Skiftbyte.

Publicerat: 2011-02-28 / 20:54:56 | Kategori: Allmänt | 6 kommentarer
Min man tar bilen och sticker bort för en vecka imorgon. Därför kom världens bästa momma på tåget ikväll och ska hjälpa mig med det milda kaoset i några dagar. Hon hade med sig rosa tulpaner och tre Fazers blå och jag tror jag måste vänta några dagar till innan jag hoppar på sockerstrejken.

Nästan som i Lappland.

Publicerat: 2011-02-28 / 16:05:30 | Kategori: Allmänt | 7 kommentarer
Och på tal om Lappland, så ska pappan upp och jobba till Levi om drygt två veckor. Jag borde så småningom bestämma mig om vi ska med eller inte. Det vore mest bekvämt att stanna hemma, eftersom Thomas antagligen kommer att vara fullt upptagen från morgon till kväll men å andra sidan vore det fint med en Lapplandsvecka om vädret visar sig från sin bästa sida. Bara det inte skulle innebära en 730 kilometer lång bilresa - enkel väg, så vore valet lätt.

Något att se framemot. Del 2.

Publicerat: 2011-02-28 / 09:39:18 | Kategori: Allmänt | 1 kommentarer
Igår facebookade min man med sin svägerska* som nuförtiden bor i Norge på obestämd framtid. En stund senare hade de fastslagit datumen för Destination Ulvik. I juli bilar vi genom Sverigeland till Norge.

*alltså min lillasyster Åsa - ifall det blev svårt

När vintern blev mänsklig igen.

Publicerat: 2011-02-27 / 20:46:00 | Kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Så blev vardagen också så mycket lättare.

En vagn.

Publicerat: 2011-02-27 / 18:49:20 | Kategori: Allmänt | 10 kommentarer

Bilder: mountainbuggy.com

Jag har blivit lite kär i nya Terrainvagnen (som är en enkelvagn av samma typ som vi har syskonvagn) och skulle lätt kunna bli värsta löpmorsan så snart vägarna blir bara i vår. Bakhjulen är ju hur maffiga som helst. Fast å andra sidan kunde jag nöja mig med tanken på att göra en löplänk i all ensamhet, en ljus och ljummen försommarkväll också. Tänk att det ska bli sommar i år också.

Då någonting ändå är så kärt.

Publicerat: 2011-02-27 / 11:41:30 | Kategori: Allmänt | 4 kommentarer

Innanför dörren.

Publicerat: 2011-02-27 / 09:00:25 | Kategori: Allmänt | 7 kommentarer

Ingen kommer någonsin att behöva klaga på att jag skulle ha för många par skor, för inte är det jag som är orsaken till att man ibland faller hals över huvud när man stiger in till oss. Martin Timell, eller Bygglovs-Willy - we want you!

Tänk om.

Publicerat: 2011-02-26 / 18:44:32 | Kategori: Allmänt | 11 kommentarer
Åhh. Jag har haft en sådan vånda över det här med Marius tuttavvänjning efter höstens misslyckade försök som resulterade i djupt olyckliga barn och fatalt mycket gråt, att jag har bara försökt ignorera tankarna på sneda tänder och det-som-nu-tuttanvändningen-kan-förorsaka och utgått från att han förhoppningsvis inte längre springer runt med en napp i käften son tonåring.

Men så igår kväll vid läggdags, när jag som vanligt skulle överräcka tutten åt sonen med de tindrande ögonen, så frågade jag om inte tutten skulle kunna få sova på bordet bredvid sängen. När jag sedan fick ett mmm:ande svar höll jag på att falla raklång baklänges och kunde inte tro mina ögon när jag lite senare kikade in i rummet och tutten fortfarande låg kvar på bordet.

Ikväll skedde den tredje läggningen utan tutt och jag vågar aldrig tro att detta skulle vara slutet på hans intensiva tuttande. Att det trots allt skulle gå så här lätt. Men tänk om.

Hon med de finaste ögonen.

Publicerat: 2011-02-26 / 13:33:47 | Kategori: Allmänt | 9 kommentarer

Bekvämligheten.

Publicerat: 2011-02-26 / 08:15:28 | Kategori: Allmänt | 6 kommentarer
I stället lutade jag mig bekvämt tillbaka i soffan, kastade upp fötterna på soffbordet och surfade iväg till Stockmann. Bläddrade i lugn och ro genom sidorna. Funderade. La till. Tog bort. Och tryckte enter. Ett par dagar senare gick jag iväg en dryg kilometer till posten och hämtade ut en silvrig låda i kartong med den välbekanta logon på. När jag sedan öppnade lådan mötte jag vackert inslagna klädesplagg i prasslande silkespapper och jag fick lite julklappskänsla trots att jag beställt och betalat plaggen själv.

+ en tunika till som det inte längre finns bild av på nätet.

Frågan är bara nu, när jag ska våga inviga mina nya plagg. Risken är stor att de bekläs med två mörka fläckar i lagom bröstfickshöjd, som sedan efterlämnar lite sur lukt och vitnande konturer innan jag ens hinner utanför dörren. Så mycket glamour för en ammande mamma.

Tack och godnatt.

Publicerat: 2011-02-25 / 20:16:10 | Kategori: Allmänt | 6 kommentarer
Man kan nog inte bli så mycket mer svenskspråkig än vad jag är, som ursprunglig Molpebo*, men idag har jag haft stora svårigheter att skriva mina inlägg på svenska och jag har flera gånger fått använda onlinelexikon för att översätta ord från finska till svenska - trots att jag inte ens pratat särskilt mycket finska den senaste veckan. Men det finns en massa smarta ord på finska som saknar svensk översättning och det var ett sådant jag skulle ha velat använda som rubriksättning på detta inlägg. Men medan jag har svamlat dessa rader har jag redan hunnit glömma vilket ordet var och det jag egentligen skulle skriva; att det bara är tack och godnatt för denna dag, eftersom jag är ensam hemma med ungarna och är illa tvungen att ta den okristligt tidiga morgonen själv imorgon bitti.

*Korsnäs har flertalet gånger utsetts till världens svenskaste kommun

Recept: Snabb rieska

Publicerat: 2011-02-25 / 18:46:07 | Kategori: Recept | 5 kommentarer

Om man bortser krigshärjningen som följer, så tycker jag det är ett ganska tacksamt nöje att baka med ungarna. Det är något de båda tycker om och en degklump kan sysselsätta länge. Ikväll bakade vi världens snabbaste morotsrieska som kvällsprogram. Perfekt kvällsmål eller tillbehör till soppa. Receptet är ur tidningen Samarbete.

Potatis-morotsrieska
8 stycken
1,5 dl potatismospulver (ca 100 gram)
2 dl finriven morot
1 ägg
1 burk gräddfil (fungerade också bra med turkisk yoghurt)
ca. 1,5 dl vetemjöl

Blanda alla ingredienser till en jämn smet och klicka ut degen med en sked på en plåt med bakplåtspapper. Klappa degklickarna platta med mjölade fingrar och nagga med en gaffel. Grädda i mitten av ugnen (250°) i ca. 15 min.

