Bröllopstårta - check!

Publicerat: 2010-02-28 / 20:53:04 | Kategori: Bröllop | 8 kommentarer
Bild lånad från www.bergwall.fi

Bara sådär idag beställdes tårtan till bröllopet. Ända från Jakobstad. Från vår goda väns föräldrars bageri. Ett bestyr mindre att fundera på (förutom önskemålen hur vi vill att tårtorna skall se ut då förstås).

I övrigt är inbjudningskorten påväg till Sverige, med vår privata bröllopsplanerare Josefin (där hon studerar), för en sista finslipning före de skall skickas ut. Menyförslag ligger hos kocken och jag letar klänningförslag åt tärnan och mina systrar som en galning på nätet (utan större framgångar). Så visst går det framåt med bröllopsförberedelserna - i sakta mak.

Om en sås

Publicerat: 2010-02-28 / 18:16:02 | Kategori: Allmänt | 6 kommentarer
En middag bestående av kokt potatis, grisinnerfilé med béarnaisesås och babymorötter.

Jag har skrattat gott åt deltagarna i Halv åtta hos mig när de gång på gång misslyckats med sina bravurer - béarnaisesåsen. Lagom självsäker skulle jag för allra första gången göra egen sås från grunden till vår söndagsmiddag ikväll. Införskaffade ingredienser som färsk dragon, scharlottenlök och vitvinsvinäger. Läste för en gångs skull ett recept och skred till verket enligt anvisningar. Allt gick som smort ända tills jag försiktigt skulle slå det avsvalnade smöret i de vispade äggulorna. Då skar sig såsfanskapet. Helvete. Snabbt som attan googlade jag rädda bearnaisesås och fick 22 tusen träffar. Sansade mig och vispade ner ytterligare en äggula. Såsen redde märkbart upp sig och var i alla fall serverbar. Men bearnaise blev ändå inte min bravur.

Tänder, mat och amning

Publicerat: 2010-02-28 / 10:58:38 | Kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Är det tänderna, är det tänderna? frågar folk. Likasom folk började kommentera Marius vid två månaders ålder när nävarna åkte in i käften. Han som tänderna har tagit en halv evighet att ploppa upp för - nu har han i alla fall tolv. Fast han dreglade aldrig - det gör Celine - för flera. Men inga tänder, än i alla fall.


Jag sitter och läser gamla blogginlägg, från november 2008, då som Marius var lika gammal som Celine är nu. Inser många likheter men också lika många olikheter. Marius åt som en häst, helt huvudlösa mängder, allt. Slutade amma några få veckor efter att han fått sina första smakportioner vid fyra och halv månads ålder. Han vägrade helt enkelt bröstet.

Celine är en finsmakare. Äter bara hemlagat, om ens det. Hon bubblar ut mer än vad hon sväljer. Det tar länge och det skall trugas. Allra helst vill hon ha mjölk, både ur flaska och bröst. Då mår hon sig. Jag ammar henne nattetid och några gånger på dagen, men jag har inga sådana överdrivna mängder mjölk att jag skulle föda henne på enbart amning. Jag vill helst inte amma på bröllopet längre. Jag ska ge det en tid till, men sedan vill jag inte mer.

Mersmak

Publicerat: 2010-02-27 / 18:55:26 | Kategori: Allmänt | 2 kommentarer

En barrumpad Marius med en kakform runt magen. Bara för att ha mina kakor i åtanke.

Idag - för allra första dagen någonsin, så har Marius gjort alla sina behov på pottan. Inte i blöjan, inte på golvet och inte någon annanstans. Det motiverar även mig att fortsätta 'potträna', eftersom det är ren lättja att sätta på blöja. Men så länge vi använder vinterhalare så får Marius hursomhelst ha blöja på utomhus, eftersom jag inte vill ha nerpissade vinterkläder.

Ett bloggtips

Publicerat: 2010-02-27 / 12:48:54 | Kategori: Allmänt | 3 kommentarer
Det är Hannah som skriver. På ett så sällsamt sätt om vardagliga ting. Med beskrivande bilder och en massa känsla. Finlandssvensk. En blogg värd en titt.

Rond två

Publicerat: 2010-02-27 / 12:22:38 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
En och en halvtimme och 177 tillbakalyftningar (Marius förstås) senare får jag äntligen hälla upp en kaffekopp och äta en jäkla massa Rocky Road. Puh.

Tråklördag

Publicerat: 2010-02-27 / 11:02:10 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
En grå och trist lördag. Jag springer skytteltrafik mellan två rum och försöker få ungarna att sova och bloggar ett ord åt gången. Pargasborna befinner sig i Himos slalombackar och Thomas blev andra i Finlandialoppet igen. Ibland är sekunderna dyrbara - en vinst skulle ha inbringat en tusenlapp och en andra plats var värd sexhundra euro. Men det är mat på bordet det också.


Det var nästan så att jag fick värmeslag idag när jag steg utanför dörren trots bara en skaljacka.

En fredagskväll

Publicerat: 2010-02-26 / 20:45:39 | Kategori: Recept | 1 kommentarer
Lite sent omsider har också jag lagat Rocky Road med egen touch. Denna fredagskväll då ungarna var dödströtta, fastern somnade på soffan, farmodern läser på tent och fadern befinner sig i Lahtis för att skida Finlandialoppet.

Nej men, se det snöar!

Publicerat: 2010-02-26 / 19:20:06 | Kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Jonej. Inte hann vi bli bortskämda med sol inte. Men vi företog oss en kvällspromenad med pulka i snöfallet då i stället.

Lindexfint

Publicerat: 2010-02-26 / 16:00:22 | Kategori: Allmänt | 1 kommentarer
Det finns en så jädrans fin jacka på Lindex. Men den får hänga kvar tills jag kommer på när man skall använda jacka på bebis...

Det bästa sömnmedlet

Publicerat: 2010-02-26 / 12:41:35 | Kategori: Allmänt | 1 kommentarer
Vi tillbringade förmiddagen i simbassängen. Med ett tröttsamt slutresultat.

