Kvällens turnisse!

Publicerat: 2009-02-28 / 20:14:47 | Kategori: Allmänt | 1 kommentarer
Tävlingen är avgjord och denna gång så hade tvillingarna Tindra och Novas mamma Pia tur i lottningen! Grattis till dig! Åt alla er andra vill jag tacka för att ni deltog - jag önskar bara att jag hade fler priser att dela ut. Men det kommer nya chanser!

Bambi på hal is

Publicerat: 2009-02-28 / 18:30:52 | Kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Dagen bjöd på årets första skridskotur på en icke så åkkomfortabel is full av sprickor. Men med rosor på kinderna smakade teet och bullarna efteråt extra gott och vi har åter igen haft en trevlig dag.

Sitta hemma? Vi?

Publicerat: 2009-02-28 / 10:57:38 | Kategori: Allmänt | 1 kommentarer

För två jon som överhuvudtaget saknar tålamod och som blir rastlösa av att bara titta på varandra, så ska vi trots allt förverkliga dagens planer som innebär skrinning med fadder Caroline på sjön. Min rygg är långt ifrån bra, men efter att ha begärt skjuts till de sju kilometrarna som skulle krävas att promenera med vagn, pulka, skridskor och hela faderullan, så känner jag väl att jag skall kunna glida runt på isen en stund. Jag bannas också över det oavbrutna snöfallet som hindrar solen att komma till sin rätt. Vi börjar ha så mycket snö här i stan nu, att jag inte ens minns att det under mina barnsdomsvintrar skulle ha funnits såhär stora snödrivor. Duktigt folket, ni har stoppat den globala uppvärmningen.

Lady Gaga - Pokerface

Publicerat: 2009-02-28 / 09:29:02 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Det närmaste jag kommer nattklubbsstämning en februarilördag, är när jag iklädd mina nya, hotta jeansleggings och Thomas en tröja (eftersom alla mina egna är skitiga) dansar loss till NRJ på köksgolvet med Marius som klappar takten med köttstöten (ellervaddetnuheter) i betonggolvet.

På kvällens meny

Publicerat: 2009-02-27 / 19:31:38 | Kategori: Allmänt | 6 kommentarer

I stället för att klaga över min rygg som är i bedrövligt skick på grund av att en nerv är i kläm och att jag därför haltar mig fram mellan möblerna med olidlig smärta, så tänkte jag ladda upp en bild på den fettdrypande kebabpizzan alá Eva som skulle ha fått vilken turk som helst imponerad.


Dagens (hittills)

Publicerat: 2009-02-27 / 13:13:13 | Kategori: Allmänt | 1 kommentarer
Det är sist och slutligen inte så konstigt att vår lägenhet allt som oftast ser ut som en svinstia. Vi är ju aldrig hemma. Vi bara äter, byter kläder och sover här. Dagens rådgivningsbesök tog sex timmar. Ungefär som då man var liten och skulle hem från en kompis och det kom så många bilar när man skulle över den stora vägen. Men vi har haft det riktigt trevligt, jag och Marius, också idag. Vi har varit på café, gått i affärer, snurrat på loppis och ätit take away -kinamat hemma hos Caroline. Nu ska jag fortsätta heja på Finland i skid-VM.

På kvällskvisten

Publicerat: 2009-02-26 / 20:01:25 | Kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Det blev en snabb och enkel rödbetssoppa - men inte mindre god för det, till middag.

I morgon skall vi, i arla morgonstund, och i utlovad snöyra, traska tre kilometer in till stan till mödrarådgivningen. Jag hade egentligen tid för en och en halv vecka sedan, men den tiden glömde jag bort. Inte för något i världen att jag skulle ha glömt inskrivningstiden när jag väntade Marius. Jag hoppas ändå att barnmorskan hoppar över onödigt prat som tobakrökningens risker och alkoholanvändning. Annars ska det väl mätas blodtryck, kollas blod och pissas i en burk.

Just typiskt

Publicerat: 2009-02-26 / 16:44:08 | Kategori: Allmänt | 4 kommentarer
Thomas begav sig idag igen, med destination Mora och Vasaloppet i sikte. Vad gör jag då? Jo, låser mig ute med tomt batteri i telefonen. Nå, jag fick ändå i gång telefonen och ett samtal ringt till Carro i stan, som pantar på en extra nyckel, och efter ett möte på halva vägen så slapp vi äntligen in igen, men det blev ändå en onödigt lång dag på vift. Nu hoppas jag bara att minutvisaren gör ett snabbt varv, så jag får lägga ungen, för att sedan tillreda en middag som jag får äta i all min ensamhet.

Och, tävlingen som jag påstod skulle avslutas igår kväll avslutas ju förstås fredagen den 27 februari - precis som jag skrivit i kollaget. Detta är ännu ett tecken på min grava tankspriddhet och att mina dagar varken har namn eller datum längre.

Mer fisk åt Marius

Publicerat: 2009-02-26 / 11:05:23 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Jag skäms över hur sällan Marius får fisk. Fiskarbarnbarn som han är. Men är man van hemifrån att bara gå in i kylrummet och plocka åt sig dagsfärsk fisk, så far man inte till en stormarket och köper jagvetintehurgammal fisk för svindyra pengar. Men när vi är hemma hos morfar, då får Marius fisk. Och idag fick han burklax. Den verkade också helt godkänd.

Nu skall vi hem till Lauri, 6 månader.

Sådärja.

Publicerat: 2009-02-26 / 07:32:18 | Kategori: Allmänt | 2 kommentarer
Då hade vi ordning på nätterna igen (som råddades till efter magsjukan). Eller hoppas jag i alla fall. Marius sov 19-07 utan något som helst pip. Det är sist och slutligen ganska enkelt att få bort nattliga ovanor. Men jag erkänner att det känns allt annat än lätt just då, mitt i natten när ungen gråter. Men redan efter två eller tre nätter ser man resultatet. Nu ser jag åter ljust på inkommande helg. Det har nämligen varit Thomas som skött nattvällingen och tidiga uppstigningar den senaste veckan.

Vår underbara onsdag

Publicerat: 2009-02-25 / 16:40:24 | Kategori: Allmänt | 6 kommentarer
Vi har haft en helt underbar dag. Vi skidade trots allt den planerade länken på cirka 23-24 kilometer. Vid halva vägen drack vi kaffe och åt varma munkar och Marius fick eget mellanmål. Marius satt i övrigt förnöjt i pulkan och verkade inte desto nämnvärt beröras av varken upp - eller nerförsbackar. Eller egentligen sov han stora delar av skidturen.