Fredagseftermiddag.

Publicerat: 2011-02-25 / 14:59:53 | Kategori: Allmänt | 5 kommentarer

Om man vill ha lite extra
krydda och utmaning i vardagen en fredagseftermiddag, så kan man sjala ett barn och ta vagnen med de två andra barnen för att gå till butiken och handla mat. Sedan låter man dem ta varsin handelskärra att rejsa runt med bland alla andra fredagshandlare samtidigt som man själv manövererar syskonvagnen. Sedan återstår det bara att skuffa och bära hem både barn och mat. Det är ett ypperligt tillfälle att träna sitt tålamod och behålla sitt lugn, samtidigt som man får ett träningspass på köpet.

Och på tal om det absurdaste ögonblicket som Linn bloggade om i förrgår, så blev jag väldigt ställd idag när kvinnanpå posten helt på allvar trodde att jag gick och bar en leksaksdocka innanför jackan. Som vad folk tänker om mig då.
(gammal bild)

Sagt.

Publicerat: 2011-02-25 / 12:10:34 | Kategori: Allmänt | 4 kommentarer
Det känns på något vis väldigt lillgammalt när lillebror börjar knorra och Celine 1 år och 5 månader kommer och säger "mamma, bebe äta tiss".

Gult, rött, grönt och blått.

Publicerat: 2011-02-24 / 19:43:41 | Kategori: me&i- samarbetspartner | 19 kommentarer
.
Jag ♥ me&i. Och me&i ♥ Kakkakaffe. Eller ja, samarbetspartners är vi hursomhelst en tid framöver och det är jag genuint glad åt, eftersom jag tycker väldigt mycket om deras kläder.
.
.
Marius, Celine och Sindre fick varsitt plagg ur vårkollektionen, som jag tyckte var den finaste på länge (från höstens köpte jag faktiskt inget alls).
.
.
Valet av t-skjorta åt Marius var mycket enkelt. Tåg är det enda om snurrar i hans värld för tillfället och tröjan gladde den snart blivande treåringen. Vet ni förresten varför de flesta av me&i -mönstren kör med varannan rad upp och ner? Det är för att barnen skall se mönstret rätt väg när de tittar ner på sina kläder.
.
.
Celine fick en härligt gul tröja med sköldpaddor i mjukaste bomull. Materialet i Celines tröja är något stretchigare än i Marius. Tågtröjan är i storlek 98/104 och sköldpaddetröjan är 86/92. Den gula tröjan var alldeles passlig åt Marius också.
.
.
Det allra bästa med deras kläder tycker jag är den långa användningstiden. Som till exempel dessa byxor som Marius fortfarande använder - ett och ett halvt år senare. Kläderna bara går på och på, månad efter månad. Och ser fina ut tvätt, efter tvätt.  (Dessutom får man mycket tillbaka om man vill sälja dem vidare.)
.
.
Sindre fick ett par coola, röda byxor - en nyhet i vårens kollektion. De är lite haremsinspirerade och passade jättebra åt en tygblöjsrumpa.
.
.
Att tänka på är att me&i:s kläder är rätt rejäla i storlek och följer dubbelstorlek. Sindres byxor är i storlek 50/56 och som ni ser finns det en del att växa i. Celine som är en normal 86:a använder fortfarande 74/80 i alla deras byxor.
.
Meandi säljer ju sina kläder genom hemförsäljning. Men man behöver inte bli bjuden på 'party' för att kunna köpa deras kläder om man vill, utan man kan klicka på kartan var man bor (fin), fylla i sitt intresse i formuläret och så tar områdets säljare kontakt med dig och berättar vidare hur affären genomförs.

Alternativa lösningar.

Publicerat: 2011-02-24 / 09:53:24 | Kategori: Allmänt | 28 kommentarer
Morzan presenterade riktigt intressanta funderingar häromdagen beträffande dagvård för barn. Jag har i mitt stilla sinne fantiserat om, den dagen vi behöver dagvård åt våra barn, att en dagtant/-flicka som skulle sköta våra barn i vårt eget hem. Tänk att inte behöva stressa iväg med barn någonstans tidigt på morgonen, tänk att de skulle få sova middagsvilan i egna sängar och tänk vilken tid man skulle spara på eftermiddagen i samband med hämtning.

Nu hoppas jag ju förstås att vi inte behöver tänka dagistankar ännu på en tid, men den dagen kommer jag absolut att forska i möjligheten att låta dem skötas hemma.

Uppgivet.

Publicerat: 2011-02-24 / 08:50:51 | Kategori: Allmänt | 1 kommentarer
Fatta hur jäkla frustrerande det är när man hållit på och klä tre barn i en halvtimme som sett framemot redskapsjumppan och så startar inte det förbannade dieselskrället. Hipp hurra för vintern, minus tretti och gråtande barn.

Sammanträffandet.

Publicerat: 2011-02-23 / 19:54:34 | Kategori: Barnkläder och andra prylar | 4 kommentarer
Tänk om det alltid skulle komma paket i postlådan som ett direktsvar på att man bloggar om kläder.

Arvegods.

Publicerat: 2011-02-23 / 12:52:16 | Kategori: Barnkläder och andra prylar | 23 kommentarer

Sindre i Celines gamla kläder.

Ni frågar ofta varifrån jag handlar kläder. Och det mesta är från nätet. Både nytt från nätbutiker och begagnat från Tradera och huuto.net. En hel del är också presenter. Jag har ingen direkt favoritbutik, men här i stan har vi två butiker som jag också brukar ha samarbeten med genom bloggen och som jag brukar besöka nu som då; Retrokki och Kimperi. Jag får många nätbutikers nyhetsbrev och med jämna mellanrum skickar de ut rabattkoder och erbjudanden till mailen. Ifjol beställde jag det mesta från Sverige när kronan var svag, men nu är kronan så stark att det inte lönar sig.

Jag är ingen genushäxa på så vis att jag inte skulle använda klänningar åt Celine, utan jag tänker "fina, praktiska och färgglada barnkläder i god kvalitet som kan användas syskonskaran igenom" - med någon enstaka klänning åt Celine. Jag är något allergisk mot mini-vuxen-kläder. Några absoluta favoritmärken är Molo, me&I och Moonkids.

Hjälper ni till och listar finländska nätshoppar med barnkläder som ni har goda erfarenheter av i detta inlägg?

Från två till tre.

Publicerat: 2011-02-22 / 20:28:48 | Kategori: Allmänt | 13 kommentarer


Ni: Berätta, berätta om övergången från två till tre barn!

