Dop i morgon

Publicerat: 2009-01-31 / 20:18:01 | Kategori: Allmänt | 1 kommentarer
Vi har den äran att få vara faddrar åt lille Hannes som skall döpas i morgon. Men det blir en lång dag med tur och returresa på knappa 600 kilometer. Så förvänta er inga blogginlägg under morgondagen. Detta till trots är ni ju förstås välkomna till bloggen.

Ju kallare desto bättre

Publicerat: 2009-01-31 / 13:57:24 | Kategori: Allmänt | 3 kommentarer

Det var en ny unge som vaknade efter nästan två och en halv timme ute i kylan. Det är evigheter sedan han har klämt en lika lång tupplur.

Far i huset kom just hem med dagens vinstskörd; två stycken pajformer och åttio euro är i alla fall bättre än en rutten pokal.

Edit: En pokal låg nog trots allt innanför dörren också.

Humörsvängningar

Publicerat: 2009-01-31 / 08:48:37 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Det var meningen att vi skulle fara och heja på pappa i en skidtävling här i stan, men då kvicksilvret låg på minus tjugo så var det inte särskilt lockande. Dessutom har vår son vaknat på fel sida idag och det har varit gnäll morgonen i ända. Nu sover han förmiddag och jag hoppas att han är på lite soligare humör då han vaknar, eftersom jag själv hade en ganska dålig natt. Annars händer inget nämnvärt här idag.

Tävlingsdags

Publicerat: 2009-01-30 / 21:22:47 | Kategori: Allmänt | 32 kommentarer

Nu, efter en lång stund med pyssel av bilder, så kommer den utlovade tävlingen. I potten ligger åtta priser, och jag hoppas att var och en skall hitta något som passar.

Denna tävling är sponsrad av GladaGrodan som säljer roliga tryck för både vuxna och barn på nätet. Förutom "stryka på" -tryck finns också en hel del klädesplagg för hela familjen. Ett enkelt och billigt sätt att piffa upp en tråkig body, eller varför inte dölja en bananfläck som inte går bort i tvätten, är att stryka på något av dessa tryck. Man kan också köpa enskilda bokstäver och på detta sätt göra helt egen design. Kika in här.

Priserna man kan vinna är (med början vänster uppifrån):

Blå kortärmad - Jag skall bli storebror  -strl. 90/100
Randig body - Jag är ny här - strl. 50
Vit kortärmad - Kärleksbevis - strl. 80
Grå kortärmad - Världens bästa mormor - strl. S
Vit långärmad - Lillasyster - strl. 62
Vit kortärmad - Jag skall bli storasyster - 90/100
Vit långärmad - Mammas kille - strl. 62
Svart kortärmad - Storasyster - strl. 120

För att vara med och tävla, lämnar du en kommentar nedan där du skriver vad du helst skulle vilja vinna. Kom ihåg att fylla i e-post fältet också! Tävlingen avslutas onsdagen den 4.2 klockan 21.00.

Edit: Är det någon som av någon orsak vill vara anonym med tanke på budskapet på vissa av tröjorna, så går det bra att även skicka ett mail åt mig på adressen som är något pinsam; eva_champion@hotmail.com. Till mitt försvar kan jag säga att jag på den tiden var tretton år och skulle bli bäst i världen på skidåkning. Det om det.

Kvällsiakttagelse

Publicerat: 2009-01-30 / 20:09:41 | Kategori: Allmänt | 2 kommentarer
Det är inte så att man känner sig lite lillgammal när man en fredagkväll bär hem tre matkassar och ett blöjpaket, när ens jämnåriga kommer med ett tolvpack öl i ena handen och två chipspåsar i andra. Men jag skulle inte för något i världen byta bort det liv jag lever. Var och en med sitt.

En utmaning

Publicerat: 2009-01-30 / 18:10:52 | Kategori: Allmänt | 1 kommentarer
I bloggvärlden cirkulerar det ofta olika slags utmaningar. Jag har nu blivit utmanad av Chokladmamman att öppna upp min bildmapp, sedan klicka på den sjätte mappen och välja den sjätte bilden. Sagt och gjort letade lite nervöst fram den rätta bilden.


Tyvärr blev det ändå inte desto mer spännande än att jag klickade mig in i en av Thomas mappar med bilder från olika tävlingsresor. Dock får man leta efter vackrare vyer, och denna vy torde kunna beskådas i Italien.

Jag skickar denna utmaning vidare till dessa personer (och ni skall alltså göra likadant som jag har gjort):

Min lillasyster Anna som kan räkna sina bilder i datorn i tiotusental:
Min lillasyster Åsa som alltför sällan publicerar bilder på sin blogg. Nu har du din chans.
Linn, en vasaflicka vars blogg är så rolig att man ibland nästan pissar i byxorna.
Dignelius som med sin ironi och sina klockrena beskrivningar får vem som helst att dra på munnen.

Ni läsare ökar ständigt i antal och om ni inte läst från början och det är något ni undrar över, så är det fritt fram att fråga, så skall jag enligt bästa förmåga försöka redogöra detta för er.

På avbytarbänken

Publicerat: 2009-01-30 / 15:39:35 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
När jag och Marius går varandra på nerverna, eller i alla fall han går på mina nerver, så brukar han hamna i sängen på time-out. Där får han böka på bäst han vill, medan jag får andas i ett annat rum. Han gråter inte eller visar tecken på missnöje. Och somnar inte heller för den delen. Han bara gör av med överloppsenergin. Efter en stund får han komma bort och så kommer vi sams igen.

En helt vanlig dag

Publicerat: 2009-01-30 / 11:54:11 | Kategori: Allmänt | 1 kommentarer
Pappa hade lyxen att vara ledig från skolan idag, så vi började morgonen med att städa undan det värsta. Nu har vi lunchat på skolan, mammabarngrupp väntar Marius och mig, och Thomas ska och skida.

Ikväll utlovas en ny tävling med sju priser i potten.

Angående lägenheten

Publicerat: 2009-01-29 / 17:17:46 | Kategori: Allmänt | 6 kommentarer


Nu har vi varit och tittat på lägenheten, så nu kommer en redogörelse för alla som är nyfiken i en strut.

För det första; det klart bästa vi har varit och tittat på i hyresväg men den uppfyllde inte alla våra krav. Dock är vi mycket väl medvetna om att ingen bostad kommer att göra det, förrän vi någon gång i framtiden har råd att bygga vad vi vill. Dessutom ligger den i "vårt" område, där vi helst vill bo.

Lägenheten var ljus och fräsch med många fönster. Den låg på andra våningen och det var fin utsikt. Det fanns bara fyra andra lägenheter i trappuppgången och ägaren skröt mycket på dessa grannar. I nedre våningen fanns bastu, dusch och simbassäng som man fick använda hur mycket man ville.

Köket var nyrenoverat, många skåp och mycket arbetsyta och så skulle han fixa dit en ny diskmaskin. Badrummet var likaså nyrenoverat med kakel och klinkers. Väggarna i övrigt skulle väl inte må sämre att få lite ny färg, men de var ändå i okej skick.Förvaringsutrymmet var inte överdrivet, men det fanns skåp i alla rum.


