Dittan som dattan


Det var med bultande huvud jag tog mig an dagen och vilddjuret i morse. Klockan fem över åtta stod han med en sko i handen och bultande på ytterdörren medan jag själv helst av allt skulle ha velat dra täcket över huvudet igen. Nu, några timmar senare, ligger han utslagen för sin middagsvila och vi, mor och far, avnjuter en kopp kaffe med glass i ljuv tystnad.

Vi borde också ta tjuren vid hornen och börja packa. Översvämningar och regn är vad som väntar oss i centraleuropa, tråkigt nog. Det har utlovats regn, regn och regn också under våra tre semesterdagar.
2 kommentarer
Verro

Hejsan! Ni skall ha det trevligt på Pragresan. Vi var dit i höstas och fast det inte var det bästa vädret då heller så njöt vi till fullo av den vackra staden. Svårt att skilja på nya stan och gamla stan eftersom det som de kallar nove mesto är betydligt äldre än våra gamlastäder i Finland.

Skall dock varna er för att där är mycket stengator så det är rätt så svårt att ta sig fram med vagn. Bara så ni vet!! Jag rekomenderar spårvagnen upp till slottet och sen att gå ner för berget längs med stigar efter att man njutit färdigt av gamla slottsmurar och kyrkor. Ha det bra och njut av er resa!! Kram

Eva [Marius mamma]

Tack Verro för tipset! Vilken tur att vi var och hyrde en ´kantoreppu´ idag så att vi kan bära Marius på ryggen! Må gott ni också!