Relationssnack

Publicerat: 2009-03-31 / 20:49:17 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Sånt som är lagom roligt att höra: Älskling, din behå är aningen för liten.

Jovisst, välj själv redig pushup-klyfta i någorlunda normal behå eller hängbröst i amningsbehå. Jag är ännu inte psykiskt beredd att börja använda det senare.


Uttråkade

Publicerat: 2009-03-31 / 19:27:55 | Kategori: Allmänt | 1 kommentarer
Idag har det varit en sån där fruktansvärt tråkig och händelselös dag. Den planerade skidturen sket sig på grund av ett dygns ihärdigt snöfall i kombination med dagens många plusgrader. Resultatet skulle ha blivit ett sugande före med stakning även i nerförsbackarna. Dessutom sken ju inte heller den utlovade stora solen från klarblå himmel. I stället premiärbesökte vi lekparken i närheten så där på riktigt.Tortillas i himmelen

Publicerat: 2009-03-31 / 18:49:33 | Kategori: Allmänt | 1 kommentarer
Jag har just smällt i mig fyra feta tortillor och nu ligger jag och ojar mig på soffan med magen svullen och stor som om jag vore i åttonde månaden. Halleluja för tortillas.

Vi ajar hit och vi ajar dit

Publicerat: 2009-03-31 / 11:36:29 | Kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Vi har ett skåp. Som är fullt av skrot. Sånt som är icke barnvänligt. Detta har Marius kommit på heeelt själv. Paradiset på jorden. Morsan och farsan borde städa å det snaraste.
Vi har dagsovandet uppåt skogen för tillfället. Varannan natt klämmer ungen tretton timmars nattsömn, varannan natt elva. Han håller antagligen på att övergå till endast en sovning dagtid. Idag höll vi honom med allt våld vaken fram till lunchen.Vilket resulterade i att han var för trött för att äta. Somnade förstås direkt i vagnen och jag såg fram emot två timmars ordentlig vila. Fyrtio minuter och inte en sekund mer. Sen räckte det. Så nu sitter jag här åter med en gnällspik som är för pigg för att sova, men för trött för att orka resten av dagen. Och vi som skulle fara och skida.

Tävling!

Publicerat: 2009-03-30 / 19:41:34 | Kategori: Allmänt | 37 kommentarer

Jag tipsades om inrednings- och presentshopen Cadora som säljer trevliga prylar till hemmet. I webshopen hittar du bland annat fina vaser, lyktor och fat till förmånliga priser, som lämpar sig utomordentligt till sommarens alla fester.

I samarbete med Cadora får nu tre stycken läsare chansen att vinna antingen en babyreflex till t.ex. vagnen som är hela 10 cm i diameter eller reflexblomma i form av en brosch som man kan sätta fast på mössan eller jackan. Trots att vi går mot ljusare tider, är reflexer en livsviktig investering och utan att vara pessimist så kommer mörkret igen.

Och som vanligt är min tävling öppen för alla läsare, oberoende om man har blogg eller inte. Däremot tänker jag denna gång gynna er som prenumererar på min blogg via Bloglovin med tre extra vinstlotter. Lämna bara en kommentar (+ e-postadress i adressfältet) under detta inlägg så är ni med i utlottningen. Och ni prenumeranter skriver förstås att ni prenumererar (jag uppskattar ärlighet!).


Det är inte försent att börja prenumerera och har ni konto på Bloglovin är det bara att klicka nedan.

Och har ni inget konto, men tycker om att läsa många bloggar, så är det lätt att fixa det här.

I gamla rutiner

Publicerat: 2009-03-30 / 18:21:10 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Klockan är 19.15 och ungen sover. Bra jobbat föräldrar!

Med munnen på vid gavel

Publicerat: 2009-03-30 / 14:59:54 | Kategori: Allmänt | 1 kommentarer
Hur ofta säger karln i huset att ungen börjar ha för lite kläder och föreslår shopping? Kors i taket.

Helgens roligaste

Publicerat: 2009-03-30 / 12:18:34 | Kategori: Allmänt | 6 kommentarer

Marius är duktig med pottan. Han går på pottan ungefär fem gånger dagligen, oftast med resultat på bottnen. Men härommorgonen så producerade han sin morgonskit i blöjan. Thomas masade sig upp och bytte. En stund senare pissade han på pottan. Efter ännu en stund misstänkte jag att han åter skitit i blöjan och blev halvirriterad då han inte kunde ha gjort det i pottan tidigare. Thomas fick motvilligt ta ungen under armen och gå till vessan. Sedan hör jag att han börjar skratta och jag undrar ju förstås vad det är. Hmm, skiten är en aning konstig.

I blöjan hittades nämligen pappas nyckelknippa med sex-sju nycklar och nyckelring. Ungen satt och lekte med nycklarna under tidigare pottbesök och dessa hade tydligen hamnat i blöjan. Så där hade ungen suttit på golvet och ätit äpple och krupit runt i sisådär 45 minuter med sju nycklar i arslet utan att säga så mycket som ett knyst. Åh, gud. Jag skrattade så jag grät. Det var ju ändå en himla tur att de inte hamnade i skräpet.

Hem ljuva hem

Publicerat: 2009-03-30 / 08:10:12 | Kategori: Allmänt | 3 kommentarer


Så här såg det ut i gårkväll före vi gick och sova. Marius halva säng är överbemannad med kramdjur, leksaker och annan skit. Bland annat finns där en tandborste, ett skridskoskydd, en soppslev och en vasaloppsmedalj. Detta är alltså placerat i fotändan och tjänar sitt syfte på det vis, att ungen kan sysselsätta sig själv upp till en timme efter uppvaknandet på morgonen, så mor och far får sova vidare. Till synes var sonen überlycklig över att åter vara hemma i egen säng och därför har somnat mitt i leken, mitt i röran.

En aning fattigt

Publicerat: 2009-03-29 / 20:30:15 | Kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Kamerans minneskort har efter lång tids krångel, gått i totalstrejk. Så detta är det enda futtiga jag har att bjuda på i bildväg tillsvidare - lördagskvällens solnedgång. Detta får avsluta en tidig kväll i Laajavuori. I morgon väntar åter vardagen, vilket innebär bland annat skola för både mor och far.

Inbyggd klocka

Publicerat: 2009-03-29 / 19:14:36 | Kategori: Allmänt | 4 kommentarer
Jag trodde det här med sommartid skulle vara en lätt match. Ungen åkte i säng genast vi stegade innanför dörren. I hopp om att han skulle somna sin vanliga sjuans tid. Jo tjena. Tre minuter över åtta ny tid somnade han, efter sisådär 45 minuters egen lek i mörkret i sängen. Fatta unge att det är sommartid i morgon bitti också!!!