Köket

Hittills har jag räknat upp allt bra. Nackdelarna var att det inte fanns något utrymme där Thomas kunde valla skidor. Ej heller fanns det någon förvaring åt vagnarna. Avsaknaden av hiss gör också att vi inte kan ha en vagn innanför dörren, som vi har här. Det fanns inte heller någon balkong. Cykelförråd glömde vi att fråga.

Angående hyran har vi ingen aning. Lägenheten ligger ännu ute till försäljning och den sista visningen är på söndag. Vi håller tummarna att det inte dyker upp villiga köpare. Men ägaren verkade förhandlingsbar och förhoppningsvis kommer vi överrens om en passlig hyra, i fall så blir fallet. En eventuell flytt skulle då ske månadsskiftet maj-juni.

Babybio

Publicerat: 2009-01-29 / 14:43:50 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Nu kommer vi just innanför dörren, efter att ha lämnat hemmet strax efter tio i morse. Det var babybio i stan och vi var tillsammans med flera mammor från mammabarngruppen. Dagens film var Yes Man med Jim Carrey, men jag har absolut ingen aning om vad filmen handlar om. Jag hade fullt upp att rädda de andra stackars ungarnas hår från vårt vilddjur.

Ikväll skall vi och titta på lägenheten. Jag hoppas, hoppas och hoppas att den motsvarar förväntningarna.

Öppen inbjudan

Publicerat: 2009-01-29 / 07:26:59 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
The dad himself är påväg till Estland på ny tävlingsresa nästa vecka. Det vore trevligt med lite sällskap under tiden. Så välkommen någon under tiden 5.2-9.2 (torsdag-måndag, eller en del av tiden). I alla fall två sängplatser finns.

En lättroad son

Publicerat: 2009-01-28 / 20:55:30 | Kategori: Allmänt | 2 kommentarer

I något dålig kvalite.

Kvällsstund har guld i mund

Publicerat: 2009-01-28 / 18:00:04 | Kategori: Allmänt | 3 kommentarer

Idag är jag som en ny mamma. Jag har inte så mycket som lyft två fingrar idag, och nu ligger ungen och sover.

Vi har haft som vana de senaste kvällarna att titta på Arne Alligator på youtube. Det har varit min mysstund med sonen, då han har suttit stilla i hela fyra minuter.


Duktigt Eva, duktigt

Publicerat: 2009-01-28 / 14:44:17 | Kategori: Allmänt | 1 kommentarer
Här sitter jag i biblioteket och har ägnat minimal tid åt internet. Dessutom har jag lyckats skrapa ihop två sidor text. Nu ska jag ha en kaffe och efter det förklara min lilla rast avslutad.

Stor Skrutt

Publicerat: 2009-01-28 / 08:58:19 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Favorit i repris

Morgonens rådgivning är avklarad. Vår lilla skruttungens strategiska mått vid 8 månaders ålder är 9115g och 72,5cm. Ingenting som man bara går och himpar på för skojs skull. Det bästa var ändå att vi fick öronen friskförklarade, så nu hoppas vi att öronbaciluskerna håller sig borta.

Nu skall jag lämna hemmet på obestämda timmar. Det blir ändå inte mer spännande än skola och skrivjobb i biblioteket.

Och dagens positiva överraskning; jag vann ett presentkort hos Barnshoppingbloggen. Det var trevligt det.

Lite av varje

Publicerat: 2009-01-27 / 19:42:03 | Kategori: Allmänt | 3 kommentarer
Jag ligger i soffan, Thomas står i disken. Ställningen är återställd här hemma.

***

Vi hade Anu och Malna hit på ett sista besök (inte för all framtid, men i alla fall på länge) ikväll. Imorgon går deras flyttlass till huvudstaden. Tråkigt.

***

I morgon är det rådgivningsdags. Jag har även skola och även denna dag ordnade sig, då Thomas fixade morgondagens skoluppgifter idag.
Pappa är hemma

Publicerat: 2009-01-27 / 11:36:06 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Äntligen har vi pappa hemma hos oss igen, även om han struttade iväg till skolan för en stund sedan. Samtidigt som Marius var lite halvpjasig inför pappa, så var pappa lite halvfrågande med Marius, eftersom han börjat ge ifrån sig en massa konstiga ljud. Pappa: Vad menar han? Ja, den som det visste... Dessutom har vi också ändrat mattiderna lite den sista veckan. Men det lär inte bli långvarigt. Jag skall med gott samvete räcka över ungen till pappa de kommande dagarna så fort det luktar skit i röven, kommendera upp honom för att värma morgonvällingen och låta honom få brottas vid påklädning.

Nu sover Marius ute på balkongen och jag skulle också gärna kasta mig för en tupplur. Dessvärre är babyvakten utan batterier. Det får väl bli One tree hill i soffan i stället.

Mammaskryt

Publicerat: 2009-01-26 / 17:17:51 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Ibland håller mitt mammahjärta på att spricka av stolthet. Som nu till exempel. Marius har suttit en timme och fyrtiofem minuter (!), helt allena i vardagsrummet och lekt med sina leksaker. Inte ett knyst, inte ett pip. Jag har varit och kikat på honom ibland, men det är bäst att förbli oupptäckt. Då han lessnade kom han glad i hågen (med ett dynglass i röven) krypandes till sovrummet där jag låg och läste en bok.

Och idag på dagen, då vi var i skolan. Modigt kröp han genom hela salen, fram till en pojke (eller kanske man skall säga karl, eller vad fasen heter det då man är i min ålder? Karl/man/kvinna låter så fjantigt och kille är så himla riksvenskt, nåja, det var en parentes det) och skulle upp i famnen. Nästan hela tiden vi var där så satt han och tittade på honom och henne som tränade redskapsgymnastik.

Dessutom är det aldrig några problem att lämna Marius med någon av mina kompisar. Eller någon annan för den delen heller. Säger jag nu. Peppar peppar. Den som lever får se.

Rubrik-blackout

Publicerat: 2009-01-26 / 15:20:26 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Min andra hälft, i Smögen sommaren 2007

Imorgon kommer äntligen vår älskade pappa och sambo hem, efter att ha varit borta i något som känns som en halv evighet (nästan två veckor). Det skall bli så skönt att få avlastning och bli överröst med kärlek.

Skolan slog alla rekord i tråkighet idag eller vad sägs om vetenskaplig kommunikation? Efteråt busade vi, i vad jag tror är Marius favoritplats, redskapssalen.

Dagens

Publicerat: 2009-01-26 / 07:31:39 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Idag är det skola som gäller för mamma klockan 10-14. Riikka skall vara med Marius fram till tolv, men därefter har alla andra också egen skola. Men han brukar sova middag direkt efter lunch, vilket jag verkligen hoppas att ungen gör idag också, för då kan han sova i vagnen utanför klassrummet och så får jag avbryta lektionen och gå  hem när han vaknar (om jag inte råkar ha en förstående lärare som låter Marius sitta med och leka...).

Edit: Yes, Jenna kunde vara med Marius klockan 12-14.

Kvällstrassel

Publicerat: 2009-01-25 / 20:11:09 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Ikväll har vi för första gången haft problem med nattning här i Laajavuori. Lyckost er, tänker ni. Javisst, men vi har kört hårt med sovrutiner ända från den allra första dagen hemma. Och kvällens problem berodde egentligen också bara på att vi var och hälsade på familjen H ikväll, och gick på kvällspromenad som resulterade i alltför lång sovning, alltför sent. Men nu, efter många om och men och två timmar senare än vanligt, så sover ungen.

