Konsten att lägga sig på soffan och vila

...och man stiger upp lika snabbt igen

Det känns bra med en son. En lillebror. Inte för att det spelar någon roll överhuvudtaget. Vi har ju redan en av varje. Men jag har en teori om att Celines ställning som mellanbarn stärks av att hon får vara enda flickan. För det är så lätt för ett mellanbarn att hamna i skymundan när det stora syskonet kan kräva sitt och det lilla syskonet bara kräver sitt. Nu får hon vara speciell på sitt vis. Så tror jag i alla fall.
15 kommentarer
pipa

vågar du låta dem sitta på magen? inte kanske för att de kan ske ngt, men bara för säkerhets skull? :)

Eva - Kakkakaffe

Jag har hurja magmuskler. Höhö. =)Jag lever enligt att allt är ok så länge det inte gör ont, är obehagligt eller framkallar någon annan dålig känsla.

Almas mamma

Åh, du har så rätt i det där om syskonskaran! Sådär skulle jag också tänka, och jag har tänkt det flera gånger om bekantas ungar... Att bäst är det om ett av det "enda" könet är i mitten... Sånt kan man ju inte styra över, men jag tror också helt klart på den teorin!

Marit

Det blir samma ordning som här pojke-flicka-pojke. Vi har ju 5 o 7 år emellan, så där är det ju en skillnad då istället :) Om lillastorasyster skulle varit annorlunda om hon inte varit i mitten får vi ju aldrig veta, men om vi kunnat göra nåt åt saken hade vi nog haft dem närmare i ålder. Hon fick vara minst i huset alldeles förlänge = bortskämd ;)

Crazyangel [mamma till Milton&viggo]

Ja jag tror du har en poäng där. Sambon är mellanbarn med bara pojkar å han säger själv att han ofta kom i symundan.

maria

har du läst Schönbecks bok "Äldst, yngst eller mittemellan"? den är super och rekommenderas, handlar om ens plats i syskonskaran o hur den påverkar en... ;)

Eva - Kakkakaffe

Maria:

Nej, har inte läst den. Ska lägga den på minnet.Vi är ju själv fyra systrar och vi har själva haft väldigt olika roller i syskonskaran. Olika kommer rollerna ändå i en syskonskara att vara, men jag tror att man skall vara speciellt vaksam på mittenbarnet, speciellt med täta syskon.

maria

sant! vi är åxå 4 och det var intressant att läsa, både för egen del, föräldrarna, egna barn och mannens! man "förstår" saker o ting, varför folk beter sig som de gör :))

Lene

var har du köpt dendär snygga bodyn som tösen har på sig?? jag fastnade direkt för den å nu måste jag bara köpa den!! :)

Eva - Kakkakaffe

Lene:

Det är ingen body, det är en klänning. Av märket Småfolk.

Nelly

Du har kanske en poäng i det du menar om dotterns roll i syskonskaran när hon som enda flicka är mellersta barnet.

Men om man vänder på steken kan det hända just att hon blir bortglömd som mellersta barn för att hon är flicka och därför är så snäll och duktig som klarar sig själv.

Mimmi

Jätte-intressant med syskonens olika roller! Jag tror dock inte att Celine får några problem med att vara mellanbarn eftersom era barn e födda så nära varandra. Det e annorlunda om hon fått vara lilla prinsessan en längre tid o sen plötsligt ska vara en duktig storasyster(vilket vi tampas med just nu...). Kanske högre upp i åren blir det annorlunda, men vem vet; då e hon kanske inte mellanbarn längre utan nummer 2 av 4 eller 5...

Marie

Hej Eva! Vi känner inte varandra. Jag råkade trilla in på din blogg, när jag googlade på en Carena-vagn som du också tycks ha. Jag måste bara säga att jag gillar din blogg :-) Det är spännande vardagsläsning! Tack för att du skriver!

Allt gott från mig!

Terez

Så underbar bild på er. =)

Joanna

Åh, jag måste bara hålla med! Vad klok du är. Jag är själv mellanbarn av tre systrar och... jag vet inte, jag gillar det (vet inte vem jag skulle ha varit som person annars) men det har ändå känts ganska tungt när jag var yngre