Underbart vackert väder. Solglasögonen kommer till sin rätt.


Marius och mamma vid pausstället

 
Så här såg det ut när vi skidade. Marius sover. (Kvaliteten är inte den bästa, eftersom det är filmat med kameran.)

Dagens planer

Publicerat: 2009-02-25 / 08:06:56 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Vi har natt nr. 2 med mycket gråt och tårar bakom oss. 03:00 är det kritiska klockslaget då ungen vaknar och tror att han ska få sin vällingflaska. Men icke mera. Äter gör man på dagen. Nästa natt hoppas vi att han åter skall vara i gamla, goda mönster och sova klockan runt.

På förmiddagen skall vi och sjunga med andra bebisar och mammor. Vi har inte varit på Muskarit på evigheters evighet, eftersom jag har skola på onsdagar, men denna onsdag är jag ledig och då skall vi passa på.

Och sen skall jag och klippa mig! Jag har inte varit och klippt mig sedan juni förra året, så det är verkligen på tiden.

Och sen efter det. Då ska vi hela familjen bege oss på skidtur. Planen är att skida till en stuga, vilket skulle bli en tur på sammanlagt 24 km, men vi måste fila på planerna. Vi köpte en ny, bättre pulka åt Marius, men det är trots allt ganska tuff terräng med flera långa och branta nedförsbackar.

Det var väl det. Tillsvidare.

Edit: Förresten, i kväll avslutas tävlingen. Kom ihåg att lämna en kommentar om du vill vara med!

En "hemlighet" till

Publicerat: 2009-02-24 / 20:17:00 | Kategori: Allmänt | 9 kommentarer
Det som många av er inte visste, var att det var meningen att det skulle bli bröllop i sommar. Vi har redan i flera år funderat på giftemål, men det har "bara inte blivit av". Nu var allt i det stora hela färdigplanerat för fest i juni. Men, allt blir ju inte riktigt som man tänkt sig och nu kommer vi att skjuta på bröllopet till våren-sommaren 2010. Dels för att jag redan har världens finaste klänning som jag köpte begagnad med Marius i november, dels för att jag inte vet i hurdan form jag är, som nästan höggravid kossa. Det känns lite bittert, eftersom vi sett framemot giftemål och bröllopsfest, men å andra sidan kommer det ett nytt år innan vi ens hunnit blinka.

Nu har vi i stället bestämt oss för att åka på en semester i början av sommaren. Jag var och hämtade resekataloger när jag var nere på stan idag, men det finns ju huuur många alternativ som helst.


Nu får ni gärna utifrån egna erfarenheter, komma med förslag på ställen som är värda att resa till. Våra enda krav är att det är en barnvänlig plats och ingen typisk och nersliten semesterort. Gärna ett mindre ställe, med andra ord.

När ungen har för mycket energi

Publicerat: 2009-02-24 / 14:06:35 | Kategori: Allmänt | 2 kommentarer
Vi tog ungen under ena armen och gåkärran under andra och for till universitetet. Efter en timme var myrorna i brallan försvunna, och det var en trött och svettig unge med röda kinder som somnade i vagnen medan vi åt ärtsoppa och dagens första fastlagsbulle.


Att handla mat

Publicerat: 2009-02-24 / 08:23:43 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Igår var vi då och fyllde på kylskåpet, igen. Det är i och för sig en rätt trevlig familjesysselsättning när Thomas är med som bärhjälp. Dessutom älskar också Marius att handla - det finns oftast många barn att titta på i matbutiken. Men det är inte heller så att man känner sig lite vuxen när man får ett sånt här kvitto, bär hem tre matkassar och parkerar på familjeparkering med farmarbil. Det mest komiska är ändå, att skulle det ligga en ciderburk på bandet tillsammans med alla dessa varor behöver jag inte visa ID, men skulle jag komma själv med en cider till kassan, så är ID ett måste. Det är testat. Ibland är man mer vuxen, ibland mindre.

Mat är gott!

Publicerat: 2009-02-23 / 19:43:58 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Vi har just avnjutit en middag bestående av bakad potatis med räkröra, bacon och en vegetarisk röra. Resultatet av detta blev att vi nu ligger stinna och utslagna på varsin soffa medan disken svämmar i köket. Må vara att vår unge är morgonpigg, men det får han vara så länge vi får många, många timmar lugn och ro på kvällarna. Thomas har också föreläsningsfri skolvecka och vi får ha honom hemma med oss i hela tre dagar innan han far på Vasaloppet.

Gravidstatus

Publicerat: 2009-02-23 / 13:38:55 | Kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Vecka: 13
Mage: Liten bula
Trötthet: Lättat
Illamående: Nej. Det tidigare illamående hörde väl ihop med magsjukan i alla fall.
Vikt: +2kg
Byxor: Alla jeans går fortfarande utan problem på. Detta tack vare att jag fortfarande ligger på -4 kg från startvikten med Marius.
Måste ha: Inget speciellt. Mat som mat.
Humör: Stabilt.

P.S Bullen i ugnen är fortfarande utan namn, vi har inte hunnit diskutera era namnförslag. Ett pris kommer dock att lottas ut bland förslagen inom kort. D.S


Så inte Marius också hamnar i radion

Publicerat: 2009-02-23 / 07:20:54 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Då pappa är i radion måste mamma vara extrasnäll mot sonen och ägna honom 100 procentig uppmärksamhet, så att han inte får ett utbrott som hörs i hela svenskfinland.

Vi i slalombacken

Publicerat: 2009-02-22 / 19:37:31 | Kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Thomas och jag i slalombacken

Med farmor som barnvakt åt ungen som sov bredvid liften, så passade jag och Thomas på att åka slalom respektive snowboard. Det blir inte många gånger som vi har möjlighet att åka tillsammans, så man får passa på när tillfälle erbjuds.

Dagens bilder

Publicerat: 2009-02-22 / 17:01:57 | Kategori: Allmänt | 3 kommentarer
Oj, vilken utedag vi har haft. Vi började först med en knapp två timmars skidtur på sjön, inkluderad picknick med smörgåsar, varm choklad och chokladbollar. Sen for vi bara hem och byta kläder och så fortsatte vi till slalombacken. Nedan kommer bilder från skidturen.


Världens coolaste Marius. Jag tror att nästan att varenda en som kom emot, tittade på honom och flinade.


Faster drar Marius


...och nu är det farmors tur


Pappa och Marius


En ful fisk

Publicerat: 2009-02-22 / 08:08:33 | Kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Vår unge kan inte uppträda normalt längre. De senaste dagarna har han hållit på och grimaserat på det här viset. Och ju mer man skrattar åt honom, desto mer spelar han teater - förstås.