Tradera för finländaren

Publicerat: 2010-02-25 / 21:14:28 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Tradera i Finland heter Huuto. Jag har handlat en hel del från båda sidorna - dock finns det personer som är mycket mer erfarna än mig. Men nybörjartips kan jag dela med mig av. Det är alltså auktionssajter vi talar om.
 • En Traderaförsäljare kan sälja både nationellt och internationellt. De flesta säljer bara inom Sverige. Det finns inget mer irriterande än då man hittar något man vill ha och så kan man inte buda. Om man inte har någon släkting eller god vän i grannlandet som man kan samarbeta med.
 • Traderapriserna startar ofta från noll kronor och man budar med en krona i taget. I motsatt med Huuto där många auktioner startar hutlöst högt med en euro som höjningspris. Många auktioner på Huuto får således aldrig ens bud.Det finns en funktion på Tradera där man kan mata in maxbud. Jag brukar använda mig av denna ("vad kan jag tänka mig att betala som mest för detta"), för att inte behöva sitta och bevaka när auktionen går ut. Det är tidsödande.
 • Läs försäljarens villkor. Kolla hurdana omdömen säljaren har. Kom också ihåg fraktkostnaden. Oftast anges bara fraktpriserna i Sverige. Kolla själv den svenska postens pristabeller eller fråga försäljaren. Gör man fynd brukar postkostnaden bli högre än varans pris. Buda då på auktioner av samma försäljaren och utnyttja samfrakt. Har man någon bekant i Sverige kan man också styra paketen dit och denne postar ett större paket till Finland.
 • När man vinner en auktion får man oftast ett mail med alla nödvändiga uppgifter - för betalningar i Sverige. Du måste alltså själv maila försäljaren och be om IBAN-nummer + BIC-kod. Detta kan orsaka huvudbry för vissa försäljare - be dem ringa till banken (grunduppgifter som borde finnas på alla kontoudrag och på internetbanken). Du behöver också försäljarens fullständiga adress för att kunna genomföra betalningen och då blir folk misstänksamma. "Jaa, jag hoppar på första bästa flyg till Sverige och kommer och heeeemsööööker dig". Bara så du vet.
 • Använd SEPA-betalning när du betalar. En utlandsbetalning kostar sex euro att genomföra. Men i en SEPA-betalning måste du ange europris. Meddela därför säljaren om detta - att priset inte motsvarar exakt kronorpris. Jag brukar lägga till några tiotal cent, så att priset inte blir lägre. Använd aktuell kurs.
 • Ur barnklädessynpunkt är me&I och Polarn o. pyret märken som är mycket förmånligare på Tradera än på Huuto. Utbudet av dessa märken är mycket större i Sverige än vad det är i Finland.
Har ni något att tillägga?

En kärleksförklaring till vintern (bara idag)

Publicerat: 2010-02-25 / 18:56:02 | Kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Ser ni hur vackert det är. Dagens briljanta väder må ha ersatt alla jäkla minusgrader i världen. Det var fullständigt fantastiskt. Vilken uppfinning den där solen är.


Marius skidade. Uppåt, neråt och på längden. Mycket och länge och han hade tagit tio elefantkliv framåt sedan förra gången. Han var oerhört duktig, säger den opartiska mamman.


Storebrorsans långa middagsvila slet på Celine och hon var tvungen att powernappa en stund i pulkan.


Skida, skida, skida. Här i sällskap (och med hjälp av) farmor.


Ingen vinterutflykt utan picknick. Smörgås och varm saft slank med lätthet ner.


Radarparet. Marius och faster.

Efter skidningen bytte ungarna utrustning till pulka. Det gick hårt och det var skoj.

Celine fick betrakta spektaklet från pulkan i stället, i väntan på en ny vinter.


Med risk for att tjata sönder er så skall jag sluta. Men med sådana här dagar så kunde vintern fortsätta en halv evighet till. I alla fall några veckor. När fadern har tid att komma, skall vi koppla varsin unge bakom oss i pulkan och ge oss ut på en ordentligare tur. Med hopp om ett fortsatt vackert vårväder.

Wunderbart!

Publicerat: 2010-02-25 / 12:29:12 | Kategori: Allmänt | 3 kommentarer

Så här glada är vi idag, då solen skiner och det endast är ett fåtal minusgrader kallt. Vi väntar på att Marius skall vakna - då skall vi och skida. Just därför kommer han att sova en halv evighet och solen hinner gå ner. Celine, hon har sovit sin halvtimme för länge sen.

Från det ena till det andra

Publicerat: 2010-02-24 / 20:41:50 | Kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Pyjamasbarn redo för sängen.


Dessa resdagar är så tunga. Jag förstår egentligen inte varför - man sitter ju bara i bil, om än många timmar. Och så kommer man hem med väskor fulla med skitkläder, till ett tomt kylskåp, med trötta barn. Men vi är alltså hemma igen, och det är skönt. Farmor och faster är här. Från och med imorgon bitti är det fortsatt full rulle.

Mera barnkläder 3

Publicerat: 2010-02-24 / 15:01:16 | Kategori: Allmänt | 5 kommentarer
Mina favoritmärken.

Molo.
De är speciella. Vid första anblicken kan man tycka att de är fula. Men kläderna liknar inga andra plagg med sina printtryck och trycken skiljer sig även från plagg till plagg. Kläderna håller sin ursprunliga form, tvätt efter tvätt men färgerna kan blekna lite (detta har blivit bättre de senaste kollektionerna). Kläderna är stretchiga och ganska stora i storlek.

Me&I.
Underbara färger och mönster. Lång användningstid på kläderna tack vare att ärmar och ben är sydda på sånt sätt att de kan vikas. Stora i storleken. Speciellt mycket tycker jag om deras hängselbyxor. Det har varit ett bra plagg nu på vintern - både magen och ryggen har varit täckt under vinterhalaren. Dessa byxor var i användning i över ett år. Och de orange grodbyxorna är mycket eftertraktade och man får alla gånger över 30 euro för ett par begagnade byxor trots att de inte ens kostade så mycket nya. Det lönar sig att köpa från Tradera. Även molnbyxorna såldes slut direkt och kostar i de flesta fall mer nu än vad de kostade på me&I:s partyn.

Moonkids.
Sjuttiotalsinspirerade, bomullsribbade kläder. Bra passform på kläderna, passar långa och smala barn väldigt bra. Små i storleken.

Katvig.
Ekologiska, randiga och pastelliga kläder. Supermjuk bomull. Normal storlek.

Nova Star.
Framförallt jeans. Mjuka jeans med bred mudd i midjan samt i byxbenen. Tack vare detta blir användningstiden väldigt lång också på dessa kläder. Marius använder fortfarande ett par jeans i storlek 80 utan att de på något sätt är för små. Nova Stars jeans är stora i storleken. Kläderna har ett bra andrahandsvärde.

Jag skall ännu tipsa om de nätbutiker varifrån jag brukar handla samt skriva om Tradera för nybörjare. Dessutom kommer ni att få ett rabatterbjudande.

En bra sak till

Publicerat: 2010-02-24 / 10:28:06 | Kategori: Allmänt | 4 kommentarer

Det är tacksamt med barnanpassade butiker. Lekhörnor, bil- och miniatyrkärror gör livet lättare för en småbarnsförälder när det skall handlas.

Vi har introducerat Marius delvis i affärslivet igen, efter en tid då han hatat allt vad mathandling heter. Det är få gånger han går så snyggt och lyder till punkt och pricka, som då han får sin egen kärra i affären. Han är så viktig och så stolt när han får lägga varor i sin egna vagn, även om det alltid finns någon överraskning när man kommer till kassan. Det är ändå fortfarande bäst att undvika rusningstid, ty det här med köande fungerar inte riktigt ännu.

Frukostdags

Publicerat: 2010-02-24 / 07:46:03 | Kategori: Allmänt | 3 kommentarer

Marius är redan inne på sin andra frukost. Jag läser tidningen, bloggar och dricker kaffe.


