Anno 2011. Del 1.

JANUARI
Januari - en månad i töcken. Jag var tvungen att gå tillbaka i arkivet och läsa vad vi egentligen gjorde i januari, eftersom mitt enda minne är tröttheten. Och vi gjorde nog inte så mycket mer än försökte överleva dagen. Jag var höggravid, Marius var 2 år och 8 månader och Celine var 1 år och 4 månader. Det var kallt och det var mycket snö. Marius ville leva sitt liv utomhus medan Celine inte klarade av att röra sig mer än på skottade vägar. Det blev aldrig mer spännande än korvsoppa med lättmjölk, och dagarna varvade vi med pulkabacken, skidspåret, skridskobanan, öppna dagiset, parken och redskapsgymnastiken före vi började på en ny rond. Vi skruvade upp vaggan i taket och tog fram babyskyddet ur förrådet och därmed var vi klara inför vår treas ankomst.
.Januari - den 25:e. Så kom han! Två veckor före beräknad födsel, och det minsta lite knyte jag någonsin sett, två och ett halvt kilo lätt. Efter ett halvt dygn på sjukhuset slapp jag hem, och livet som trebarnsmor fortsatte därifrån livet som tvåbarnsmor slutade, dock hade jag betydligt mer ork och energi med Sindre på utsidan än på insidan.

FEBRUARI

Februari - och vintern. Blev det någonsin varmare än tio minusgrader? Jag ammade och ammade, dag som natt för att tjocka till den lilla parveln för att kunna dra med honom ut. På rådgivningen sa de fyra till sex veckor och jag tänkte hur de större barnen skulle bli galna av att begränsas. Men Sindre hade inga problem med maten och det dröjde inte länge förrän jag kunde packa in honom under jackan i sjalen - och där hängde han sen största delen av våren. Vi gick omkring i yllesockor och underställ dagarna i ända, eftersom vi sällan var mer inne än vilade och åt. Thomas var en vecka i Italien men det gick det också.

MARS

Mars - den fantastiska solen. Vi fixade oss solbränna och använde solglasögon varje dag. Marius skidade fem kilometers sträckor och livet lekte. Sindre gjorde sin andra Österbottenresa och vi tog bilen ut på sjön för att fiska med morfar.
APRIL
.
April - dopet. Marius är döpt i Pargas och Celine i Jyväskylä. Sindre bestämde vi skulle döpas i Korsnäs. Med den närmast släkten hade vi en fin och kulen dopdag i april. Sindre somnade när dopet skulle börja, sov festen igenom i sitt babyskydd och vaknade lagom till att festen var slut och alla gäster hade gått hem. En sån slacker var Sindre ända från att han föddes.
.April - om vi fortsätter med vädret. Från vinterhalare till arton plusgrader på tre veckor och man kunde inte tro sina ögon när folk gick i shorts i mitten av april. Jag köpte nya springskor och deltog genast i ett tio kilometers lopp som jag sprang på 53 minuter. Vi gick på loppis och hängde mycket i alla lekparker som smälte fram ur snön. Thomas avslutade sin skidsäsong och resandet lugnade sig betydligt här hemma.


MAJ
.
Maj - resan. Så gjorde vi ett litet äventyr till Mallorca med reguljärflyg och hyrbil, jag och Thomas med våra ungar. Jag brukar inte rädas för att göra saker med barnen, men den här gången var jag faktiskt lite nervös hur vi med våra fyra händer skulle klara av att göra en semesterresa med tre små barn. Men det gick över all förväntan och det är kanske den bästa resan vi någonsin gjort. Vi hade varmt väder bara i ett par dagar, men tack vare att vi hade bil kunde vi köra runt och upptäcka hela ön - vilket bjöd på alldeles fantastiska upplevelser.
Maj - resten. Så kom vi hem och det var sommarväder den tionde maj. Vi fick tråkigt och for på en liten Suomitour Jyväskylä-Pargas-Molpe-Jyväskylä. Vi firade Marius treårsdag och min 25-årsdag.