Det var det!

Publicerat: 2009-03-29 / 18:39:26 | Kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Vi är hemma. Trötta, slutkörda. Ännu en tävlingshelg till ända, lyckligtvis den sista. Trots en helg med mer eller mindre uteblivna framgångar så har vi ändå haft det bra. Lugnt, i ett litet kyffe i skogen. Men med najs utsikt. Vi har tillbringat otaliga timmar utomhus i ett underbart solsken och fått brun färg på våra kinder. Men nu skall vi ägna oss åt lite normalt familjeliv de kommande veckorna. Så normalt vi nu har tålamod att leva. Sen börjar pappas jobb igen.

Bilder åstadkommer jag om en stund.


Klara, färdiga, gå

Publicerat: 2009-03-26 / 07:53:03 | Kategori: Allmänt | 4 kommentarer
Vi börjar snart bli klara för att bege oss. Först väntar dock några ärenden på stan, efteråt blir det att sitta några hundra kilometer i bil.I övrigt hälsar MiniPeople.se att butiken har fått in flera vårnyheter. Ni minns väl också att ni får 10% rabatt på er beställning fram till söndagen. (Klicka på bilden eller länken för mer information. Har ni frågor, så vänd er direkt till MiniPeople och hänvisa till min blogg, eftersom jag inte har internet de kommande dagarna.)

Rabattinformation.

Surprise, vi packar väskor!

Publicerat: 2009-03-25 / 20:50:03 | Kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Trött, tröttare, tröttast. Utslagen i fotändan.

I morgon beger vi oss på säsongens sista tävlingsresa. Det är finska mästerskapstävlingar i Kontiolahti (nästan-Ryssland) som denna gång står på tur. Låt vara att det kommer nya tävlingar ännu nästa helg (vilka troligtvis ändå blir de sista). Men eftersom vi ska bo i ett litet kyffe mitt ute i ingenstans utan internet, så blir det inget bloggande på några dagar. Tråkigt tycker i alla fall jag, eftersom bloggen har blivit en del av min vardag. Men på söndag är jag back in business igen.

En aning smålöjligt

Publicerat: 2009-03-25 / 17:47:29 | Kategori: Allmänt | 4 kommentarer

När jag var och barnvaktade A och E idag, så kom fadder Caroline hit och barnvaktade Marius. Inte för det att inte ungen skulle ha varit välkommen, men eftersom pappan i huset jobbar hemifrån och sitter i ständiga telefonmöten, och jag skall vara där för att sysselsätta barnen, så kändes det dumt att min vilding skulle vara med och ropa och krypa runt i hela huset. Det var i och för sig en rätt bra deal, eftersom jag antagligen hade lättare jobb än vad Carro hade. Jag läste nämligen Kalle Anka först en timme medan ungarna gjorde sina läxor, sedan åt vi middag och efter det gick vi ut och jag höll en (inne)bandylektion åt dem.

På promenad

Publicerat: 2009-03-25 / 11:23:45 | Kategori: Allmänt | 2 kommentarer
Vi pratar om sisådär hundra meter. Mååånga minuter och mååånga steg. Det kommer att bli mycket tålamodsprövande framöver då ungen kan själv.

Morgonskit

Publicerat: 2009-03-25 / 07:43:25 | Kategori: Allmänt | 5 kommentarer
Det mest irriterande med Marius för tillfället, förutom att han vaknar klockan sex, är att han inom max en minut från att han slår upp ögonen bränner av världens dynglass. Han gör ju mer än gärna sina behov på pottan, men att man klockan sex på morgonen, direkt ur underbar sömn ska rusa upp och slita av ungen pyjamas och sätta honom på pottan (det här skall alltså hända snabbt!), kan kännas som en omöjlig uppgift. Men eftersom det inte heller är sådär jättetrevligt att byta den där skitblöjan som ofta inte klarar att stå emot trycket som det gigantiska lasset medför, så resulterar det i dynga i pyjamasen samt längs benen. Det är alltså ett evigt dividerande om man skall orka göra det där sprinterloppet och VEM som skall göra det. Oftast är skiten redan ett faktum då vi kommit fram till en lösning...

En riktig mjölkmustasch

Publicerat: 2009-03-24 / 18:09:17 | Kategori: Allmänt | 9 kommentarer

Vi håller på att så småningom övergå till riktig komjölk. Ost och smör har hängt med längre redan. Naturell yoghurt och fil infördes för ungefär en månad sedan. Idag var det dags för surmjölk/piimä. Och oj så ungen tyckte om det. Men det var kanske trots allt inte så god idé att införa den som måltidsdryck, eftersom han bara skulle dricka och inte äta överhuvudtaget...

I eftermiddags var jag och Marius och barnvaktade E & A, liksom vi skall göra också imorgon. Men Marius var nog mer än en börda än hjälp - ett för honom nytt, icke barnsäkrat hus, en massa fina Iittala-prydnader och en klåfingrig, nyfiken unge gjorde eftermiddagen tung för mamma.

Pssst!

Publicerat: 2009-03-24 / 08:42:06 | Kategori: Allmänt | 8 kommentarer

Någon som har varit till Gardasjön? Berätta gärna erfarenheter!


Såhär tänker vi nämligen nu:
Kombinerad semester-/träningsläger cirka tio dagar i juni
Flyg till München, hyrbil till norra Italien, lägenhet någonstans (var?!) vid Gardasjön, dagsutflykter till Verona/Venedig/Milano/...


Dagen som komma skall

Publicerat: 2009-03-24 / 07:10:53 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Med tio kalla grader på temperaturmätaren var det bara att inse faktum och klä ungen i vinterhalaren igen. Det lär bli en lång förmiddagssovning ute, eftersom ungskrället med felfritt sovande i många veckor, i natt bestämde sig för att välkomna pappa, som varit på resa inkluderad en sprinttävling i hela tjugo timmar, med en vaken och skrikig timme. Ungefär bara för att. Pappan har nu också slocknat igen och jag funderar om jag ska planera vår resa som nu antagligen kommer att gå till Italien via Tyskland/göra en ny design till bloggen (vintertemat passar dock fortfarande in hos oss/eller göra lite skolarbete.

Ingen vår i sikte

Publicerat: 2009-03-23 / 19:13:40 | Kategori: Allmänt | 7 kommentarer

Trots att väderleksrapporterna bara utlovar minusgrader, dag som natt, så har det  under tidigare dagar lyckats smälta fram lite asfalt på gården. På eftermiddagen blev det därför en lyckad premiärtur med den röda kärran ute på gården.

