för en stund. När vi kommer hem, har också Thomas kommit hem igen och har slevat upp den färdiga makaronilådan på tallrikar åt trötta barn. Jag älskar mig själv lite. Thomas glömmer Celine på pottan och när vi kommer ihåg henne, sitter hon och sover på pottan. Ammar Sindre, som också somnar.
13:00 Jag bloggar. Förbereder detta blogginlägg. Thomas sitter i telefon och tar emot skidbeställningar. Vi dricker kaffe och äter glass. Sindre vaknar efter en timme. Ammar igen, fast han är nog mer snål än hungrig. Redigerar samtidigt bilder.
.

(ett bloggbarn)

14:30 Marius och Celine vaknar. Äter mellanmål. Vi försöker med gemensamma krafter plocka upp lite. Tömma diskmaskinen och starta en ny tvättmaskin. Det blir dock inte till så mycket, så Thomas går ut med Marius och Celine. Sindre vill amma igen och jag läser lite bloggar under tiden. Sedan passar jag på att röra ihop en soppkastrull så länge jag inte har några barn i benen, viker kläder och dammsuger. Sindre ligger på golvet och tittar på. Tills han somnar.
.

16:15 Kommer de in. Vi äter soppa och sen far Thomas iväg och tränar igen. Sindre vaknar lite före fem, ammar och byter blöja och klär på Celine för tredje gången idag. Hon klär alltid av sig näck så fort vi kommer innanför dörren.
17:15 Jag går den sedvanliga rundan till posten med syskonvagnen och Sindre i sjalen - som somnar till och från. Postar ett paket och ett par kuvert. Jag tycker att Marius och Celine har varit praktexemplar idag och belönar dem med varsin Eskimåpinne under den varma kvällssolen. Går sedan till fotbollsplanen, där vi hittar pappan och ett par andra ivriga karlar som ger sig hän åt lite fotbollsspel till med Marius och Celine. Jag träffar två bekanta vänner från skidspåret och lämnar och prata.
19:00 Klockan är redan sju och vi söker oss snabbt hemåt. Ungarna är skitiga som jag inte vet vad och förpassas direkt till badet. När de äter kvällsmål säger Marius att han är trött, att han måste gå till sängen och vila (jag jublar lite inombords).
.
.
20:00 Alla barn ligger i sängen och är nattade. Jag är så trött, så trött och tänker i helsike med löplänken - och så föreslår dessutom Thomas att jag ska springa upp för slalombacken. Fan anamma tänker jag då och så gör jag det. Sen springer jag resten av länken nästan allt vad jag orkar - jag repeatar tre låtar; Coconut Tree, Vår tid vårt land och Om sanningen ska fram.
.
21:30 Bloggar. Tack och hej.
19 kommentarer
Monika

Skitbra inlägg! Jättekul att läsa hur en dag ser ut hos er. Fler sådana här!

Sari

Intressant att läsa hur en dag ser ut hos er, speciellt att följa med hur Sindres dag ser ut. Har själv en dotter som snart blir 3 månader, som jag tyckte sover och äter ganska ofta, men så tycks Sindre också göra! :) Min dotter sover bara inte där hon råkar bli trött,hon måste alltid få sova i vagnen ute på gården. Blev intresserad av Manducan via dina bilder, så har nu min beställd, den kommer hoppeligen imorgon! Hoppas flickan trivs där lika bra som era barn!

Eva - Kakkakaffe

Monika:

Roligt att höra. Mina EFIT-inlägg brukar vara uppskattade, fast de tar rätt länge att göra...Sari:

Det är alltid lite extra roligt att läsa om sådana som har barn i lika ålder. Jag fick ju svart på vitt i och med det här inlägget hur många gånger han åt idag och åtta gånger borde han ha ätit mellan 06 och 20 - han äter nog oftare än vad Marius och Celine gjorde, men då ammar jag ju honom förstås enligt hur det passar med Marius och Celine. Hoppas ni får sköna bärstunder.

My

Vilket härligt inlägg! Och era söta små :)

Hanna

Verkligen härlig blogg du har :) Har själv 3 barn, en sexåring, fyraåring och en 3 månaders baby. Intressant hur en vardag kan se lika ut... känner igen allt som händer hos Er också! Tvätt, städning, amning, ute vistelser, matlagning, vila o.s.v. Men, vad gör man inte för sina små gryn.

