Som sig brukar

.
.
Hundskrället skällde sig blå när vi vek in på gården. Stekpannan med abborrfiléerna stod varm på matbordet. Rundan genom byn för att se att allt var sig likt. Vändan ner till båthusen för att titta på svanar.

Och det är inte mycket som förändras i vår lilla by. Det är som det brukar.
1 kommentar

Alltid något.

Jonej. Så sitter man här i bilen på vägen igen då, lagom utmattad efter förmiddagens packningsprocess och konstaterar att karlns kostym är kvar i Jyväskylä och vi skall på bröllop på lördag. Men för långt att vända hem. Fan.
2 kommentarer

Om dagen


Väckning. Helt okej. Rivstart när Marius går in via Celine och väcker henne. Jag försöker ta båda barnen till vår säng för en mysstund men ger upp efter några sekunder. Vi äter frukost. Ungarna fortsätter med att leka i sitt rum och jag får dricka kaffet i fred, samt läsa tidningen. Bloggar och läser bloggar.
.
'
.
07:45 Det sedvanliga morgonplocket börjar. Tömma och fylla diskmaskinen. Starta tvättmaskinen. Dammsuga. Plocka.
.
.
.
.
09:30 Påklädning. Redskapsgymnastiken börjar 10:00. Vi cyklar dit. Marius balanserar på stora bommen och leker Tarzan. Celine gör så gott hon kan och försöker hänga med. I slutet är hon trött och vilar med Inkas docka.
.
.
11:05 Kritisk tid. Trötta barn skall påklädas och helst inte somna i cykelkärran på vägen hem. Jag cyklar för allt vad jag är värd. Celine somnar dock. Sliter av alla kläder innanför dörren. Placerar respektive barn i sin matstol med en majsbåge. Lassar upp gårdagens baconspenat-pasta, värmer snabbt och serverar. De äter med god aptit. Tar av mig mina egna skor och värmer en portion åt mig själv. 11:45 sover båda barnen.


Jag pustar ut. Placerar mig i soffan en stund. Hänger sedan en maskin tvätt och torkar upp makaronerna från golvet. Systern anländer, vi dricker kaffe och äter glass. 14:00 Vaknar Celine. En halvtimme därpå vaknar Marius. Vi äter mellanmål och gör ingenting.
.
.
15:20 Vi går ut. Vi går på promenad - Marius cyklar. Leker i parken. En och en halvtimme senare kommer vi in igen. Äter middag, plockar ännu mera, dammsuger ännu en gång till och startar ännu en tvättmaskin.
.
.
17:30 Klär på oss igen. Åker till Kurunmäkis på me&I -party. Barnen leker ute en stund först. Sedan får vi gott att äta. 20:00 Kommer vi hem och tio minuter senare ligger barnen redan i sina sängar och lugnet sänker sig över Laajavuori. Åsa åker till butiken och handlar tortillaingredienser och jag sätter mig ner och bloggar. Och sen startar jag dagens tredje maskin tvätt.
3 kommentarer