Och angående lägenheten. Säljaren ringde mig och med en gnällandes unge på ena axeln, så blev jag inte så mycket klokare. Han verkade ändå som en bra typ (lärare) och vi skall dit och titta på torsdag. En eventuell flytt skulle i såfall ske först till sommaren. Jag återkommer om det senare.

Andningspaus

Publicerat: 2009-01-25 / 12:57:05 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Tack underbara vilddjur för att du redan sovit en ordentlig timme ute på balkongen. Det har varit värdefull tid för mig, då jag fått duscha och äta i fred, samt fått hänga upp kläder och plocka i lugn och ro, utan att någon river huset i ett annat rum.

Ikväll ska jag ringa och förhandla om en lägenhet. Den är egentligen ute till försäljning, men eftersom folk inte är så intresserade av att köpa bostad i dessa tider, så kunde säljaren också tänka sig att hyra. Jag hoppas att lägenheten uppfyller våra krav och att ingen i sista stund bestämmer sig för ett köp. Och läget är nästan det bästa. Hela 150 meter skulle vi bli tvungna att flytta.


Ibland måste man offra sig

Publicerat: 2009-01-25 / 10:14:43 | Kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Det kallas kompromiss

Mysmorgon?

Publicerat: 2009-01-25 / 08:40:53 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Jag blir så avundsjuk när jag läser folks morgoninlägg om mysmorgnar med hela familjen. Inte för det att vi inte har pappa hemma med oss. Utan för att vi inte har den minsta mysig son. För det första är det en livsfara att alls lyfta upp honom i sängen. Man borde sätta en sele med svängradie på en halvmeter på honom. För det andra har vi otroligt fina sänglampor som blir fruktansvärt heta om dom är på. För det tredje så är vår sänggavel inte världens stadigaste. Därför är det oerhört roligt att stå och ruska denna fram och tillbaka. Och när sänggaveln inte intresserar för tio sekunder så har vi ju saker på våra nattygsbord. Då måste man ju med våld klättra över mammas ansikte för att komma åt dessa. Och ja, sängen sviktar ju också om man sitter på rumpan och hoppar upp och ner allt vad man orkar och detta är ju jättekul!

Så summa summarum så är mysmorgnar med pussar, kramar och morgonprat något som existerar i detta hus. Ungen får mysa bäst han vill i sin egen säng.


Inte alltför smickrande bilder på Marius. Han kryper jämt mot kameran och ska ha den.

Gårdagen verkar börja där den slutade igår. Just nu står ungen och gråter och hackar på badrumsdörren. Varför? Jo, för att  han har sett att gårdagens vattenfyllda badkar står inne på golvet. Giv mig kraft.

Utlånas: Marius

Publicerat: 2009-01-24 / 16:22:01 | Kategori: Allmänt | 2 kommentarer

En timme och fyrtio minuter till läggdags. Vem som helst skulle få låna ungen. Jag håller på och går upp i limningarna. Nu ska jag spänna fast honom i pulkan och gå ut.


Att vara förälder

Publicerat: 2009-01-24 / 15:06:44 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
En stor våg trötthet sköljde över mig. Jag skulle bara vilja ligga på soffan och titta på tv i lugn och ro. I stället gnälls det så mitt huvud håller på och spricka. Dessutom sket ungen just ner sig så det var skit upp till nacken. Och så borde jag koka mat. Det är bara att bita ihop.

Stassfrassar

Publicerat: 2009-01-24 / 13:52:03 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Det blev en dag på stan. Marius fick en badanka och morsan avnjöt en räkpasta samtidigt som en annan hoppade i famnen och drog mig i håret. Det handlar om uppfostran. På H&M var ungen så obärgd av att ha varit tvungen att sitta still allför länge, så han kröp i racerfart över det skitiga golvet och gömde sig under en klädställning. Nu tittar vi på konståkning.

Lördag

Publicerat: 2009-01-24 / 09:00:40 | Kategori: Allmänt | 1 kommentarer
För andra natten i rad fick mamma sovmorgon då ungen klämde en fjortontimmarsnatt igen. Han sov dock endast 30 + 20 minuter igår på dagen och det var rätt krävande också.

Nu skall vi packa väskan och ta vagnen och gå ut. Vad vi ska hitta på vet jag inte, men att bara vara hemma en hel dag finns inte med på vår dagordning.

Och för egen dokumentations skull skall jag tillägga att Marius har lärt sig att klappa händer och att han i morse stod cirkus fem sekunder för egen maskin innan han damp på rumpan.

Vi önskar er en bra dag!

Skitunge (inget för dem som skyr äckelhet)

Publicerat: 2009-01-23 / 15:17:28 | Kategori: Allmänt | 3 kommentarer
Visst är det bra att ämnesomsättningen fungerar MEN det kunde ju finnas en viss gräns. Ungen skiter minst fem gånger om dagen, oftast sex eller sju. En del hamnar i pottan, det mesta dock i blöjorna. När pappa kommer hem tänker jag gå i blöjbytarstrejk ett par dagar. Jag har skit upp till öronen. Och ni som kommer hit och hälsar på - räkna med att det kommer att finnas skitrester i handfatet.

Dittan och dattan

Publicerat: 2009-01-23 / 11:54:11 | Kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Efter ett dygns oavbrutet snöfall, ligger åter ett tjockt vitt täcke på marken. Med skidspåret på bakgården och slalombacken några hundra meter bort, brukar vi ha som vana att på förmiddagen gå och titta på de som skidar.

Nu väntar mammabarngrupp. Efter en månads jullov så skall det bli roligt att åter igen se hur mycket ungarna har hunnit lära sig. Men jag befarar att jag har fullt upp att se till att vår son inte drar i de andras kalufser och klättrar över dem, som om de vore stockar på marken. För sån är han vår son.

Tråkiga avsked

Publicerat: 2009-01-23 / 09:19:43 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Marius första kompis, Malna - sex dagar äldre, kommer att flytta med mamma och pappa till stora staden Helsingfors nästa vecka. Vi kommer att få så ledsamt efter dem. Anu och jag har också kommit varandra nära under en kort tid och vi har otaliga timmar diskuterat bebisar, graviditet och förlossningar. Vi önskar er lycka till i nya hemmet och hoppas att det inte dröjer alltför länge innan vi kommer och hälsar på!

Hallelujah moment

Publicerat: 2009-01-23 / 08:10:26 | Kategori: Allmänt | 2 kommentarer
Det var nästan i panik jag kastade ögonen på klockan fem för nio i morse och rusade in till Marius. Ungen sover ännu. Vi har haft några veckor med alltför tidiga mornar men efter morgonvällingen vid sju har han somnat om. Tack lilla älskling, mamma är utvilad!