Att gå från två till tre, tycker jag är sju gånger lättare än att gå från ett till två. Även om jag ibland tänker att vad det vore lätt att ha fått andra barnet nu då Marius förstår innebörden av att vänta, man kan kommunicera med honom, han kan hjälpa till lite och är mycket förståndigare än då han var femton månader och blev storebror för första gången. Å andra sidan har de två äldre barnen varit vana att dela på uppmärksamheten och Pinnens ankomst till huset var ungefär ett axelryck och välkommen till huset Pysen och så fortsatte livet som förr. Marius och Celine är oskiljaktiga och leker (och bråkar!) från morgon till kväll och gör det på så vis ganska enkelt för mig att ägna mig åt Sindre.

Just för tillfället är vi privilegierade att ha pappa mycket närvarande, vilket såklart underlättar. Kraftprov blir det i stället i mars när han kommer att vara två hela veckor borta. Men på grund av kölden har det varit tacksamt att vi varit två och har haft möjlighet att dela på oss med ungarna, så Marius och Celine har kunnat gå ut i alla fall.

Men visst är jag lite trött, som några av er har påpekat att jag verkar. Och det är väl en ganska naturlig följd av Sindres en-gång-i timmen-ätande nattetid och även dagtid är han en livsnjutare av rang och äter ofta och länge - samtidigt som det är full rumba och passning med Marius och Celine. Men det är inte mer än att kvällarna måste vara tidiga och att jag får sovmorgon till halv åtta.

Fast det som jag tycker har varit absolut jobbigast, har varit kylan. Vi tillbringar vanligtvis många timmar dagligen utomhus - för att jag tycker att det är mycket lättare att vara ute än inne och nu har det varit många tråkiga innedagar med barn som haft för mycket energi. För som det är nu, så är det nog fortfarande Marius och Celine som kräver mer än vad Sindre gör. Han nöjer sig gott och väl med ett bröst tillsvidare. Och mest yr av dem alla för tillfället är Celine.

Frågor på det?

Hur man stillar sina begär.

Publicerat: 2011-02-22 / 17:27:07 | Kategori: Allmänt | 8 kommentarer
Idag var det Sindres tur att premiäråka vagnen.


Jag fick en enorm lust att gå en sväng på stan på eftermiddagen och valde två barn att ta med mig. De nittio minuterna räckte gott och väl för att det åter ska dröja några månader innan jag får lust med en-tur-på-stan igen. Inte för att det var något värre än mat- och drickatjat, spring mellan hyllorna, vägra-lämna-lekhörnorna-utbrott och klåfingrar, men det var ändå inget som gjorde det särskilt förnöjsamt att ströva runt och titta i godan ro.

Jag var redan påväg hem alldeles tomhänt, när vi gick förbi en liten affär som var tom på folk och som jag visste hade bra service. Jag baxade således in syskonvagnen, meddelade att jag ville ha nya jeans, gick till provhytten och fick fyra par serverade åt mig. Trädde av och på byxorna som om jag hade betalt för det, medan Marius satt och ropade "prova int" så att jag fick stoppa Pinnens tutt som propp i munnen på honom. Två par var alldeles för långa, ett par hade fula fickor och det fjärde paret som jag inte ens fick fast knappen i, köpte jag - jeansaffären som tog fem minuter. Sedan var vi mycket nöjda att avlägsna oss från stan.

Mors vila.

Publicerat: 2011-02-22 / 12:08:15 | Kategori: Allmänt | 23 kommentarer
Den där nattsömnen är ju inget att hänga i julgranen för tillfället, men ändå har jag så svårt att komma mig i säng och vila medan ungarna sover sin lunchvila. För det är ju bara så skönt att få dricka en kaffekopp och äta glass i smyg under djup tystnad, samt slösurfa utan att någon pockar på uppmärksamhet. Sen har jag så svårt att komma mig till ro om jag lägger mig ner. Ligger bara och lyssnar efter ljud, rädd att någon ska vakna. Och sen om jag någon gång somnar, så blir jag bara så himla irriterad när jag måste vakna direkt efter att jag somnat. Vad gör du medan barnen sover?

Jag älskar att fläta.

Publicerat: 2011-02-22 / 08:48:25 | Kategori: Allmänt | 18 kommentarer
De allra första.

Den lilla handen.

Publicerat: 2011-02-21 / 20:36:33 | Kategori: Allmänt | 3 kommentarer

Hå hå ja ja. Jag kan bli så frustrerad när jag inte kan saker. Oberoende vad det gäller. Jag avskyr den där känslan när man blir besegrad. Nu har jag till exempel suttit ett par timmar och försökt göra ett bildspel, googlat, försökt igen och googlat lite mera. Men nu ger jag mig. I stället lugnar jag mitt sinne med den lilla, underbara handen som killar mig på magen medan jag ammar och som greppar tag om mitt pekfinger om natten.

Sånt där humörhöjande.

Publicerat: 2011-02-21 / 16:50:13 | Kategori: Allmänt | 3 kommentarer
Sol, frisk luft och fin familj.

Då man själv är trött som en gris och bara skulle vilja dra något gammalt över sig.

Publicerat: 2011-02-21 / 08:13:38 | Kategori: Allmänt | 10 kommentarer
Morgnarna är mest kaotiska. Det går från noll till hundra fortare än att någon Schumacher skulle hinna reagera. Sen ska den ena absolut inte ha just det där brödet. En annan stjälper mjölkglaset och det rinner mjölk längs stolsbenen så det står härliga till. En tredje ligger med en skitblöja, gnäller och är hungrig - som vanligt. Samtidigt svämmar diskbänken så att man är tvungen att stapla torn för att få rum att bre en smörgås. Däremellan får man sopa bort brödssmulorna som fastnar under fötterna i farten. Och så måste man akta så man inte stupar i de fulla pottorna som ingen hunnit tömma.

Ändå, på något vänster, avklaras kaoset morgon efter morgon och solen börjar skina in också genom vårt vardagsrumsfönster.

I söndagsdrömmarna.

Publicerat: 2011-02-20 / 11:43:43 | Kategori: Allmänt | 8 kommentarer
Önskar jag byta ut våra nuvarande sovrumsgardiner, som jag sydde till vår allra första lägenhet i Vörå, mot dessa.
Önskar jag två stadiga stolar åt ungarna i köket istället för skrangelpallarna vi har.

Önskar jag ett stilrent vardagssmycke åt mig själv bara för att.
Önskar jag en snygg upphängningsanordning på väggen dit jag kunde hänga diverse sjalar och bärselar istället för att de skulle ligga en här och en där.

Bilder:
Marimekko
Artek
Efva Attling
Swedese

Matchvikten.

Publicerat: 2011-02-20 / 08:38:06 | Kategori: Allmänt | 9 kommentarer

Det lilla, ynkliga spädbarnet är ingen nyföding längre, utan en liten bebis. Snart blir han fyra veckor och en tur på köksvågen igår, bekräftade nämligen svart på vitt vad vi gjort den senaste månaden - ätit. Han är nu en rejäl fyra kilos klimp - en ökning på ett och ett halvt (!) kilo från det att vi for hem från BB. Och det syns!