Eftermiddagen och kvällen tillbringade vi sen hos fadder Caroline med sambo. Förutom att Marius fick hundraprocentig underhållning, fick också jag en utmärkt makaronilåda till middag med glass till efterrätt.

Nu väntar jag bara hem min kära sambo, som dock inte ännu lär komma på några timmar.

Och jo, mössan är Kimperi. Äkta jyväskylä-design. Säg den jyväskyläunge som inte äger en Kimperi!

Ännu mera skola

Publicerat: 2009-03-23 / 12:26:34 | Kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Även om jag inte har så mycket närvaroundervisning så känns det som om skolan är en stor del av min vardag för tillfället. Förutom kandidatarbetet, som skall vara absolut färdigt om en månad, så borde jag tenta bort några böcker och skriva några andra inlämningsarbeten. Detta är inget jag måste göra just nu, men de ligger ändå och gnager i bakhuvudet för någon gång skall de göras. Tack vare att april och maj är de "lugnaste" tiden för oss under hela året, sett ur Thomas tränings- och tävlingssynvinkel, så borde jag göra undan så mycket som möjligt då.

Redo för ny vecka

Publicerat: 2009-03-22 / 20:11:35 | Kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Efter fem dagar med obegränsad hjälp av min momma, känner jag mig som en ny människa. Lägenheten är städad, jag har i lugn och ro kunnat göra skolarbete, jag har sovit som en prinsessa åtta-nio timmar per natt, vi har ätit god mat (den har jag dock alltsomoftast fixat), kläderna är strukna och Marius har fått maximal uppmärksamhet. I morgon beger hon sig hemåt, men i stället väntar vi hem farsan under sen kväll. Det är grejt.

SUNday

Publicerat: 2009-03-22 / 15:54:00 | Kategori: Allmänt | 4 kommentarer

På dagen var vi ute på isen och njöt av den värmande solen. Eftermiddagen tillbringade jag, som flera andra dagar på sistone, på biblioteket. Det är dock inte många rader jag får skrivet varje gång, men om inte för något annat så känns det bättre för samvetet. Det händer inte särskilt mycket här med andra ord.

Mammas solstråle än en gång

Publicerat: 2009-03-21 / 19:44:27 | Kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Vår kväll är inte mer speciell är ett uselt finskt tv-utbud, korsord, internet och två chokladplattor. Men vackert så.

Nya färdigheter

Publicerat: 2009-03-21 / 16:21:12 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Man behöver inte vara äldre än tio månader för att förstå tjusningen med att slicka smör av knäckebrödet. Ikväll var det också premiär för att äta-ris-själv. Det slutade i vad man kan kalla lindrig katastrof, vilket innebar både dammsugning och golvtorkning av momma.

Vår lördag

Publicerat: 2009-03-21 / 08:13:18 | Kategori: Allmänt | 1 kommentarer
   


Det delas ut awarder till höger och vänster för tillfället. Dessa två har jag lyckats knipa åt mig hos [ lilla fru werner ] och Edvinsmamma. Tack så mycket. Trots att jag inte bloggar för någon annan än mig själv, så är det förstås trevligt när ni läser och kommenterar.

Så fort Marius, som tråkigt nog har dragit på sig en lindrigare förkylning, vaknar från sin förmiddagslur, ska vi bege oss in till stan en stund. Därefter blir det några timmar för mig på biblioteket medan Marius får hålla låda med gamlamormor. Det var det om dagen tillsvidare.

Marius 10 månader

Publicerat: 2009-03-20 / 12:21:24 | Kategori: Allmänt | 6 kommentarer


Marius favoritkanal är Voice (=musikkanal). Han gillar musik. Vi kan hoppas att han utvecklat egna musikaliska gener, eftersom mors och fars talanger är så gott som obefintliga. Redan ett rytmsinne vore ett stort plus i kanten. Och vad är inte bättre än att man kan skita på samma gång. Talang eller ej, det är upp till var och en.

Och bara för att jag skall veta vilken ungens favoritlåt var när han var tio månader om tjugo år, så måste jag ju skriva hit att det var Pokerface. Tyvärr kommer den att vara lika gone som Las Ketchup då.

I mina drömmars värld

Publicerat: 2009-03-20 / 07:25:33 | Kategori: Allmänt | 3 kommentarer

 

Bilder lånade från pixmania.fi och cyperphoto.fi

En systemkamera med objektiv och extern blixt är en dyr historia. Dock är det gratis att titta och önska. Någon gång i framtiden - när jag blir stor och rik.


Uppe före tuppen

Publicerat: 2009-03-20 / 06:39:16 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Efter en usel natts sömn var det inte sådär jättehejsan att stiga upp vid fem. Efter en kopp kaffe begav vi oss till postens huvudkontor, dit passet och visumet till all lycka hade kommit under natten. Så allt ordnade sig.

Dagens nästa programpunkt för morsan är snowboardundervisning för andraklassister.

Hemma hos

Publicerat: 2009-03-19 / 18:20:26 | Kategori: Allmänt | 2 kommentarer
Med pastasalladsskålen under armen försvann jag snabbt som blixten hemifrån, då ungen satt trött och gnällig med ansiktet fullt av smör, pissblöja i röven och kvällsgröten oäten. Nu bloggar jag direkt från Johanna, där vi några timmar ska ventilera det senaste nytt med flickorna.

Senast efter fem är det väckning imorgon bitti, då Thomas skall skjutsas till flyget som bär till Ryssland. Det förutsätter att visumet som senast skulle anlända idag, dyker upp inom stadens gränser innan dess. Vi inväntar ett positivt nattligt samtal vid halv tre inatt. Annars blir det ändrade planer.

Inget annat än skolarbete

Publicerat: 2009-03-19 / 11:44:58 | Kategori: Allmänt | 2 kommentarer
Med näsan i böckerna framför datorn sitter jag här i datasalen och beundrar de efterlängtade solstrålarna som smälter snön utanför fönstret. Vart tog min mammaledighet vägen?

Med momma i huset

Publicerat: 2009-03-18 / 20:00:37 | Kategori: Allmänt | 2 kommentarer
Så behöver man inte stryka kläder, diska, skala potatis eller städa. Det är upplagt för lyxliv de kommande dagarna.

Lite av varje

Publicerat: 2009-03-18 / 10:00:10 | Kategori: Allmänt | 3 kommentarer

Bild från gårdagen. Den sedvanliga kvällspromenaden till slalombackarna.