En kväll med flickorna

Publicerat: 2009-01-22 / 22:42:13 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Att tjejsnack kan vara så befriande. Jag har haft en helkväll med Johanna och Suvi och det betydde mycket. Nu skall jag, lycklig i själ och hjärta gå och sova. I morgon blir det en bättre dag på bloggfronten

I paketet del 2

Publicerat: 2009-01-22 / 17:47:40 | Kategori: Allmänt | 1 kommentarer
Jag hade beställt en sak till åt Marius. Denna underbart fina, men speciella Molo-heldress. Jag har suktat efter den hela hösten, i hopp om att den skall komma ner i ett pris passande min plånbok. Nu äntligen. Den är ännu aningen stor, men nu skall den användas till varje cent.

Ungen är inte längre ett givande objekt att fotografera. Han är inte speciellt välvillig att medverka på kort. Därför denna åh-suck-mamma-inte-kameran-nu-igen -min.

Sedvanliga morgonbestyr

Publicerat: 2009-01-22 / 08:25:46 | Kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Tvättmaskinen. Morgongröt. Leksaksplock. Disk (blä - Thomas kom hem!). Vika rena kläder.

På dagen väntar vi in Malna och Anu. På kvällen - flickorna.


Tävlingen avslutad

Publicerat: 2009-01-21 / 20:49:37 | Kategori: Allmänt | 1 kommentarer
Och vinnarna presenteras.Med närmare 200 lappar i mössan, presenterar jag som enväldig domare, vinnarna i tuttävlingen (mail väntar er):
Zasata, Evelina och Joella och Moa.


Paket på posten

Publicerat: 2009-01-21 / 17:06:11 | Kategori: Allmänt | 4 kommentarer

Igår kväll när vi stegade innanför dörren, låg min efterlängtade Pompox-beställning på golvet. Här visar Marius upp sin snoffsiga Elodie Details -mössa som man kan knäppa under hakan. Och ja, jag har förkärlek till mössor.

Onsdag morgon

Publicerat: 2009-01-21 / 07:56:25 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Efter två koppar starkt svart börjar jag bli människa igen. Tvättmaskinen är igång och den första väskan är uppackad. Onsdag betyder skoldag för mamma och tack vare att man har vänner med hjärtan av guld, så löser sig även denna onsdag. Och pappa, han borde vara påväg till Italien.

Att livet är en aning hektiskt för tillfället går att utläsa från mina armar. Jag har atopisk hud, som är stressrelaterad. Det är många år sedan jag har haft huden i så här dåligt skick. Nu skall vi ändå vara hemma i hela en och en halv vecka och då borde det reda upp sig igen. Vi väntar hem pappa någon gång i början av nästa vecka.

Aaaah, hemma

Publicerat: 2009-01-20 / 22:11:57 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ett busfrö iklädd pyjamas på tåget

Efter fem och en halv timmes resa steg vi innanför dörren i Laajavuori. Detta efter en arbetsdag utomhus och en tidig morgon. Jag är fallfärdig av trötthet. Dock måste jag varva ner lite, för att kunna hitta sömnen. Just nu sitter jag och smaskar på surskorpor med mycket smör och en kopp te. Kylskåpet bjöd inte på så mycket mer. Men vacker så.

Min in i minsta detalj planerade resa började bra. Värmde gröten och mjölken hemma (då tågen är från krigstiden så finns det inte möjlighet till att värma mat). Men den blev ändå förstås kall. Vi klädde på pyjamas och somnade vid sedvanlig sjuans tid. Allt gott tills "värmesystemet drabbades av något tekniskt fel" och värmen sköt uppemot tretti grader. Ungen vaknade helt genomsvettig men på värkdens soligaste humör. Så där satt han uppe, två timmar på övertid. Hoppade in en taxi hem och betalade huisiga femton euro, men det fick det f-n kosta för att vi skulle komma hem snabbt till våra egna sängar. Med lite mjölkpåfyllning gick nattningen förvånansvärt smidig och nu sitter jag här och lyssnar till ungens snarkningar.

Förresten, jag undrar hur miljövänligt det var att åka tåg idag. Ombord på tåget med sju stycken vagnar så fanns jag, min son, och en person till.

Sista chansen

Publicerat: 2009-01-20 / 14:36:22 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Imorgon avslutas tuttävlingen.

Bråttom, bråttom

Publicerat: 2009-01-20 / 14:34:23 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Jobbat, handlat mat, hämtat Marius. Nu skall det lagas mat och packas väskor. Det blev ändrade planer. Vi åker hem ikväll i alla fall. Jag är glad om vi hinner hem på detta dygn. Marius blir 8 månader idag. Det får bli en bild en annan dag.


Brist på att göra?

Publicerat: 2009-01-19 / 19:07:22 | Kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Nej, jag tror inte det. Strax efter morgoninlägget begav vi oss till min kära momma som bjöd på rester efter en trerättersmiddag. Det var inte illa pinkat som måndagslunch. Därefter åkte vi raka vägen och hälsade på Marius kanske framtida skolkamrater, tvillingtjejerna Tindra och Nova. Och efter det så hämtade vi min farmor hit hem till oss. Och för att inte trötta ut er med ointressant fakta om vad vi gjort under kvällen så sätter jag punkt här.

Bara så ni vet

Publicerat: 2009-01-19 / 07:32:07 | Kategori: Allmänt | 3 kommentarer


Da-da-da-da is the shit. Och kom inte och våga påstå något annat. Och det var på repeat.

Jag fick en ofrivillig ledig dag idag igen. Snöflingorna som föll under gårdagskvällen, föll alldeles för glest och var alldeles för små, för att vi skulle kunna skida idag. Trist och tråkigt. Vad vi ska hitta på i tvåsamhet, här i Kolebackhuset, återstår att se.

Utmärkelse

Publicerat: 2009-01-18 / 20:29:59 | Kategori: Allmänt | 4 kommentarer
En trevlig överraskning såhär på kvällskvisten var när jag fick utmärkelsen En Underbar Mammablogg av Liv & Längtan. Det tackar vi för. Jag kan också lite småstolt meddela att jag haft rejält över tusen unika besökare den senaste veckan. Och många av er förgyller min vardag med små fina kommentarer.

mammablogg

Jag skickar denna award vidare till Fabian och hans mamma. Nu är det inte riktigt hundraprocentigt rättvis utdelning, eftersom pappan också är med på ett hörn. Men vi säger att han inte räknas, för han är norsk. En underbart rolig blogg i alla fall!

Ännu en vecka till ända

Publicerat: 2009-01-18 / 18:39:44 | Kategori: Allmänt | 1 kommentarer
Jag har varit på fortbildning hela eftermiddagen och halva kvällen. Marius har varit hemma med sina knasmostrar. Ungen sover för övrigt inte ännu. Han som brukar slockna vid 19-snåret. Och då vaknade tjugo över fem i morse. Nej, det är roligare att stå och kasta tuttar på golvet.

Åh, suck!

Publicerat: 2009-01-18 / 08:49:01 | Kategori: Allmänt | 1 kommentarer
Vart försvann våra fina rutiner?
 
Exakt på samma minut som igår, 05.19 vaknar skruttprutt. Jag tänker då banne mig inte börja springa och värma välling den tiden på dygnet, så jag drog ut på vällingvärmandet. Vilket betydde att jag den nästkommande timmen fick utstå ett kraftigt missnöje. När ungen tillsist fick sin älskade vällingflaska, tänkte jag tack gode gud, jag får en timme skönhetssömn till. Eftersom ungen ALLTID brukar somna om en timme efter sin välling. Jo, pyttsan. Han fortsatte den nästkommande timmen med ett oavbrutet da-da-da-da, hacka på min rygg och dra mig i håret. Är det tacken då?!