Det samma gamla vanliga.

Publicerat: 2011-02-19 / 20:04:34 | Kategori: Allmänt | 5 kommentarer
Den där sträckan på cykelvägen som vi går så många gånger i veckan.

Till den där backen som kommer att få en lång säsong.

Med den lilla knodden någonstans där långt ner i jackan.

Och två frusna men nöjda barn.

Vinterbloggen.

Publicerat: 2011-02-19 / 15:36:53 | Kategori: Allmänt | 3 kommentarer
Okej, denna kyla börjar bli uttjatad. Men idag då, så startade inte det förbannade bilskrället och det var lite illa tvungen till det, eftersom vi behövde handla + att Thomas ska iväg på tävling halv sex i morgon bitti. Jag föreslog då att han skulle ta bussen till närmaste affär medan han själv valde att hoppa på cykeln, cykla femton kilometer i nitton graders kyla, köpa en ackuladdare, och sedan komma hem igen för att se att bilfan ändå startade av sig själv. Sen tyckte han att jag i alla fall skulle blogga om hans bravader för att han skulle känna sig lite bättre till mods.

Inte min styrka.

Publicerat: 2011-02-19 / 13:35:47 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Jag vet inte om man kan känna sig mer träkäpp än när höften ska skaka åt ett håll, brösten åt ett annat, samtidigt som man ska veva med armarna, hålla reda på sina fötter och samtidigt ha ett leende på läpparna.

/har varit på fyra danspass, varav ett zumba och ett annat salsa.

Dagens höjdpunkt.

Publicerat: 2011-02-19 / 08:30:49 | Kategori: Allmänt | 9 kommentarer
Idag ska jag göra något som jag inte gjort något på evigheters evigheter och som jag sett framemot hela veckan. Det är öppet hus på ett träningscenter här i närheten och även om det ordnas med jämna mellanrum så brukar vi aldrig vara här eller så är Thomas borta. Så det första jag gjorde i morse var att leta fram träningskläderna som jag struttat runt i hela förmiddagen. Med risk för att vara totalt ledbruten i morgon.

Den där väntan då.

Publicerat: 2011-02-18 / 14:56:13 | Kategori: Allmänt | 4 kommentarer

Det var antagligen ett misstag att prata högt om Mallorcaresan, eftersom jag inte riktigt vet hur jag ska få tvååringen som springer runt och ropar "Jippii, simma Ocka, simma Ocka" att förstå att det ännu är två månader dit, utan att vi ska få öronen söndertjatade. Sen så tyckte han att jag skulle gå runt och bära honom på ryggen resten av dagen.

Matron

Publicerat: 2011-02-18 / 12:05:31 | Kategori: Allmänt | 6 kommentarer

Och vet ni vad min status är nu? Tre sovande barn, en burk Ben & Jerry´s och en stor kaffekopp. Ei paha, ei paha.

Något att se framemot.

Publicerat: 2011-02-18 / 09:03:21 | Kategori: Allmänt | 13 kommentarer
Vi är lite upptagna här. Söker hotell och lägenheter för brinnkära livet. Jämför och överväger. Halvpension mot självhushåll. Bra poolområde mot närheten till stranden. Pris mot kvalitet. För det blir en Mallisresa. Vi bokade, med en viss nervositet på handen, flygbiljetterna igår kväll. Som en garanti för att vi någon gång ska slippa vinterkläderna.

Ändlöst.

Publicerat: 2011-02-17 / 16:04:59 | Kategori: Allmänt | 8 kommentarer
Alltså, man håller på och tappar verklighetsuppfattningen när temperaturen stiger med tretton grader och man börjar tycka att minus tjugo trots allt är ganska mänskligt. Men det är det inte. För jag höll på att frysa arslet av mig i parken idag och kände mig som världens taskigaste morsa när jag släpade hem mina ungar i pulkan samtidigt som de tjöt "määäir, leeeka määäir" i kör. Fadern som annars har köpt en jättepulka som skall rymma många barn enligt hans egen utsago. Hehe. (Det sista var alltså ett skämt.)

Kreativiteten.

Publicerat: 2011-02-17 / 11:31:07 | Kategori: Recept | 11 kommentarer
Det var i alla fall inte jag som kom på att man kunde göra gummor och hästar av morotssemlorna*. Så brukar ni efterfråga recept - klicka HÄR. Det är ett bra recept.


*för rikssvenskt folk - inte såna semlor som man sätter grädde i, utan bröd.

Ni resvana.

Publicerat: 2011-02-16 / 20:16:06 | Kategori: Allmänt | 28 kommentarer
Nu tänker vi kanske Mallorca i vår. Och så tänker vi regulärflyg eller charter, och funderar på för- och nackdelar med alternativen. Att boka resan på eget bevåg skulle bli billigare än charter. Men hur funkar det om något skulle hända på ort och ställe? Och är servicen bättre på reguljärflyg än charterflyg? Hur gör man bäst med tre småkids?

Tiedoksi vain.

Publicerat: 2011-02-16 / 18:42:03 | Kategori: Barnkläder och andra prylar | 2 kommentarer
(Ni frågar titt som tätt som om sjalar hit och Manducor dit. Typ i början av nästa vecka får ni en rabattkod på alla möjliga bärredskapskombinationer.)

Klädintresset.

Publicerat: 2011-02-16 / 17:25:22 | Kategori: Barnkläder och andra prylar | 6 kommentarer
De fick nya vårmössor idag - Celine och Sindre. Det fanns inte egentligen någon storlek åt Marius. Men Pinnen har fortfarande för litet huvud och ingen talan, så vi tillämpar bolagsanvändning. Mössorna gick som synes hem.

Det modet.

Publicerat: 2011-02-16 / 12:04:21 | Kategori: Allmänt | 14 kommentarer
Bilder lånade från bergans.no

Om man är realist, bloggar man inte om vårmodet ännu. Jag försöker hitta vinterhalare åt barnen till nästa säsong, men vintern har bevisligen varit hård för utbudet är skralare än någonsin. Själv skulle jag vilja ha en pälsmössa och ullunderkläder. Det tycker jag är en helt okej önskan idag. Och också imorgon och nästa vecka.Mjölkmonstret.

Publicerat: 2011-02-16 / 08:45:05 | Kategori: Allmänt | 8 kommentarer
Och sittern från det gamla goda -86 hänger med.

Om det var någon som skulle undra hur natten gick då, med en flaska mjölk i magen? Jo, först sov han faktiskt rekord - tre timmar i ett sträck. Och sen åt han sex eller sju gånger på det. Så det var inte direkt frågan om någon revolution.

På en tisdag.