Vi började onsdagsförmiddagen med sångstund, men det var sista gången för oss i bebisgruppen upp till ett år. Jag var alldeles svettig efter en halvtimmes kamp med en unge som skulle utforska varenda hörn av rummet och som skulle känna på alla yttepyttebebisar på tre-fyra-fem månader. Han må vara social i positiv bemärkelse - men till en viss gräns. I ett-två års gruppen borde i allafall ungarna ha mer kött på benen så att man inte behöver vara rädd att de skall gå sönder. Och sen tjutar han när vi måste gå hem. Trotsålder? Nej, tack. Det är verkligen ingenting jag väntar på.

Idag kommer min momma, d.v.s. Marius gamlamormor, på besök, ända fram till måndagen. Det är tacksamt, eftersom Thomas beger sig till Ryssland för skidtävlingar på fredag och jag är uppställd med barnvakt på fredag och måndag då jag har skola.

Nu måste jag verkligen utnyttja mina sista minuter medan Marius sover effektivt och göra en opponering av Carolines arbete. Vi skall nämligen presentera våra kandidatarbeten i mellanskedet idag.

På med förklädet

Publicerat: 2009-03-17 / 18:52:04 | Kategori: Allmänt | 8 kommentarer

Jag hade inte den minsta lust att ägna mig åt skriverier idag, så jag ställde mig i köket och gjorde mer eller mindre nödvändiga godsaker. Men det är också då som jag längtar som mest till flytten och diskmaskinen. Vad jag menar är att köket ser ut som ett bombnedslag för tillfället.

Jag lät annars Marius vara i fred, trots att jag inte hade en aning om vad han sysslade med. I nästan 90 minuter grejade han med sitt - och jag grejade med mitt. Tacksamt att han inte alltid behöver hänga i byxbenet. Till sist kom han ändå krypandes till köket med ett skitlass i röven.


Ingen koll

Publicerat: 2009-03-17 / 13:14:17 | Kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Måste man gå och titta vad ungen har för sig i rummet längst bort när det varit knäpptyst i tjugo minuter och mamma bara suttit framför datorn och läst andras bloggar?


Då pappa klär på

Publicerat: 2009-03-17 / 11:53:10 | Kategori: Allmänt | 5 kommentarer

Det är alltid intressant att klä av Marius halaren när han sovit, om det är pappa som har klätt på ungen i mammas ovetskap. Dagens outfit: Ett par begagnade, collagebyxor i storlek 56! Fråga mig inte ens var han har hittat dem! Men i bästa lederhosen-stil kompenserade ett par strumpor gleppet som fanns mellan vrist och knä. Då poserade Marius plötsligt i bästa Sotomayor -stil (fotnot: världsrekordhållare i höjdhopp med alltid långa strumpor uppdragna till knäna).

Marius "lastbil"

Publicerat: 2009-03-17 / 08:19:56 | Kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Om man inte hittar den slev man söker i kökslådan, är det bäst att inte släppa sig nervös före man tagit sig en runda på köksgolvet eller checkat gåvagnen, för chansen är stor att man då hittar vad man söker. Till synes finns också tydligen mina svarta klackskor och en galonhandske i denna kärra för tillfället.

Dagen är hittills rätt oplanerad, förutom att jag inom kort skall bege mig till slaombacken för att fylla denna skoldags två timmar med snowboard. Sedan vore det ingen dum idé att åter idag bege sig till biblioteket för att skriva, men just för tillfället känner jag mig väldigt omotiverad. Vi får se, vi får se, vad vi hittar på.

By the way

Publicerat: 2009-03-16 / 17:04:36 | Kategori: Allmänt | 2 kommentarer
Så meddelade unge nummer två idag, med dunder och brak, att han också finns. Det var en rejäl kick för att bara väga några hundra gram. Risken är stor att denne släktas på sitt vilddjur till storebror. 

Resten av dagen

Publicerat: 2009-03-16 / 15:25:38 | Kategori: Allmänt | 2 kommentarer
Dagens andra pass på biblioteket förklaras härmed avslutat och jag skall kasta mig ut i rusningstrafiken för att ta mig till affären och ladda upp med mat. Ikväll skall jag ännu övervaka två barn. Jag har "barnvaktat" dessa två en hel del tidigare, men nu börjar de bli stora och familjen behöver inte hjälp lika ofta. Sedan så är denna dag slut.

Godmorgon

Publicerat: 2009-03-16 / 07:05:31 | Kategori: Allmänt | 3 kommentarer
Jag har för tillfället skolarbete upp över öronen så därför kommer jag att ägna hela dagen åt just detta. Mellan 14-16 skall jag dock byta av Thomas för ett par timmar - för hans skolgång. Nuu skall jag hoppa på cykeln och peda in till stan och biblioteket.

Tips på presenter

Publicerat: 2009-03-15 / 20:15:26 | Kategori: Allmänt | 1 kommentarer
Marius blir snart tio månader och det betyder ett års kalas inom kort. Under dagens fyra timmars bilresa hem, satt jag och funderade över möjliga födelsedagspresenter. Låt vara att jag studerar till gymnastiklärare, men även om så inte vore fallet, föredrar jag aktiverande och pedagogiska leksaker framom plastigt krims krams.

1.) Högst upp till vänster finns balansstenar. Ungen är förmodligen för liten för att klara av att leka "inte stöta marken", men med dessa gummistenar kan man också t.ex. bygga torn.
2.) En osymmetrisk boll som man kan klättra, balansera och snurra på. (1. och 2. från varsam.se)
3.) En bärbar-dvd till bilen. Antagligen den minst pedagogiska leksaken av dessa alternativ, men när ungen under sitt första levnadsår nästan kommit upp till 30 000 kilometer i bil, så kan Mumin och Pingu rädda många bilresor (även om det för det mesta går helt okej att åka bil).  Bild lånad av gigantti.fi.
4.) Bland alla flickdockor med rosa klänningar finns också en blå babyborn-pojkdocka. En sådan skall absolut Marius få. Dessutom har jag en tanke på att jag med hjälp av denna skall få Marius att förstå det här med att det kommer en lillebror/-syster.
5.) Mjuka bollar i olika färger med siffor. (varsam.se)
6.) Kryptunnel. Denna budgetvariant finns på Ikea.

Kvällens turprissar!

Publicerat: 2009-03-15 / 18:42:05 | Kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Jag säger grattis åt Elin, Amanda, Lindisen, Jessica och Hemlikheter.
Jag kontaktar er!

Jag tackar också er andra som visade intresse och ville vara med!