Nu är ju förstås skitpelle trött. Men han vägrar sova. Liksom alla andra dagar den senaste veckan. Okej, jag förstår att det är trevligare att vara uppe i ruljansen, men trögungen är ju ändå bara snart 8 månader och behöver sina timmar. Åh, suck på dig Marius.

Thomas: Jag bytte första dynglasset 05.30 i morse.


Men mamma tycker nog om dig i alla fall, fast du är busig

Vinnarna är:

Publicerat: 2009-01-17 / 21:35:50 | Kategori: Allmänt | 1 kommentarer
Alfons Åberg -linnet : Sara S
Mumin t-shirt: Cami
Dekorationsfigurer: Jessica.

Grattis åt er. Mail väntar.

En hälsning åt pappa i Österrike

Publicerat: 2009-01-17 / 19:31:33 | Kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Vi önskar dig lycka till imorgon!

Ett fynd

Publicerat: 2009-01-17 / 18:29:43 | Kategori: Allmänt | 3 kommentarer

Med ett par färgglada handskar och matchande mössa, kommer vår son att bli såå fin nästa vinter.

Eftersom vi inte har Polarn & Pyret i Jyväskylä, slank jag mig in i Vasas PO.P häromdagen när vi kom med tåget. Jag blev glatt överraskad då jag såg att de hade förvånansvärt fin rea. Jag har kikat lite på vinterhalare åt Marius till nästa vinter, eftersom alla är nedsatta nu, och jag kände mig mycket nöjd när jag hittade denna fina halare för 66e. In och ut ur affären var jag på fem minuter.

Bloggkrångel

Publicerat: 2009-01-17 / 15:32:31 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Liksom de flesta andras bloggar, så har också min krånglat idag. Dock har det inte hänt något av värde. Förutom att hundskrället bet sönder en splitterny namntutt och tutten till vällingflaskan. Det blev då att hoppa i bilen och köra 40 kilometer in till stan. Av alla tusen olika sorters nappar och tuttar, gapade en hylla tom. Förstås mam´s avent vällingtuttar. Kyss mig i arslet.  De fick bli några andra, för jag tänkte då inte jaga hela stan på en jäkla vällingtutt.
Nu skall jag tillreda en sallad som jag tror hårt på.

Ni glömmer väl inte tävlingen som avgörs om fyra och en halv timma.

En såpopera

Publicerat: 2009-01-16 / 20:04:22 | Kategori: Allmänt | 3 kommentarer

Marius tvättar munnen, riktigt på riktigt.

Avslutad: En snabb tävling

Publicerat: 2009-01-16 / 19:42:16 | Kategori: Allmänt | 24 kommentarer


I skuggan av de stora nätbutikerna, så finns en massa fina små webshopar. Kotteshoppen är en av dessa. Där hittar man allt möjligt; kläder, spel, dvd:n, bäddset, allt för barnkalaset och mycket mer därtill. Anvisningar för hur man beställer finns förutom på svenska, också på finska och engelska. Webshopen har också fått utmärkelse för trygg näthandel.

Kotteshoppen skickade tre prylar som jag kunde lotta ut på bloggen; ett Alfons Åberg -linne i storlek 110/116, en Mumin-t-shirt i storlek 62/68 och dekorationsfigurer på medföljande ark (ej lämpligen för barn under 3 år, kan dock med fördel användas som dekoration i barnrumsfönstret).

Du kan vinna valfri sak, genom att lämna en kommentar under detta inlägg. Skriv vad du helst vill vinna. Utlottningen sker redan om 24 timmar, d.v.s imorgon den 17 januari 21.00.

En parentes bara

Publicerat: 2009-01-16 / 16:39:53 | Kategori: Allmänt | 2 kommentarer
Det blir förresten snart en liten tävling igen. Med tre pris i potten. Då ungen har gått och sova.

Jobbdag

Publicerat: 2009-01-16 / 16:16:47 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ungens alla behov är stillade och jag har lugnat ner mig. Har stått ute i exakt sex timmar i fjorton graders köld och undervisat. Skidkul utan snö och skidor. Men det gick det också. Det var himla roligt att igen att vara lärar-Eva, men efter en lång dag ifrån sonen, som för övrigt har varit på skötas hos gamlamomma, konstaterade jag att jag ännu inte vore beredd att börja studera på heltid. Jag fick mycket drygt under dagen.


Om man gillar bloggar

Publicerat: 2009-01-15 / 21:02:40 | Kategori: Allmänt | 2 kommentarer
Det finns en sida som heter http://www.bloglovin.com/, där man enkelt kan hålla koll på allas bloggar och uppdateringar på ett och samma ställe. Praktiskt.

Är du redan registrerad (vilket är lätt) och vill hålla koll på Marius med föräldrar, klickar du bara på ikonen under. Klart!

<a href="http://www.bloglovin.com/blogg/24797/skruttis-och-jag?claim=zvdf1rb3k9z">Följ min blogg med bloglovin</a>


Det kommer mera

Publicerat: 2009-01-15 / 20:03:13 | Kategori: Allmänt | 3 kommentarer

Marius håller på och få mammas bruna ögon


Moster Anna knäppte 125 bilder på Marius i ett huj. Det värsta är att det är 99 lyckade. Så nu sitter jag här och är kär i min son, som sover, och beundrar bilder som om jag inte sett ungen förr, i stället för att planera undervisningen som jag skall ha i morgon.

I hembyn

Publicerat: 2009-01-15 / 19:50:08 | Kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Det var en riktigt angenäm tågresa hem idag. Vi for med tåget som hade lekvagnar men inkluderade två tågbyten. Lekvagnen var dock det bästa på länge. Oj, så Marius trivdes. Där fanns det saker att klättra på. Och så lekte han med Leo 4 år. Och spanade på flickor. Och kröp i gångarna och klättrade upp på tanterna som satt med benen i kors. Trots att hela dagen gått till resande känner jag mig inte sådär överdrivet trött.

Inget nytt under solen

Publicerat: 2009-01-15 / 09:21:35 | Kategori: Allmänt | 5 kommentarer

Packning pågår. Och det borde bli så lätt och smidigt som möjligt. Jag hoppas sonen samarbetar med mig idag. 17.36 kommer jag till Vasa. Kommer du in till stan då Åsa?

Förmiddagens kamp

Publicerat: 2009-01-14 / 19:47:27 | Kategori: Allmänt | 4 kommentarer
Idag vann mamma i envishet över sonen. Han skulle då absolut inte sova förmiddag. Efter långa tyck-synd-om-mig -ramsor somnade ungen till sist på ort och ställe, sittandes, och suttandes på ett annat kaninskrälles Made in China -lapp.

Beslutsångest

Publicerat: 2009-01-14 / 18:00:12 | Kategori: Allmänt | 1 kommentarer
Nu har jag svårt att välja tåg. Ska jag välja det med lekvagn, möjlighet till att krypa på golvet och antagligen andra barn att titta på, men med två tågbyten, eller ett smutsigt och äckligt gammalt skrälltåg som går raka spåret? Jag har ungen i vagnen, en stor ryggsäck, ett par skidor och laptopen. I första bytet har jag sju minuter på mig.

