Sommar och sol

Här i Finland, som pappa brukar kalla Jyväskylä, har vi haft en underbar dag. Efter att jag senast skrev, gick vi till  universitetet och åt lunch ute i solen. Därefter styrde vi kosan mot stan, som var överfull av turister. Jag slank mig in på Halonens klänningsrea och jag fick mig åter en vacker (och billig) sak att hänga in i min annars så digra klänninggarderob. Efteråt håxade jag att vi skulle gå till Lutakko och hamnen. Med en bollaglass i handen, satt vi i gräset och tittade på båtar och njöt av solen. Lilleman fick också vara barbent och vicka på tårna i den heta vagnen, för att inte smälta upp. Efter tre och en halv timme var både fötter och ben trötta och vi tog oss en välförtjänt tupplur när vi kom hem. Nu väntar middag ute på balkongen, om än bara uppvärmd makaronilåda från igår! (Tyvärr glömde jag kameran hemma idag också.)

0 kommentarer

På benen

I morse sov vi nästan till nio och det var skönt. Jag tycker jag pompat upp och ner som en känguru i natt. Så i morse efter att jag ammat, skuffade jag över Thomas till min sida, så han skulle få passa upp Marius med tutten. Efter fem minuter pockade lillkillen på uppmärksamhet, eftersom tutten flugit ur munnen. Thomas ändrade ställning, och sov vidare. Marius fortsatte och meddela att tutten faktiskt fallit ur munnen och Thomas vände åter på huvudet och drog stockar. Missnöjet från pinnasängen ökade och fortfarande inget tecken på reaktion från andra sänghalvan. Då slog jag till min trögboll och till svar fick jag "ahaa, ja just det" och så masade han sig upp. Det skall nog krävas en bomb till utanför fönstret, om Thomas skall väckas ur sin nattdvala.

Fortfarande inga planer för denna dag. Om det bara inte börjar regna ska vi gå och picknicka. Vi får se...


Jag är inte bitter. Detta har Marius börjat med den senaste veckan, att vika mungiporna nedåt när han blir sur.
3 kommentarer

Kvällens rapportering

Sonen sover, makaronilådan är i ugnen, tvätten är hängd och min käre fästman är och tränar. Allt som vanligt med andra ord. Thomas avslutade iaf "gubblägret" idag, så förhoppningsvis ser jag lite mer av honom de kommande dagarna. Imorgon har han till och med lovat en vilodag åt oss. Bara Marius vaknar och det inte börjar åska igen, så skall vi gå ut på dagens andra promenad, innan vi bänkar oss framför tv:n och Pianisten.

0 kommentarer