Alfva

Helt underbart inlägg!

Eva - Kakkakaffe

Tack snälla ni.Hanna:

Nä, vardagarna ser nog rätt lika ut hos alla. Dagen är inrutad enligt sov- och mattider och däremellan ska man hinna med allt annat. På gott och ont - ibland är vardagen jättefin och ibland skulle man vilja spy på den. Men jag förmodar att det är helt normalt :)

Malin

Har absolut ingenting med detta inlägg att göra, men hur lång är leverenstiden på sparkcykeln ? Jag och Victoria väntar med spänning :)

Eva

Ett mycket utmärkt blogginlägg! Tack Eva för en bra start på min dag!

Liw

Jag är så imponerad över att du orkar ställa dig och laga mat så där på morgonen. jag måste bli bättre på det så man slipper den där stressen med ett hungrigt/gnälligt barn kring fötterna och en som ska ammas där vid 16-snåret. Men det är ju så skönt att bara få sitta en halvtimme också ;-)

Nina

Ljuvligt inlägg :) Trivs Sindre bra för sig själv på golvet och tycker du att du hinner med allt du ska? E skriket så fort man sätter ner honom. Jag tycker vi har full kaos här hemma jämt, och hoppas alltid att ingen kommer på besök utan förvarning. Men med tre kolik/allergiska barn i bagaget föredrar jag ett tyst barn mer än ett städat hem.

Anna

Roligt att läsa om er dag! Jag undrar hur många pass Sindre sover och hur långa de är? Sover han inomhus eller i ute i vagn eller både och? Jag har själv en kille på 5 månader som sover 3 pass per dag, men ENDAST ute i vagnen.

Åsa

Vilka underbart fina barn du har! Helt bedårande :)http://asahoffman.blogg.se/2011/may/den-har-dagen-kunde-ha-fatt-ett-riktigt-tragi.html

Ica

Kul läsning och väldigt söta kidz! Wow, att du orkar. Jag blir alldeles trött bara av att läsa :) Men är man mitt i det så...

Eva - Kakkakaffe

Malin:

2-3 veckor är leveransen satt från Tyskland och vi har inte fått något närmare datum. Men vi hoppas på vecka 23. (Det finns ingen importör i Finland - därav dröjer det lite längre.)Liw:

Jag avskyr när det inte finns mat färdig och jag försöker undvika framförallt lunchkalabaliken till det yttersta - det är den mesta stressiga stunden hos oss om dagarna.Nina:

Som om det inte är kaos här också:) Jag vet inte om det är fel på oss eller hur jag kan dammsuga tre gånger om dagen och ändå får man sopa bort skräp under fötterna. Fast Sindre trivs nog ganska bra själv på golvet - speciellt om man tar blöjan så han får stritta fritt omkring sig:) Oj nej, har ni haft kolik med alla tre? Går du själv på diet med minstningen nu eller verkar han ha tecken på allergier också?Anna:

Vi har ingen balkong/uteplats + att vi bor på andra våningen, så har ingen möjlighet att ställa ut vagnen, så Sindre sover där han blir trött. Det finns INGENTING som skulle kallas rutin ännu med honom, förutom att han somnar prick 09 varje förmiddag. Han sover 4-6 lurar per dag och äter 7-10 gånger. Fast han är tacksam på det viset, för han somnar nästan var som helst, hur som helst, när som helst.Nina

Nja, egentligen har de väl bara varit allergiska, men de har alla tre gallskrikit minst det första halvåret av sitt liv. Fast med äldsta dottern fick vi diagnosen, förlängd kolik, vid 9 mån. E har också allergier, men han har druckit aptoteksmjölk delvis redan från 1 månads ålder, och jag sluta amma helt för en månad sen. De andra amma jag 6-10 mån och var själv på mjölk- och mjölfri diet. E är absolut det lättaste barnet, för han är nöjd och glad så länge han får vara ifamnen + att han sover på natten. :))

Johanna P

Tack för detta härliga inlägg, ni har sååå fina barn!!!

Bitte

Du är nog sannerligen gjord av nåt annat material än jag! :d

sofia

jösses, jag beundrar din energi!