Med klackarna i taket

Publicerat: 2009-03-15 / 08:35:42 | Kategori: Allmänt | 2 kommentarer
Orsaken till gårdagens dåliga uppdatering berodde förutom på ett pressat tidschema, också på att vi tillbringade hela eftermiddagen och kvällen och en bit in på natten, på bröllop. Det var en ytterst trevlig tillställning med god mat, gott sällskap och ett underhållande program. Vi avrundade dock kvällen relativt tidigt, eftersom vår unge ändå vaknar i vanlig ordning vid halv sju-sju och då skall upp på pottan och skita.

Nu väntar så småningom en brunch med brudparet och bröllopsgästerna och därefter styr vi direkt hem mot Jyväskylä igen. Det är i och ur med andra ord.

Till och med jag lyckades fastna på en bild - om än något närtagen


P.S Jag kungör vinnarna av namnlapparna ikväll, det har inte riktigt funnits någon tid för lottdragning.

Eva tipsar

Publicerat: 2009-03-14 / 12:04:09 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Kika in hos mysiga MiniPeople och bekanta er med ett mångsidigt utbud. Många roliga märken är också på inkommande. Fram till den 29/3, får ni som ni kan läsa ovan, 10% rabatt på hela er beställning när ni anger skruttisochjag i kassan. Dessutom är det fri frakt inom Sverige och ett fast fraktpris på ca. 6,75e (75kr) till Finland. Nu lönar det att beställa från Sverige, då kronan är billig i jämförelse med euron.

Direkt från Pargas

Publicerat: 2009-03-13 / 19:32:35 | Kategori: Allmänt | 1 kommentarer

En kort kvällspromenad till affären med faster
 

Vi är stationerade i Pargas, efter vad som blev en dag med många timmar i bil men också en kort shoppingtur i Ideapark och en kinalunch. Det var en helvild unge, som varit tvungen att sitta alltför länge stilla, som lyckligt har krupit runt och utforskat hela huset ikväll. För oss sega föräldrar väntas inget annat än ett tidigt sänggående. Och eventuellt lite tv-tittande, eftersom vi faktiskt har möjlighet att se Sveriges kanaler här.

Goodbye Jyväskylä

Publicerat: 2009-03-13 / 07:26:00 | Kategori: Allmänt | 1 kommentarer
Nu ska vi så smånigom börja bege oss igen och framför oss har vi en bilresa på minst fem timmar beroende på hur många och långa utsvävningar vi tänker göra längs vägen. Helgen är i alla fall räddad för vår del, eftersom lillfastern kommer att ägna hela sitt hjärta åt sin brorson (och alla de andra också förstås).

Sen är det ju sista chansen för att delta i tävlingen idag!

Blinka lilla stjärna där

Publicerat: 2009-03-12 / 19:49:54 | Kategori: Allmänt | 6 kommentarer

Skitig som en gris kring munnen är han, men ögonen de tindrar likt en stjärna i alla fall.

Vessan som biosalong

Publicerat: 2009-03-12 / 19:14:11 | Kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Visst kan också tvättmaskinen fungera som sysselsättning

Dagens svaga blogguppdatering har om inte för er, så har den för mig fört någon nytta med sig. Jag har fått huset tillfälligt städat, tre maskiner tvätt tvättat och ännu några rader text till mitt arbete skrivit. Bara tråkiga saker, dock saker som måste göras.

Hos oss idag

Publicerat: 2009-03-12 / 09:03:42 | Kategori: Allmänt | 5 kommentarer
Jag kan se bottnen i tvättkorgen skymta. Låt vara att det finns två sorterade högar på golvet för tvättning och maskinen snurrar, men det tyder ändå på ett gott resultat.

Vad händer här idag då? Faktiskt inte särskilt mycket. Ungen sover, Thomas är påväg till skolan och jag plockar. På eftermiddagen är det min tur att åter tillbringa ensamtid vid biblioteket för vetenskapliga skriverier. Suck och stön.

I övrigt så är det inkommande veckoslutet det första lediga för Thomas sedan den 4-5 oktober. Detta gör 23 helger i rad med antingen läger eller tävlingar. Om tre veckor väntas dock denna rumba vara över och det blir ett par månader (förhoppningsvis) med lugnare program. I helgen beger vi oss ändå till Pargas för att hälsa på farmor, faster och farbror samt resten av släkten, men också för att delta i ett bröllop.

Ologiskt sovande

Publicerat: 2009-03-11 / 19:14:43 | Kategori: Allmänt | 9 kommentarer

Oppåner och hitådit

Marius håller på och byter till en sovning om dagen. Vad vore då inte mer logiskt än att vakna på morgonen, vara pigg och glad fram tills efter lunchen, sova gott ett par timmar på eftermiddagen för att orka sedan resten av kvällen?

Nej, det tycker inte Marius. Han sover först klockan runt, sju till sju. Sen är han vaken en hel timme innan han börjar gnugga sig i ögonen och sen skall han ut på sovning. Och sen sover han två och en halv timme. Och sen så tror ungskrället att han ska orka resten av dagen. Helt vrickat tycker mamma, men ungen har väl lärt sig att det är på dagen det händer - att det är då det lönar sig att vara vaken.

Ett plus i kanten

Publicerat: 2009-03-11 / 16:59:39 | Kategori: Allmänt | 2 kommentarer
Låt mig berätta att jag ägnat över sex timmar åt skolan idag. Sedan tre timmar tillbaka har jag befunnit mig i biblioteket och skrivit på mitt kandidatarbete och det går sakta men säkert framåt. Nu känner jag ändå att jag gjort mitt för idag så jag ska skynda hem till mina pojkar så jag ens hinner busa lite med Marius innan han går och sova.

Onsdag

Publicerat: 2009-03-11 / 08:35:47 | Kategori: Allmänt | 4 kommentarer

Snöandet fortsätter, vilket också min skolvecka gör. Den planerade träffen med Inka idag var vi tvungen att ställa in, eftersom lilltjejen hade fått feber. Marius slipper ändå till skolan och tillbringa ett par timmar med Riikka även idag.


Denna begagnade vårhalare kom jag över igår. Bortsett från att den är lite nött på knäna ser den i övrigt fin ut. Vi skall hämta den på fredag när vi kör ner mot Pargas. Märke: Remu. Pris: 20e (inkl. ett par gummistövlar).

Inte bara Marius som är matvrak

Publicerat: 2009-03-10 / 21:10:19 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Vilken tur att jag gjorde två pajer då

Gör ni också så här? Delar en paj sådär passligt på mitten och så är den slut i ett huj? I alla fall Thomas tycker det är onödigt att lämna mat i kastrullen (fastän jag kan ha räknat med att spara en portion till följande dag) och äter tills han ligger på soffan och ojar sig. Det är sist och slutligen inte så konstigt att vi har matkostnader som kan jämföras med en fempersoners familj. Det är väl egentligen tur att han är elitidrottare. (Jag menar, risken för att han skall bli fet med sina träningsmängder är trots allt minimal.)


