Expeditfanskapet.

Alltså, jag köpte en sån här hylla till ungarnas rum igår för 29 euro. En simpel jävla hylla i endast åtta delar. Hur svårt kan det vara? Så in i helvete svårt! Svetten rinner, elden i spisen har hunnit slockna, tumstackaren är en enda stor blåsa och jag undrar om hyllspöket ens brinner om jag skulle ta yxan och hugga den till brasved.

Trätapparna brakar av. Det är bara ett visst trätappshål som passar. Man måste skruva i rätt skruv först. Hyllplanen måste placeras i exakt rätt ordning. Lång- och kortsidorna är beroende av varandra och när jag skruvar in en skruv åker en annan ut och jag skruvar om, ändrar och skruvar igen och ändå är något hyllplan urhoppat i andra sidan och man får fan undra om man på riktigt är dum i huvudet.

Nu ringer jag åt Anna.
16 kommentarer
jenni med 2 sma

Du ar inte ensam om det eva. Har tva expediter en mellan och den storsta! Aldrig i livet att jag skulle ta isar den och bygga ihop igen! kampa pa du ar inte dum, isafall vore vi alla det ! >)

Eva - Kakkakaffe

Vi har ju den största expediten i Jyväskylä också, men jag beblandade mig inte alls i den då det begav sig. Men jag började nog fundera nu om den går att flytta som den är - om inte, så säljer jag bort den i Jyväskylä för vi släpar inte in det där skräpet här i huset igen :)

Malin

Ägare till fyra små och en stor ""Expedit" kan jag bara le och hålla med!

Malin

Det där fixar ni nog, du och Anna. Heja heja!

Jessica

Tjaa, så invecklat är det inte, bara man följer beskrivningen av hur den skall ihopmonteras till punkt och pricka ;).

/ Ägare till de största samt minsta Expeditmodellerna.

Eva - Kakkakaffe

Nåjo. Nu står den nog där den ska stå. Efter att vi skruvat om sjutton olika gånger. Men i fortsättningen ska jag hålla mig till färdiga möbler. Mina nerver klarar inte sånt där.

Malin

Har 2 st av expedithyllorna.. första fixa jag ihop själv och ja.. de gick väl som de gick.. andra hyllan kalla jag in pappa för att fixa.. :) Jag har iaf pysslat ihop lamporna jag köpte igår, och de gick faktist helt okej, men nu vill dom inte lysa.. så nu väntar vi på pappa ! (Pappa kan ALLT)

Michaela

När vi flytta och hade klädksåp och badrumsmöbler och allt möjligt från Ikea var expediten den absolut lättaste att bygga (vi har 4'4). Den var riktigt roligt att bygga ju!

Christina

Det bästa med Ikea är själva shoppingen. Det värsta med Ikea är monterandet.. Hoho, att en simpel liten möbel kan framkalla så mycket frustration.

Sanna

Vi satt just vid kaffebordet på jobbet och skröt på Ikeas möbler när det är så lätt att få ihop dem fastän det finns 100 bitar :-) Instruktioner behövs nog men prisvärt är det!

Sofia Ekström

åh nej, ta en kaffepaus!

Kristina

hos oss är det jag som skruvar ihop alla ikeamöbler.. tycker faktiskt det är rätt roligt, men man ska nog kolla ritningarna extra noga och vara säker på var saker skall vara innan man monterar ihop nåt för mycket.. :)

Netta

Jag tycker sen att Ikea har världens bästa monteringsbeskrivningar. Men jag har inte monterat just expedit. Enda jag haft krångel med är en klädstång till en pax-garderob. En sån där tilläggsstång som gör att man kan hänga två rader med kläder på höjden. Suverän sen bara man fått ihop den. Alla andra Ikea-möbler jag befattat mig med har varit busenkla att montera. Vi har bl.a. hemnes, markör, pax.

Eva - Kakkakaffe

Netta:

Ja, problemet med den här var väl att jag tänkte just "hur svårt kan det här egentligen vara" och så läste jag inte så noga ;) Och så antog jag att mittemot sidorna skulle vara lika och det inte skulle spela någon roll hur de placerades, men jovisst, det spelade stor roll! Största problemet är att jag inte har tålamod till sånt här och vanligen överlåter jag allt som börjar på Ik åt Thomas, men nu var ju inte han hemma och jag var tvungen att ta saken i egna händer :) Nästa vecka får vi ett soffbord som jag inte ska beblanda mig i överhuvudtaget.

Linda

Efter en sån lång resa önskar man ju i alla fall att möbeln kunde gå lätt att skruva ihop. Harmoniska bebis ni verkar ha. Hoppas nu att mamman blir harmonisk snart igen också :)

Anna

Vilken trevlig läsning idag på Vasabladet. Du skriver på ett så trevligt sätt! Som småbarnsmamma känner jag bra igen mig många gånger. :)Expedithyllan är en trevlig hylla. Vi har 3. Här "slåss" vi nästan om vem som ska få bygga ikea-pusslen. Så länge man följer instruktionerna exakt så brukar det gå bra! Lycka till!