Vi är påväg hemåt idag igen. Men först skall fadern på massage. Vi hade tänkt göra Närpes under tiden men det är lite småkyligt utomhus (-27). Ikväll anländer farmodern och fastern från Pargas. Till Jyväskylä alltså. Förhoppningsvis hinner vi hem före dem.

Edit: Vad vore Närpes utan Halpa-Halli?

Barnkläder del 2

Publicerat: 2010-02-23 / 21:08:30 | Kategori: Allmänt | 7 kommentarer
Molo. Småfolk. Me&I. Duns. Moonkids. Katvig. Plastisock. Ej sikke lej. Nova star. Mini a ture. Bara några, nordiska, barnklädesmärken, som väller ur nätbutikerna. Flertalet gånger dyrare än t.ex. H&M:s kläder. Men något helt annat om man jämför kvalitet.

Jag är anmäld till många nätbutikers nyhetsbrev. Ofta finns någon vara eller något märke på kampanjpris. Inför jul hade de flesta webshopar någon form av adventskalender där det varje dag var ett rejält erbjudande.

Jag har ingen skillnad på ny eller gammal kollektion. Hela hösten dreglade jag över fina, dyra kläder till normalpris. I januari var priserna något mänskligare. Efter midsommar handlar jag vårens kläder till hösten. I de flesta nätbutiker finns också nästan alltid en reakategori. Kom ihåg att man alltid kan köpa till "växa-lådan".

Jag säljer det mesta av barnens kläder när de blir för små. Vi har inga förvaringsutrymmen och ingen vill köpa tio år gamla kläder. Här märks den fördelen med att man köpt "märkeskläder". Plaggen är i ursprunglig form, de är inte noppiga och färgerna är bra, och det är inte alls ovanligt att man kan få femton euro för en bättre begagnad tröja.

Fortsättning följer.

Barnkläder del 1

Publicerat: 2010-02-23 / 20:05:18 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Jag får ofta frågor om barnens kläder; vilka märken de är och varifrån de är köpta. Jag tänkte därför i ett par inlägg dela med mig av mina favoritmärken, shoppingtips och nätbutiker. Jag har medvetet valt att inte presentera några "dagens outfit" - bilder på barnen där jag räknar upp från topp till tå vad de har på sig och varifrån respektive plagg är, eftersom jag inte ser ungarna som reklampelare. Däremot berättar jag gärna vad och varifrån om någon frågar.

Blått som färg på kläder har jag aldrig varit särskilt förtjust i - kanske mest för att jag själv inte passar i den färgen. Rosa däremot, framförallt chockrosa, tycker jag är en färg som passar vårt mörka hår och våra mörka ögon. Men framförallt vill jag tro att de färgglada kläderna avspeglar oss som de glada och positiva personer vi är. Jag vill också klä barnen som barn och inte som miniatyrvuxna. Dessutom försöker jag välja ändamålsenliga kläder och skulle aldrig sätta en läderjacka på Marius eller Celine. Det hur jag resonerar i mitt barnklädestänk.

En heldag

Publicerat: 2010-02-23 / 15:20:22 | Kategori: Allmänt | 1 kommentarer
Jag skulle fara till Vasa-stan, högst ett par timmar, på förmiddagen. Ensam. Skulle till hotell Astor och kika - hotellet som jag bokat till övernattande bröllopsgäster. I sista stund bestämde jag att ungarna fick komma med. Så for vi först till moster Åsa. Snurrade på stan, fixade ett bloggsamarbete. Åsa gick på teater och vi gick på café innan vi skulle åka hem. Sen sket Celine ner sig och vi bytte blöja på PO.P samtidigt som vi träffade Malin. Därefter meddelade Åsa att hon snart ändå var färdig och vi gick till stadsteatern och väntade. Och så kom vi på att vi skulle gå till peffan* och äta en andra lunch. Ringde några samtal och ackuderade dit Lotta, Pernilla och Caroline. Satt länge och pratade över en kaffekopp medan Marius röjde i akademins utrymmen. Till sist vände vi hemåt igen, sex timmar senare. Utan att ha varit till Astor och kikat.

*Peffan (pedagogiska fakulteten) - där man studerar om man inte studerar på Hanken. Typ.

I hemsoporna

Publicerat: 2010-02-22 / 21:08:08 | Kategori: Allmänt | 6 kommentarer

Kolebacken. Så vackert, så fint. Här är jag uppvuxen.


Vi var ute i fiskhuset och hälsade på morfar och tittade på fiskarna.


Vi lekte på gården med moster. Rödbrusiga kinder och glada leenden.


Vi promenerade ett varv runt byn. Tomten ovan finns i vår familjs ägo. Skall vi bo här i framtiden?


Vi gick förbi byskolan. Världens bästa skola. I alla fall på nittiotalet.

Innan vi for till Vasa och tittade på Avatarfilmen, var vi också ut och körde skoter i den gnistrande snön.

BF

Publicerat: 2010-02-22 / 15:47:59 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Barnfritt. Mor och far + två mostrar är påväg på bio. Cirkusen överlämnades åt morfar och sista mostern. Najs. Blog you later.

Mitt bästa tips som tvåbarnsförälder

Publicerat: 2010-02-22 / 11:37:15 | Kategori: Allmänt | 3 kommentarer

Jag ställer mig inte längre och gör storkok klockan åtta på kvällarna. Ungarna har nu bättre tålamod att vänta på maten och sitter ofta med mig i köket och tittar på.

Fem månader senare som tvåbarnsmamma kan jag säga att vår vardag är rätt stabil, vilket den inte nödvändigtvis var alla dagar den första tiden. Numera, och en bra tid tillbaka, följer båda ungarna samma dygnsrytm med vad gäller mat och sovande, vilket såklart underlättar rejält.

Mitt bästa tips den första kaotiska tiden, är maten. Jag gjorde all mat kvällstid, i lugn och ro, när barnen hade somnat. Rätter som var tacksamma att tillreda i ugnen, i stora formar. Moussaka, skinkfrestelse, makaronilåda, lasagne and so on. Dagen efter behövde jag aldrig fundera på mat till lunch och middag. Det var bara att värma. Detta var oerhört tacksamt, eftersom man aldrig visste när Celine tänkte amma och Marius var då ännu så liten och förstod inte innebörden av vänta och snart. Att det ibland blev samma mat tre måltider i rad, var ändå bättre än ingenting alls.

När Marius var bebis slarvade jag mycket med maten. Jag åt sällan lunch eller bara yoghurt och mysli. Nu har jag ätit varm, ordentlig mat, två gånger om dagen, så gott som alla dagar sedan Celine föddes, och jag upplever att jag har mer ork och energi denna gång, trots att jag har två små att hålla reda på. Trots att få saker är mer självklara än vikten av att äta, så är det ändå så enkelt att slarva. Som det står i en av sambons kokböcker "på en mätt mage sitter ett glatt huvud". Mat - det är mitt absolut bästa tips.