Mitt måste

Publicerat: 2009-01-14 / 14:27:26 | Kategori: Allmänt | 2 kommentarer
Titta Caroline, jag försöker i alla fall!

Det här är vad morsan borde göra i stället för att blogga.

Vad har han för fel?

Publicerat: 2009-01-14 / 14:09:42 | Kategori: Allmänt | 3 kommentarer
Skitblöja nummer 7 är ett faktum. Och detta gäller ju alltså bara idag.

Dagens

Publicerat: 2009-01-14 / 07:37:08 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Okej, visst är Mumin bra, men inte behöver man ju stå med näsan fast i tv:n för det. Och hördu vännen, du ser faktiskt bättre om du skulle sitta en bit i från.

Idag står det skola igen på schemat för mor och far. Trots att vi endast har två timmar vardera, så tro inte att det skulle råka sig att vi skulle ha våra timmar på olika tider. Nej, båda skall vara i skolan 12-14. Tant Suvi, som tack och lov råkar vara ledig, kommer hit under tiden och är med Marius, tack.

Förresten, till er därhemma: Vi kommer ju inte hem idag. Ingen snö =inget jobb! I alla fall inte i morgon. Vi kommer i morgon i stället, men vi har ännu inte bestämt med vilket tåg.

Om bebisar kunde tala

Publicerat: 2009-01-13 / 18:35:52 | Kategori: Allmänt | 7 kommentarer

Pappas största sponsor är husvagns- och båtfirman Solifer. Såklart har också Marius ett eget Solifer-vrålåk.

Tack och lov att denna dag är till ända. Mammaledighet måste nog vara det dummaste ord någon har kommit på. Vadå ledig? Jag har haft en gnällmåns av värsta sort klängades på mig halva dagen. Det skulle pussas och kramas, kramas och pussas. Närhet i all ära, men någon måtta måste det få vara. Sen vet jag inte om ungen fortfarande har sjukt i öronen. Eller är det "bara" tänderna? Snälla berätta, jag förstår inte vad gnället betyder.

Andra halvan av dagen. Då har jag sprungit efter ungen och ajat. Ajaj, inte golvlampan, ajaj, låt bli dvd:n, ajaj, DRA INTE I SLADDARNA, ajaj, låt bli sladdarna lilla vännen! Jag har i alla fall fått rensat bord och hyllor idag, eftersom Marius nu går från möbel till möbel och drar ner allt som finns inom räckhåll.

Tävlingsdags

Publicerat: 2009-01-13 / 13:36:31 | Kategori: Allmänt | 66 kommentarer

Var med och tävla om personliga tuttar från Namnnappen. Tre stycken kommer att vinna ett valfritt set om tre tuttar och Du bestämmer vad du vill att det skall stå på tutten. Vem som helst kan delta, Du lämnar bara en kommentar under detta inlägg med e-post, att du vill vara med. Vill du ha tre lotter, kan du låna bilden och publicera den på Din blogg. Tävlingen avslutas onsdagen den 21 januari 21.00.

Vi har själva beställt nästan alla tuttar från Namnnappen. Jag tycker att tuttarna är rätt förmånliga (10e/100kr) för tre tuttar (+ frakt) med tanke på att man får namnet påtryckt. Det finns också en massa olika färger och modeller. Har du ingen egen unge som använder tutt, kan du ge bort dessa i present. Var med och tävla!

Kär tandborste

Publicerat: 2009-01-13 / 10:24:28 | Kategori: Allmänt | 5 kommentarerDet måste vara skönt med tandborsten i munnen för Marius släpper inte greppet om den.


Välkommen kompis

Publicerat: 2009-01-13 / 07:46:12 | Kategori: Allmänt | 2 kommentarer
Gårdagskvällens gnäll berodde högst antagligen på tandsprickning, för i morse hade tand nr.1 fått sällskap av tand nr.2.

Ute är det värdelöst väder. Får de vart det barkar med mina jobbdagar - ingen snö - ingen skidåkning.

Inom kort kommer det att komma två nya tävlingar där hela sex personer har chansen att vinna någonting. Håll utkik.

Ett pussel

Publicerat: 2009-01-12 / 15:35:39 | Kategori: Allmänt | 6 kommentarer

Stora ungar, Marius och Malna

Idag har vi haft ett riktigt minutschema. Både jag och Thomas hade skola och Marius var med på pappas timmar. Vid tolv hämtade jag ungen från pappas skola och vi for och lunchade med mina flickor. Efteråt träffade vi Marius tjej och vi tillbringade den närmsta timmen i redskapssalen. Därefter följde lite mathandling och upphämtning av pappa. Marius har noll timmar sömn på sitt sovkonto idag, för han vägrar sova någon annanstans än i vagnen, så nu for pappa ut på löplänk med envisbyttan.

Dé é mycket nu.

Publicerat: 2009-01-12 / 07:53:11 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Just nu känner jag att våra liv går en aning på övervarv. Lägenheten svämmar av väskor, uppackade och ouppackade. Den första tvättmaskinen av många snurrar och det gäller att få allt snabbt tvättat och torkat, eftersom vi åter beger oss mot Österbotten på onsdag. Marius har redan gått med pappa till skolan och om en timme skall jag till skolan. Vi längtar också efter att träffa våra favoriter Malna och Anu (passar det för dig i morgon Anu?).

Dagen som gått

Publicerat: 2009-01-11 / 19:10:23 | Kategori: Allmänt | 3 kommentarer
Med nonstop-sysselsättning, XL-burgare från Heses drive-in och Pokerface på högsta volym tog vi oss hem ikväll. Ögonen rullar på både Thomas och mig och det blir en tidig kväll under de nya täckena som Thomas "tjänade" hem i helgen. Vi håxade på hemvägen att vi båda har skola i morgon, så nu skall vi fundera hur vi skall lösa problemet.


Mellanmål ute i spåret

Tittade ni på Marius pappa idag? Det var en rysare av värsta slag och det var en plåga att titta på. Särskilt när man inte hade lika koll på läget som hemma i soffan. Folk funderade väl nog om vi var riktigt kloka (moster Åsa var också med) när vi sprang i skogen mellan träden med barnvagnen skumpandes framför oss, samtidigt som vi hejade som galningar. Tyvärr, tvyärr blev det ingen medalj, men dock en fin femte plats (idag igen!), några sekunder från medalj. Skam den som ger sig. Vi tycker att pappa är bäst i världen i alla fall!

Jo, bara sådär i förbifarten kan jag berätta att Marius nu har 20 000 kilometer på sitt bilkonto. Stackars unge som har sådana föräldrar. Och förlåt miljömänniskor att vi bidrar till dessa utsläpp. Kanske är vi duktigare på att miljöspara på något annat håll.

En morgonpigg kille

Publicerat: 2009-01-11 / 06:51:26 | Kategori: Allmänt | 1 kommentarer
Tydligen räckte förmiddagssovningen i bilen igår till, för att ungen skulle vara alltför tidigt vaken i morse. Det i kombination med att jag hittade sömnen alltför sent, gör att morsan är lagom trött idag. Nu sitter Marius på golvet och roar sig med att riva ut allt innehåll i väskorna. Snart ska vi gå och äta frukost och efter det väntar en heldag ute i skidspåret igen.