Idag styr faster och farmor åter kosan hemåt. Det har verkligen varit lyx med dem i huset. Ann-Sofie har lekt med Marius från morgon till kväll och det är fascinerande att se hur en åttaåring och en 9 månaders unge kan leka och kommunicera tillsammans.

Nu skall vi i alla fall packa picknickväskan och bege oss ut med skidor och pulka på sjön. Tyvärr ser man ingenting av solen, men vi kan ju ändå hoppas på en fin dag.

Tävlingsdags

Publicerat: 2009-02-21 / 10:46:48 | Kategori: Allmänt | 32 kommentarer


Maxomorra är webshopen som har priser som passar de flesta plånböcker. Sortimentet är inte så stort, men däremot av hög kvalitet. I alla fall jag ser det som fördel att inte behöva klicka igenom tretton sidor med bodys för att sedan bestämma sig för en. Dessutom är utformade så att de passar både pojkar och flickor. Maxomorra skickar också gärna försändelser till Finland. De har nu även öppnat (inte helt färdig) en finsk version på sidan, där man bland annat ser priserna i euro.

Nu har någon chansen att vinna ett valfritt plagg från maxomorra. Vem som helst kan delta. Det enda du behöver göra, är att klicka dig in på sidan och titta vilket plagg du skulle vilja ha. Lämna sedan bara en kommentar och e-postadressen i adressfältet. Och som vanligt så får man tre extra vinstlotter om man lånar mitt kollage och publicerar det på sin egen blogg. Tävlingen avslutas 27 februari 21.00.

Busungar x 2

Publicerat: 2009-02-21 / 08:38:39 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Barnprogram på gång

Både farmor och faster är på benen idag igen, och vi hoppas på en dag med mera bus och aktiviteter än igår.

Marius 9 månader

Publicerat: 2009-02-20 / 16:58:42 | Kategori: Allmänt | 2 kommentarer
Det känns som jag skulle kunna jämföra veckor med månader. Om ynka tre månader blir det kalas!

Lä, lä, lä, lä, lääää, lääää.....

Stämningen i det här huset är väldigt lamslagen för tillfället. Farmor och faster ligger i varsin säng och sover, båda har spysjuka. Det känns som om spysjukan förföljer oss vart vi än far. Och jag kan aldrig i världen tro att vi, två och en halv vecka efter egen magsjuka, fortfarande skulle bära på smittan.

Nu väntar jag bara på att klockan skall bli sju så vi får lägga ungen för natten. Jag och Thomas skall fara till stan och äta. Det har inte blivit många minuter tvåsamhetstid på sistone. Men kvällen blir kort, eftersom Thomas sticker i väg på tävling redan 05:30 i morgon bitti.

Flitig som en myra

Publicerat: 2009-02-20 / 10:13:11 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Jag befinner mig i biblioteket. Jag fick ingenting uträttat under gårdagen, men nu har jag hittat flytet  med sisuasken och godispåsen bredvid mig. Jag sände just i väg ett arbete och nu skall jag påbörja ett annat.

Mamma, titta!

Publicerat: 2009-02-19 / 18:50:34 | Kategori: Allmänt | 5 kommentarer

Titta vad jag kan!

Dagen för sin niomånaders dag, lärde sig ungen stå på allvar. Det har varit på gång en tid, då han övat på att släppa händerna, men han har aldrig stått längre än några sekunder förrän han plumpat på rumpan. Idag ställde han sig upp för egen maskin och så stod han. Ni skulle bara ha sett stoltheten lysa i hans ansikte, då han upptäckte att han stod utan stöd.

Eva tycker till

Publicerat: 2009-02-19 / 12:28:03 | Kategori: Allmänt | 5 kommentarer
Idag fick vi tre stycken brev från den värsta instutionen som finns. Eller okej, de är våra största sponsorer, men de är inte lätta att ha och göra med. Jag pratar alltså om FPA, Folkpensionsanstalten.

Min mammaledighet är slut. Men jag sörjer inte. Verkligen inte. För nu kommer jag att börja få ett parhundra euro mer i månaden. Då jag går på vårdledigt i stället. Hur är det möjligt, tänker ni. Många skriver ju sig arbetslösa efter mammaledigheten, eftersom arbetslöshetsunderstödet för en som jobbat oftast är högre än vårdtillägget. Andra tar emot vårdtillägget - som är lika för alla, men får det svårare ekonomiskt. Jag å min sida, kommer att få mera pengar i månaden. Detta berättar lite om hur dålig (rent ut sagt usel) mammapeng jag har haft.

Nej, jag har ju inte jobbat och på detta sätt hunnit höja min mammapeng. Men jag har studerat heltid. Detta spelar alltså ingen roll. Jag som studerande mamma behöver tydligen inte lika mycket pengar som en trettioårig mamma som hunnit jobba några år. Min unge är alltså billigare att uppfostra än en arbetande mammas unge. Jag har ju också förstås hunnit spara ihop lite pengar efter mina jobbår. Lägg till ironin i föregående mening.

Och det allra mest skrattretande, är minister Liisa Hyssäläs uppmaning: Studerande, skaffa barn! Snälla, lilla, rara Liisa, med vilka pengar?

Men staten skulle göra stor ekonomisk vinning på att folk skulle skaffa ungar under studielivet, jämfört med i arbetslivet. En unge till en studerande mamma är ju billigare att föda upp en unge till en arbetande mamma. I alla fall enligt staten.

Jag vill ändå tacka Jyväskylä stad för kommuntillägget. Stadens månatliga kommuntillägg, är klart högre än vad jag ens fick av min gamla hemkommun Korsnäs som årligt stipendium.

En ny, bättre dag

Publicerat: 2009-02-19 / 08:43:18 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer

En av Marius många miner

Farmor och faster dök upp på kvällskvisten igår, och när ungen meddelade om väckning 6:10 i morse, skuffade jag sambon ur sängen och pluggade i öronpropparna på mig själv. När jag själv segade mig upp vid åtta, hade alla ätit sin frukost, mikron var skinande ren och disken var diskad. Nu borde jag masa mig till biblioteket och utnyttja svärmor för allt vad jag är värd.

Polis, polis, potatisgris

Publicerat: 2009-02-18 / 18:49:23 | Kategori: Allmänt | 2 kommentarer
Jag kan lova att det dröjer innan jag far nånstans igen. Vi är hemma och jag är så trött, så trött att bara tårarna sprutar. Ja, jag är väl en aning hormonstinn också.