Myspys

Publicerat: 2010-02-22 / 08:35:30 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Igår morse hände något mycket ovanligt. När Marius vaknade, klättrade han ur sin säng i skrubben och kom så ljudlöst tassande, att jag inte märkte att han befann sig i rummet förrän han slängde upp sin nalle på mig. Därefter klättrade han, fortfarande tyst, upp i vår säng. Han klev över mig. Lade nallen tillrätta bredvid pappa. Sedan lade han sig själv ner mellan oss och kröp under täcket. Han låg stilla. Jag njöt, det var så mysigt, så skönt.

I tretti sekunder. Sedan var det pang bom och apor som hoppade i sängen. Ett yrväder som hoppade ner i lillasysters säng. En ångvält som vältrade sig över oss alla. Men vi fick trettiosekunders morgonmys denna söndagsmorgon - det mer än någonsin tidigare. Och klockan var ju ändå så mycket som sju.

Ett klänningregn

Publicerat: 2010-02-21 / 20:02:51 | Kategori: Allmänt | 7 kommentarer
Åååh!!! Jag har suttit och suktat efter klänningar. Jag älskar klänningar och jag sörjer det faktum att jag under min kommande yrkeskarriär endast skall iklä mig mjukisbyxor, sportiga t-skjortor och svettiga inneskor. I stället gläds jag över att jag har en dotter som jag klä i dessa härligheter. Jag skulle även med gott samvete kunna beställa både en och två klänningar åt henne, eftersom hon bara har två klänningar i storlek 68 och en i storlek 74. Jag är dock medveten om den kommande ål- och krypåldern, och då är förmodligen klänning världens mest opraktiska plagg.

En bröllopsresa i förtid?

Publicerat: 2010-02-21 / 11:32:16 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
En sista-minuten-resa till t.ex. Thailand skulle inte sitta helt fel.

Alla vet hur det ser ut utomhus. Min far och två av mina systrar åker till Kanarieöarna nästa vecka. Det blev en plats ledig men det kom lite väl snabbt på. Dessutom har Celine inte något pass. Annars skulle jag ha farit med, hals över huvud. Tänk att få tillbringa livet på stranden - inte behöva klä på de förbannade halarna, inte behöva torka snoret som ständigt rinner och inte behöva skjuta vagnen på oplogade vägar.

Vi vet inte ännu vad vi skall göra med den så kallade bröllopsresan. Någon romantisk "honeymoon" blir det i alla fall inte frågan om med Marius och Celine. Dessutom fyller Marius två strax efter bröllopet och blir dyr ur resesynvinkel. Och skidsäsongen omöjliggör en resa till solen just nu. Fast helst av allt skulle jag vilja fly landet på sekunden och dessa envisa minusgrader.

Mitt samtal till kocken

Publicerat: 2010-02-20 / 20:47:21 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Jag skulle ringa åt den tilltänkta kocken idag. Jag hade ingen telefonnummer åt honom, men syster Åsa hade två. Jag ringer först på den första. Signal efter signal går fram - ingen svarar. Jag trycker grön lur på den andra nummern. Efter två signaler hörs ett hallå i andra änden. Jag presenterar mig och frågar vad han gör en lördag i maj. -Ingenting speciellt, får jag till svar. Jag frågar om det finns intresse att koka mat på vårt bröllop. -Jaa, hörs det i luren. Jag fortsätter att ånga på. -Jag pratade ju med dig i fjol också, men så blev jag gravid och vi sköt på bröllopet, men nu är jag inte gravid så nu skall vi hoppas att bröllopet blir av. -Vi har tänkt det här och det här till förrätt, detta till varmrätt och detta till efterrätt. -Jaa, är svaret jag får åter i örat. Jag tycker det börjar låta lite misstänksamt, samtidigt som personen i andra änden kläcker ur sig -Jag tror du har ringt lite fel. -Jaha, svarar jag. Vart har jag kommit då? -Till Mikael XXX.

Jag har kommit jävligt mycket fel. Jag har ingen aning om vem har jag har vräkt hur mig en halv livshistoria åt. Min syster och min blivande tärna börjar gapflabba bredvid mig. Jag vet inte riktigt hur jag skall avsluta samtalet, men jag tackar för mig, och hoppas att grannbysskarln inte känner mig. Jag förgyllde i alla fall någons dag. Och för att gardera mig kan jag ju berätta för er hundratals andra också, att jag fortfarande inte är gravid och att det högst antagligen blir bröllop i maj.

(Och hur gick det med den riktiga kocken då? Tyvärr var han upptagen, men i morgon skall vi och diskutera med en annan kock.)

En tjuvtitt

Publicerat: 2010-02-20 / 19:06:40 | Kategori: Bröllop | 2 kommentarer

Kanske vinterns hittills kallaste dag med vinden inräknad. Jag klädde mig baraxlad och drömde till våren. Klänningen satt som ett smäck men jag behöver ganska höga klackar. Men jag är fortfarande nöjd med klänningen som jag köpte i november för ett år sedan. Dessutom har jag ringt riktigt, riktigt fel - men mer om det lite senare.

Status just nu

Publicerat: 2010-02-20 / 14:26:41 | Kategori: Bröllop | 0 kommentarer

Tre före två

Publicerat: 2010-02-20 / 07:39:55 | Kategori: Allmänt | 5 kommentarer
Klättrar upp på sängkanten. Står och balanserar på vingliga ben. Tar sats. Hoppar. Och flyyyger.

Tre månader kvar till tvåårsdagen. När hände det? Varje dag fylld av nya upptåg. Men ännu bara lite högre och grövre. Språkutvecklingen ligger dock fortfarande på samma nivå. Fast vi kommer ganska bra överens i alla fall, för förstå(e)ndet är det inget fel på.

I Molpe by

Publicerat: 2010-02-19 / 19:30:37 | Kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Ute må det vara svinigt kallt, men hemma - på riktigt hemma, är det varmt och skönt. Ungarna var uppspelade när vi anlände hembyn - liksom hunden. Något ändrade planer gör att vi kommer att vara här ända till onsdag morgon. I morgon skall vi bland annat pyssla med inbjudningskort. I övrigt skall jag prova brudklänningen i något skede, vi skall vara sociala till höger och vänster, och så skulle jag vilja gå på bio (när vi för en gångs skull har möjlighet till barnvakter). Vi får se vad helgen har att erbjuda.

Åkrar och ännu mer åkrar

Publicerat: 2010-02-19 / 12:55:50 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Vi har rullat in i plattlandet och de österbottniska vidderna sträcker ut sig framför oss. Ungarna har äntligen slocknat i baksätet och vi underhålls av `Svenskatalande bättre folk` i radio X3M. Dryga hundra kilometer är vad som återstår innan vi anstormar morfars kolebackhus.

