Tänder, mat och amning

Är det tänderna, är det tänderna? frågar folk. Likasom folk började kommentera Marius vid två månaders ålder när nävarna åkte in i käften. Han som tänderna har tagit en halv evighet att ploppa upp för - nu har han i alla fall tolv. Fast han dreglade aldrig - det gör Celine - för flera. Men inga tänder, än i alla fall.


Jag sitter och läser gamla blogginlägg, från november 2008, då som Marius var lika gammal som Celine är nu. Inser många likheter men också lika många olikheter. Marius åt som en häst, helt huvudlösa mängder, allt. Slutade amma några få veckor efter att han fått sina första smakportioner vid fyra och halv månads ålder. Han vägrade helt enkelt bröstet.

Celine är en finsmakare. Äter bara hemlagat, om ens det. Hon bubblar ut mer än vad hon sväljer. Det tar länge och det skall trugas. Allra helst vill hon ha mjölk, både ur flaska och bröst. Då mår hon sig. Jag ammar henne nattetid och några gånger på dagen, men jag har inga sådana överdrivna mängder mjölk att jag skulle föda henne på enbart amning. Jag vill helst inte amma på bröllopet längre. Jag ska ge det en tid till, men sedan vill jag inte mer.
1 kommentar
Crazyangel [mamma till Milton&gravid]

Milton hr ox vart seg med tänderna. han har länge haft 8 å det har precis ploppat upp två tuggtänder längre in = 10 tänder vid 1½ år. Men det kommer väll när det kommer... :)