Det var tajt, så tajt när jag skulle från jobbet till busstationen. Åsa stod med Marius och väntade vid bussplattformen i Vasa och jag gasade på så mycket jag vågade. Som kronan på verket, grädde på moset och pricken över i:et, så kom polisen emot bakom en sänka. Jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta. Jag var väl medveten om att jag körde för hårt och det var bara att hoppa in i polisbilen och ta emot böteslappen. Det känns som det var plus minus noll med att ha jobbat. Och all övrig stress det förorsakat. Vi missade ju förstås också bussen, men vi tog till plan B och Åsa fick packa unge och väskor i bilen igen och i varsin bil på olika håll körde vi till nästa möjliga hållplats, dit vi som tur var, hann före bussen. Resten av vägen följde väl någorlunda planerna, men visst kunde man leva ett lättare liv (om än mindre händelserikt också).

Håhå, hitje farase

Publicerat: 2009-02-17 / 20:27:30 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Morgondagen är åter en resdag. Vi (eller i alla fall jag) längtar hem. Hem till pappa och sambo. Och så var det det här, hur vi skulle ta oss hem. Jag lider för tillfället av tågallergi. Eller reseallergi överhuvudtaget. Så i morgon skall vi prova en ny sak. Efter jobbet åker jag direkt till Vasa, dit också Åsa kommer med Marius. Därifrån hoppar vi på en buss och efter två timmar är det meningen att vi skall hoppa av mitt ut i ingenstans. Där hoppas vi då att Thomas väntar på oss, så får vi åka bil resten av vägen. Vi får se vad det här blir till.

Denna konversation pågick under planeringen:

Jag: Klarar Marius av att sitta i bussen två timmar?
Anna: Nää...
Jag: Men i och för sig så kan han ju stå och se ut genom fönstret...
Åsa: Ja, han är en bra karl!


Nybörjarfotograf

Publicerat: 2009-02-17 / 19:37:14 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Medan Anna var i skolan, lånade jag hennes kamera och trixade med solljuset. Av alla bilder var 95% värdelösa, men denna får duga.


Utnyttjande av barnvakt till fullo

Publicerat: 2009-02-17 / 14:19:04 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Jag kommer in, hoppar i duschen och far igen. Mat hos Pernilla. Ungen mötte jag i dörren. Han har det bra med sina mostrar.

Sov unge, sov!

Publicerat: 2009-02-17 / 07:19:51 | Kategori: Allmänt | 6 kommentarer
Klockan 8:03: Ungen ut på sin första sovning. Då alla andra i huset behagar vakna. Orsak: Monstret stiger upp före sex om morgnarna. Åh, jag blir så trött. Och så äter han sin förbannade vällingflaska mitt i natten. Jag förstår inte. Han äter sådana mängder under dagen och kvällen och efter sex timmar sömn är han hungrig igen. Och det är inget sånt där snuttande. Han är lika hysterisk som när han var två veckor gammal och bröstet skulle fram på sekunden. Flaskan tömde han senaste natt på två minuter och sex sekunder. Ja, jag tog tid.

Jag är hemma. Ännu. På grund av att termometern visar minus 22, så blev min dag modifierad. Börjar senare, slutar senare. Nästa punkt på programmet är klädtvättning.

Tillägg: Jag vet inte hur medvetna ni är om det, men klockan går ju "fel" på bloggen. Den visar alltså svensk tid. Om ni nån gång undrat, varför min tid och bloggens tid inte alltid går ihop.

Grinolle

Publicerat: 2009-02-16 / 20:03:11 | Kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Så här såg det ut härommorgonen då morfar kom in för att säga hejdå i sin fiskemundering. Det var väl inte så lyckat avsked om man säger som så.

En dag på jobbet

Publicerat: 2009-02-16 / 18:21:07 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Jag var så glad när jag körde hem från jobbet idag. Glad att jag har ett så underbart jobb. Och glad för att jag valt så himla rätt yrke. Nu jobbar jag ju bara några dagar. Men jag skulle gärna jobba mera. OM jag inte först skulle behöva resa sex timmar för att komma hit, OM jag inte skulle försöka studera och OM jag inte egentligen skulle vara mammaledig. Men en hög glada ungar med rosiga kinder på skidor och en strålande sol på himmelen, kan faktiskt inte bli så mycket bättre.

Men det är fysiskt tungt att stå på skidor fem timmar per dag och det är inte så att man är trött just nu. Marius hade haft det finemang hemma med moster idag, och det var inte mer än att han kastade en blick på mig när jag kom hem. Nu sover ungen och jag ska ligga på soffan resten av kvällen. Sen finns det ju faktiskt Sveriges kanaler här hemma.

Marius åker skoter

Publicerat: 2009-02-15 / 20:55:38 | Kategori: Allmänt | 3 kommentarer
Dagens sista bilder visar Marius premiärtur med skotern. Helt oberörd satt han i moffas famn och åkte några varv runt gården.

I morgon ska jag undervisa en hel hög med ungar i längdskidåkning. Jag håller tummarna för strålande solsken - speciellt då uppskattar man utomhusarbete som allra mest. Marius ska vara med moster Åsa, som just återvände hem från helgens tävlingar.

Godnatt.


Marius äter glass

Publicerat: 2009-02-15 / 16:54:06 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Vår far bjöd oss, tack vare Annas födelsedag, på middag vid byns restaurang. Efter en utomordentlig huvudrätt, så högg vi in på glassen till efterrätt. Det var inte bara vi "stora" som tyckte att glassen var god...


Till mammas stora förargelse satt Marius i moffas famn. Efter en sked var det gjort.


Snålvattnet bara rinner! Mera, mera meeeera!


Måste ta saken i egna händer. Hugger in på hela skålen.

Ja, mamma var väl inte så glad över att ungen glatt smaskade i sig Sias apelsinchoklad-glass med chokladsås, men låt vara. Det är ju inte varje dag som man får gå på restaurang med moffa. Det kan ändå berätta åt dig Marius, det kommer inte att bli en vana, bara så du vet.

Söndagssvammel

Publicerat: 2009-02-15 / 09:04:08 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Jag kan i allafall lova er, att gårdagen var en sån sällsynt vacker vinterdag, att det inte kommer att komma många sådana här dagar mer i vår. En värmande sol från en klarblå himmel, några minusgrader, glittrande snö... Ja, ni vet. En riktigt klyschig vinterdag. Tyvärr var jag inte själv ut på sjön, men min lillayster Anna , som för övrigt fyller 18 år idag, var ute med skotern och knäppte några hundra bilder. Dessa är alltså lånade av henne.


Min pappa. En yrkesfiskare i arbete.