Med skrålliga fingrar och tår

Publicerat: 2010-02-18 / 20:22:11 | Kategori: Allmänt | 10 kommentarer

Vi har bara en badbalja och det går inte att bada i turor. Även vi föräldrar måste smyga i duschen och se till att Marius uppmärksamhet är någon annanstans, ty Marius skulle leva sitt liv i vatten om han skulle få. Men nu har vi löst baljproblemet så att båda ungarna kan bada på samma gång. Skit i allt vad som heter Tummy Tub - ett tioliters ämbar funkar alldeles ypperligt (även om vi också fick leta fram ett tapetklisterämbar åt Marius).

Recept: Fisk

Publicerat: 2010-02-18 / 17:59:55 | Kategori: Recept | 4 kommentarer

Min pappa fiskaren, han som serverat Madonna abborrfiléer, hade skickat med en rejäl påse fiskfiléer häromdagen. Jag är mycket kräsen vad gäller fisk och äter nästan enbart fisk hemifrån. Därför äter vi också fisk ytterst sällan här i Jyväskylä. Ett av mina favoritrecept vad gäller tillredning av fisk kommer nedan.

Säg mig, vem är häftigast i pulkabacken?

Publicerat: 2010-02-18 / 13:51:24 | Kategori: Allmänt | 5 kommentarer
Jag hittade en gammal mössa i lådan när vi städade.

En doft av fairy

Publicerat: 2010-02-18 / 10:31:30 | Kategori: Allmänt | 4 kommentarer
AAAHHH. En doft av tvättmedel hänger i luften. Golvet är skinande rent. Dammet är torkat. Diskbänken blänker. Och tvättkorgen är tom. I alla fall för en stund. Momma ser till att saker och ting händer och är en utmärkt arbetsledare. Det känns således ganska roligt att åka pånytt i morgon. Det värsta brukar vara att vi aldrig hinner få hemmet i sådant skick som vi vill, samtidigt som vi brottas med packningen på avfärdsmorgnarna.

Nu skall vi dricka en välförtjänt kaffekopp. Ännu mera aaahhh.

Nästan lite pinigt

Publicerat: 2010-02-17 / 20:43:26 | Kategori: Allmänt | 4 kommentarer
Jag har väl varit i tidningen i bild och text både en och annan gång. Mest för goda resultat i diverse idrottstävlingar. Men när jag uppmärksammas med bloggen känns det nästan pinsamt. Men självklart också roligt. Jag lägger ner mycket tid på bloggen och då känns det också bra med uppskattning. Jag tackar och bockar.

Edit: Även om jag är en kråka på att skriva ikväll. Stavfel rättade.

Till berörda parter

Publicerat: 2010-02-17 / 20:23:33 | Kategori: Bröllop | 0 kommentarer
Jag kan väl inget annat än säga att det är rätt tyst på bröllopsfronten. Även om det ännu känns avlägset så skall snart inbjudningarna skickas ut. Min bröllopsplanerare Josso, har gjort mallar och införskaffat material och i helgen skall vi hjälpas åt att klippa och klistra.

Oh yeah!

Publicerat: 2010-02-17 / 19:06:53 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Vilken söt mage jag hade för ett år sedan.

Ett halvdagsprojekt

Publicerat: 2010-02-17 / 12:34:42 | Kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Skönt nerbäddade i vagnen. Liksom de flesta andra dagar denna vinter så var förmiddagstemperturen minus tjugo.

Vi bor drygt tre kilometer från absoluta centrum och ungefär två och en halv från universitetet. Jag tycker ändå det är rätt centralt och så länge vi inte hade barn, så använde vi sällan bil. Även om vi än idag går mycket, så använder vi ändå bil desto oftare. Dagens redskapsgymnastiktimme blev till exempel ett halvdagsprojekt som tog fyra timmar (inkluderad en lunch) bara för att vi inte hade någon bil.

Celine sov på vägen till redskapsgymnastiken, därför var hon vaken på hemvägen. Hon sover nämligen ungefär lika mycket som Marius på dagarna. Hon måste helt enkelt bara vara en bebis med litet sömnbehov.

En riktig fastlagstisdag

Publicerat: 2010-02-16 / 19:59:25 | Kategori: Allmänt | 1 kommentarer
Nu börjar Marius få kläm på det här med stjärtbräde. Två gånger om har vi tillbringat i pulkabacken idag. Och så har vi ätit fastlagssoppa och -bullar. Precis som man skall göra på fastlagstisdagen.

Då jag blir bortskämd

Publicerat: 2010-02-16 / 17:15:00 | Kategori: Allmänt | 3 kommentarer
Min mormor, ungarnas gamlamormor, kom tuffande med tåget idag. Hon hade först och främst med sig delikatesser i form av rågbröd, bullar, fastlagssoppa, marängtårta och fisk. Och en hel hög med Vasablad. Sedan tog hon tag i köket, lagade mat och diskade undan. Hon putsade spisen och så har hon lovat stryka ett berg med kläder. Emellanåt lägger hon sig ner på golvet och leker med Marius och bilarna. Pappa skidåkaren åker på tävlingsresa imorgon igen, om än bara för till torsdag. Men det är ändå skönt med hjälp och avlastning. Av världens bästa mormor.

Recept: snabbt och salt

Publicerat: 2010-02-15 / 19:50:39 | Kategori: Recept | 2 kommentarer

Maletkött och nachos i grunden. Resten kan varieras med vad som finns i kylen. Man kan vara lite sparsam med tacokryddan, eftersom nachosen är så saltiga. Undvik också vattniga saker, så att majschipsen hålls krispiga. Rätten gjorde sig inte så snygg på bild men gott var det i alla fall.

Ny stuk på vagnen

Publicerat: 2010-02-15 / 16:31:35 | Kategori: Allmänt | 3 kommentarer

Plötsligt satt de jämte varandra i vagnen.

Sitsen och suffletten knäpptes fast, Celines åkpåse letades fram och så gick vi på promenad.

Har ni bättre koll, österbottningar?

Publicerat: 2010-02-15 / 11:55:25 | Kategori: Bröllop | 17 kommentarer

Har ni tips och erfarenheter? Tips tas tacksamt emot. Jag kan inte annat än erkänna att jag är en vilsen, österbottnisk jyväskyläbo.

Vilken vinterdag

Publicerat: 2010-02-14 / 19:26:24 | Kategori: Allmänt | 3 kommentarer

Vi gick till skidcentret några hundra meter bort. Åkte pulka och stjärtbräde. Tittade på slalom- och snowboardåkare. Åt grillkorv och njöt av solen.

Mätta i magen

Publicerat: 2010-02-14 / 14:58:19 | Kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Fy tusan vilka goda bullar vi bakade. Jag tror dock att vi får skjuta på middagen några timmar.

Mera bak

Publicerat: 2010-02-14 / 10:50:22 | Kategori: Allmänt | 3 kommentarer
Eftersom finnarna är så inskränkta att de bara bakar fastlagsbullar med sylt i, så var det bara att ta saken i egna händer för att få bullar med mandelmassa. Själva bakningen är i sig ett rätt trevligt nöje då också Marius har tålamod en längre stund. Städningen efteråt är väl inte lika rolig...