Jag frågar er kloka mammor

Publicerat: 2009-03-10 / 18:57:31 | Kategori: Allmänt | 4 kommentarer
Vad är egentligen the big difference mellan 8-månaders och 12-månaders matburkarna förutom storleken? Även om jag strävar efter att kocka egen mat till ungen som är nio och en halv månad, så blir det ändå några burkar i veckan, eftersom det är mycket flyg och fläng och orken inte alltid räcker till. Men han blir inte mätt på 8-månadersmaten. Han har ju i och för sig också bara två ynka tänder, men månne inte man kan mosa sönder matbitarna som jag antar är större. Kan jag redan ge honom mat menad för stora pojkar?

Min blogg har varit roligare

Publicerat: 2009-03-10 / 18:30:53 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer

På en mätt mage sitter ett glatt huvud. Det var inte många dagar sedan jag skrev det. Idag har det varit om inte årets så mars´ tråkigaste dag. Jag inväntar våren och vad gör det då om inte dagligen snöar på detta årtusendes hittills tjockaste snötäcke. Jag är led att strida med sonen tre gånger om dagen vad gäller påklädning. Jag är led att skuffa barnvagnen på oplogade cykelvägar, eftersom stadens pengar för väghållning är slut sedan länge. Och jag är led att borsta snö från bilen vareviga dag.

Dagens snowboarding gick i övrigt över förväntan. Förutom att jag egentligen var på fel timme. Och efter att ha lovat mig själv att endast hålla till i barnbacken, så gled jag upp med liften till Laajavuoris topp redan efter några uppvärmningsåk. Men visst var jag våt i arslet.


Inläggets första mening skrev jag för att jag varit totalt energilös idag. Egentligen är det helt självförvållat, eftersom mitt enda intag föda består av en vattning soppa innehållande endast fyra procent fett. Som om både jag och Liss-Viktor skulle kunna leva på det. Därför skall jag nu laga två stora, feta skinkpajer.

Och jo, om någon är intresserad så borde Thomas vara med på ett hörn i Sportmagasinet ikväll, 21:00, FST5.


Dagens: Snowboard

Publicerat: 2009-03-10 / 07:50:03 | Kategori: Allmänt | 1 kommentarer
Thomas börjar till all lycka lite senare idag och är för tillfället ute och nöter spåren. Marius sover i vanlig ordning ute på balkongen och jag i min tur skall så småningom börja förbereda mig för dagens två lektioner som idag går av stapeln  i slalombacken med en bräda under fötterna. Jag har 4+2 timmar ogjorda sedan ifjol, eftersom läraren inte tillät mig komma och åka snowboard när jag var gravid (vecka 23-24). Idag tänker jag inte säga någonting, då jag vill få de här timmarna ur världen. Men jag lovar att vara försiktig!

Här är en bild från ifjol när vi är och åker slalom i Himos. Jag är gravid i vecka 33.
.

Gravidstatus

Publicerat: 2009-03-09 / 18:32:06 | Kategori: Allmänt | 3 kommentarer


Vecka: 15
Vikt: +3 kg (oförändrat sedan senast, ligger fortfarande under startvikten med Marius)
Humör: Trött och lättirriterad småbarnsmorsa
Mående i övrigt: Finemang
Kläder: Mina gravidjeans är ännu inte akutella
Övrigt: Lite småpinsamt att åter komma med magen i vädret till skolan

En mammas privilegium

Publicerat: 2009-03-09 / 14:49:51 | Kategori: Allmänt | 3 kommentarer

Som mamma är det en instinkt att skryta på sina barn. Därför kan jag inte heller låta bli att berätta hur stolt jag är över vår älskade guldklimp. Efter avslutade lektioner idag så styrde jag kosan mot redskapssalen, eftersom sannolikheten att hitta sonen någon annanstans är minimal. Där satt han på trampolinen, med ett leende upp till öronen och omringad av en skock med människor. I sitt esse. Han har också tydligen levt livet i studerandens eget rum. Risken finns att det var både en och annan som inte fick sina skolarbeten gjorda... Vår fakultets egen lilla maskot. Jenna och Riikka skötte sitt jobb idag igen. Tack.

Varför man kunde hoppa över måndagar

Publicerat: 2009-03-09 / 08:09:58 | Kategori: Allmänt | 3 kommentarer
Jag avskyr att vakna till måndagsmornar, eftersom huset då är ett enda kaos med söndagskvällens ouppackade väskor. Dessutom innebär måndag skoldag för både mamma och pappa och det skall ordnas med barnvakt åt Marius. Denna måndagsmorgon innebar också en myrinvasion. Köket kryllar av små, svarta sockermyror. Vi har också tidigare år vid samma tidpunkt drabbats av myror, som kommer från förrådet som ligger rakt under vårt kök. Och varje år är det Thomas som fått vidta åtgärder, eftersom det är helt lönlöst att kontakta disponenten. Eventuella åtgärder skall nämligen först diskuteras under husbolagets möte. Så, klockan åtta i morse begav sig min kära sambo i väg för att köpa myrgift för egna pengar. Det kallas uppoffring. Och förhoppningsvis ett myrfritt kök inom kort.

Pamelaklyfta vs. tanthäng

Publicerat: 2009-03-08 / 20:12:52 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Alternativen är att fortsätta trycka in mina stackars små bröst i en behå som har passat ett fåtal månader och få en klyfta alá Pamela Andersson, eller inse faktum och gräva fram de gigantiska amningsbehåarna som jag inte hunnit gömma särskilt långt bort och känna mig totalt osexig sisådär ett år framöver, samtidigt som jag fruktar de första råmjölksdropparna prydligt breda ut sig sådär lagom iögonfallande för alla motpasserande.

Denna helg har vi:

Publicerat: 2009-03-08 / 18:33:15 | Kategori: Allmänt | 4 kommentarer
Varit på sitt livs första världscup (Marius), suttit 450 kilometer i bil, vaknat olidligt tidigt (Marius), tillbringat tio timmar utomhus, ätit god mat, spanat på Virpi Kuitunen, träffat otaliga bebisar och barn (Marius), skidat dåligt (pappa), köpt svindyr (och dessutom kall) korv med bröd (eller hodari som det egentligen heter på finska) (mamma), krupit på skitiga golv (Marius), insett tjusningen med att klättra i trappor, dock inte faran (också Marius), äitit hamburgare på Heses barnavdelning (mamma och pappa) och invigt lekhörnan (Marius), fått rosiga kinder och början till den första solbrännan. Bland annat.


