Resedagboken. Dag 2.


Idag har vi haft en skön dag. Lite återhämtande. Det var varken strand- eller poolväder men det krävdes också ett konstaterande från ungarnas sida.
Sand lyckades vi dock få med oss till ve och elände i alla fall.

I stället synade vi hotellområdet. Inhängnad fotbollsplan + väl godkänd lekpark + parkbänk = toppen. Vi hängde där några timmar idag.

Alla var trötta idag och ungarna drog alla till med en tre timmars middagsvila. Thomas cyklade under tiden och själv gjorde jag Marius sällskap under täcket. Välbehövligt.

På eftermiddagen tog vi bilen och begav oss på en rundtur. Vi kollade in Majoricapärlan (tyckte jag var överskattat) och så körde vi längs västkusten på slingriga vägar.


Hamnade in hos ett, något virrigt, tyskt pensionärspar som drev en restaurang utan att kunna ett ord engelska. Åt en jätteportion hederlig Spagetti Bolognese för 4,50 per vuxen och 1,50 per barn.

Celine diggade.
Det fortsatte att blåsa ännu hårdare.

Men det gjorde inte så mycket. Vi promenerade mest runt och tittade.

Hittade en park, stannade till och lekte. Och bytte blöja ibland. Resa på ungarnas villkor, eller hur var det.

Och jag är en äkta finländare som promenerar runt i lenkkitossor (dock utan vita tennisstrumpor). Det där motionsloppet förra helgen resulterade i en överbelastning i foten (höhö, så konstigt), men jag var smart nog att lämna conversen till förmån för bekvämare skor. Som tur är, är de ju rosa.

Sedan badade vi badkar, åt buffé och nattade barn. Beroende på vädret ska vi göra en heldag uppe i bergen någon av dagarna som följer. Hotellet är toppen, maten är suverän och vi mår oss. Hälsningar åt hemfolket!
11 kommentarer
mamma till tre

Ååh kakkakaffe, du är så vacker :)! Kul att läsa din blogg! Hoppas att resten av resan fortsätter lika bra!

Famo o Faster o Farbror

Roligt att höra att allt är bra och att ni trivs.

Var nog lite orolig då ni stack iväg.

Glad Valborg och 1 Maj Vi tänker på er där i Ocka.

Janina

åh va härliga bilder :) ha de så bra!

Michaela

Alltså jessus vad ni hunnit och orkat med mycket på en dag och då har ni sovit i 3 timmar. Otroligt!Jag fundera en sak, men det är nåt du kan svara på hemma, så tråkigt att svara på kommentarer hela semestern ju. Men hur sover ni? Har ni ett rum med 3 resesängar eller hur är det fixat? Isf är det väl ganska trångt...

Veronica

Vad härligt! Man behöver ju inte själv resa, det är så beskrivande inlägg:))Hoppas på lugnare stranddagar och trevliga utflykter!!

Moa

Ta hand om varann och njut av resan, det är det viktigaste! kram

. Pjumas . ♥

Glada vappen till er :)

Famo

Ni missar inget här i Finland. 7 grader kallt. Regn med åska. Jonas grillar, det ryker, han hostar, det brinner, han blåser, han hostar ... få se hur brända broilerbitarna blir.

piipo

Hienoa lukea blogiasi, perheesi kasvamista yms. Joskus kolme vuosikymmentä sitten elin ajatuksissani elämääsi. Todellinen ensirakkaus ja sen mukana tuomat haaveet olivat minulle todellisuutta!! Sulhaseni liikunalla ja itse opiskelin fysioterapiaa..

Sulhaseni suomenruotsalainen jne.

Aina ei kutenkaan saa mitä toivoo..Voi saada enemmä ihanan aviomiehen ja maailman rakkaimmat lapset, joista ei voisi ikinä luopua.

Toivon sinulle kaikkea hyvää valitsemallasi tiellä.Therese&Talibanbarnen

Hon är ju sannerligen en söt liten dam den där Celine, särskilt med köttfärssås runt munnen, hihi!

Anna

Hälsningar till er me! Skönt att ni kom fram och mår, kram från Moikipää!