Utomhus droppar det av taken för första gången denna vinter och så snart ungarna har sovit färdigt, skall vi gå ut i det grymt fina vädret.

REKORD!

Publicerat: 2010-02-14 / 05:26:37 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
 • Celine sov utan ett pip, utan ett ljud, åtta och en halv timme i ett sträck och vaknade för amning först halv fyra.
 • Jag kom mig för en gångs skull i säng före tio, och även om jag inte somnade genast, så fick jag sova fem timmar i ett sträck utan avbrott. Det har förmodligen inte hänt sedan sedan i början av graviditeten med Celine.
Det kändes således mer okej än vanligt att stiga upp kvart före sex denna morgon. Nu ligger vi (jag och Marius alltså) i soffan och tittar på freestyle från OS och gnager äppel.

Två vinnare

Publicerat: 2010-02-13 / 11:43:51 | Kategori: Allmänt | 5 kommentarer
Det enda negativa med att ha priser att lotta ur, är att de flesta tyvärr blir utan. Denna gång är det i alla fall SivÖ:s son Andreas som spar mamma lite klädtvätt och PysselLisas dotter Madicken som snart skall börja äta för egen maskin. Maila era adresser till granqvist.eva(at)hotmail.com så skickar jag era priser.

Ett som annat

Publicerat: 2010-02-13 / 10:02:39 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Min städhjälp får sköta sin egna ingrodda stol

Helg igen. Och som brukligt är det tävlingar - fadern styrde kosan mot Österbotten i morse och kommer hem i morgon kväll. Vi struttar fortfarande omkring i pyjamas och städar hemmet. Faktum är att dammsugaren var totally död igår och det fanns inga andra alternativ än att köpa en ny. Trist. I övrigt är det bröllopsmässa här i stan i helgen. Den skulle ha varit roligt att gå, men Marius och Celine är kanske inte det bästa sällskapet. Hmm, that´s life.
P.S Fixar vinnarna när ungarna vilar middag senare.

I paketet

Publicerat: 2010-02-12 / 19:02:51 | Kategori: Allmänt | 8 kommentarer
Jag lider av lindrig mössfetisch och när jag hittade dessa Bonkelihättor kunde jag inte låta bli. Dessa hjärtan fanns inte i webshopen, men Hanna och Jeppe kunde fixa ändå. Mössan är fodrad för vinterbruk och är ett sällan skådat mästerverk i högsta kvalitet. Jag är så kär som man bara kan bli i en barnmössa. Från www.bonkelidesign.se

My new love

Publicerat: 2010-02-12 / 11:46:52 | Kategori: Allmänt | 4 kommentarer
Jag funderade ju på datorer häromveckan och när jag fick tipset om studierabatt i en affär i Åbo och vi befann oss i trakterna och att jag faktiskt har det mesta av mina födelsedags- och julklappspengar sparade genom åren, så övertygade jag mig själv om att få köpa en ny dator.

Jag har nu haft min mac i ägo en vecka och jag ångrar absolut inte mitt köp, och jag kan också göra en första utvärdering;
 • Eftersom jag har varit pc-användare så är ju hela systemet nytt. Jobbigt förstås till början, men lättlärt. Dessutom är allt samlat under ett mindre antal flikar och uppbyggnaden känns mer logisk.
 • Snabba och lätta installationer. Snabbstartad. Smidigt internet (Safari).
 • Menyerna finns tillgängliga hela tiden oavsett vad man gör - i en under- och övremeny
 • Lätt, snygg, LED-skärm
 • Det största minuset är att det endast finns två usb-portar - dessutom mycket tätt intill varandra. Jag som surfar med mobilt bredband kan inte lägga in en minnessticka samtidigt som jag surfar.
 • Microsoft Office som jag hade köpt till andra datorn fungerar inte på macbooken. Och eftersom jag föredrar att hämta saker och ting på laglig väg, så hamnade jag att köpa office-paketet till mac i stället. Samma gäller Photoshop - det gick inte att flytta över från gamla datorn till denna.
Detta sett ur mina ögon som icke-teknisk-datakunnig. Men som Andrea kommenterade åt mig; "Once you go mac, you never go back" - jag tror det kan stämma.

KRIIIS!

Publicerat: 2010-02-12 / 09:52:56 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Dammsugaren funkar inte! Herregud! Hjälp! Vad har hänt? Igår funkade den utan problem. Skit också!

Vad man gör om man inte bloggar kvällstid

Publicerat: 2010-02-11 / 21:48:13 | Kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Någonting underbart fint fanns i detta paket idag. Vad visar jag imorgon.

Flickan som lekte med elden. Det har upptagit vår kväll. Jag är imponerad av Stieg Larsson. Och Lisbeth Salander. Före det hälsade vi på vänner i deras nya hus, fick god mat och ungarna lekte. Nu skall jag sova å det snaraste. Med god tur är det väckning först om sju timmar.

Månadsdag. Igen.

Publicerat: 2010-02-11 / 11:18:08 | Kategori: Allmänt | 4 kommentarer

Stor tjej. Håller på att övergå från storlek 62 till 68 i kläder. Sitter bra i sin Trip Trap. Har smakat potatis, palsternacka, majs, broccoli, blomkål, morot och ett antal fruktpuréer. Hon äter, men är inte alls lika glad i maten som Marius var. Amningen har kommit in i andra andningen. Jag var ganska less för en månad sen men nu har vi balanserat upp vardagen ganska bra med mat, amning, välling eller gröt innan läggdags, och ibland också ersättning. Hon äter en till två gånger under natten - men då är också hennes natt tolv timmar. Har börjat ta tutten bättre, mest på natten. Tacksam när hon somnar om, men otacksam att stoppa in i munnen. Sover ungefär två timmar dagtid i ett eller två pass. Snurrar runt i cirkel på mage, försöker åla men funkar inte ännu. Sitter några sekunder utan stöd. Det var väl det, av Celine fem månader.

Testpatrullen

Publicerat: 2010-02-10 / 20:42:56 | Kategori: Allmänt | 27 kommentarer
Ikväll har vi kladdat med fingerfärg. Det var kul, tyckte Marius. Mamma tyckte också att det gick an - jag behövde bara tvätta händerna tack vare ett LEK-OCH ÄTFÖRKLÄDE från Babybjörn. Personligen föredrar jag traditionella haklappar till ätning - förklädet samlar nämligen inte upp reserver. Fast till geggamoja passar detta lättavsköljda skydd pefekt, som knäpps med två knappar i ryggen.

Ungarna har också fått en NY TALLRIK MED TILLHÖRANDE SKEDAR. Tallriken står stadigt på bordet tack vare en gummilist. Nu har Marius kommit ur den åldern att han inte längre kastar tallrikar i golvet - men snart är syrran där. Fast då Celine, är tallriken utformad på det viset att den skall vara svår att få tag i.