Familjens båthus

Igår kände jag verkligen kontrasterna mellan stad och landsbygd. Trots att Jyväskylä inte är en jättestor stad (ca. 100 000 inv.), så känns Molpe ändå litet med sina 550 invånare. Inga bilar, någon enstaka människa ute och går... Allt är bara så stilla. Vi trivs superbra i Jyväskylä. Den stora nackdelen är att vi bor långt ifrån släkt och vänner. Och är man född Molpebo, så är man alltid Molpebo. Det blir spännande att se var vi skall bo i framtiden.

Mammas älskling

Publicerat: 2009-02-14 / 19:10:54 | Kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Marius i ett nötskal

Tuttkonstnär

Publicerat: 2009-02-14 / 16:47:51 | Kategori: Allmänt | 1 kommentarerGrattis faster!

Publicerat: 2009-02-14 / 08:16:05 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Det var inte länge sen jag skrev inlägget om hur bra jag är på att glömma födelsedagar. I går då så fyllde Marius faster 8 år. Vilket jag glömde bort. Nu gratulerar jag dig här: fina, underbara, duktiga, goa, söta tös! Grattis Ann-Sofie på 8-årsdagen önskar både Marius och Eva. Vi längtar tills du kommer på onsdag!


Köpes: bilstol

Publicerat: 2009-02-13 / 21:43:13 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Jag har ju en hel del läsare, så jag kan ju försöka pröva att lyckan bland er. En bättre begagnad bilbarnstol köpes illa kvickt. Vi behöver en stol till moffas bil. Helst skall den vara bakåtvänd. Jag kan hämta den - med vissa begränsningar. Vore tacksam om ni hade något att erbjuda! Skicka mail till eva_champion@hotmail.com.

KÖPT!

En bild

Publicerat: 2009-02-13 / 19:03:25 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Marius har stenkoll på vad som händer och sker

Nu är vi i Molpe

Publicerat: 2009-02-13 / 15:21:22 | Kategori: Allmänt | 1 kommentarer
Efter 717 ändringar, bestämde jag mig slutligen för att åka med ett helt annat tåg. Det blev en aning hektisk morgon, men nu är vi ändå i Molpe. Och tågresan gick väl egentligen helt okej, även om ungen så gott som vägrar sova varje gång vi åker tåg. Nu sitter jag med laptopen i famnen och benen uppkastade på vardagsrumsbordet - moster Anna sköter matning och skitblöjbytning. Det är faktiskt lyx.

Kvällsfrustration

Publicerat: 2009-02-12 / 20:43:51 | Kategori: Allmänt | 5 kommentarer
Förresten. Vi ska ju åka till moffa i morgon. Jag skall jobba måndag-onsdag och då ser jag ingen orsak i att vi skall sitta ensamma här hela helgen, eftersom Thomas har tävlingar. Jag är faktiskt inte det minsta sugen på en tågresa i morgon, och inte blev det bättre av att tidtabellerna är helt uppåt skogen. Det hittills bästa alternativet inkluderar två timmars shopping i Tammerfors. Men det startar okristligt tidigt och med inget packat plagg kvart före tio och en trött Eva, så känns också detta som ett dåligt alternativ. Jag ber till högre makter; ge oss ett privatflygplan. Ibland blir jag bara så fruktansvärt frustrerad att Finland måste vara så stort.

Lyckohormonet

Publicerat: 2009-02-12 / 18:35:56 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Som gubben i lådan ringde på Pernilla T på dörren och kom för att gratulera. Skidklädd som hon var berättade jag mina tankar om en skidlänk och hon uppmanade mig att komma med.

Tretton kilometer senare är jag halvdöd men fylld av endorfiner. Ungen har nattats och Thomas är ute och nöter spåret. Plättsmeten, gjord på mycket smör och rödmjölk, står på bänken och sväller, och tillsammans med glass och sylt ska vi snart njuta av delikata smakupplevelser.

Vi har tråkigt

Publicerat: 2009-02-12 / 14:58:46 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer

En av de få mysbilder som finns på Marius

Idag har vi inte uträttat ett dyft. På förmiddagen var vi och simmade rätt länge, men resten av dagen har vi bara varit hemma och haft tråkigt. Marius har dock återigen insett att mat gör livet värt att leva och lassat in förkrossande mängder. Vackert så. Nu väntar vi på att pappa ska stövla in genom dörren när som helst. Kanske jag skulle fara och skida?

Godmorgon

Publicerat: 2009-02-12 / 07:36:14 | Kategori: Allmänt | 2 kommentarer
Det var med ett brett leende som jag loggade in på bloggen och läste era förslag åt magen. Fint jobbat, men fortfarande får man ju naturligtvis komma med förslag.

Vi ska packa väskan och fara och simma. Det är evigheter sedan vi senast var till simhallen och med ungen i fullständigt skick, så ska vi plaska för allt vad vi är värda.

We need help

Publicerat: 2009-02-11 / 20:22:06 | Kategori: Allmänt | 13 kommentarer
Vi behöver ett arbetsnamn åt ungen i magen. Marius kallades ju för skruttis ända från första början. Jag vet inte varifrån det kom, det fanns bara en liten skrutt i min mage. Därav också bloggens namn, som jag startade några dagar innan den beräknade födseln i maj. 

Nu finns där ingen skrutt och ni får använda er fantasi och komma med förslag. Det bästa förslaget kommer att förutom äran, också att belönas med en present. Seså, sätt igång nu.

Vi flyttar

Publicerat: 2009-02-11 / 18:47:23 | Kategori: Allmänt | 1 kommentarer
Barnvagnsförvaring hittad. Cykelförråd finns. Bilplats ja. Ny diskmaskin införskaffas. Dusch ordnas. Hyran överenskommen - vi är nöjda. Vallning av skidor måste lösas. Lägenheten på våning två utan hiss omöjlig att flytta. Kontraktet skrivs i mars. Inflyttning sker sista dagarna i maj.

Fortfarande bara en vanlig onsdag

Publicerat: 2009-02-11 / 14:53:35 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer

En gammal bild på Marius, som jag övade mig på i photoshop

Ikväll skall vi och förhandla om lägenheten. Vi kommer högst antagligen att flytta till den lägenheten som jag skrev om för någon vecka sedan. Den hade sina brister, men då man ser hur få hyreslägenheter som erbjuds i just detta område, är det svårt att veta om vi skulle hitta något bättre. Flytten sker ändå inte förrän den 1.6, eftersom ägaren är lärare och egentligen bor på annan ort, men använder bostaden under arbetsveckorna. Vi får alltså greja med kontrakt, uppsägningar, adressändringar o.s.v i lugn och ro.