I´m sorry for that big stavfel invid andra bilden. Ackreditering heter det ju förstås.

Packat och klart

Publicerat: 2009-03-07 / 07:48:14 | Kategori: Allmänt | 2 kommentarer
Vi är redo för att börja bege oss mot Lahtis. Datorn hänger med i vanlig ordning för att sysselsätta oss med one tree hill när ungen somnat ikväll klockan, men eftersom det inte finns något internet där vi skall övernatta så får ni kika in i morgon kväll i stället. Trevlig helg!

Tävlingsdags!

Publicerat: 2009-03-06 / 20:30:00 | Kategori: Allmänt | 43 kommentarer

"Jag är med och tävlar om dessa namnlappar hos skruttisochjag.blogg.se"Många är ni som har barn som antingen redan går i dagis eller så småningom skall påbörja sin inskolning. Då skall allt från halare och stövlar till gosedjur märkas med namn. Eller varför inte märka drickaflaskan när man går på gymmet eller lunchlådan som man tar med till arbetet? Mångt och mycket kan man märka med dessa namnlappar som finns både som påstrykbara märken och som klistermärken. Du kan välja mellan hela 88 olika motiv och och texten är ju självklart valfri.

Nu har fem läsare möjlighet att vinna ett valfritt paket namnlappar. Alla har möjlighet att delta i tävlingen, du lämnar bara en kommentar under inlägget. Kom ihåg att skriva e-postadress för att jag skall kunna få tag i dig vid eventuell vinst (OBS! E-postadressen syns endast för mig!). Men som vanligt så får man tre extra vinstchanser om man lånar kollaget ovan och publicerar detta på sin egen blogg!

Tävlingen avslutas fredagen den 13 mars klockan 21.00 (finsk tid).


Akta tårna!

Publicerat: 2009-03-06 / 12:31:51 | Kategori: Allmänt | 7 kommentarer

Marius har fått pippi på stortår!

Helt frisk är inte sonen. Han har fått skrällhosta. Därför blev det inga bebisar denna eftermiddag heller. Men han är lika vild som vanligt. Och ju mer han jagar upp sig, desto mer hostar han.

Gårdagskvällen

Publicerat: 2009-03-06 / 08:33:23 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Efter en trevlig kväll med goda vänner och en massa skratt, så är det med trötta ögon jag sitter här idag. Bandet i sig var väl egentligen totalt okänt för mig, det blev att ta youtube till hjälp.


Stella


Dagen i övrigt innehåller mammababy-träff, ett försök till att producera några rader text till kandidatarbetet och packning av väskor. I morgon åker vi till Lahtis. Far i huset ska skida världscup och vi ska ska stå bredvid spåret som hängivna supporters och heja.Vid lunchtid

Publicerat: 2009-03-05 / 11:08:48 | Kategori: Allmänt | 1 kommentarer
Resultatet av två timmars hårt arbete i köket ter sig i ett berg av disk, men också i en smaklig getostlasagne åt mor och far samt en om inte än mer delikat kalkonröra åt sonen. Nu skall jag njuta av en lunch i total tystnad samtidigt som jag skall smida eftermiddagens planer, vilka ser ut att bära till universitetet och redskapssalen. Pappa befinner sig i skolan fram till klockan 16, vartefter han åker direkt på massage fram till 18. Då skall jag stå färdig fixad och överräcka ungen, för att själv bege mig till Johanna där flickorna väntar och vi skall utbyta det nyaste nytt innan vi fortsätter på konsert, vilken blir mitt livs första.

Det här är en position som varken ni eller jag är vana att se sonen i. Jag började nästan tro att han var sjuk innan jag konstaterade att han troligvist lider av tristess.

Halare eller inte?

Publicerat: 2009-03-05 / 08:36:32 | Kategori: Allmänt | 12 kommentarer
Trots att snötäcket fortfarande ligger tjockt på marken så börjar våren göra sig påmind med varmare temperaturer. Marius verkar också vara en varmblodad typ - de gånger vi har haft den stickade dräkten på under vinterhalaren ryms på en hand. Och strumpbyxor, vad är det? Dessutom är ryggpartiet på halaren som kom i mammalådan kort, halaren är utformad för att ligga i, när ungen sitter så stretar det i grenen.
Men eftersom våren ändå kommer att bli lång, så tror jag att det kommer att behövas en halare(som också kan användas till hösten). Personligen tycker jag även att halare är lättare att klä på än att krångla med jacka och byxa + att det inte är risk för att bli glipa i magen. Men som med allt annat så finns det massor av (dyra) halare att välja på. Hur gör ni småbarnsmammor med vårens klädsel?

På en mätt mage sitter ett glatt huvud

Publicerat: 2009-03-04 / 18:25:48 | Kategori: Allmänt | 4 kommentarer
Väl medveten om att min blogg på senare tid också kunde klassas som matblogg, så har vi ändå avnjutit en god onsdagsmiddag ikväll bestående av klyftpotatis och grisinnerfilé. Men tjusningen med mat är ju ändå såsen. Och grädde skall det vara.

Vi var en sväng på stan på eftermiddagen och övervägde att slinka in på Amarillo för en middag, men vi tog förnuftet till fånga och styrde kosan hemåt igen, eftersom kylskåpet är sällsynt välfyllt för tillfället. Det många kanske inte visste var att jag också hade en studieplats till restaurangkock. Vilken är egentligen likheten mellan restaurangkock och gymnastiklärare? Det skulle vara maten då.


Inläggets rubrik kan inte heller bättre beskriva Marius tillstånd ikväll. Han var otroligt gnällig vid halvsextiden ikväll. En timme tidigare hade han slukat en stor matburk och vi kunde för allt i världen inte förstå vad som var fel. Vi funderade på den ena möjligheten efter den andra innan jag bestämde mig för att koka kvällsgröt. Ungen slukade den portionen också på fem röda och genomgick en total personlighetsförändring och var världens gladaste igen. Han om någon måste ha en grym energiförbrukning.

Liss-Viktor

Publicerat: 2009-03-04 / 11:04:53 | Kategori: Allmänt | 1 kommentarer
Ni minns kanske att vi önskade namnförslag på ungen i magen. Trots en mängd roliga förslag var det ändå inte något som klickade direkt. Häromdagen bestämde vi att den kommande bebisen får heta Liss-Viktor under produktionsprocessen, väl medvetna om att det också kan bli en flicka. Det är egentligen morfar som ibland brukar kalla Marius för Liss-Viktor (liss=liten på gammal molpedialekt), men nu får bebis nr. 2 ärva det namnet.