Publicerat: 2011-02-15 / 16:58:01 | Kategori: Allmänt | 26 kommentarer
Jonej. Det var ju kallt idag också. Vi tog en två-till-priset-av-en -kupong och stack till Hoplop.


Det var skoj, tyckte Marius och Celine som traskade runt hand i hand som värsta kärleksparet.


Sindre hängde med och kunde inte ha brytt sig mindre.


Marius var bäst. Han såg till att Celine slapp upp till omöjliga ställen.


Och så var de i övrigt rätt gemytliga barn att ha att göra med. Förutom när vi skulle hem då. Då var det Marius och utbrottet.Plättarna.

Publicerat: 2011-02-15 / 10:46:33 | Kategori: Recept | 1 kommentarer
Jag var och letade i Tinas arkiv igen. I och för sig brukar vi nog äta vanliga plättar som mat-mat, men dessa uppfyller matkriteriet betydligt bättre. Recepten är kopierade härifrån.


Zucchiniplättar
en stor zucchini (ungefär 500 g)
1 liten gul lök
en rejäl knippe persilja
en knippe dill
2 dl vetemjöl
3 uppvispade ägg
en skvätt mjölk
salt och svartpeppar

 

Riv zucchini grovt på rivjärn, pressa ur vätska och lägg i en bunke. Blanda i lök som finhackats, klippt persilja och dill samt vetemjöl, ägg och mjölk. Salta och peppra och blanda smeten väl. Stek i lite olja, ett par minuter på varje sida.

Servera med fetaost och pressad lime.


Morots- och kesoplättar

4 morötter
500 g keso
3 ägg
1 ½ dl vetemjöl
1 tsk salt
vitpeppar

 

Riv morötter och blanda med resten av plättingredienserna. Stek i lite olja, krävdes lite längre tid att bli färdiggräddade än zucchiniplättarna.


Lyxrestaurangen.

Publicerat: 2011-02-15 / 07:30:54 | Kategori: Allmänt | 12 kommentarer
Ikväll skall jag definitivt förse den lilla sonen med en stor flaska ersättning innan läggdags för att se vartåt det barkar. Det börjar nämligen bli slitligt att driva femstjärnig restaurang med alla dess bekvämligheter nätterna igenom.

Kravlöst.

Publicerat: 2011-02-14 / 19:49:41 | Kategori: Allmänt | 4 kommentarer
Okej, skratta inte ihjäl er. Men ansiktet man får från rådgivningen finns upptejpat med packningstejp på soffryggstödet.


Inte för att vi har särskilt mycket extra utrymme, men det här med blöjbyte är sist och slutligen rätt anspråkslöst. Blöjorna står nämligen staplade inom räckhåll bredvid tv:n, våtservettsförpackningen söks oftast från golvet och med en handduk på fårskinnet i soffan så får man snabbt en skötbädd, och lädersofforna har aldrig varit tacksammare. Jag brukar tänka att vi sedan har stora och förståndiga barn när vi ska köpa soffor, matsalsbord och fina prydnadsföremål.

Hemma med två.

Publicerat: 2011-02-14 / 13:59:51 | Kategori: Allmänt | 13 kommentarer

De korta men ack så snabba benen i de finaste strumpbyxorna. Vet ni varifrån?

En liten Sindre
vaknade och spädis som man är, så är ju hungern absolut akut. Hemma med ett yrväder blev stunden jag fick sitta tillbakalutad i soffan inte särskilt långvarig då den lilla först skulle klippa hittade russin i köket, för att sedan anfalla den dyrbara kameran i sovrummet, innan hon rusade vidare för att välta de nyvikta klädhögarna i vardagsrummet. Hon hann även tömma en kökslåda, ramla ett varv av kökspallen och gråta en skvätt över en smälld ballong innan amningssessionen var klar att avslutas. Tur att man själv är mobil mjölkmaskin.

Jag tar igen mig.

Publicerat: 2011-02-14 / 11:42:21 | Kategori: Allmänt | 3 kommentarer
Egentligen var det ett taktikdrag att åka på redskapsgymnastiken på förmiddagen trots att jag bara skulle ha velat sätta mig ner och gråta åt eländet som råder i hela lägenheten. Men jumppan bäddar alltid för lång middagsvila och just nu njuter jag av belöningen i form av tidsfrist, medan jag är torktumlaren tacksam. Jag surfar lite på Etuovi, går igenom förra veckans posthög och dricker kaffet utan mjölk samt önskar att någon skulle knacka på dörren med en stor fet bakelse.


Edit: Yes, jag hade ju mina maränger i diskskåpet.

Egen säng.

Publicerat: 2011-02-13 / 20:54:16 | Kategori: Allmänt | 3 kommentarer
Med en pizza i magen och en flaska urpumpad mjölk i kylen, ska jag plugga öronpropparna i öronen och ladda för en ny vecka. Våra fyra väskor med smutsiga kläder och diverse andra ting lär stå kvar innanför dörren imorgon när vi vaknar, och det är just på söndagskvällarna som jag brukar tänka att jag aldrig mer ska åka hemifrån.

Tredje.

Publicerat: 2011-02-13 / 17:47:04 | Kategori: Allmänt | 4 kommentarer
Vad jag är rädd för.

Var förälders största rädsla är väl att det ska hända något åt ens barn. Jag är ibland också rädd för rattfyllerister när vi kör bil. Jag var så rädd att jag skakade när jag en gång klättrade upp i Vörås lilla hoppbacke och jag skulle aldrig någonsin bege mig ut i skogen i beckmörker för att nattorientera. Jag är även ganska rädd vid start och landning i samband med flygning och så dröjer det oftast jättelänge innan jag vågar kolla tentresultat för jag är rädd att jag ska bli besviken.

Andra.

Publicerat: 2011-02-13 / 16:01:44 | Kategori: Allmänt | 3 kommentarer
Saker jag avskyr.


  • Mjölk som stått framme för länge. Den måste vara absolut iskall.
  • Att saker försvinner. Att det aldrig finns några hårband. Att saker och ting inte ligger där de borde ligga. Alltså avskyr jag mig själv och min slarvighet.
  • Obeslutsamma människor. Människor som vet varken vet bu eller bä. Som saker alltid är för invecklade och omständiga för.
  • Techno. Eller sån där musik som hakar upp sig på dansgolvet och kan hålla på fem minuter oavbrutet. Och finsk rap.
  • Kundbetjäningsköer. "Tryck ett". "Tryck tre". "Prata in ditt ärende".
  • Rökning. Usch!

Första.

Publicerat: 2011-02-13 / 15:35:19 | Kategori: Allmänt | 1 kommentarer
Vad jag skulle göra med mitt liv om vi inte kunde få barn.

Jag kan för mitt liv aldrig veta hur det skulle kännas, men förmodligen skulle vi göra allt som skulle stå i vår i makt att göra - om det sen skulle vara genom ivf-behandlingar eller adoption. Jag skulle inte kunna tänka mig ett liv utan barn och blir ledsen bara jag tänker tanken. Och den fruktansvärt tråkiga sanningen är ju att alla tyvärr inte får barn 'bara sådär'.