Bra pappa!

Publicerat: 2009-01-10 / 18:31:49 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Marius somnade idag, precis när pappa svischade förbi i spåret första gången. Han missade också prisutdelningen och vaknade först när vi åkte från tävlingsplatsen. Marius är alltså helt ovetandes om att pappa skidar femte hårdast i hela Finland. Heja pappa!

Tyvärr har jag inga bilder att erbjuda, eftersom kameran ligger ute i bilen. En ny dag.

Vilken rumba!

Publicerat: 2009-01-10 / 18:27:58 | Kategori: Allmänt | 1 kommentarer
Efter en lång dag ute i spåret, trötta och hungriga, kom vi oss äntligen till hotellet. Efter ett jädrans väsksläp genom en hel massa korridorer, hittade vi vårt rum. När vi öppnar dörren möter en utsvulten stackars katt oss!!! Herregud, varifrån har kattskrället kommit??? Då blir det att ringa receptionen och förklara läget, där de blev minst lika chockade. Vi krävde att få ett nytt rum, eftersom jag är allergisk mot katter. Så blev det igen att släpa kappsäckarna från nedersta våningen till den översta. Badhotell bor vi på i all ära, dock hann vi aldrig hoppa i plurret.

Nu sitter jag här i all min ensamhet, Marius snarkar i resesängen och jag är lycklig över att i alla fall ha tillgång till nätet. The paps bor på annat ställe än oss.

Om helgens program

Publicerat: 2009-01-09 / 19:10:23 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer


I morgon bitti tar vi vårt pick och pack och förflyttar oss ett par hundra kilometer åt nordost. Vi skall heja på pappa för allt vad vi är värda hela helgen. Hemma i Jyväskylä är vi åter på söndag kväll.

Vintervackert

Publicerat: 2009-01-09 / 16:21:56 | Kategori: Allmänt | 4 kommentarer

Vi har promenerat, ätit hos Thomas farföräldrar och besökt hans faster. Så gick den dagen.

Boring

Publicerat: 2009-01-09 / 10:38:09 | Kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Här händer inga stora saker idag. Vi är båda uttråkade. Så nu skall vi ta vagnen och kameran och gå ut på långpromenad. Farsan åkte i väg på tävling i morse.

Koncentrerat plask

Publicerat: 2009-01-08 / 19:58:06 | Kategori: Allmänt | 2 kommentarer

I Pargas får man bada fammos stora badkar. Det är skoj!

Fasen också!

Publicerat: 2009-01-08 / 10:43:32 | Kategori: Allmänt | 1 kommentarer
Skit öron. Ny penicillinkur.

Efter ett par dagar med mer gnäll än vanligt och ett par nätter med oroligheter, ville jag fara och visa upp ungen för en läkare. "Vänster öra ilsket rött".

Varken jag eller Thomas har någon gång haft öroninflammation, med detta hindrar tydligen inte Marius att drabbas. Ska det här bli vår plåga nu?

Kärleksförklaring

Publicerat: 2009-01-07 / 20:36:10 | Kategori: Allmänt | 7 kommentarer


Med odefinierbar färg i sina ögon, med ett rapmärke på nästippen, med lite matrester i ansiktet, med intorkad snor runt näsan och med sina få långa hårstrån från födseln i pannan, är han så älskad vår son. Mamma och pappa tycker att du är finast i hela världen!

Inhandlat

Publicerat: 2009-01-07 / 15:48:03 | Kategori: Allmänt | 3 kommentarer

Dagen har tillbringats i ett köpcentrum och Thomas inhandlade en minilaptop. Det är alltid svårt att hålla kontakt när han är utomlands, för det är ju svindyrt att ringa. På hotellen finns sällan mer än en dator och denna brukar ständigt vara upptagen. Så nu kan jag och Marius skypa med pappa då han är borta + att han kan läsa skruttisochjag.Vi var också till Ikea. Hittade en fin förvaringsmöbel som vi skulle behöva till sovrummet, men när vi såg att den vägde 82 jäkla kilon och lådorna var långa som flaggstänger så hamnade vi att skita i alltihopa. Det får funka att skyffla in saker under sängen tillsvidare.

Svunna tider

Publicerat: 2009-01-07 / 09:07:02 | Kategori: Allmänt | 3 kommentarer
Igår spanades min blogg in nästan 400 gånger. Det finns dock en dag som ni kikade in ännu oftare - med ännu mindre besöksantal, och det var den dagen jag födde. Det HÄR hade syster Anna loggat in och skrivit strax efter att jag krystat ut ungen och det HÄR hade Thomas skrivit när han kom hem från BB första kvällen. Thomas är fortfarande mäkta stolt över att ha publicerat det inlägg som hittills fått mest uppmärksamhet.

Jag är hemma ensam med Marius nu. Pappa är och skidar, farmor på jobb, och faster och farbror i skolan. Jag har fullt upp att vakta ungen som hittar på hyss för jämnan. Kunde ingen uppfinna kabellösa apparater?

Efter lunch ska vi åka in en stund till Åbo. Det var väl det.

Blodad tand

Publicerat: 2009-01-06 / 16:01:18 | Kategori: Allmänt | 3 kommentarer

Jag var så ivrig med mitt tävlande idag, att jag skidade för långt. Nej, skämt åsido, men på grund av en massa rådd och otydliga instruktioner, skidade jag fel för första gången i mitt liv. Jag får väl skylla på att jag är en aning rostig. Men roligt var det och nu funderar jag faktiskt på att skaffa skidlicens för i år och skida ett par tävlingar till.

P.S Jag vann ingenting, det var Thomas som fick två pokaler. Och Marius fick en "representationsfilt" (står Pargas IF Skiteam på den) av en föreningsaktiv.

Comeback

Publicerat: 2009-01-06 / 08:39:55 | Kategori: Allmänt | 4 kommentarer
Idag skall morsan ställa sig på ett par tävlingsskidor för första gången på två år. Jag kan ju erkänna att jag är en aning nervös. Jag känner också att  j a g  s k u l l e  h a  k u n n a t  t r ä n a  l i t e  m e r a.  G u l p !

Öhh, en aning lättroad?!

Publicerat: 2009-01-05 / 19:54:40 | Kategori: Allmänt | 7 kommentarer

Hujeda mig!

Publicerat: 2009-01-05 / 17:55:06 | Kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Efter 350 långa kilometrar och Eeeeemiiiil som snurrade i cd-spelaren, började vi snart kunna vartenda hyss som gossen i Lönneberga gjorde, när vi anlände till Pargas. Nu är det full fräs på, och varken Thomas eller jag behöver ägna någon uppmärksamhet åt ungen.

Vi packar (del 77)

Publicerat: 2009-01-05 / 09:34:47 | Kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Giraffen har fått ge vika för den här gosekaninen. Trots sin ringa ålder på fem månader, så har han (hon?) redan sett stora delar av Finland. Den är lite lagom grå och smutsig, luktar som jag vet inte vad och har hårda öron av all intorkad mjölk, mat och spya. Det är najs tycker Marius.

