Förväntansfullt


Det blir en ytterst tidig morgon med väckning redan klockan fyra, eftersom flyget lyfter från Helsingfors under tidig förmiddag. Vi hoppas därför att Marius har vett att fortsätta sin nattsömn under den knappt tre timmar långa bilresan ner till huvudstaden. I övrigt kommer vi att ta med minilapen och i mån av möjlighet kommer bloggen också att uppdateras de kommande dagarna, ty det blir allt annat än nattliv för vår del. Vi hoppas ändå att vår kvällströtta unge skulle orka till åtta om kvällarna, så vi inte behöver avsluta kvällen innan den ens hunnit börja. Dags att ta kväll.
5 kommentarer

Dittan som dattan


Det var med bultande huvud jag tog mig an dagen och vilddjuret i morse. Klockan fem över åtta stod han med en sko i handen och bultande på ytterdörren medan jag själv helst av allt skulle ha velat dra täcket över huvudet igen. Nu, några timmar senare, ligger han utslagen för sin middagsvila och vi, mor och far, avnjuter en kopp kaffe med glass i ljuv tystnad.

Vi borde också ta tjuren vid hornen och börja packa. Översvämningar och regn är vad som väntar oss i centraleuropa, tråkigt nog. Det har utlovats regn, regn och regn också under våra tre semesterdagar.
2 kommentarer

Jag längtar, jag längtar

Om inte förr, så väcktes i alla fall babyfebern i morse, då jag satt i väntesalen vid förlossningen och ett flertal mammor med värkar kom in och papporna följde med packade väskor och nervositet i blicken. När jag kom hem var jag därför tvungen att plocka lite bland bebisplaggen, däribland dessa nyinköpta readräkter. Vi har inte desto mer hunnit förbereda för lillasysterns ankomst, men å andra sidan har vi redan det mesta och allt finns i färskt minne. Babyskyddet är däremot fortfarande oinförskaffat och den tilltänkta vaggan finns i Molpe. Det får bli augustimånads projekt, eftersom juli äänu går i resandets tecken.
3 kommentarer