En helt vanlig onsdag

Publicerat: 2009-02-11 / 08:31:39 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Det är en helt vanligt dag i Laajavuori idag. Sonen sover förmiddag, Thomas är i skolan och även jag har skola idag. Jag skall presentera mina första sidor till kandidaten (vilket jag egentligen skulle ha gjort för flera veckor sedan, men som jag fick flyttat). Det känns dock inte så givande, eftersom jag är allt annat än nöjd med vad jag hittills presterat. Det har inte precis funnits överdrivet mycket tid de senaste veckorna att skriva, men nästa vecka kommer farmor, faster och farbror hit, så då får jag flytta till biblioteket och skriva för brinnkära livet.


Tack

Publicerat: 2009-02-10 / 21:11:57 | Kategori: Allmänt | 2 kommentarer
Ikväll har ni verkligen inte sparat på kommentarerna. Sånt värmer. Speciellt när man blir hyllad som morsa. Det är sällan man får beröm för mammaskapet. Trots att man alltid försöker sitt bästa, är det ändå ibland svårt att veta vad som är rätt och vad som är fel. Men nu är det slut med mina kvällsfilosofier. En ny dag väntar imorgon.

Sätt er ner gott folk!

Publicerat: 2009-02-10 / 16:17:34 | Kategori: Allmänt | 37 kommentarer

Sitt ner, ta ett djupt andetag och förbered dig på chock innan du scrollar ner.
Ja, har du dåliga ögon eller annars bara är trög, kan jag också skriva i klartext. Marius ska bli storebror. Jag är gravid.


Och när första reaktionen är över, så kan ni stänga munnarna. Eftersom jag kan tänka mig att de flesta sitter med lite smårynkad näsa framför datorn och undrar om det där nu riktigt var planerat, så kan jag redogöra detta för er.

Nej, det var verkligen inte planerat. Men vem har sagt att livet blir som planerat? Som Thomas sa, vi håller på och planerar dagar, veckor och år framåt och ändå kan man inte ens vara säker på vad som händer i morgon.


En tvåa önskades tätt, men våra "kloka" huvuden sa att det är bäst att få undan studierna först. Alltså skulle en tvåa komma först om 3-4 år. Jag fick tillbaka min mens i november efter att ha slutat amma, men sen kom den inte mera i december. Jag var ändå inte särskilt orolig, eftersom det ändå var ett och ett halvt år sedan jag hade haft mens och tänkte att systemet inte kommit i gång på riktigt. Jag gjorde ändå ett graviditetstest innan nyår - bara för att. Testet var negativt och jag fortsatte vänta in mensen. Dagar kom och gick och jag började inbilla mig att min tidigare platta mage, som jag så stolt lyckats greja efter förra graviditeten, plötsligt började se "bullig" ut. Dessutom var min navel mjuk och konstig. Jag tänkte ändå att det var mina hjärnspöken som spelade mig ett spratt, eftersom jag inte riktigt vet hur det här har gått till. Men när jag återvände till Jyväskylä efter min senaste Molpevistelse, köpte jag ett nytt test och denna gång skrek det två streck om testet (=positivt). Thomas befann sig, liksom förra gången jag gjorde positivt graviditetstest, i Österrike och han visste direkt vad det var frågan om då jag ringde.


Jag var så chockad den onsdagen, så jag inte visste vart jag skulle ta vägen. Mest av allt tänkte jag på skolan - jag kommer ju aldrig att bli utexaminerad! Thomas var dock överlycklig och visade sitt fulla stöd. Men jag kan lova att följande vecka gick rekordlångsamt, innan Thomas kom hem och vi kunde prata ordentligt.


Nu ett par veckor senare, har jag/vi smält det hela och det känns bara bra. Eller bra och bra. Förra veckan var jag illamående upp till öronen och jag var så trött att jag skulle kunnat sova igenom dygnen, och detta i kombination med spysjuka, diarré och en frånvarande Thomas var den värsta möjliga kombinationen.

Vi vet att vi kommer att få omprioritera saker och ting en aning. Thomas blir till exempel tvungen att hålla mera "hemmaläger" i höst, eftersom vi trots allt är rätt ensamma här i stan. Skolan dröjer förstås ytterligare, men säg den som inte hinner jobba tillräckligt. När mina vänner sedan börjar skaffa ungar, så får jag knycka deras moderskapsvikariat. Men med en dag i taget vet jag att detta kommer att gå hur bra som helst. Tillökningen är också orsaken till att vi ska ha en större lägenhet. Vi gick ju lite i tankarna innan, men nu känns det som det är en nödvändighet!

Och vad gjorde vi idag då? Jo, vi har varit på ultraljud och spanat in det lilla, lilla livet som låg och sprattlade. Det är en känsla som inte går att beskriva, då man får se att det faktiskt finns något där inne i magen. Allt såg fint ut och nu håller vi tummarna att allt går vägen fram tills i början av september då vi senast önskar att vår nya familjemedlem tittar ut. Marius kommer då att vara ett år och tre månader gammal.

Vi önskar inga samtal ikväll. Jag har skolarbete upp över öronen och har inte tid att sitta i telefon hela kvällen. Däremot kan ni ringa en annan dag om ni vill, skriva en kommentar eller maila mig på eva_champion@hotmail.com om ni råkar ha något på hjärtat.

Det var mitt livs längsta blogginlägg. Om ni orkat läsa såhär långt. Ni får gärna vara med och följa med på vår resa. Resan mot ett nytt liv.


A men inte B

Publicerat: 2009-02-10 / 07:35:26 | Kategori: Allmänt | 1 kommentarer
Idag har vi storslagna planer. Eller njae, såå stora är de väl inte, men desto mer spännande. Ni får tyvärr finna er i att återkomma igen på eftermiddagen.

Bra måndag

Publicerat: 2009-02-09 / 16:10:29 | Kategori: Allmänt | 5 kommentarer

Mannen i våra liv är har återvänt hem. Men han frågade redan försiktigt om det är okej att åka på fredagen igen. Jag vill påstå att det är tur att jag själv hållit på med tävlingsidrott och vet vad det innebär. Det är också hans jobb, men jag sticker inte under stol med att det emellanåt är lite jobbigt - det är ju på helgerna andra är lediga. 

Men sonen sparade lyckligtvis dagens dynglass enkom åt pappa. Två på raken till och med. Vår måndag har också varit rätt okej. Trots lång skoldag, så gav solstrålarna som beskådades inifrån klassrummet extra krafter och sonen är på ett sprudlande humör fastän han äter minimala mängder. En ny vecka med nya möjligheter.