JUNI

 

 

 

 

 

 

 

 

Juni - härliga, sköna sommar. Farstun hemma var full av simstrandssand och ungarnas fötter luktade ständigt fotsvett. När klockan var nio på kvällen kunde man springa i kvällssolen och trots att nattimmarna aldrig var särskilt många, fanns det ändå kraft och energi. Jag gjorde en dagsutflykt med tåg till Tammerfors med Marius och Celine och vi upptäckte staden hela dagen till fots. Vi var även till Ähtäri djurpark och så tillbringade vi en vecka i Molpe. Juni var en skön månad med många slappa dagar och mycket tid tillsammans. Efter att ha sökt och tittat på hus under hela våren, hittade vi ett jättebra i vårt favoritområde som vi gav bud på och började fantisera om att vi skulle bo i. Till all lycka rann affären ut i sanden och vi fortsatte att bo i vår betonglåda. 


 

Del två kommer lite senare.

 

 

16 kommentarer
Susanna H

Gott nytt år Eva! =)

A-L

an blir ju bara på så gott humör av att se på dina fina bilder och läsa här! Nästan, nästan så att det får mig att ta tag i mina egna reda-upp-foton-projekt... Gott nytt år!

Elin

Vilka jättefina bilder du alltid lägger upp! =) Gottnytt år!

AnnaWK

Det är nu jag inser att jag har läst din blogg slaviskt i över ett år, för jag kommer ihåg alla dessa utflykter, resor och strapatser. Kul!

Ida

Du är så otroligt bra på att fånga ögonblicken, alla bilder är så fina. Och de där gulleungarna alltså. Gott nytt år!

Anni

Underbara bilder! En fröjd för ögat :) Gott nytt år!

maria

Celines blommiga vårjacka är helt fantastisk fin! Vad är det för märke på den? Jag skulle gärna spana efter något liknande. :)

foglia

Ljuvliga bilder, igen! Önskar er ett gott nytt år!

Melli

Som AnnaWK måste jag också erkänna att jag likaså följer med här rätt slaviskt,minns också de flesta bilderna och händelserna,men det här är ju bara ett så underbart "ställe att hänga med på". Alltså er familj kommer jag att ha i mitt hjärta säkert ännu då jag är gammal och du slutat blogga för lääänge sedan, ni är ju bara så härliga! :)Ha ett riktigt,riktigt gott nytt år!

Eva - Kakkakaffe

Susanna:

Tack! Och jag håller mig uppdaterad om dig genom Pernilla :)A-L:

Jag tycker själv att det är himla trevligt med årskrönikor. Men jag skojar inte om jag säger att jag satt åtminstone åtta timmar med den här! Herre min skapare vad det tog tid! Fast det var ändå värdefullt att få reflektera lite över året som gått och minnas.Ida:

Tack så mycket. Det är det fina med en blogg - man fotograferar så mycket mer än bara speciella händelser. Allt det enkla och vardagliga är också värt att ta bild på.Anni:

Och tack till dig!Maria:

Den är hemsydd! Den är för liten nu, men paxad av min lillasyster. Fast först måste nog Sindre använda den också!Foglia:

Tack och tack!Melli:

Du hör till mina trotjänare och jag är glad att du hänger här. Ett lyckosamt år åt dig också!

Eva - Kakkakaffe

AnnaWK:

Du hör också till dem som kommenterat ofta och som jag "känner" via kommentarsfältet :) Tack för det.Elin:

Gott nytt år!

Anna-Lena

Roligt med en tillbakablick på det gångna året. Ni har hunnit med mycket! Gott nytt år till er!

Nina

Jätte fina bilder och härlig blogg. Är intresserad av sån hängande vagga, varifrån ha ni skaffat er?

Eva - Kakkakaffe

Nina:

Tack så mycket. Vå lånade den av vänner, men den är av märket Ora(sel). http://www.orasel.fi/www/popupcard.php?id=57

Jennie

Jättefina bilder o så härligt färgglada utebarn! Varifrån är luvmössorna med stjärnor på o de limegröna galonbyxorna? Gott nytt år! Kul med en översikt för en ny läsare. Herre min Gud, så snabb förlossning du hade!

fröken K | vill bli amatörfotograf

Härligt. Jag har varit med nästan ett helt år nu, fast jag kanske började kommentera i senaste laget. :)

Alla bilder är så fina och ni gör så mycket och roliga saker. Det ska bli spännande att se nästa del och vad ni gör för skoj i 2012.