Dagens matbord.

Plötsligt blev det mycket verkligare med flytt och nästa gång vi kommer hit får vi nycklarna - i mitten av oktober. Så då for vi till Närpes och letade matbord. Och dagens vinnare blev ett mycket traditionellt vitt bord med ekskiva och ett helt icke traditionellt, mer rustikt bord i mangoträ. Tanken är att vi ska använda och måla om stolar som står i mommas förråd - från 1940-talet. Men det blir nog att sova på borden.
18 kommentarer
ahå

oj vad jag gillade det nedre bordet ! :) superfint..! däremot vet jag inte hur hållbart mango-träslaget är.. ekskivan är ju iaf passligt skarp och hård som risken för repor och andra skavanker är iaf ganska minimala :) hehe.. studerar inredning och har lixom gått igenom alla träslag och deras kvalite'er.. däremot har jag aldrig ens tänkt på mangoträd :)

E

Älskar alternativ nr 2!

Emma

Håller med föregående att andra bordet var superfint!!

svårt det där, speciellt när man har småbarn o allt vad det innebär;)

Linnea

Det nedre bordet såg riktigt häftigt ut, men även det översta gillar jag! Enligt mitt tycke så tror jag det översta skulle passa bättre i huset. Lite samma stil sådär. Ska bli roligt att se vad ni väljer och allt dethär med huset är så spännande tycker jag. Och tack för att du driver en underbar blogg, sååååå bra är den:)

anna

komihåg att kolla höjden på stolarna så att det e samma som idag, kan bli lite knepig sittkombination annars :D Högt bord, låga stolar... inte bekvämt.

eKorren

Hej!

Kan du inte visa bild på stolarna du ska ha till, ananrs blir det ju svårt att se vad som passar?

Veronika

Med gamla stolar skulle jag satsa på bord nummer 2, men som sagt ovan så vet man ju inte hur hållbart mangoträdet är...

Lina

Det andra bordet var ju hur läckert som helst! Att jag tycker det beror nog på att det är väldigt många i min närhet som har ett sånt bord som du visar först. :)

Johanna

Båda bordena är snygga, men är det någotslags fåror i mangobordet? Det kan bli svårt att skrapa ur matrester...

Eva - Kakkakaffe

Aaah, ni är så bra med era funderingar.Ekbordet vore så "lätt" när det lever hela tiden och man kan slipa ner och olja om själv.Det andra bordet finns också i vitt - dock kanske inte i den där storleken. Dagens försäljare hade däremot ett sådant som han hade målat om till vitt. Vitt/grått/vitt/grått...Stolarna är ännu blå i dagens läge. Och hos mommos. Men ska fara och spana in dem i morgon.Ett helvitt är egentligen uteslutet (iaf utan vaxduk) för tomatsås till mat och vi har ett orange bord.

Eva - Kakkakaffe

Och sen vet jag inget om mangoträ som material?Fårorna går genom bordet - så de små smulorna faller igenom och de stora fastnar ;)Jo, med ekbordet "måste" man nog nästan köpa stolarna också för att det ska passa bättre, med det andra bordet är det inte lika noga med stolarna... (Men ska kolla höjden på dom som någon påpekade.)

Moa

Man kan ev. ha glasskiva (hårdplastskiva) el genomskinlig plastduk ovanpå om man vill skydda bordet!

Båda är fina!

Therese

Vill bara uppmärksamma dig på allt vått o klibbigt som fastnar i fårorna och som är svårt att torka bort. Vårt verandabord har springor och det är ett himla sjå att rengöra efter ungarna... Annars var båda borden snygga :))

Marie

Verkligen kanonfina bord, båda två! Oj, vad jag blev sugen på att skaffa ett nytt bord till oss, men det får dröja ;-)

maja

oj vad fint bord nr.2 är. Får man vara nyfiken och fråga vilken affär ni besökt och priset på bord nr 2. Söker nämligen själv efter ett nytt köksbord och det bordet är precis i min smak ;)

Eva - Kakkakaffe

Therese:

Tack för att du informerar. Hmm. Äsch, vad svårt det här blev nu.Maja:

KK möbler i Närpes. 550 prutbart pris och gratis hemkörning.

Anna-Lena

Jag gillar utseendemässigt bord nr. 2 bättre. Men om man ska vara praktisk så tror jag det kan samlas smuts väldigt lätt i fårorna, och det blir i längden lite halväckligt om man inte putsar det noga jätteofta. Så jag skulle inte satsa på ett sånt till köket där man ska äta flera ggr per dag. Som vardagsrumsbord skulle ett med fåror funka bättre, men inte i köket.

Therese D.

Jag gillar bord nr.1 bättre. Dessutom var stolarna jättesnygga till det bordet. Själv skulle jag helt klart välja det bordet tillsammans med stolarna. Man köper ju inte nytt köksbord och stolar varje dag så då skall man köpa nåt som trivs med och är praktiskt och funktionellt.