Skedarna är jättebra. Inte sådär grunda som många barnskedar brukar vara - utan en ordentlig skovel. Med barnögon sett. Och så sitter de jättebra i handen.

Även du har chansen att få ett rosa lek- och ätförkläde eller en mörkblå tallrik med två skedar av Babybjörn. Lämna en kommentar vad du hellre vill ha och skriv om du har använt Babybjörns produkter. En tallrik och ett förkläde lottas ut bland kommentarerna fredag kväll klockan 21.00.


Detta i samarbete med www.babybjorn.com.

En liten segis

Publicerat: 2010-02-10 / 11:59:20 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Båda ungarna somnade sju igår kväll.
Båda ungarna vaknade sju i morse.
Båda ungarna var på öppna dagiset på förmiddagen.
Båda ungarna åt lunch klockan tolv.
Båda ungarna sattes därefter i sina sängar för middagsvila.
Vem slocknade först? Marius - direkt. Celine är fortfarande vaken en timme senare.

Morgonstund

Publicerat: 2010-02-10 / 08:06:24 | Kategori: Allmänt | 4 kommentarer
"Först får du en slurk, sen får jag"

Vad heter du?

Publicerat: 2010-02-09 / 19:16:52 | Kategori: Allmänt | 12 kommentarer

Kan man få nog av att frossa i namn? Vi har egentligen aldrig skrivit några namnlistor, eftersom vi varit överens om barnens namn redan från början. Namnet Marius kom Thomas på och har sitt ursprung i en norsk löpare. Även Celine kom på tal när vi tittade på en världscuptävling på skidor ifjol och Celine Brun-Lie var en av deltagarna. Hur har ni kommit på namn?

Dagen efter

Publicerat: 2010-02-09 / 18:38:27 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer

En timme före ungarnas läggdags var jag tvungen att fly den tålamodsprövande Marius för att behålla självbehärskningen. Egentligen är jag bara sliten och då är mitt egna tålamod ytterst dåligt.

 

Jag har aldrig varit bakfull (eller full överhuvudtaget för den delen), men jag kan tänka mig att det känns så här. Hela dagen har jag gått i ett enda töcken - trots att senaste natt var den bästa på länge. Marius har varit uttråkad till max efter många dagars hulabaloo och morgonens sprutor har märkts på Celine.

Dagens Celine

Publicerat: 2010-02-09 / 10:29:54 | Kategori: Allmänt | 1 kommentarer
Celines morgon började med rådgivningsbesök - vägning, mätning och tre vaccin. Fröken har skjutit i väg på längden den senaste månaden och är nu 65 cm lång samt väger 6545 gram - vid en ålder av fem månader. Under Celine-fliken finns hela kurvan för den intresserade.

Tröttast

Publicerat: 2010-02-08 / 19:00:38 | Kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Från gårdagens Vasabladet


Dom här dagarna
är dom absolut värsta. När man kommer hem från en resa. Man är så trött själv att det bara flimrar för ögonen. Ungarna är trötta. Väskorna tornar upp sig längs väggarna. Berget med smutskläder växer sig gigantiskt. Kylskåpet är tomt (eller fullt med gammal, äcklig och möglig mat) och alla leksaker som inte hann städas bort, flödar på golvet. Helst skulle man bara vilja lägga sig ner och sova ett helt dygn.


På första parkett

Publicerat: 2010-02-08 / 09:59:48 | Kategori: Allmänt | 3 kommentarer
Marius i ett nötskal. På barnkonsert på båten igår.

Bilblogg: På vägen

Publicerat: 2010-02-08 / 08:46:50 | Kategori: Allmänt | 4 kommentarer
Vi har packat bilen för hundratjugotredje gången på en vecka. Vi ska hem, hem, hem.
Förresten, titta hur lite utrymme syskonvagnen tar!

Sorry.

Publicerat: 2010-02-07 / 21:18:05 | Kategori: Allmänt | 1 kommentarer
Jag presterar inte mer än såhär ikväll.
En slitsam helg är till ända.
Jag har beundrat min söta sons nuna i Vasabladet.
I morgon bitti skall vi ytterligare köra fem timmar hem till Jyväskylä.
Mer text och bild att vänta under morgondagen.

Söndag morgon

Publicerat: 2010-02-07 / 07:49:17 | Kategori: Allmänt | 2 kommentarer
Vi inleder vår tredje dag i skidspåret. Sedan beger vi oss åter till fastlandet. På återseende i Pargas ikväll.

Från en dag i skidspåret

Publicerat: 2010-02-06 / 19:35:53 | Kategori: Allmänt | 5 kommentarer
Lilla fastern är med oss på Åland som en hjälpande hand. Det vill säga, hålla reda på Marius så gott det går.


Celine tröttnade på att bara ligga rakt upp och ner i vagnen idag, och fick i stället inta Marius plats. Mycket bättre så.


Även Marius har med skidorna och tog sig en tur idag.


Pappan gjorde ett fantastiskt lopp och var förkrossande överlägsen. En dag då allting klaffade och han inte ens var trött i mål.


På tävlingarna finns det alltid andra barn att leka med. Faster i mitten.


Sen var det dags för prisutdelning. När det var pappas tur att bestiga prispallen var inte Marius sen att springa efter genom hela salen. Därefter entrade han den högsta pallen inför hundratals människor och stod mäkta stolt och klappade händer åt sig själv. Han framkallade såklart skratt hos publiken och ännu mer applåder, och stal showen totalt under herrarnas prisutdelning.


Sen stod han och vinkade och highfivade med prisutdelarna, skötte pokalerna och allmänt stortrivdes. Får se om hur många år han själv står där på pallen på riktigt...

Dagens utmaning

Publicerat: 2010-02-06 / 11:55:01 | Kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Att få två ungar att sova i samma hotellrum som är vana att sova i egna rum oberoende varandra. Nästan en och en halvtimme räckte proceduren. Vi bor för övrigt inte på världens mest trendriktiga hotell...


Ålänningarna är ett förnuftigt folk!

Publicerat: 2010-02-06 / 08:22:55 | Kategori: Allmänt | 3 kommentarer
Jag har för vana att alltid läsa lokaltidningen(arna) när vi är ute och på. Igår möttes jag av en sannerligen toppenrubrik på Ålandstidningen. "Vårdlediga föräldrar har inte rätt till dagisplats för större syskon under tre år". För större syskon över tre år har man ha rätt till en halvtidsplats. Halleluja, vilka smarta människor det finns på Åland! Mer föräldratid åt barnen!

(Bara för att tilägga: Detta gäller alltså inte föräldrar som har barn på dagis medan de arbetar.)

På plats i lobbyn

Publicerat: 2010-02-05 / 20:28:39 | Kategori: Allmänt | 5 kommentarer

Vi har inget trådlöst internet på hotellrummet. Det är stenålders.


Vi hade en mycket fin dag på sjön idag. Vädret var perfekt, ungarna uppförde sig exemplariskt, maten var god och sällskapet trevligt.