En muntrare kväll

Publicerat: 2009-02-08 / 19:32:36 | Kategori: Allmänt | 3 kommentarer

Välkommen tillbaka Marius, den glada, underbara sonen som mamma känner

Marius återvände äntligen från trollens förvar klockan fem ikväll. Det var en lycklig mamma som sög i sig kraft från sonens skratt och leende och det blev en riktigt bra avslutning på en för övrigt rätt värdelös vecka. Dock fick jag inte i honom en droppe välling innan läggdags och grötkastrullen iddes jag inte ens sketa ner ikväll. Jag fick också gå till butiken och köpa fyra månaders puréer idag, och detta slank någorlunda ner. Men jag överväger faktiskt att väcka sonen med en vällingflaska innan jag själv går och lägger mig.

Nu borde jag förbereda morgondagens föredrag. Jag vet dock inte om någon är på benen för att orka sköta Marius. Vi har nämligen lyckats smitta ner alla med magsjukan.

Ödsligt, ödsligt

Publicerat: 2009-02-08 / 09:12:37 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Även Marius har upptäckt det stora nöjet med dammsugaren

Jag kan inte annat än skriva att det är lite småödsligt här. Vi lyckades trots allt smitta Sandra med magsjuka. Och en annan matvägrar och har gjort det  i mer eller mindre än vecka. I början var det inte så farligt, för på något sätt fick man i honom maten lurad, men nu är det tvärstopp. Det skakas på huvudet och knips ihop med läpparna. Igår kväll fick jag varken i honom gröt eller välling innan läggdags, och detta resulterade i en vrålhungrig unge under natten. Så i natt har ungen ätit två vällingmål. Det känns väldigt givande, eftersom det är över ett halvår sedan han senast åt två gånger under natten. Marius har verkligen under helgen visat att föräldraskapet  inte är en rosenskimrande dans och jag är rädd för att det dröjer innan Sandra vågar sig hit igen.

Det har blivit mycket skitsnack på sistone

Publicerat: 2009-02-07 / 12:51:44 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Med främmande i huset ids jag inte sitta framför apparaten. Jag kan ändå berätta att Sandra är en utmärkt stand-in för Thomas. Hon sköter bland annat disken exemplariskt.

Vi har hittills denna dag gjort en mindre lyckad stadsresa. Eller mindre lyckad på det sättet att Marius fortfarande dålig i magen och sket ner sig två gånger under femton minuter. Detta var en stor påfrestning för mamman som inte hade några andra alternativ än att snällt byta, och det var väl en himla tur att jag idag, tänkt på att ta med reservkläder. Nu hoppas jag att ungen sover läääänge, för jag ska krypa ner under täcket mitt på ljusan dag och samla krafter.

Två frågor

Publicerat: 2009-02-06 / 11:28:04 | Kategori: Allmänt | 4 kommentarer
När börjar barn få någon sorts verklighetsuppfattning? Jag menar att man inte kastar sig över soffkanten eller kryper över hela sängen och fortsätter att krypa fast tomma intet kommer emot. Nej, vår son har faktiskt aldrig *peppar, peppar* fallit ur sängen eller soffan ännu, tack vare hittills uppmärksamma föräldrar som hunnit nappa tag i ena vristen. Annars skulle nog ungen ha varit ihjälfallen redan. Men dröjer det liksom ett halvvår eller ett år ännu innan han lär sig skilja på golv och inte golv?

Sen håller jag redan på, efter några dagar, att bli galen av denna mammasjuka. Han är inte blyg, verkligen inte, men här hemma ska han upp i famnen heeeela tiden. Och så fort man vänder ryggen till så pittrar han. Jag menar, jag har faktiskt annat att göra om dagarna än att gå och bära på en snart 10 kilos klump. Och jag vet att också detta är övergående, men räcker det en, två eller tre månader? Jag måste bara förbereda mig mentalt.

Nu skall jag ta ungen i vagnen och traska fyra kilometer till tågstationen och möta Sandra. Är det någon bekant som har hälsningar åt henne, så kan jag säkert vidarebefodra dem. Tack och hej.

Morgonens klagovisa

Publicerat: 2009-02-06 / 07:05:45 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Vi har alltid haft en himla tur som har haft en unge som sovit om nätterna. Med några få undantag. Denna morgon är ett av dem. Först var det några gånger springa-och-sätt-i-tutten under natten. Sen skulle ungen ha välling klockan fem, som alla andra morgnar denna vecka. De första nätterna kunde vi köpa att han var hungrig, eftersom han hade magsjuka och åt sämre på dagarna, men när han inte ens orkar äta upp hela flaskan. Nej. En morgon räcker för att det skall bli en ny, dålig ovana.

Efter vällingen brukar han ändå somna om. Men icke i morse. Han var vaken i hela två timmar och gick igenom hela sitt ljudregister. Jag sprang skytteltrafik mellan mitt och hans sovrum och lade ner ungen och in med tutten, för att två minuter senare upprepa samma sak. Strax efter sju somnade han till slut - en hel halvtimme. Så nu är jag en zombie före ens dagen har börjat.

Thomas lämnade hemmet för ny tävlingsresa igår (till Estland) och återvänder hem någon gång under måndagen. Till all lycka kommer Sandra, en av mina allra bästa vänner, hit idag och stannar ett par dagar framöver.

Vinnare

Publicerat: 2009-02-05 / 15:19:09 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Sonen, vilken jag skröt på förra veckan, angående han otroliga självständighet, är som bortblåst. Nu är det kläng-i-famnen som är det nyaste nytt. Och detta är otrooooligt jobbigt. Därför blir presentationen av vinnarna lite småtråkig, och ni får vänta på mail från mig tills efter Carros kalas. Men grattis i alla fall.

Blå kortärmad - Jag skall bli storebror  -strl. 90/100 - Lina L
Randig body - Jag är ny här - strl. 50 - Jenny N
Vit kortärmad - Kärleksbevis - strl. 80 - Anna G
Grå kortärmad - Världens bästa mormor - strl. S - Linn
Vit långärmad - Lillasyster - strl. 62 - Madeleine
Vit kortärmad - Jag skall bli storasyster - 90/100 - Mira
Vit långärmad - Mammas kille - strl. 62 - Jessica (zika)
Svart kortärmad - Storasyster - strl. 120 - Pia

Tårtprojektet

Publicerat: 2009-02-05 / 11:14:03 | Kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Detta är vad jag sysslat med. Den är vind, sned, bucklig, ojämn och dekorationerna är uppåt väggen, MEN det är en tårta! Jag har aldrig varit någon bagare. Däremot älskar jag att laga mat. Det som är mitt största problem är väl att jag har problem att hålla mig till exakta mått, vilket kan bli ett stort problem i bakning. Dessutom är jag noll konstnärlig. Men efter att ha inspirerats av denna underbara blogg, så kliade det i mina fingrar.