Om jag vann 5 miljoner i lotto, skulle jag...

Drömhuset! Och ett sommarställe nära den andra släkten. Sedan skulle det möjliggöra att man inte skulle behöva jobba heltid. Men jag hoppas att jag inte skulle bli som fru Montazami.

Bilbloggen.

Publicerat: 2011-02-13 / 15:01:04 | Kategori: Allmänt | 4 kommentarer
Bra gäster är sådana gäster som kommer på besök klockan halv tio en söndagsförmiddag. Och sen fick vi ytterligare en överraskningsgäst och klockan tickade på alltför fort. Nu sitter vi igen, med mommas fastlagssoppa i magen och Åker. Bil. Igen. och resten av dagen är räddad. Eftersom det inte händer några hejdundrande underverk här i passagerarsätet, så tänker jag göra en Linn och efterfråga rubriker av er så kan jag författa för allt jag är värd (fast mellan Kyyjärvi och Äänekoski är det dålig nätanslutning) de kommande timmarna. Danke.

En dag i Nykarleby.

Publicerat: 2011-02-12 / 18:45:56 | Kategori: Allmänt | 11 kommentarer
Den där friska luften tog kål även på mig och jag tänkte inte orka formulera mig ikväll. Fast det var ett lyckodrag att åka på dagens tävlingar och träffa en massa gamla skidåkarbekantingar. Trots att vi missade pappan som var bäst, på grund av att Celine prickade spenaten strax efter att starten gått och Sindre plötsligt blev vrålhungrig. Så när vi äntligen var klara med dom bestyren igen, så kom alla i mål. Sen kom vi hem igen och så var det läggdags och så var den dagen förbi.

Hej hej.

Publicerat: 2011-02-12 / 09:04:08 | Kategori: Allmänt | 13 kommentarer
Vi missade ju FM-tävlingarna för ett par veckor sedan. I stället far vi på FSS-mästerskapen idag.

Cracked nails.

Publicerat: 2011-02-11 / 20:59:27 | Kategori: Allmänt | 4 kommentarer
Det är fredagkväll i Kolebackhuset och det är bara jag och den soon-to-be artonåriga lillasystern hemma. Och så de sovande grynen förstås. Maken - han får sova prinsessömn i Nykaabi. Nåväl, vad gör man då en fredagkväll i XL-långkalsonger som är ihoptagna med ett hårband i midjan, och med stickasockorna uppdragna till knäna? Jo, man lackar sina nedbitna naglar med värsta lila graffitinagellacket och undrar om det verkligen passar till trebarnsmamalooken. Nu kommer jag att gå med det här då, tills det är bortnött av sig själv.

Förresten, så har Isabell uppdaterat headern litegrann. Jag ska även ta mig tid att skriva lite nytt under barnens egna kategorier. Sen, någon dag.


(och det är inte mina naglar på bild. De har varit fina en gång i mitt liv. Då som jag gifte mig.)

Det är nog så himla fint med vinter i alla fall.

Publicerat: 2011-02-11 / 16:40:41 | Kategori: Allmänt | 6 kommentarer
Och vagnen har förmodligen varit denna vinters mest överflödiga fordon.

Fredagssysselsättning.

Publicerat: 2011-02-11 / 11:08:16 | Kategori: Barnkläder och andra prylar | 13 kommentarer
I brist på annat medan ungarna sover, plöjer jag genom nätet i jakt på något riktigt fint reafynd. Dessa bilder är plockade från Lucky Little Me, Babyshop och Rackamaja.

Kvällen.

Publicerat: 2011-02-10 / 20:17:47 | Kategori: Allmänt | 9 kommentarer
Vi packade dom i bilen igen ikväll. För den där mathandlingen gick så snabbt på slutet idag att vi missade både glassdisken och godishyllan. Och sockerabstinensen var stor.


Ingen kan skämma bort oss så, som gamlamomma gör.


Så vi fick både glass och blåbär. Och ännu lite mera blåbär.

Jag var en trött mama med huvudvärk och inte ens kaffekoppen hjälpte.

Pottdrottningen på en riktig raritet.

Saker man förtränger.

Publicerat: 2011-02-10 / 19:11:00 | Kategori: Allmänt | 2 kommentarer
Under Sindre Emils första sexton dagar i livet har vi fortfarande inte bytt en enda blöja som inte skulle ha varit full med skit.

/kommer att jubla åt den första pissblöjan.

God tordagseftermiddag.

Publicerat: 2011-02-10 / 12:09:52 | Kategori: Allmänt | 10 kommentarer

Den nästyngsta syrran är som min högra hand här. I morse for vi först med bataljonen till vår 85-åriga farmor. Jag var lite rädd att hon skulle få hjärtsnörp eller något när vi stövlade in, men hon var cool. Satt mest och funderade om det inte var mycket jobb - som om det inte var betydligt värre på hennes tid. Jag menar, tänk nu bara på tvätt- och diskmaskin. Sedan dividerade vi med Anna huruvida vi skulle våga och handla utan att de två äldre skulle meja ner affären med sina handelskärror, och den yngsta skulle drabbas av akut hungersnöd mitt under pågående mathandling. Men vi klarade oss från båda. Och som pricken över i:et har nu den superba syrran nu bakat en kladdkaka. God torsdagseftermiddag.

Dagens skrapa tallriken.

Publicerat: 2011-02-10 / 11:26:40 | Kategori: Recept | 8 kommentarer
Då det är bråttom och vrålhungrigt, så är denna rätt ett säkert kort.

500 gram pasta (kokas nästan mjuk)
2 pkt bacon á 170 gram - stek
3-4 dl matlagningsgrädde - tillsätt
2 påsar fryst spenat - blanda i
en rejäl klick vitlökscremebonjour - blanda i

Blanda pasta och sås. Riv lite ost om man orkar och gratinera en stund i ugnen. Sista skedet kan man till och med hoppa över om det är verklig kris.

Kvällsmålet.

Publicerat: 2011-02-09 / 19:53:11 | Kategori: Allmänt | 3 kommentarer

Det blev väldigt mycket barndomskänsla ikväll när vår pappa gjorde varm o'boy åt oss och som vi avnjöt tillsammans med rågbrödssmörgåsar och mormors örfilar*. Och det med alla barnen förnöjt sovandes, utplacerade i varsitt rum på vinden.

*örfil kräver kanske en viss förtydelse. Alltså bulla.

En utmärkt onsdag.

Publicerat: 2011-02-09 / 17:00:38 | Kategori: Allmänt | 3 kommentarer
Jag vet inte huruvida snöfallet, som pågick i Jyväskylä när vi lämnade hemstaden, utvecklade sig, men det känns som om vi gjorde ett fördelaktigt miljöombyte idag när vi anlände det soliga Österbotten. Därtill finns här en älskad moster som orkar dra barn i evigheter på kälken och föra evighetslånga diskussioner i badbaljan. Även Pinnen klarade den knappa fem timmar långa resan med berömligt vitsord.