Väckningen var dock tidig och vi hade ingen vagn uppe på däck. Marius hade ju natuligtvis ingen ro för vila och fick kämpa för att hålla ögonen uppe.Efter att vi checkat in på hotellet, begav vi oss till tävlingsplatsen. Jag kände mig som en novis i skidspåret, eftersom jag inte hade någon dricka med mig, jag hade endast ett par skidor utöver uppvärmningsskidorna och behövde inte ägna mig åt skidval men lika nervositeten var likväl lika stor. Att jag skulle ha blivit andra i resultatlistan bakifrån, spelar egentligen inte så stor roll. Jag orkade två tredjedelar riktigt bra men på sista slutspurten var jag tam och det märktes att kilometrarna i mina ben är alltför få. Det gick således ungefär som jag förväntade mig. Men det var roligt och jag var leende efteråt.


Checked in

Publicerat: 2010-02-05 / 14:11:23 | Kategori: Allmänt | 3 kommentarer
Vi är incheckade på hotellet. En timmes "vila" innan vi beger oss till tävlingsplatsen. Ungarna har sovit obefintligt på båten (läs: i väntan på köra av båten och två kilometer till hotellet) och efter Celines dåliga natt är jag inte alls på hugg. Nåväl. Det är bara en tävling.

Cause I´m a punkrocker, yes I am

Publicerat: 2010-02-04 / 20:39:01 | Kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Väståboländska hälsningar

Publicerat: 2010-02-04 / 18:42:24 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Det har varit rätt lugnt på alla fronter idag och dagen har inte innefattat något utöver det vanliga. Vi gick vår sedvanliga runda på Malmen, såsom centrumet i Pargas kallas, för att se vilka butiker som tilllkommit, vilka som har stängt och vilka som flyttat sedan vi var här sist. Man kan väl inte säga att staden direkt blomstrar såhär vintertid. I morgon bitti avgår båten till Mariehamn.


Lyxmorgon

Publicerat: 2010-02-04 / 08:10:33 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Klockan fem över sex bar fadern ner unge ett. En stund senare var det dags för unge nummer två. Vi fortsatte att sova, och farmodern, farbrodern och fastern fick vackert finna sig i att en ny dag var påbörjad. (Jag sov ända till halv nio!)

Jag tänkte pallra mig en stund till Åbo idag. Utan ungar. Eller förmodligen bara till köpcentret Skanssi. Egentligen har vi ett behov av Ikea (förvaringslådor!) när vi ändå rör oss i trakterna, men bilen är ju som vanligt millimeterfylld och någon ikeashopping är inte ens att tala om.

En väsentlig del - check

Publicerat: 2010-02-03 / 18:17:07 | Kategori: Bröllop | 2 kommentarer


Bilden lånad av Hannu Asikainen

Igår fick jag äntligen tummen ur och ringde och bokade kyrkan. Inte precis världens finaste kyrka, men här är jag döpt och konfirmerad. Samma präst kommer förmodligen även att viga mig.


Bilblogg: Mätta i magen

Publicerat: 2010-02-03 / 12:43:10 | Kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Vi har ätit lunch på kinarestaurang i Ideapark (Tammerfors). Vi kör vidare.


Dagens outfit

Publicerat: 2010-02-02 / 20:23:57 | Kategori: Allmänt | 5 kommentarerJag ägnar mig åt packning. I morgon förmiddag så snart vi är klara, bilar vi sydvästerut mot Pargas. Där vi stannar i två nätter. Sedan åker vi med stora båten över till Åland - där vi stannar i två nätter. Sedan stannar vi i Pargas en natt till. Och sen efter det åker vi tillbaka hem igen - alltså på måndag. Jag har således letat fram mina gamla tävlingsdräkter, beundrat mig själv i spegeln och undrat vilken jag skall välja. Sånt som man också kan göra en tisdagskväll.


Recept: Billigt och bra

Publicerat: 2010-02-02 / 18:16:14 | Kategori: Recept | 2 kommentarer


Inte utan en dator

Publicerat: 2010-02-02 / 12:34:05 | Kategori: Allmänt | 20 kommentarer


Jag har en dator som är endast ett och ett halvt år gammal. Men den kan inte stå på ett bord för då överhettas den och slocknar. Eller så slocknar den bara sådär annars. Datorn innan var kanske två år gammal. Samma fel. Syster Åsas dator började ryka. Garantier? I teorin men inte i praktiken. Därför har jag på allvar funderat byta från pc:n till en macbook, och googlar man, så framställs den ju som världens underdator.


Nervositeten infinner sig

Publicerat: 2010-02-02 / 10:35:26 | Kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Jag i gult och rött, yngre och betydligt bättre tränad.


Min plan sket sig rejält. Men jag skyller på kylan - jag har verkligen inte varit motiverad att bege mig ut och träna i tjugo minus. Om tre dagar ska jag klä på mig en nummerlapp och skida sprint. Därför befann jag mig i ett snöyrt skidspår klockan halv nio i morse och trampade i ett decimeters snötäcke. Årets andra skidpass. Men jag ska bara tävla på fredagen - jag har inte skidat klassiskt på två år och är därför inte anmäld till lördagens tävling och i söndagens stafett hade jag tydligen inga lagkamrater. Men förmodligen räcker sprinten för att förlöjliga mig själv.


Jag marknadsför min sambo

Publicerat: 2010-02-01 / 19:22:54 | Kategori: Allmänt | 3 kommentarer


Jag kommer förmodligen att hinna slutföra mina studier före min sambo, trots längre utbildning och flera års föräldraledighet. Å andra sidan är han en idésprutare av rang med många framtidsplaner - ibland måste man dock också ta ner honom på jorden igen.


Min sambo skidåkaren med den officiella titeln studerande, kallar sig numera företagare. Han importerar krokiga stavar, säljer vallor och ägnar sig åt träningskonsultation. Därtill har han sin massörsutbildning i bagaget. Han önskade sig lite marknadsföring i bloggen, och även om jag inte tror att stavar och vallor har den största marknaden i just Kakkakaffe, så är träningskonsultation ett ypperligt tillfället att sätta fart på sitt välmående och sin träning. Detta med hjälp av en såkallad nättränare och träningsdagbok online. Vid intresse eller frågor kontakta: tr@idrott.fi


Har jag sagt att vår son är född utan tålamod?

Publicerat: 2010-02-01 / 12:30:52 | Kategori: Allmänt | 4 kommentarer

Det var dags för middagsvila. Precis som alla andra dagar. Efter att jag lagt sonen hörde jag ganska snabbt att han var på fötter igen. Men han hölls inne i sitt rum. I en timme och femton minuter grejade han med det ena och det andra. Sedan blev det tyst. Tyvärr hade han skitit ner sig också.

As always på måndagar

Publicerat: 2010-02-01 / 12:05:43 | Kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Annonser
Vill du synas här? Ta kontakt med kakkakaffe@hotmail.com