Hoplop är ingen barnvaktsinstans om man inte köpt den tjänsten.

Jag stör mig på (de några få) mammor/pappor/far-/morföräldrar som sitter och sörplar kaffe och läser Iltalehti medan deras ungar härjar fritt utan att vare sig vänta på sin tur eller följa regler. Kan man inte uppföra sig eller följa spelets regler så är det väl de vuxna som ska lära barnen det då - eller så håller man sig borta från dylika lekland. Fast i och för sig hade nog också jag tyckt det varit skönt att äta lite berlinermunk i stället för att hålla reda på mina tre egna ungar, samt försöka få andras att förstå trampolinreglerna.
7 kommentarer
Veronica

Det har varit ganska lite folk på dylika ställen då vi varit och så är grabsen så små att de inte ens får gå ensam (skulle verkligen inte kunna sitta lugnt oh njuta medan mina små klättrar ensamma där)Men har nog noterat stora barn som kommer på minsta sidan och inte noterar de små.Håller med att deras föräldrar skulle kunna hålla reda på och visa vad man får och inte får göra. För barn är barn och glömmer nog bort sig i sin iver. Så håller med dig till 100%.

Eva - Kakkakaffe

^

Vi har varit två gånger (båda gångerna Lasten tiistai med plussakupong och 2 för priset av 1 - tycker inte att det är värt 20 euro annars) och därför är det väl kanske mer folk än vanliga förmiddagsvardagar (även om det inte på något sätt skulle ha varit för mycket folk idag heller). Inte mäktar jag övervaka till 100% heller, men ogillar den totala ignoransen hos vissa. Och även om de flesta barn uppför sig alldeles exemplariskt, så utmärker sig de några och gör det tråkigt för många.

Michaela

Instämmer helt! Den tiden vi var i leklandet på båten vakta nog alla över sina barn, men den avdelningen var också för under 4 åringar. Men sen var där en farnir/mormor som kasta en massa bollar i bollhavet på sina barn och man fick inte ens kasta bollar där. Lätt sen att förklara åt eget barn att man inte får!

L8

Var en insändare i dag här på holmen om att det är bra att polisen finns för att hålla ordning på alla vuxna som inte kan följa regler :) Är beredd att hålla med!

Sylten

Amen.Jag och min 3,5-åriga dotter reser ofta med tåg, och IC-tågets lekvagn... Argh! Det är inte bara en eller två gånger som jag blivit så förbaskat förbannad på föräldrar på tåget, som "inte hör" (=tittar bort) eller "inte ser" (=tittar bort) vad deras egna ungar håller på med på lekområdet. Så mysigt för alla andra att försöka rå på aggressiva Anders-Artturi 8 år som retas, sparkas, klättrar upp för rutschbanan(avsedd för SMÅbarn) och slänger låneböckerna. Najs.Alternativt skickar de dövblinda föräldrarna iväg sina ungar till lekområdet med egna leksaker (att slänga omkring eller hålla för sig själv), godis, läsk och chips. Sen får man stå där och agera polis. Och samtidsigt sitter de dövblinda förlädrarna och läser en bok eller lyssnar på musik. Om de inte sitter o. snackar på mobilen, alltså.Såååå sjuttons störande.

Bitte

Jag har varit med om precis samma sak som Sylten i lekvagnen! Då var det en sex-sjuåring som höll på och klättrade upp till bagagehyllan!? Alltså.. seriöst, var var mamman? Dessutom höll han på och skrämdes när vi åt; han stack fram huvudet och skrek: BÖH! Jag blev så arg så jag sa till på skarpen (för jag blev rädd också) att han inte fick vara med oss och leka, när han skräms.Sen kan det vara tvärtom också. I julas var det 14 ungar och 7 föräldrar som alla försökte mana på sitt barn i lekvagnen. Urk säger jag bara.

Eva - Kakkakaffe

Jag minns jag bloggade om samma tågvagn i maj i fjol också, och sa att det kommer att dröja länge innan jag åker tåglekvagn med barn igen - det har jag inte gjort ännu heller.