Sjalbarnet.

Hej Sonja. Din röda Storchenwiegesjal har fått ett nytt hem. Vi prövade den första gången på eftermiddagen och jag tänkte att Sindre som redan sovit i tre omgångar skulle orka vara vaken en hel timme. Den dröjde dock inte länge förrän hans huvud föll mot mitt bröst och andningen övergick i tunga snusningar. Det är skönt att sova. Hälsningar från Jyväskylä till Sibbo.
11 kommentarer
Petra

Är det nån skillnad på dina sjalar förutom färgen?

Melli

Han är nog lite för söt! ;) Du milde en sådan liten filur!

Är det en vävd sjal nu detta? Sku ha lite lust att pröva på en sådan.

Fast ni med erfarenhet, får man varmt med sjalen på sommaren? Ja varmare då än med manducan tex.

Eva - Kakkakaffe

Jag är nog inte så sjalinsatt ännu, men denna är i bomull och den andra (lånade) är i linne. Ännu har det ju inte varit så varmt, så jag kan uttala mig om detta. Denna är 5,2 meter lång (?!), den andra kanske är kring 4,5 meter - den måste jag knyta på ryggen, medan jag får tyget ett helt var runt mig själv på höften med denna. Jag tycker mest det är en smaksak med sjal/sele. Tycker att Manducan avlastar bättre på höften, men sjalen ger lite mer utsikt och rörelsefrihet med överkroppen på ett vaket barn. Eftersom jag använder sjal och sele vareviga dag, så väljer jag redskap lite enligt humör och vad vi ska göra.

Åsa

Halledudane så sööööt! Helt underbar bild :)http://asahoffman.blogg.se/2011/may/vill-ni-se-varldens-vackraste-plats.html

tvåbarnsmamma

Och jag måste ju självklart fråga om mössan, varifrån o vilket märke?

Eva - Kakkakaffe

Tvåbarnsmamma:

Hmm... Det är i alla fall Kik Kid. Men den är gammal och jag minns inte varifrån.

Anonym

Hur knyter du sjalen? Har en tvåmånaders o sku behöva lite tips

Eva - Kakkakaffe

Har du trikå? Så här knöt jag alltid med den:

http://kakkakaffe.com/2011/march/utkast-mars-3-2011.htmlMed denna har jag knutit omslutet kryss:

http://www.sjalbarn.se/?page_id=399

Sonja

Åh så härligt att se den i användning! Fina, fina Sindre!

Petra

Rekommenderar du att man köper en trikåsjal när man har en nyfödd eller Storchenwiegesjal?

Eva - Kakkakaffe

Trikåsjal är framförallt lättare att lära sig i och med att den stretchar. Dels för att man först knyter den färdig och sedan lägger i barnet, dels för att man kan justera vartefter. Fast å andra sidan har inte trikåsjal så jättelång användningstid, speciellt inte om man har en klumpeduns som Sindre. Fast jag har använt sjalarna som filtar i vagnen också - två flugor i en smäll och så är den alltid med ifall man behöver bära där man är. Det finns många så gott som nya trikåsjalar att köpa begagnat - alla barn trivs ju inte i sjal och andra har inte behov av sjal. Fast nu har jag insett det praktiska i att inte alltid släpa på vagnen, Sindre njuter av att bli buren och jag själv trivs också med det.