Halvvägs.

Publicerat: 2011-02-09 / 10:50:28 | Kategori: Allmänt | 6 kommentarer

Vi pausar typ alltid på Paletti i Kyyjärvi. Det är nästan halvvägs och det brukar alltid passa mattiderna. Och så det bästa: Marimekkos och Iittalas outletbutiker finns där. Men varje gång blir jag lika frustrerad då jag aldrig någonsin hinner ägna mig mer än två minuter i respektive affär och idag kom jag mig inte ens närmare än tio meter från Iittalas ingång. I stället är det ett ständigt vaktande av ungarna mellan vessaspringande, matätande och blöjbytande och jag får nöja mig att dregla över allt det vackra på avstånd.

Förresten så avskyr jag alla herrvessor som saknar pottor och skötbord.

Ut på dörr.

Publicerat: 2011-02-08 / 18:44:11 | Kategori: Allmänt | 9 kommentarer

På eftermiddagen premiärade vi äntligen med frisk luft sådär riktigt på riktigt och förutom att jag kände mig höggravid igen, så fungerade sjalförfarandet över förväntan. En pulka torde också ha varit ett bättre åkdon än vagnen i nysnön - om inte något pucko skulle ha stulit vår röda. I morgon får den lilla för första gången smaka på den österbottniska havsluften då vi åker till Molpe.

Morgonrumban.

Publicerat: 2011-02-08 / 12:17:56 | Kategori: Allmänt | 9 kommentarer
Framförallt på morgnarna är jag väldigt glad över att inte ha några dagistider att passa, utan vi får komma släntrande till våra egna aktiviteter precis när vi vill. Jag undrar lite stilla hur många klädesplagg de tillsammans bär.

Svart på vitt.

Publicerat: 2011-02-08 / 07:35:00 | Kategori: Allmänt | 9 kommentarer
Jag inför härmed en ny regel i vårt hushåll:

§  Den som inte ligger i sängen senast klockan 22:10 om kvällarna stiger automatiskt upp med Marius halv sex om morgnarna.


Dagens skönaste.

Publicerat: 2011-02-07 / 20:42:25 | Kategori: Allmänt | 6 kommentarer

Det var sån där superduperfin vinterkväll med massor med snö i träden och minus åtta grader. Vi fick den välpistade pulkabacken helt för oss själva och som pricken över i:et skrålade det 80-tals dängor ur högtalarna i slalombacken.

Det var egentligen bara det jag ville berätta.

/tre rader som tog två timmar att författa på grund av totalt hjärnsläpp

Man vet...

Publicerat: 2011-02-07 / 14:29:15 | Kategori: Allmänt | 10 kommentarer
...att man har brist på utrymme när man måste börja förvara kakor och bakverk i diskskåpet.

/försöker minnas att jag satt en bunke med maränger där

Att inte bli klok på sig själv.

Publicerat: 2011-02-07 / 09:15:51 | Kategori: Allmänt | 18 kommentarer

Så går man i månader och halvsuckar och stönar över den växande magen. Klagar över den begränsade rörelseförmågan och småirriteras över sparkarna som börjar kicka precis när man ska försöka sova. Och ändå stannar jag nu upp varje gång jag går förbi spegeln, saknar att lägga handen på den runda magen och saknar förväntan som finns inför det ofödda barnet. Att det alltid ska vara tvärtemot. Det var idag vi hade beräknad födsel. Kanske är det därför jag är lite sentimental.

Dagens bebis.

Publicerat: 2011-02-06 / 20:42:16 | Kategori: Allmänt | 26 kommentarer

Idag har jag kört ett tolvtimmars pass ensam med barnen. Och inte en enda gång krisade det. Det var tvärtom en rätt harmonisk dag, då jag hann blogga flertalet gånger, tvätta en massa tvätt, laga mat tills imorgon, städa samt till och med ligga på soffan en stund. Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det beror på, men jag förstår inte riktigt när jag inte hann äta lunch och såg ut som ett vrak när vi bara hade Marius. Fast en av mina bästa egenskaper är att jag är sjukt effektiv och snabb på att göra saker när jag väl sätter igång - att det sen inte alltid är jättenoga, är en bisak.


Utmaningen.

Publicerat: 2011-02-06 / 15:25:32 | Kategori: Allmänt | 10 kommentarer

"Försök nu sitta stilla bredvid varandra och titta in i kameran!"


Min bloggdesign - eller egentligen bara headern, kommer att uppdateras inkommande veckan. Jag har därför försökt ta bilder av ungarna idag men tacka vet jag barn som ligger stilla. Nu finns det alltså möjlighet att påverka, finns det något i nuvarande bloggformat som stör* eller finns det någon funktion ni önskar?

*1.) Jag vet att när jag har en reklambanner i vänsterspalten så hamnar den delvis över inläggstexten för dem som inte har widescreenskärm (klickar man dock på 'kommentera' så får man fram inlägget utan reklam).

*2.) Jag vet också att det finns ett önskemål om möjligheten att klicka 'äldre inlägg' när man scrollar längst ner på sidan - men den funktionen finns tyvärr inte i detta bloggverktyg. Vill man läsa inlägg ur ett längre perspektiv rekommenderar jag att man klickar på respektive månad under Arkivet i högerspalten.

*3.) Det har även varit problem med kommenteringen under vissa inlägg en längre tid. Detta vet jag inte vad det beror på, men det brukar kunna åtgärdas ifall jag gör en återpublicering av inlägget - det är dock inte alltid jag märker att ett visst inlägg inte går att kommentera, så kommentera gärna i ett annat inlägg ifall problemet uppstår.

Som en påskkyckling.

Publicerat: 2011-02-06 / 11:55:19 | Kategori: Barnkläder och andra prylar | 5 kommentarer
En vårjacka åt Marius från Molo. Då man är förutseende och väljer en färg som gör det lätt att få ögonen på sitt yrväder i t.ex. lekparken.

Synket.

Publicerat: 2011-02-06 / 07:40:33 | Kategori: Allmänt | 7 kommentarer
Vi jobbar på en enhetlig dygnrytm och synket med storasyskonen. Igår var det natt 20:30 för den lille. Morgon blev det 07:30. Det var bra.

Som att gå på tipspromenad.

Publicerat: 2011-02-05 / 19:49:29 | Kategori: Allmänt | 17 kommentarer

När varje förbannad snödriva och snöhög skall bestigas. När varje kissfläck och kakkakorv skall utredas. När det ska hälsas på tanter och farbröder, tittas på hundar, snurras kring stolpar och gås ett extra varv i trapporna. Då kan det ta en och en halv timme att gå ett varv runt kvarteret. Fast vart skulle vi nu ha bråttom.

