Nästan som i Lappland.

Och på tal om Lappland, så ska pappan upp och jobba till Levi om drygt två veckor. Jag borde så småningom bestämma mig om vi ska med eller inte. Det vore mest bekvämt att stanna hemma, eftersom Thomas antagligen kommer att vara fullt upptagen från morgon till kväll men å andra sidan vore det fint med en Lapplandsvecka om vädret visar sig från sin bästa sida. Bara det inte skulle innebära en 730 kilometer lång bilresa - enkel väg, så vore valet lätt.
7 kommentarer
anna-ett barn på jorden, en ängel i himlen, ett mirakel i magen

Keruruu där borta har mina syskon sin pappa och 2 av mina syskon har också bott där. :-) Har själv inte varit dit dock. Kan för dålig finska haha.

fua

Vad är dina bästa tips för en sådan bilresa? vi skall åka 650km med barnen och jag skulle helst undvika en åtta timmars skrikfest! barnen är lika gamla som dina

Eva - Kakkakaffe

Då vi ha kört upp till Lappland, så har vi alltid startat supertidigt på morgonen. För i alla fall våra har aldrig sovit något mer än vanligt i bilen, men den jättetidiga starten har gjort att de iaf då sovit ett par timmar från start. Sen ätbara saker - sånt som tar lång tid att äta; morötter, äpplen... Och så har vi bärbar dvd i bilen, men den brukar vi inte sätta på förrän det riktigt "krisar" - men det är en oerhört tacksam apparat! =)

Satu

Vi har en sån pappa i familjen som tycker om att köra på natten, så när vi var i Levi nu kring julen, så startade vi 8-tiden på kvällen så att barnen (då 8.5månader och 2år2månader) somnade i bilen. På vägen dit vaknade tultingen nu och då och var vaken en stund också, men babyn sov en "hel" natt, jag pumpade mjölk i farten och hon drack pipmugg. På vägen hem gjorde de tvärtom, tultingen sov hela vägen, sista timmen var han litet orolig med julklapparna hjälpte. Och babyn vaknade "hela tiden" så vi hade amningspaus på alla möjliga servicestationer som vi såg :) Om vi sku köra på dagstid så skulle jag vilja ha en bärbär dvd! Nu har jag haft alla böcker och favoritleksakerna med på sådana resor. Och såna har vi också gjort - från Stockholm till Falster/Danmark på en dag t.ex.Fa med, det blir roligt i Levi! Hälsa min kusin ;)

S fr Lule

Har nu läst din blogg i några veckor, och tycker den är himla trevlig! :) Tycker att det är kul att jag hittat en blogg från Finland, fast den inte är på finska...

Lappi on hieno paikka ja teillä vaikuttaa olevan pitkä matka sinne, mutta pitkät automatkat eivät vaikuta olevan teille mitään uutta... Siis matkaan vaan! ;) (Ite en kyllä tiedä miten pärjäisin semmoisen matkan kahden lapseni kanssa(3 ja 5 v):)

Eva - Kakkakaffe

Satu:

Det vore kanske mest praktiskt. Fast vi är båda lika kvällströtta, så det är kanske bäst att vi inte kör bil då=) Fast de senaste gångerna vi har kört, så har vi startat 04 på morgonen och då har det gått rätt smidigt iaf. I detta nu äter ju Sindre stup i kvarten, så en bilresa med lika många amningspauser känns inte lockande - men mycket hinner ju ändra på ett par veckor också;)S:

Välkommen hit och trevligt om du tycker den är trevlig =) Jonej, bil åker vi nog i tid och otid men just nu är jag inte särskilt på hugget med en bilresa till Lappland. Men mycket beror på vädret också - utlovas det dåligt väder så kan vi likväl stanna hemma. Men om jag känner mig själv rätt så hänger vi med... :)

Crazyangel [mamma till Milton&Viggo] - VINN TANDBLEKNING

Älskar dina fina utebilder. Själv har jag inte ro att vara ute och stå vid samma snöhög en halvtimme.. Men jag försöker.. Ska försöka bli lite mer som dig där ;)(så kan ju du gö som jag å sluta med kaffet hehe )