Men jag hade ju utlovat pris åt det bästa förslaget. I stället har jag nu lottat ut två ässä-lotter bland förslagen och Malin B och milla kommer att få varsin sådan.


Håller tummarna för tur

Graviditetskrämpor

Publicerat: 2009-03-04 / 04:46:07 | Kategori: Allmänt | 8 kommentarer
Klockan är före sex och här sitter jag med en tekopp, fastän jag är så trött att ögonen rullar och behovet av sömn är stort. Hela graviditeten med Marius hade jag problem med sömnen och tyvärr verkar denna graviditet också vålla samma bekymmer. Jag har så svårt att komma till ro, sömnen är lätt och orolig och dessutom är det så jäkla svårt att hitta en bekväm ställning att sova i. Och ännu värre blir det, när the one and only sätt jag kan sova på, på mage, inte funkar längre. Det är tur att vi går mot ljusare tider.

Färdigt kalasat

Publicerat: 2009-03-03 / 18:42:46 | Kategori: Allmänt | 2 kommentarerDå var det allra första barnkalaset avklarat och det var svettigt värre. Med åtta nyfikna krypande bebisar så gick det ganska vilt till. Men roligt hade vi.

Inte egentligen något speciellt

Publicerat: 2009-03-03 / 12:19:21 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Hittills idag har vi bara gjort vanliga saker. Hämtat paket från posten, varit till apoteket, handlat mat på Citymarket och lunchat på universitetet. Nu sitter jag med en kopp mikrat kaffe och några kex och avnjuter en lugn stund framför datorn medan hilding-vilding sover ute på balkongen. Ikväll blir det dags för hans livs första ettårskalas då Aleksi ska firas så det står härliga till. Jag kan bara hålla tummarna för en ordentlig sovning.

Lite extra utöver det vanliga

Publicerat: 2009-03-03 / 07:58:20 | Kategori: Allmänt | 2 kommentarer
Ibland känns det som man inte vet var man skall börja städa. Jag menar, det är redan fullt överallt. Trots att vi bor i ett tvåpersoners hushåll (Marius slipper undan i den här frågan) så äger vi skor!

Eller vad sägs om detta:
Sju par löpskor, nio par skidskor, tre par inneskor, orienteringsskor, snowboardkängor, slalompjäxor, gummistövlar, skridskor, måsaskor. Lägg då till vår drös med "vanliga" skor  som säkert är över tjugo till antalet och vi skulle kunna öppna ett kombinerat Andiamo och Intersport i Laajavuori.

P.S Och undrar ni över antalet skidskor. Fråga Thomas varför man behöver sex par.

The gladiator

Publicerat: 2009-03-02 / 18:24:03 | Kategori: Allmänt | 8 kommentarer

Det gäller att använda fantasin...

Vår unge har ju som känt en hel massa överloppsenergi, vilket delvis säkert kan förklaras med mamma och pappas idrottsliga gener. Jag väntar på att ungen kan börja springa och att våren skall komma så vi kan kasta ut honom på gården och han får springa myrorna av sig.

Idag har vi haft en gladiatorbana i köket. Vi har klättrat upp och ner, upp och ner och upp och ner...

Pinnasängen som barnvakt

Publicerat: 2009-03-02 / 15:36:42 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Vad gör man då både mamma och pappa är trötta och önskar vila? Jo, man laddar pinnasängen med leksaker och tuttar och placerar ungen mitt i. Resultatet blev 40 tysta minuter innan ungen sket i byxorna och anmälde detta högt och ljudligt.

En socialt begåvad unge

Publicerat: 2009-03-02 / 12:43:15 | Kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Det är tur att vår unge inte har några sociala problem. Eller så har han bara inte fattat det ännu. Marius har idag tillbringat några timmar med Jenna medan jag satt i skolbänken. Det är en lättnad att kunna gå ut genom dörren när sonen bara sitter och ler till avsked. Men i och med att vi har över trehundra kilometer till närmaste släktingar så är vi beroende av våra vänners hjälp, och jag kan ju bara hoppas att allt vårt farande ligger som grund för att Marius inte ännu har uppvisat några som helst tecken på blyghet. Må det inte komma heller.

Tantvarning

Publicerat: 2009-03-01 / 18:10:03 | Kategori: Allmänt | 6 kommentarer
Klockan är 19:10 och jag har borstat tänderna och skall krypa ner under täcket. Marius sover sedan en halvtimme tillbaka. Nej, jag är inte sjuk, jag är bara trött. Med hopp om nya krafter så kommer det en dag i morgon som innebär skola och en pappa som återvänder hem.

Och ja, om det är någon som är intresserad av hur det gick för honom i sitt första Vasalopp, så kan jag berätta att han skidade in på en 34:e plats. Ännu vid 70 kilometer låg han 18:e, i tätklungan, men då var det ännu 20 sega kilometrar kvar. Och som pris för detta fick han; en kaffekokare, en diskkran (?), Axa-mat, Mora-kökskniv och glasögonputs. Öh, vad är logiken?

Vårt eget badmonster

Publicerat: 2009-03-01 / 16:32:18 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Efter att ha suttit inne och ugglat hela förmiddagen, så packade vi väskorna efter avslutat Vasalopp och begav oss till simhallen. Men att fara och bada med ett niomånaders vilddjur som heter Marius är en pärs i sig. I omklädningsrummet kröp han i väg innan jag ens han blinka och liten som han är tar han sig fram var som helst (läs: under skåp). Hans nya fascination är något så fräscht som skor och samtidigt som jag försökte få på mig min egen baddräkt så fick jag springa och rädda andras skor.

I bassängen plaskade vi i hela en och en halv timme innan mamma fick nog. Ungens knän är helt röda efter att ha krupit runt på bassänggolvet. Efter dusch och bastu var vi redo att promenera hemåt igen. Men nu är jag så trött, så trött, så trött...

Finska tv-utbudet ett skämt!

Publicerat: 2009-03-01 / 07:40:44 | Kategori: Allmänt | 5 kommentarer
Dagens första besvikelse upplevdes redan när jag slog på tv:n och Urheilukanava som skulle sända Vasaloppet. Piss och skit så har kanalen blivit betalkanal under natten. Men tack vare att Sverige är ett mer utvecklat land och att de ännu inte begränsat internetsändningarna, så blir det att sitta framför datorn de kommande timmarna och följa sambons framfart i Vasaloppsspåren.

Annonser
Vill du synas här? Ta kontakt med kakkakaffe@hotmail.com