Denna tårta är fylld med geishafluff och hallonmoussé. Den är spacklad med vitchokladsmörkräm och den rosa täckningen är egengjord marshmallowsfondant (marshmallows + florsocker). Och vem skall få den? Jo, det är min present till min vän Caroline, som tillika är fadder åt Marius. Hon fyllde år förra veckan, vilket jag förstås glömde bort. Jag har inte vågat erkänna det åt henne, men jag tror nog att hon har räknat ut det själv.

Födelsedagar i övrigt hör till en av mina sämsta sidor. Det är bra om jag lyckas komma ihåg min egen, min sambos och min sons födelsedag. Men detta är något som de flesta av mina vänner redan har märkt. Det är inget illa ment från min sida, det är bara det att jag har så fruktansvärt dåligt minne.

Nu skall jag hoppa i duschen medan gnällmåns sover och hoppas att jag ännu hinner lotta priserna innan han vaknar. Håll utkik.

Lite upptagen

Publicerat: 2009-02-05 / 07:17:10 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Jag håller på, med ett för mig, aningen invecklat tårtprojekt. Eventuella bildbevis, samt vinnarna från gårdagens tävling kommer så småningom. Ha tålamod.

En liten man med stor vilja

Publicerat: 2009-02-04 / 18:02:58 | Kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Marius lyckades roffa åt sig ett bad även ikväll

Jag vet inte hur många raseriutbrott Marius har haft idag (de senaste dagarna). Varför? Jo, för att han inte slipper in i badrummet, alternativt blir utschasad från badrummet. Om det är så här nu, hur blir det sen när trotsåldern börjar på riktigt?

På bättringsvägen

Publicerat: 2009-02-04 / 09:33:36 | Kategori: Allmänt | 1 kommentarer
Vi är uppe på benen och vi mår helt okej. Natten gick också bra, i alla fall till fem. För då vaknade jag av att Marius grät och det var skit precis överallt. Ungen, pyjamasen, täcket, madrassen. Fräscht. Jag lämnar också skolan idag, jag tror att jag inte är särskilt attraktiv där. Men inga problem för mig - jag stannar gärna hemma.

Ikväll avslutas för övrigt tävlingen. Finns det inte något för dig, kanske du har någon kompis, eller varför inte spara i presentgömman. På vissa av klädesplaggen finns det mycket hög vinstchans.

Alla dagar är inte bra dagar

Publicerat: 2009-02-03 / 18:17:53 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Om vi skall säga som så. Vi har haft bättre dagar här i Laajavuori. För att bespara er från vidare detaljer kan jag ändå berätta att Marius fick behålla maten  under eftermiddagen och kvällen, dessutom hade han en sådan otrolig energi, att skulle inte Thomas ha varit hemma, så vet jag inte hur jag skulle ha klarat av honom. För på eftermiddagen var det min tur. Trots att magsjuka inte brukar vara så långvarigt, föredrar jag ändå att snoret rinner. Det är detta som är föräldraskapets baksida.

***

Av någon konstig anledning, som inte jag känner till, så går det ej att kommentera dagens inlägg. Ifall någon hade tänkt glädja mig med en kommentar, lyckas detta om du kommenterar något inlägg längre ner.

Magsjuka

Publicerat: 2009-02-03 / 10:17:51 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Jag behövde inte vänta längre än så här på orsaken till Marius beteende. Jag har precis torkat spyor i stora lass. Antagligen har vi fått smittan med oss från dopet i söndags, eftersom dopbarnets far lär ha spytt hela förra natten också. Men det är smällar man får ta. Nu hoppas vi bara på snabbt tillfrisknande (och att vi skall klara oss från skiten).

Tisdag

Publicerat: 2009-02-03 / 08:07:22 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Som en riktigt karl sitter Marius på pottan, tittar på tv och pillar på sitt välbehag

Jag vet inte vad som är fel här nu. Detta tycker jag är det värsta med att vara förälder. Att inte veta alltså. Ungen hade två hysteriska utbrott i natt och lugnade sig först efter en supp i röven. Har han sjukt? Var har han i såfall sjukt? Borde man göra något åt det eller är det bara något tillfälligt? Han verkar ju på intet sätt sjuk och öronen friskförklarades förra onsdagen. Så då är det bara dom jäkla tänderna kvar som orsak. Man vågar dock inte stoppa sina fingrar i munnen, eftersom man får räkna med ettt sylvasst bett. Vi avvaktar och ser.

Sudda bort din sura min

Publicerat: 2009-02-02 / 19:12:00 | Kategori: Allmänt | 4 kommentarer

Marius lyckades verkligen suga musten ur både mamma och pappa under eftermiddagen och kvällen, så nu ligger vi på soffan som slagna hjältar. Det var gnäll och gråt omvartannat och jag hoppas att det är framtänderna som är på kommande. Tydligen var också ungen trött, eftersom det ser ut som han suttit och sedan bara kippat åt sidan och somnat.

Sliskigt

Publicerat: 2009-02-02 / 14:18:19 | Kategori: Allmänt | 4 kommentarer

Marius träffade en jättesnäll hund igår och det var ömsesidig kärlek. Och finkläder i all ära, med slipovern rök efter femton minuter då ungen var genomsvettig och jeans-skjorta passar nog bättre åt lite stillsammare herremän.

Gårdagen

Publicerat: 2009-02-02 / 07:56:59 | Kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Det var inte det enklaste att få Marius och Hannes på samma bild, men här är i allafall en, strax innan hemfärd. Marius iklädd pyjamas för att nattningen hemma skulle gå så smärtfritt som möjligt.

Vi var som sagt på dop igår. Det blev en lång dag, som överlag gick bra. Den lille herremannen Hannes skötte sig exemplariskt under dopakten, men då var det en annan som var trött och gnällig (läs: Marius).

***

Nu håller både mamma och pappa på att förbereda sig för skola. Det såg länge ut som att jag skulle få stå över idag, eftersom alla var upptagna med annat, tills Johanna ringde i går kväll och hade bett sin studiekamrat masa sig tidigare upp i morse för att hon skulle kunna ta Marius vid tio. Jag kan inte bli nog tacksam över hur underbara vänner jag har.

Annonser
Vill du synas här? Ta kontakt med kakkakaffe@hotmail.com