Nu är Ninen nerpackad liksom mycket annat. Men det lär ta en stund innan vi är påväg. Först ska Marius äta, bilen skall packas, jag skall via biblioteket och så skall vi äta lunch på skolan. Snart ses vi i Pargas!

Nostalgisk

Publicerat: 2009-01-04 / 18:52:44 | Kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Jag sitter här och förundras över hur fort bebistiden har gått. Jag visste att den skulle gå snabbt, men så här snabbt? Ibland saknar jag den yttepyttelilla skrutten, men nu är det mycket mer action. Var tid har sin charm.

Vår agenda

Publicerat: 2009-01-04 / 16:55:43 | Kategori: Allmänt | 1 kommentarer
Jag (vi) har två hektiska månader på kommande. Det kommer att bli ett liv i väskor och tusentals kilometer i bil. Redan i morgon bär det av till Pargas och hem till Thomas familj.

Detta är de två kommande veckorna:

5.1 -9.1       Hela familjen i Pargas
6.1               Mamma och pappa ska skida landsskapsstafett
10.1-11.1    Jämijärvi, pappa skidar finländska mästerskap
11.1-13.1    Hemma ett par nätter i Jyväskylä
13.1             Mamma och Marius åker till Österbotten
14.1-20.1    Mamma jobbar, undervisar i skidåkning i olika skolor, gamlamomma
                    sköter Marius
16.1-26.1    Pappa är nere i Mellaneuropa och tävlar
20.1             Mamma och Marius åker tillbaka till Jyväskylä
21.1             Mamma skall presentera sina första sidor till kandidaten

Dessutom börjar både mamma och pappa skolan igen - mamma på deltid och pappa på heltid.

Rosiga kinder

Publicerat: 2009-01-04 / 14:51:26 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Idag har vi varit utomhus fyra timmar i fjorton minusgrader och hejat fram farsan. Vi är lagom rosiga om kinderna. Må nu ungen ha fått sin beskärda del frisk luft idag, för ingen orkar pylta på honom en gång till.


Skaka galler

Publicerat: 2009-01-04 / 08:03:37 | Kategori: Allmänt | 1 kommentarer
Dumma unge. Just som vi fått ordning på nätterna igen, eftersom att ha varit sjuka, så börjar han med nästa trick. Skaka spjälor. Jag vet inte hur många gånger jag senaste natt var upp och lade ner ungen som stod upp och sken som solen när jag kom in i rummet (han sken inte som solen när jag inte var i rummet).

Nu är det packat och klart för att åka på tävling.

Lördagssällskap

Publicerat: 2009-01-03 / 18:33:23 | Kategori: Allmänt | 5 kommentarer

Idag när vi ändå rörde oss i Inkas trakter, så passade vi på att slinka in hos dem. Ungarna är ju helt underbara. Men stackars, stackars Inkas hår. Och om ni undrar varför Marius är utan byxor, så är det för att han sket ner sig och det var ingen som hann sätta byxorna på igen förrän han kröp i väg.

Tittat på lägenhet

Publicerat: 2009-01-03 / 15:59:23 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
På begäran uppdaterar jag angående lägenhetsvisningen som vi var på i eftermiddags.

Fördelar:                                                                                            
+stort                                                                                                   
+vi skulle bo grannar med Inka och hennes föräldrar
  också många andra barnfamiljer i området
+lugnt område, service nära                                                          
+relativt nya hushållsmaskiner                                                      -
+diskmaskin, stor frys
+radhus, terass med tak                                                                 
+bättre för Marius att vara ute när han blir större                        

Nackdelar:
-följaktligen högre hyra
-lite längre till skola/stan
-inga större renoveringar sedan huset byggdes på 80-talet
-innebär flytt
-dåligt med förrådsutrymmen, vallautrymmen (dock bra med förvaring i lägenheten


Och den stora nackdelen är att hyreskontraktet bara skulle sträcka sig 1,5 år framåt och det avgör väl egentligen hela beslutet. Men titta är alltid gratis.
                                                                                                  

Lördag

Publicerat: 2009-01-03 / 08:10:38 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
I helgen är det stora tävlingar en dryg halvtimme härifrån. Min syster kom hit igår kväll och har varit över natten och vid åtta i morse for hon och Thomas i väg. Eftersom det är en aning kylslaget (-17), beslöt vi att jag och Marius stannar hemma. I morgon kanske vi i stället far och hejar. Så hur vi skall få dagen att gå, återstår att se. Klockan halvtre skall vi i alla fall och titta på en lägenhet. Jag vet inte riktigt vad jag hoppas på, men först tittar vi, så får vi se sen.

Här kommer jag!

Publicerat: 2009-01-02 / 18:37:39 | Kategori: Allmänt | 12 kommentarer

Med stapplande steg

Sovning pågår

Publicerat: 2009-01-02 / 08:39:03 | Kategori: Allmänt | 1 kommentarer


...dock inte särskilt framgångsrik sådan. Idag skall pinnasängen sänkas till lägsta nivå!

En bild

Publicerat: 2009-01-01 / 20:56:07 | Kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Idag var vi äntligen ut med vagnen efter att vad som känns som ett evighetslångt uppehåll. Det var en aning kyligt, men Marius verkade inte bry sig. Han njöt för fulla muggar.

Red Bull + Battery?

Publicerat: 2009-01-01 / 18:52:50 | Kategori: Allmänt | 5 kommentarer

Härmed friskförklarar jag stans vildaste unge. Spädbarnstiden var ingenting jämfört med nu. I alla fall när vi inte drabbades av kolik. Nu är det full fräs på. Kryper, ålar. Fastnar under stolar och sängar. Äter snårapapper. River Marimekkoskålar. Suttar på sladdar. Smaskar på dosor. Omprogrammerar dvd:n. Stiger upp mot allt. FALLER! OCH GRÅTER.

Dessutom har ungen blivit mammig så tusan. Om han skulle få, skulle ha sitta i famnen jämt, dra mig i håret och kladda snor i hela ansiktet. Tack Gud i himmelen att vi får vila till klockan 8 i morgon bitti.

Eva tipsar

Publicerat: 2009-01-01 / 13:52:07 | Kategori: Allmänt | 3 kommentarer

Vi köpte en pusselmatta åt Marius till julklapp. Den är i elva bitar och är gjord av något sorts skumgummi. Denna kommer väl till pass åt vår klätterapa. Dämpar betydligt bättre än betonggolv. Rekommenderar varmt. Finns på Biltema, 6,50e.

Bitsk

Publicerat: 2009-01-01 / 10:13:14 | Kategori: Allmänt | 1 kommentarer
Då hade vi (äntligen) första tanden igenom.

Ett nytt år

Publicerat: 2009-01-01 / 09:31:02 | Kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Vi hade en ytterst trevlig nyårsafton. Vi gjorde inte något mer speciellt än åt middag med Jesse och Filippa på Fransmanni. Sedan förflyttade vi oss hem hit, nattade Marius, och sedan spelade vi spel och avnjöt ostbricka. Champagnen ligger ännu okorkad i kylskåpet, då vi redan låg i sängen vid tolv. Vi var (är) ännu alla lite sjukkrappliga och bestämde oss därför att ta en tidig kväll. Bra så.

Annonser
Vill du synas här? Ta kontakt med kakkakaffe@hotmail.com