Aldrig har ett brödbak varit så spännande.Nu har jag odlat min rågsurdegsgrund i en vecka och aldrig har jag varit så otålig. Men nu har jag min allra första deg i byttan som ska bakas och gräddas i morgon och jag har höga förväntningar.
11 kommentarer
Camilla - gravid med 1:a barnet

Om du lyckas måste jag köpa den där boken. Jag har misslyckats med 4 surdegar, tillslut gav jag upp :P

Eva - Kakkakaffe

Nej, men äsch då. Att den kan misslyckas har inte funnits i mina planer - det har ju redan varit ett evighetsprojekt :) Hoppashoppas att det blir bra - fast om det varit så himla enkelt som det stod i boken vet jag inte. Det är då ett himla passande med matning och tider och jäsning och gudvetvad.

Hanschen

Martin e min brödkung!:) Jag har hans bok Enklare bröd som jag rekommenderar varmt. Har försökt två gånger på surdegsroten och misslyckats, tror det var för kallt i vintras och nu har det varit för varmt! Hoppas det lyckas någon dag!

linda-mamma till Tyra

jättespännande! Vi har haft en rågsurdeg inneboende här hemma och det är ju oslagbart med en bit nybakt bröd och ett glas mjölk!

Bitte

Va häftigt! Jag vill också, men mitt tålamod tryter. Frallor är lätta att baka, spelt är min favorit. ^^

Anna-ängeln Lova, Alvin och Lykkes mamma

Tusans vad din deg bubblar, Min Herman bubblar noll fast jag följt alla konstens regler...dock är han ju en surdegskaka men iallafall.

Pia

Den boken står ofta framme på köksbänken hos oss. Rekommenderar frukostfrallorna på sidan 86 ;)!

Linda / Snigeln Harald

Jag biter ner mina naglar här av spänning! Nå inte riktigt, men jag har också misslyckats med ett par degar, så det ska bli intressant att följa med och kanske få reda på var det gått snett.

Eva - Kakkakaffe

Jonej. Jag vet inte, men det ser ut som jag går mot ett misslyckande också. Allt bra tills jag skulle blanda resterande deg i morse, men den blev bara tung och kompakt och nu har den inte jäst alls :( Måste man göra helt ny surdegsrot då också, eller kan den funka den jag har i skåpet i alla fall? För jag tycker ändå den beter sig som den ska...

Pyssellisa

Jag har misslyckats med alla surdegar hur jag än gjort. Men boken Enklare bröd kan jag också rekommendera, finns bra vanliga recept där!

Höperöt

Att det är ett pynjande ja! (Och att det blir gott!) Jag har två surdegar i frysen och där får de nog stanna tills kallare vinterdagar då vi orkar ha igång ugnen för nöjes skull igen!