Om en sås

En middag bestående av kokt potatis, grisinnerfilé med béarnaisesås och babymorötter.

Jag har skrattat gott åt deltagarna i Halv åtta hos mig när de gång på gång misslyckats med sina bravurer - béarnaisesåsen. Lagom självsäker skulle jag för allra första gången göra egen sås från grunden till vår söndagsmiddag ikväll. Införskaffade ingredienser som färsk dragon, scharlottenlök och vitvinsvinäger. Läste för en gångs skull ett recept och skred till verket enligt anvisningar. Allt gick som smort ända tills jag försiktigt skulle slå det avsvalnade smöret i de vispade äggulorna. Då skar sig såsfanskapet. Helvete. Snabbt som attan googlade jag rädda bearnaisesås och fick 22 tusen träffar. Sansade mig och vispade ner ytterligare en äggula. Såsen redde märkbart upp sig och var i alla fall serverbar. Men bearnaise blev ändå inte min bravur.
6 kommentarer
Hannah

Jag har också försökt mig på att laga egen bearnaise. med varierande resultat. beror nog lite på dagen och humöret också ;)

Annars så finns en ganska godfärdig variant, bara att värma. Tror det är knorr?! om jag inte minns fel.

Malin

Kom du inte på något lättare ? :) Jag som är utbildad kock gör inte beasås från grunden, utan kör med den från knorr.. (dom 2 ggr jag har gjort sen ja sluta skolan)

Eva - Kakkakaffe

Det var ju just därför jag skulle göra den. För att jag inte kunde tro att det skulle vara så jävla svårt att göra en sås;)

Famo

Såsen ser helt ätbar ut. Hoppas den trots allt smakade.

Blir ingen medalj för finland idag ser det ut som.

Pia i Bäänese

Här kör vi oftast med hemlagad bearnaise! Den är definitvit den godaste av dem alla. En isbit räddar såsen (oftast) när/om den håller på att skära sig. Ett tips bara till nästa gång! :)

Eva - Kakkakaffe

Pia:

Det skall jag lägga bakom öronen.