Sanningen.

Publicerat: 2011-02-05 / 13:43:37 | Kategori: Allmänt | 3 kommentarer
Jag går och muttrar för mig själv över varför det är så herrans rörigt hos oss hela tiden, trots att det känns som om jag inte gör annat än plockar dagarna i ända.

-Marius och Pinn råddar, Marius och Pinn råddar, konstaterar samtidigt en tvåårings stämma ljudligt bakom mig.

Att göra.

Publicerat: 2011-02-05 / 10:52:27 | Kategori: Allmänt | 26 kommentarer
Vi har haft väldigt långa förmiddagar här den senaste veckan då fadern tränat och jobbat, och vi varit instängda mellan fyra väggar. Vi gjorde således en shoppingtur igår, jag, Marius och Celine, för att inhandla lite nödvändigheter. Har ni andra tips på andra pysselsysselsättningar? P.S Jag tycker inte fingerfärg!

Bubblaren.

Publicerat: 2011-02-05 / 09:31:00 | Kategori: Barnkläder och andra prylar | 10 kommentarer
En verklig bubblare i bebisprylväg tycker jag är vetepåsen. Några minuter i mikron före sovdags och sedan några minuter i sängen för att värma upp madrassen och täcket. Därefter sveper vi vetepåsen runt barnet (med en filt/täcke emellan). Lite lurendrejeri sådär i stället för famnen och bröstet.

Dagens: Här är det livat.

Publicerat: 2011-02-04 / 17:09:25 | Kategori: Allmänt | 24 kommentarer
Något babygym behöver vi nog inte att plocka fram. Däremot känns babysittern nödvändig. Frågan är om vi åter ska plocka fram den gamla eller om vi ska slå på stort och skaffa den där som jag aldrig nänts köpa.Elisa och Annika! Ni är vinnare av varsitt Libero-kit! Maila era adresser till kakkakaffe@hotmail.com så vidarebefodrar jag era uppgifter!

Dagens post då.

Publicerat: 2011-02-04 / 11:41:14 | Kategori: Allmänt | 9 kommentarer
Jag hade nästan glömt bort Kustnytt-intervjun och blev lite fnissig när jag möttes av mig själv på förstasidan. Fast det var lite småkul att läsa texten - intervjun som gjordes dagen innan Sindre kom till världen.

En torsdag.

Publicerat: 2011-02-03 / 19:22:45 | Kategori: Allmänt | 10 kommentarer

Vi uträttade inga stora bravader idag. Hade det mest skönt hemma

Förorten låg mörk, dyster och ödslig.


Och så snöade det. Ännu mer snö. (Gummistövlar och galonbyxor kommer att bli vårens bästa köp!)

Vi lagade pizza till middag. Dubblade satsen för minipizzor till färdkost eller någon tävling.

Nu önskar jag bara att den lilla korven skulle slå upp sina ögon och orka socialisera sig lite innan läggdags. Ajöken!

Bara för att jag är så jäkla stolt.

Publicerat: 2011-02-03 / 13:07:58 | Kategori: Allmänt | 30 kommentarer
Det största och finaste vi åstadkommit i livet. Och så torkar jag en tår ur ögonvrån för det.

Den mest irriterande frågan som finns.

Publicerat: 2011-02-03 / 10:56:17 | Kategori: Allmänt | 24 kommentarer

"Men vart har du lämnat bebisen då?" Då jag är borta en och en halv timme, en torsdagsförmiddag på redskapsgympa med mina två äldre barn. Grottmänniskor.

Bad och sånt.

Publicerat: 2011-02-02 / 21:21:28 | Kategori: Allmänt | 68 kommentarer

Han tjockar till sig

Jag har lite dålig bloggflow för tillfället också. Jag skyller på amningshjärna. Men vi har badat gossen för första gången ikväll. Han njöt. Det känns fint, att det känns lika speciellt med barn nummer tre som med barn nummer ett. Men visst är han ganska lik Marius ändå? Nåväl, det jag egentligen skulle komma till är att jag också har två Libero-kit att lotta ut. Om du också ska få en liten kakkakorv, så skriver du en hälsning i kommentarsfältet så kan ett kit bli ditt. Ett dygn framåt från och med nu.
(1 st Libero gosefilt i fleece, 1 st Libero Baby Soft size 1, 1 st Libero Baby Oil, 1 st Libero Baby zink font-size: 10px;">, 1 st Libero Baby wash, 1 st Libero Baby amningskupor, 1 st Libero wipes, 1 st necessär innehållande 3 samples på babyvård, 3 st 50 kronors checkar (50 kronor rabatt vid köp av ett paket Libero blöjor), 1 st graviditetsbok)

Till Liberoklubben.

Vissa saker skulle jag vilja veta.

Publicerat: 2011-02-02 / 12:32:29 | Kategori: Allmänt | 12 kommentarer
Som typ vad vi gör om fem år. Är jag färdig? Har jag jobb? Var kommer vi att bo? Är vi kvar i Jyväskylä?

Vår nuvarande lägenhet är okej. Men långt ifrån något drömboende. Vi tycker lite synd om våra grannar, speciellt tanten under oss (i och för sig har ingen klagat - än i alla fall). Vi saknar möjligheten att ha barnen att sova ute i vagnen. Vi önskar mer förrådsutrymme. Egen gård... Och så vet vi inte hur länge vi får bo kvar heller.

Samtidigt som livet känns bekymmersfritt utan bostadslån och överraskande kostnader.

Ikväll ska vi i alla fall på en husvisning, mest för skojs skull. Men saker och ting skulle underlätta om man skulle kunna sia lite i framtiden.

Lite sämre flow.

Publicerat: 2011-02-02 / 08:46:07 | Kategori: Allmänt | 10 kommentarer
På dagen sover han som en gris. Var som helst när som helst - inga problem överhuvudtaget. Men så blir klockan tio på kvällen och vi ska göra natt. De nästföljande åtta timmarna, tills Marius vaknar vid sex, ska han ligga med ett bröst upptryckt i fejset. Sen passar det att svänga andra sidan till och fortsätta med sin törnrosasömn. Vad som sen är skillnaden på natt och dag.

/ledbruten med nackspärr och ryggont efter en veckas minimal rörelsefrihet

En värmande present.

Publicerat: 2011-02-01 / 14:23:51 | Kategori: Tygblöjor | 6 kommentarer

I postlådan fanns idag ett paket av goa Miia, som hade stickat de finaste yllebyxorna åt lillebror. Storasyskonen fick även ett fiskspel och amningsinläggen åt mig kommer väl till användning. Tack!

En till första gång.

Publicerat: 2011-02-01 / 08:17:51 | Kategori: Allmänt | 13 kommentarer


Med tre barn
till öppna dagiset.

Annonser
Vill du synas här? Ta kontakt med kakkakaffe@hotmail.com